Perhe koiran kanssa BMW:n edessä parkkipaikalla kesäisessä ympäristössä.

BMW KATTOBOKSIT.

Suunnitteletko kattoboksin ostamista? Annamme vinkkejä matkan varrelle.

BMW KATTOBOKSIT.Suunnitteletko kattoboksin ostamista? Annamme vinkkejä matkan varrelle.

KATTOBOKSI ANTAA SINULLE LISÄTILAA.

Kattoboksi on täydellinen apuväline auton pakkaamiseen sekä talven että kesän seikkailuihin lähdettäessä. Olemme koonneet tähän asioita, jotka sinun tulee huomioida, ennen kuin lähdet tien päälle – saat tietoa kattoboksin turvallisuudesta, valinnasta ja asennuksesta sekä siitä, miten pakkaat kattoboksin oikein.

Lue lisää
BMW kattoboksilla järven äärellä.

MILLAINEN KATTOBOKSI MINUN KANNATTAA VALITA?

Mieti ensin, mitä aiot pakata. Jos kuljetat esimerkiksi suksia, tarvitset pitkän kattoboksin. Suksien lukumäärä vaikuttaa siihen, miten leveän kattoboksin tarvitset. Leveät kattoboksit sopivat erittäin hyvin myös muiden tavaroiden, kuten vaikkapa lastenvaunujen tai golfbägin kuljettamiseen. Tarvitsetko lukittavan mallin? Täytyykö kattoboksin olla sivusta avattava? Mieti tarpeesi tarkkaan, jotta valitsemasi kattoboksi sopii elämääsi ja juuri sinun BMW-autoosi.

Lue lisää
BMW kattoboksi 320 Black/Titanium Silver.

BMW kattoboksi 320 Black/Titanium Silver.

Modernin mustan, titaaninhopeisin sivuosin somistetun kattoboksin tilavuus on 320 litraa. Se sopii kaikkiin BMW kattotelinejärjestelmiin. Molemminpuolisen avausjärjestelmän ansiosta se on helppo kuormata. Varastamista vaikeuttava kolminkertainen keskuslukitus on molemmilla puolilla.

Tuotteeseen
BMW kattoboksi 420 Black/Titanium Silver.

BMW kattoboksi 420 Black/Titanium Silver.

Modernin mustan, titaaninhopeisin sivuosin somistetun kattoboksin tilavuus on 420 litraa. Se sopii kaikkiin BMW kattotelinejärjestelmiin. Molemminpuolisen avausjärjestelmän ansiosta se on helppo kuormata. Varastamista vaikeuttava kolminkertainen keskuslukitus on molemmilla puolilla.

Tuotteeseen
BMW kattoboksi 520 Black/Titanium Silver.

BMW kattoboksi 520 Black/Titanium Silver.

Modernin mustan, titaaninhopeisin sivuosin somistetun kattoboksin tilavuus on 520 litraa. Se sopii kaikkiin BMW kattotelinejärjestelmiin. Molemminpuolisen avausjärjestelmän ansiosta se on helppo kuormata. Varastamista vaikeuttava kolminkertainen keskuslukitus on molemmilla puolilla. Erityisesti pitkille suksille.

Tuotteeseen
Nainen asentamassa kattoboksia BMW-autoonsa.

ASENNA KATTOBOKSI OIKEIN.

Autosi kattotelineille tai kattokaiteille on määritetty maksimipaino. Niiden täytyy kestää kattoboksin ja sen sisällön muodostama kuormitus. Noudata ohjeita tarkasti ja älä asenna kattoboksia liian taakse, jotta takaluukun saa mahdollisimman sujuvasti auki. BMW kattoboksit ovat luonnollisesti yhteensopivia kaikkien BMW kattotelineiden kanssa. Valtuutettu BMW Jälleenmyyjä hoitaa kattoboksin asennuksen mielellään puolestasi, jos et halua tehdä sitä itse.

Lue lisää

KUINKA PAKKAAN KATTOBOKSINI?

Kattoboksi on tarkoitettu kevyiden ja tilaa vievien tavaroiden kuljetukseen ja se tulee pakata niin, että paino jakautuu tasaisesti kattoboksin koko alueelle. Käytä kattoboksissa olevia sidontaliinoja, on tärkeää , että kuorma pysyy paikallaan.  Jotta auton ajo-ominaisuudet eivät vaarantuisi liikaa, auton painopisteen on oltava mahdollisimman alhaalla. Jos katolle lastataan paljon painavia tavaroita, se vaikuttaa auton hallittavuuteen väistöliikkeissä – tätä tulee välttää liukkailla talviteillä. Kuormaa siksi painavin lasti auton tavaratilaan ja sijoita kevyemmät tavarat kattoboksiin. Voit esimerkiksi laittaa perheen kaikki takit kattoboksiin pakattujen tavaroiden tai suksien päälle niin, että nämä pysyvät paikoillaan voimakkaissa jarrutuksissa tai kiihdytettäessä. Lämpötilavaihtelut voivat olla kattoboksissa suuria, joten älä pakkaa sinne lämpötilaherkkiä tavaroita.

Lue lisää
Mies avaamassa kattoboksia.
BMW kattoboksilla ja pyörätelineellä parkkipaikalla.

KUINKA PAINAVA KUORMA SAA OLLA?

Riippuu BMW-autosi mallista kuinka suuren kuorman voit pakata kattoboksiin. Se, kuinka suuren kuorman saat pakata kattoboksiin, määräytyy autosi mukaan. Maksimikuorma ilmoitetaan yleensä auton käyttöohjekirjassa. Huomaa, että maksimipaino tarkoittaa kattoboksisi kokonaispainoa yhdessä kiinnikkeiden ja kattotelineiden kanssa. Myös kattoboksille on määritetty maksimipaino, joka ilmaisee, kuinka painavan kuorman se kestää.

Lue lisää

MITEN LASKEN KUORMAN MAKSIMIPAINON?

Esimerkki: Jos kattoboksi painaa 27 kg ja kattotelineet 5 kg, kattovarusteiden kokonaispaino on 32 kg. Jos auton suurin sallittu kattokuorma on 75 kg, vähennät siitä auton kattovarusteiden kokonaispainon ja tulokseksi saatu luku kertoo, miten painavan kuorman saat lastata kattoboksiin. Tässä tapauksessa 75 kilosta vähennetään 32 kiloa. Kuorma saa toisin sanoen painaa enintään 43 kg, jotta voit ajaa turvallisesti ja laillisesti.

Lue lisää
Mies poistumassa BMW-autostaan kesäillassa.
BMW kattoboksilla.

VALITSE TURVALLINEN KATTOBOKSI.

Äkkijarrutuksissa kattoboksiin kohdistuu suuria voimia, joten valitse kattoboksi joka on turvallinen ja ennen kaikkea törmäystestattu. BMW törmäystestaa kaikki kattoboksit, joten voit olla varma siitä, että ostamasi tuote on turvallinen. Lain mukaan autosi kattokuorman tulee kestää voimakas jarrutus nopeudesta 16–18 km/h, mikä vastaa yhden G:n voimaa, ja standardin mukaan kattoboksin täytyy kestää 30 km/h:n nopeudella tapahtuva törmäys.

Lue lisää

KUINKA SUURELLA NOPEUDELLA SAAN AJAA KATTOBOKSIN KANSSA?

Voit ajaa normaalien nopeusrajoitusten mukaan , kun autoon on asennettu kattoboksi. Lue tarkasti asennusohjeet ja auton käyttöohjekirja. Muista noudattaa nopeusrajoituksia.

Lue lisää
BMW kattoboksilla maaseudulla.
BMW kattoboksilla kuvattuna yläpuolelta.

KUINKA PALJON KATTOBOKSI LISÄÄ AUTON KULUTUSTA?

Auton katolla oleva kattoboksi voi nostaa polttoaineen kulutusta jopa kymmenen prosenttia, joten kattoboksi ja myös kattotelineet kannattaa poistaa katolta silloin, kun niitä ei käytetä pitkään aikaan. Myös kattoboksin muotoilu voi vaikuttaa ilmanvastukseen, joten valitse virtaviivainen malli. 

Lue lisää

POISTA KATTOBOKSI KATOLTA SILLOIN, KUN ET KÄYTÄ SITÄ.

Kattoboksi kannattaa ottaa pois auton katolta monesta eri syystä silloin, kun sitä ei käytetä. Jo mainitun polttoaineen kulutuksen lisäksi tulee huomioida myös varkausriski. Kattoboksi kannattaa aina tyhjentää yöksi. Jos sinulla on autotalli, sen kattoon tai seinään saattaa olla mahdollista asentaa ostettu tai itse rakennettu teline, jossa kattoboksia on helppo säilyttää silloin kun sitä ei käytetä.

Lue lisää
BMW kattoboksilla kuvattuna edestä.
BMW Liikkuvuuspalvelu.

BMW LIIKKUVUUSPALVELU.