BMW 8-sarjan Coupé, 3/4-näkymä edestä, kuva pysähtyneenä olevan auton konepellistä.

THE 8

BMW 8-sarjan Coupé

THE 8BMW 8-sarjan Coupé

VARUSTEVERSIOT JA VARUSTEET

BMW 8-sarjan Coupén varusteversiot ja varusteet

BMW 8-sarjan Coupé

BMW 8-sarjan Coupéssa urheilullisuus ja eleganssi yhdistyvät toisiinsa suvereenin vaivattomasti – luoden näin autolle vastustamattoman ilmeen. Lukuisat ainutlaatuiset ulkopuolen ja sisätilan yksityiskohdat sekä huippuluokan mukavuus ilmentävät vaikuttavalla tavalla auton dynaamista ja korkealaatuista luonnetta.

BMW 8-sarjan Coupé, varusteet

BMW 8-sarjan Coupéssa urheilullisuus ja eleganssi yhdistyvät toisiinsa suvereenin vaivattomasti – luoden näin autolle vastustamattoman ilmeen. Lukuisat ainutlaatuiset ulkopuolen ja sisätilan yksityiskohdat sekä huippuluokan mukavuus ilmentävät vaikuttavalla tavalla auton dynaamista ja korkealaatuista luonnetta.

  • Ulkopuoli

  • Sisätila

M Sport -paketti

M Sport -paketti tekee autosta entistä dynaamisemman. Etuhelma, sivuhelmat ja takahelma, jossa on Dark Shadow -metallivärinen diffuusoriosa, terävöittävät auton ulkopuolen ilmettä ja parantavat samalla aerodynamiikkaa ja ketteryyttä. Lisäksi M Sport -alusta ja M-kevytmetallivanteet parantavat auton ajodynaamisia ominaisuuksia tuntuvasti.

BMW 8-sarjan Coupé, M Sport -paketti

M Sport -paketti tekee autosta entistä dynaamisemman. Etuhelma, sivuhelmat ja takahelma, jossa on Dark Shadow -metallivärinen diffuusoriosa, terävöittävät auton ulkopuolen ilmettä ja parantavat samalla aerodynamiikkaa ja ketteryyttä. Lisäksi M Sport -alusta ja M-kevytmetallivanteet parantavat auton ajodynaamisia ominaisuuksia tuntuvasti.

  • Ulkopuoli

  • Sisätila

MUOTOILU

BMW 8-sarjan Coupén muotoilu

Lumoava näky: BMW 8-sarjan Coupé huokuu äärimmäistä urheilullisuutta, ylellisyyttä ja ehdotonta suoritustahtoa. Jokainen designelementti Active Air Stream -jäähdyttimensäleiköstä ja M Carbon -katosta aina ylellisiin CraftedClarity-lasikoriste-elementteihin ilmentää tämän luksusluokan urheiluauton mukavaa toiminnallisuutta ja dynaamista eleganssia.

BMW 8-sarjan Coupé, metalliväri Barcelona Blue, 3/4-näkymä perästä.
BMW 8-sarjan Coupé, kuva keulasta, jäähdyttimensäleikön rivat ja Air Breathereiden koristeosat.

Active Air Stream -jäähdyttimensäleikkö

Active Air Stream -jäähdyttimensäleikön ilmaläpät avautuvat ja sulkeutuvat moottorin, jarrujen ja ilmastointilaitteen jäähdytysilman tarpeen mukaisesti. Suljettuina ollessaan järjestelmän liikkuvat rivat vähentävät ilmanvastusta ja parantavat siten aerodynamiikkaa.
BMW 8-sarjan Coupé, kuva ajovaloista, BMW-laserajovalot.

BMW-laserajovalot

BMW-laserajovalot valaisevat laserkaukovalotilassa ajorataa jopa 600 metrin päähän eli lähes kaksi kertaa pitemmälle kuin tavalliset ajovalot. Parempi näkyvyys pimeässä lisää selvästi ajamisen turvallisuutta. Siniset korostukset ja BMW Laser -tekstilogot valonheittimissä korostavat auton teknistä edistyksellisyyttä ja urheilullisuutta.
BMW 8-sarjan Coupé, lintuperspektiivi, M Carbon -katto.

M Carbon -katto

Auton nerokaan kevytrakenteisuuden osana M Carbon -katto keventää auton painoa. Se on valmistettu hiilikuituvahvisteisesta muovista (CFRP) ja on 800 grammaa vakiokattoa kevyempi. Siten auton painopiste laskee alemmas, mikä parantaa ajodynamiikkaa.
BMW 8-sarjan Coupé, Galvanic Cerium Grey, ulkopeilikotelot.

Ulkopuolen yksityiskohdat

Ulkopuolen Galvanic Cerium Grey -väriset yksityiskohdat, kuten ulkopeilikotelot, tekstilogot, pakoputkenpäät, Air Breathereiden suojukset sekä jäähdyttimensäleikön kehys ja rivat, muodostavat kontrastin korin värillle. Ne sulautuvat harmonisesti auton dynaamiseen kokonaisilmeeseen ja korostavat auton urheilullista olemusta.
BMW 8-sarjan Coupé, monisäätöistuimet.

Kuljettajan ja etumatkustajan monisäätöistuimet

Kuljettajan ja etumatkustajan monisäätöistuimissa on runsaat säätömahdollisuudet, ja ne ovat erittäin mukavat ja turvalliset. Selkänojan sähkötoimisen leveyssäädön, ristiseläntuen säädön ja istuinosan syvyyden manuaalisen säädön ansiosta nämä istuimet on mahdollista säätää tarkasti omien mieltymysten mukaisesti.
BMW 8-sarjan Coupé, ohjaamo, Ambient-tunnelmavalaistus.

Ambient-tunnelmavalaistus

Ambient-tunnelmavalaistus luo sisätiloihin lukuisilla LED-valopisteillä rentouttavan valoilmapiirin ja pimeään aikaan ajettaessa hienostuneen tilantunnun. Valaistuksen väri, kirkkaus ja värimaailma ovat yksilöllisesti säädettävissä. Tämä varuste sisältää myös oviverhousten muotokorostusvalot, ovitaskujen valot sekä valojohtimet keskikonsolissa.
BMW 8-sarjan Coupé, valitsinvipu, CraftedClarity-lasikoriste-elementit.

CraftedClarity-lasikoriste-elementit

Ylelliset, käsityönä valmistetut CraftedClarity-lasikoriste-elementit valitsinvivussa, äänenvoimakkuuden säätimessä, iDrive-monitoimisäätimessä ja moottorin Start/Stop-painikkeessa viimeistelevät sisätilan tyylikkyyden.
BMW 8-sarjan Coupé, kuva istuimesta, jossa BMW Individual -nahkaverhoilu Merino värinä Cognac.

BMW Individual -nahkaverhoilu Merino värinä Cognac.

Laajennettu BMW Individual -nahkaverhoilu Merino värinä Cognac, sisäväri musta.

AJODYNAMIIKKA

BMW 8-sarjan Coupén ajodynamiikka

BMW 8-sarjan Coupé tekee voimansa ja suorituskykynsä kaikille selväksi. Vahvat ja urheilulliset BMW TwinPower Turbo -moottorit, huipputarkka käsiteltävyys ja ainutlaatuiset moottoriurheiluominaisuudet, kuten M Sport -tasauspyörästö, varmistavat rajattoman ja ylellisen ajamisen ilon.

BMW 8-sarjan Coupé, näkymä ylhäältä, 8-sylinterinen BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottori.

8-sylinterinen BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottori

8-sylinterisessä BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottorissa on kaksi pakokaasuahdinta, täysin säätyvä venttiilinajoitus Valvetronic ja bensiinin High Precision -suoraruiskutus. Moottorin huipputeho on 390 kW (530 hv) ja suurin vääntömomentti 750 Nm. Kummatkin pakokaasuahtimet on sijoitettu kompaktisti sylinteririvien väliin.
BMW 8-sarjan Coupé, näkymä ylhäältä, 6-sylinterinen BMW TwinPower Turbo -dieselrivimoottori.

6-sylinterinen BMW TwinPower Turbo -dieselrivimoottori

Uuden sukupolven 6-sylinterinen BMW TwinPower Turbo -dieselrivimoottori kehittää erinomaisen tehon esimerkillisen pienellä polttonesteen kulutuksella. Se on mahdollista muuttuvalla turbiinigeometrialla varustetun pakokaasuahdintekniikan ja 2 500 baarin ruiskutuspainetta käyttävän Common Rail -suoraruiskutuksen avulla. Moottorin teho on 235 kW (320 hv) ja huippuvääntö vaikuttavat 680 Nm.
BMW 8-sarjan Coupé, kuva keskikonsolista, Steptronic Sport -automaattivaihteisto.

Steptronic Sport -automaattivaihteisto

8-vaihteinen Steptronic Sport -automaattivaihteisto kytkee vaihteet urheilullisen nopeasti. Automaattisten vaihtamisten lisäksi vaihteet voi kytkeä myös manuaalisesti joko valitsinvivulla tai ohjauspyörän vaihdekatkaisimilla – rauhallisesti lipuen tai sporttisen dynaamisesti ajettaessa. Ajoasetusta SPORT käytettäessä ja kun valitsinvipu on siirretty vasempaan solaan S/M, vaihtamiset tapahtuvat erittäin suorituskykypainotteisesti.
BMW 8-sarjan Coupé, kuva perästä, BMW xDrive -tekstilogo.

BMW xDrive

Älykäs BMW-nelivetojärjestelmä xDrive jakaa moottorin voiman portaattomasti ja ajotilanteeseen muuttuvassa suhteessa etu- ja takapyörille parantaen vetopitoa, ajodynamiikkaa ja ajoturvallisuutta kaikissa ajotilanteissa. Auton kaikkien sivuttaisdynamiikkasäätötoimintojen uudenlainen verkotus mahdollistaa nelivedon painotuksen vetopidosta erittäin urheilulliseen ajamiseen.
BMW 8-sarjan Coupé, kuva ohjauspyörästä, aktiiviohjaus etu- ja takapyörille.

Aktiiviohjaus etu- ja takapyörille

Etu- ja takapyörien aktiiviohjauksessa etupyörien kääntämisen määrä vaikuttaa myös takapyörien kääntämiseen. Hitaissa ajonopeuksissa takapyörät kääntyvät päinvastaiseen suuntaan kuin etupyörät, minkä ansiosta auto kääntyy tiukemmin ja on ketterämpi käsitellä. Suuremmissa ajonopeuksissa takapyörät kääntyvät samaan suuntaan kuin etupyörät, mikä lisää ajovakautta ja parantaa mukavuutta.
BMW 8-sarjan Coupé, ajokuva lintuperspektiivistä, aktiiviohjaus etu- ja takapyörille.

M Sport -jarrut

M Sport -jarruissa on edessä siniset kiinteärunkoiset nelimäntäiset jarrusatulat ja takana siniset liikkuvarunkoiset yksimäntäiset jarrusatulat. Jarrusatuloita koristavat M-tekstilogot, ja jarrulevyt ovat normaalia suuremmat. Jarrut ovat erinomaisen tehokkaat.
BMW 8-sarjan Coupé, kuva perän alaosasta, pakoputkenpäät ja takapyörät.

M Sport -tasauspyörästö

M Sport -tasauspyörästö optimoi vetopidon ja ajovakauden kaistaa vaihdettaessa, kaarteesta ulos kiihdytettäessä, suurissa kaarreajonopeuksissa sekä erilaisilla tienpinnoilla ajettaessa. Vetopidon optimointi tapahtuu tasauspyörästön elektronisesti ohjatulla lamellijarrulla, joka pienentää takapyörien välistä pyörimisnopeuseroa.
BMW 8-sarjan Coupé, BMW sDrive.

BMW sDrive.

sDrive on BMW-autoissa voimansiirto, joka tapahtuu vain yhden akselin pyörien kautta. Autoissa, joissa moottori on pitkittäin, sDrive merkitse klassista takavetoa. Täydellinen painon jakautuminen, loistelias akselirakenne ja kaikkien säätöjärjestelmien huolellinen yhteenmukautus takaavat tasapainoisen dynamiikan ja pidon.

INNOVAATIOT

BMW 8-sarjan Coupén innovaatiot

Entistä nopeammin, entistä intuitiivisemmin: BMW 8-sarjan Coupén innovatiiviset kuljettajan avustinjärjestelmät ja Connectivity-ominaisuudet viitoittavat tietä uuteen ajamisen ilon aikakauteen. Jo nyt niiden helppokäyttöisyys ja edistykselliset viestintäjärjestelmät takaavat, että nautit ajamisesta entistä enemmän.

BMW 8-sarjan Coupé, sisätila, monitoiminäyttö.
BMW 8-sarjan Coupé, ohjaamo, ohjauspyörä ja mittaristonäyttö.

BMW Live Cockpit Professional

Upea, navigointitoiminnon sisältävä BMW Live Cockpit Professional -näyttökokonaisuus muodostuu kosketuksella käytettävästä tarkkapiirtoisesta 10,25-tuumaisesta monitoiminäytöstä ja täysin digitaalisesta 12,3-tuumaisesta mittaristonäytöstä.
BMW 8-sarjan Coupé, ohjaamo, BMW Operating System 7.0.

BMW Operating System 7.0

BMW Operating System 7.0 -käyttöjärjestelmän innovatiivisen käyttökonseptin ansiosta auton toimintojen käyttäminen eleillä, puhekäskyillä, kosketusnäytöltä ja iDrive-monitoimisäätimellä on entistäkin helpompaa ‒ suorastaan täysin vaistonvaraista. Monitoimisäätimen toimintoja on laajennettu. Nyt sillä voidaan esimerkiksi valita suoraan kaikki digitaaliset palvelut kuten sovellukset.
BMW 8-sarjan Coupé, Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional varmistaa optimaalisen mukavuuden ja turvallisuuden monissa kriittisissä tai yksitoikkoisissa ajotilanteissa. Tämä varustekokonaisuus sisältää ohjaus- ja kaista-avustimen, ahtaan väylän ajoavustimen, vaaratilannevaroittimen, kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän, jossa on aktiivinen kylkikolarivaroitusjärjestelmä, sekä monia muita turvallisuustoimintoja.
BMW 8-sarjan Coupé, monitoiminäyttö, jossa Remote Software Upgrade.

Remote Software Upgrade

Haluatko pitää BMW-autosi ohjelmat päivitettyinä? Remote Software Upgrade -etäpäivitystoiminnolla BMW-autosi on aina ajan tasalla. Mukavasti, varmasti ja huolettomasti, eikä sinun sitä varten tarvitse mennä BMW Service -huoltopisteeseen. Päivitykset asennetaan Over the Air eli matkapuhelinverkon kautta tavalla, jonka tunnet älypuhelinmaailmasta.
BMW 8-sarjan Coupé, monitoiminäyttö, jossa BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW Intelligent Personal Assistant -avustin

”Hey BMW, who are you?” * (suomen kieli ei tuettu). Eikö olisi hienoa, jos BMW-ajokkisi kätkisi sisäänsä myös henkilökohtaisen avustajasi? Voit viestiä BMW Intelligent Personal Assistant -avustimen avulla BMW-autosi kanssa. Se tunnistaa sinut, kehittyy aina vain paremmaksi ja avustaa sinua monissa erilaisissa tilanteissa. Voit antaa sille myös ikioman aktivointisanasi. Se tietää autosta melkein kaiken ja auttaa sinua oppimaan tuntemaan BMW-autosi paremmin.