BMW i Vision Circular 2021 video loop

BMW-AUTO EI PYSY IKUISESTI NUORENA. MUTTA SE TULEE ELÄMÄÄN IKUISUUDEN.

BMW i VISION CIRCULAR.

BMW-AUTO EI PYSY IKUISESTI NUORENA. MUTTA SE TULEE ELÄMÄÄN IKUISUUDEN.BMW i VISION CIRCULAR.

KIERTOTALOUS JA BMW i VISION CIRCULAR -KONSEPTI.

100% uusiokäytettävää materiaalia. 100% kierrätettävä.

BMW:n yhtenä tärkeimmistä tavoitteista on aina ollut olla kehityksen kärjessä. Olemme saavuttaneet sen reilulla marginaalilla jo pitkään niin tekniikan, laadun kuin ajamisen ilon osalta. Tämä on antanut meille myös suuren etumatkan tiellä kohti kestävää kehitystä.

Kestävässä kehityksessä ei ole kyse ainoastaan päästöistä. Siinä tarvitaan myös kiertotalousajattelua. BMW:n tavoitteena on viimeistään vuonna 2040 valmistaa kaikki autot 100-prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista, jotka voidaan käyttää uudelleen. Kiertotalousajattelu tarkoittaa käytännössä sitä, että tämän uuden luokan BMW-autot on mahdollisimman pitkälti valmistettu kierrätetyistä materiaaleista, kuten teräksestä, alumiinista ja muovista. Autot rakennetaan myös modulaarisiksi niin, että ne voidaan elinkaarensa lopussa purkaa ja kierrättää. Tätä on kiertotalous BMW:llä.

BMW i Vision Circular edustaa pyrkimystämme tulla yksilöllisen premium-luokan liikkuvuuden kestävimmäksi valmistajaksi. Tässä visioajoneuvossa on sovellettu kiertotalouden periaatteita koko muotoilu-, kehitys- ja valmistusprosessin ajan. Se tähtää vuoteen 2040 ja esittelee kompaktin, täysin sähköisen ajoneuvon, jossa keskipisteessä ovat kestävä kehitys ja ylellisyys.

Lue lisää
BMW Cirkuläritet

KATSO VIDEO KIERTOTALOUDESTA JA BMW i VISION CIRCULARISTA.

KATSO VIDEO KIERTOTALOUDESTA JA BMW i VISION CIRCULARISTA
RE:BMW Circular Lab kestävä kehitys Circular Design

RE:BMW CIRCULAR LAB – TEHTÄVÄNÄ KESTÄVÄ KEHITYS.

Lähde kanssamme RE:BMW CIRCULAR LABissa matkalle kestävään kehitykseen perustuvaan tulevaisuuteen – ja tutustu yksityiskohtiin ja lisätietoihin koskien Circular Designia ja sen perusperiaatteita Re:think, Re:duce, Re:use ja Re:cycle.
BMW i Vision Circular 2021 Design -kohokohdat, video

BMW i VISION CIRCULARIN VISIONAALINEN MUOTOILU.

BMW i VISION CIRCULARIN VISIONAALINEN MUOTOILU.

BMW i VISION CIRCULARIN ULKOPUOLEN KOHOKOHDAT.

BMW i Vision Circularin ulkopuolen muotoilu kuvastaa kestävän kehityksen ainutlaatuista estetiikkaa. Sen mono-tilavuus koostuu vain pienestä määrästä osia. Materiaalin lukumäärä on rajoitettu minimiin. Muotokieli on selkeää ja toimivaa. Puhtaat materiaalit ja selkeät pintaviimeistelyt tuovat modernia ja ylellistä tuntumaa.
BMW i Vision Circular 2021 -visioajoneuvo, ulkopuolen muotoilu
BMW i Vision Circular 2021 -visioajoneuvo, ulkopuolen muotoilu, 3/4-näkymä keulasta

Klassisten ikonien uusi tulkinta – etuosa.

Selkeä Onebox Design, näyttävät hartiat ja leveä asento tekevät BMW i Vision Circularista erittäin tunteikkaan, urheilullisen ja samalla hienostuneen. BMW i Vision Circularin puristinen etuosa on Circular Designin vahva symboli. Monimutkaisuutta on vähennetty määrätietoisesti, ja koriste-elementit, kuten munuaisen muotoinen kehys tai lisäkoristeet, on jätetty pois. Erehtymätön kohokohta on munuaisen muotoinen kehys, joka on luotu uudelleen digitaalisena alana ja yhdistetty valosignaalin kanssa kaksoisikoniksi. Digitaalinen ala tulee näkyviin vasta ajoneuvon herätessä luoden graafisen rajapinnan vieden BMW-ikonit digitaaliselle aikakaudelle.
BMW i Vision Circular 2021 -visioajoneuvo, ulkopuolen muotoilu, sivukuva

Uusi siluetti BMW:lle – kylki.

BMW i Vision Circular ulottuu läpimenevänä tilavuutena etuakselista taka-akseliin ja tarjoaa paljon sisätilaa pienellä pinnalla. Hofmeisterin muotoilema C-pylvään taite sisältää animoidun pinnan, joka ei ole pelkästään muotoilullinen elementti vaan toimii myös ohjauspintana. Ajoneuvon kaksivärinen värikonsepti alleviivaa estetiikalle ja kestävyydelle asetettuja vaatimuksia. Kori koostuu sekundäärialumiinista ja -teräksestä. Ensisilmäyksellä on huomattavissa, että ulkopuolella ei ole käytetty klassista maalipintaa. Pronssisen eloksoidun alumiinin korostaessa tyylikkyyttä eri lämpötiloissa käsitelty teräs luo perälle ainutlaatuisen ulkonäön.
BMW i Vision Circular 2021 -visioajoneuvo, ulkopuolen muotoilu, 3/4-näkymä perästä

Monoliittinen ja moderni - perä.

BMW i Vision Circularin selkeä ja puristinen takaosa kuvastaa Circular Designille asetettuja vaatimuksia. Analogisesti etuosan kanssa perään on integroitu näyttöjä ja valotoimintoja digitaalisena pintana. Sekundäärilasista valmistetut läpimenevät lasipinnat, jotka kulkevat katosta perään digitaaliseen pintaan asti, korostavat samalla monoliittista ilmaisutapaa - vahvistettuna vielä näytön Black Panel -efektillä kylmässä tilassa. Minimalistinen ja aerodynaamisesti optimoitu musta puskuri on valmistettu kierrätystä muovista ja sulkee perän muotoilun ulospäin. Renkaat on tehty kestävän kehityksen mukaisesti valmistetusta luonnonkautsukista ja pidetty kevyen läpinäkyvän näköisinä. Vahvistuksena on käytetty lisäksi värillisiä rengasseoksen kumihiukkasia, millä luodaan jännittävä Terrazzo-efekti.

BMW i VISION CIRCULARIN SISÄTILAN VARUSTEET.

BMW i Vision Circularin tavoitteena on luoda sisätiloissa ylellinen tunnelma, jonka materiaalit ja tuotantoprosessit seuraavat ympäristön ja resurssien vastuullista kohtelua ja käyttöä.
BMW i Vision Circular 2021 -visioajoneuvo, sisäpuolen muotoilu
BMW i Vision Circular 2021 -visioajoneuvo, sisäpuolen muotoilu, tulevaisuuden materiaaliestetiikkaa

Suuntaa näyttävää materiaaliestetiikkaa.

BMW i Vision Circularin keskipisteessä on rakenneosien, materiaaliryhmien ja pintakäsittelyiden määrätietoinen vähentäminen. Valmistuksessa käytetään ainoastaan kierrätysmateriaaleja tai kestävän kehityksen mukaisia raaka-aineita, kuten puuta, ylellisestä haptiikasta ja arvokkuudesta tinkimättä. Näin nahka korvataan tekstiileillä ja valmistuksessa käytetään pintoja, jotka ihastuttavat estetiikallaan ja kertovat omaa tarinaansa. Sisätila osoittaa, mikä kaikki on tulevaisuudessa mahdollista kierrätettävyyden ja tietoisten materiaalivalintojen suhteen. Ja mitä jännittävää estetiikkaa siitä syntyy.
BMW i Vision Circular 2021 -visioajoneuvo, sisätilan muotoilu, leijuva kojelauta veistoksena

Leijuva veistos älykkäänä kohokohtana.

BMW i Vision Circularin kojelauta on leijuva, V-kirjaimen muotoinen sisään ulottuva veistos, joka koostuu vain pienestä määrästä eri materiaaleja. Optinen kohokohta on 3D-painettu jännittävän valoesityksen tarjoava kristallinen runko, jonka läpi kulkee hermomaisia rakenteita. Kojelauta ei kuitenkaan ole katseenvangitsija ainoastaan sisätiloissa. Se on samalla ohjauspinta, joka tekee älykkyydestä näkyvää.
BMW i Vision Circular 2021 -visioajoneuvo, sisäpuolen muotoilu, helppo irrottaminen pikaliittimillä

Helppo purkaminen.

Olennainen osa BMW i Vision Circularia on käsite ”Joyful Fusion”, joka kuvastaa tietoista purkamista. Ajoneuvon eri rakenneosat voi purkaa nopeasti ja helposti yksittäisiksi monomateriaaleiksi ja palauttaa takaisin materiaalikiertoon. Irrotettavat liitokset eivät ole olennaisia ainoastaan tuotteiden elinkaarta ajatellen. Pikaliittimet helpottavat materiaalien ja rakenneosien irrottamista huomattavasti.
BMW i Vision Circular 2021 -visioajoneuvo, sisäpuolen muotoilu Shy Tech

Seuraavan sukupolven Shy Tech.

Kaikki olennaiset tiedot projisoidaan koko ajoneuvon leveydelle tuulilasin alaosaan. Tiedot saa siten näkyviin suoraan näkökenttään, ja tiedot voi halutessaan myös piilottaa. Näin tuulilasista tulee tärkein tietoja sisältävä pinta, jolloin lisänäyttöjä ei tarvita sisätiloissa. Sitä tarkoittaa BMW:llä Shy Tech - näkymätön älykkyys pysyy taustalla niin kauan kuin sitä ei tarvita ja nimenomaisesti haluta käyttää.

SMART TRAFFIC – URBAANIN LIIKKUVUUDEN ÄLYKÄS TULEVAISUUS.

BMW Smart Traffic, liikkuvuuden tulevaisuus

LISÄTIETOJA BMW i VISION CIRCULARISTA JA KESTÄVÄSTÄ KEHITYKSESTÄ BMW:LLÄ.

BMW i Vision Circular 2021 -visioajoneuvo, artikkeli BMW.com

DYNAAMINEN ESIINTULO JA SUURI VISIO.

Lue vielä lisää BMW i Vision Circularin yksityiskohdista ja Circular Designille asetetuista vaatimuksista.
BMW:n sähköinen liikkuvuus

SÄHKÖISTYMINEN

Lue lisää BMW:n uraauurtavasta sähköisestä liikkuvuudesta ja tutustu henkilökohtaisiin etuihisi ja mahdollisuuksiisi? Hanki lisätietoja sähköisestä liikkuvuudesta, plug-in hybrideistä, BMW i:stä, lataamisesta, toimintamatkasta sekä monesta muusta.
BMW JOYTOPIA on huomisen liikkuvuuden virtuaalinen kokemusmaailma

JOYTOPIA – MEIDÄN VISIOMME HUOMISESTA.

Tutustu JOYTOPIAn virtuaaliseen kokemusmaailmaan ja lue lisää BMW:n visiosta huomisen liikkuvuudelle ja tiestä kestävän kehityksen mukaiseen tulevaisuuteen.