SHOP THE LOOK

BMW CHARGING: LIFE, IN CHARGE.

KAIKKI BMW-SÄHKÖAUTOSI
LATAAMISESTA.

BMW X1 xDrive30e: polttoaineen kulutus, l/100 km (yhdistetty)[1][3][4]: 1,1–0,7; CO₂-päästöt, g/km (yhdistetty)[1][3][4]: 24–16; sähkönkulutus, kWh/100 km (yhdistetty)[1][3][4]: 19,3–16,8; toimintasäde sähköllä, km[1][2][3]: 71–85

Huoletonta lataamista helposti, milloin ja missä tahansa. Sähköautot ja plug-in hybridit avaavat uudenlaisen liikkuvuuden, joka on sekä tehokasta että mukavaa. Joustavien latausmahdollisuuksien ja innovatiivisten latausteknologioiden ansiosta ajat arjessa ja matkoilla aina huolettomasti. Halusitpa sitten ladata mahdollisimman nopeasti matkan varrella tai kätevästi kotona, löydät juuri sinun elämääsi sopivat latausratkaisut.

SÄHKÖAUTOSI LATAUSMAHDOLLISUUDET.

BMW Charging, lataaminen matkoilla

LATAAMINEN MATKOILLA.

Myös tien päällä ollessasi löydät monipuolisten latausratkaisujemme ansiosta lähistöltäsi aina sopivan latausvaihtoehdon sähköautollesi. Käytettävissäsi on Euroopan suurimpiin kuuluva latausverkosto, joka kasvaa jatkuvasti. Verkostossa on jopa 510 000 julkista latauspistettä, joilla lataat sähköautoasi kätevästi. 

BMW Charging, lataaminen kotona

LATAAMINEN KOTONA.

Erityisen mukavasti ja kätevästi lataat sähköautosi tai plug-in hybridisi kotona. Lataat autoasi vaivattomasti ja niin nopeasti kuin on tarpeen BMW:n Wallboxilla tai BMW Flexible Fast Chargerin avulla voimavirtapistorasiasta tai tavallisesta pistorasiasta. Tutustu käytännöllisiin ratkaisuihin, jotka BMW tarjoaa sähköisen autosi lataamiseen omassa kodissasi.

BMW:N LATAUSTEKNOLOGIAT JA -TUOTTEET.

BMW Charging, Connected Home Charging
BMW Charging, latauksen suhteen optimoidut reitit
BMW Charging, latauskaapeli

Connected Home Charging.

Connected Home Charging Packagella saat yhdessä paketissa kaiken tarvittavan kotilatauksen aloittamiseen. Se sisältää BMW Wallbox Plusin, älykkään Smart Meter -mittarin ja pääsyn My BMW -sovelluksessa oleviin käteviin lisätoimintoihin, jotka optimoivat lataamisen. Pakettiin sisältyy myös asiantunteva asennus paikan päällä kotonasi.

Latauksen suhteen optimoidut reitit.

Aina huolettomasti perille. Suunnittele latauksen suhteen optimoidut reitit ajomatkoillesi ja löydä latausasemat vaivattomasti reittisi varrelta. Reittisuunnittelijamme laskee nopeimmat latausvaihtoehdot lähistöltäsi tai reitiltäsi. Tämä onnistuu suoraan navigointilaitteessasi tai My BMW -sovelluksesta käsin.

Lataustarvikkeesi.

Tarvitset lataamiseen vain muutaman tarvikkeen. BMW-autosi mukana toimitetaan julkisessa latausverkostossa lataamiseen tarkoitettu BMW Charging Card -kortti. Kotilatausta varten voit asentaa halutessasi Wallboxin. Tai sitten lataat autosi tavallisesta pistorasiasta.

BMW Charging, BMW Wallbox
BMW Charging, latauskaapeli

BMW Wallbox.

Lataa plug-in hybridisi tai täyssähköinen BMW:si erittäin helposti ja mukavasti kotona BMW Wallboxin avulla. Jopa 22 kW:n teholla. Lataaminen sujuu näin kätevästi, turvallisesti ja tilaa säästävästi.

Latauskaapeli (mode 3) julkisiin latausasemiin.

Lataa plug-in hybridisi tai sähköautosi latauskaapelilla (mode 3), joka on tarkoitettu lataamiseen julkisilla AC-latausasemilla. Se tulee BMW:n tietyissä malleissa vakiovarusteena auton mukana.

KATSO LATAUSASEMAT SÄHKÖAUTOLLESI.

Lisää tietoa

Latausaika

Julkinen lataaminen

High Power -latausasema

High Power -latausasemilla (joita on esimerkiksi IONITY-verkostossa) lataat autosi erityisen nopeasti. Näillä asemilla käytettävä tasavirta (DC) tarjoaa selvästi korkeammat lataustehot kuin esimerkiksi tavallisesta kotipistorasiasta saatava vaihtovirta (AC). Siksi High Power -latausasemat sopivat erityisen hyvin lataukseen matkoilla. Esityksestä näet lyhimmän latausajan, joka tarvitaan lataamiseen kymmenen prosentin varaustilasta 80 prosentin varaustilaan auton maksimilatausteholla. Tällä alueella lataaminen on nopeinta ja samalla eniten akkua säästävää. Näet kartasta kaikki BMW Charging -verkoston High Power -latausasemat. (Tila: 22.3.2023)

Pikalatausasema

Jos lataus halutaan hoitaa nopeasti vaikkapa kaupungissa liikuttaessa tai matkoilla, pikalatausasema on oikea valinta. Sen käyttämä tasavirta (DC) tarjoaa nimittäin korkeammat lataustehot kuin esimerkiksi tavallisesta kotipistorasiasta saatava vaihtovirta (AC). Siksi pikalatausasemat sopivat erityisen hyvin lataukseen matkoilla. Esityksestä näet lyhimmän latausajan, joka tarvitaan lataamiseen kymmenen prosentin varaustilasta 80 prosentin varaustilaan enintään 50 kW:n teholla. Tällä alueella lataaminen on nopeinta ja samalla eniten akkua säästävää. Näet kartasta kaikki BMW Charging -verkoston pikalatausasemat. (Tila: 22.3.2023)

AC-latausasema

Julkisia vaihtovirralla (AC) toimivia latausasemia löytyy lähes kaikkialta. Ne sopivat erityisen hyvin säännölliseen ja pitkäkestoiseen lataamiseen – kuten lataamiseen yön yli tai työpäivän aikana. Esityksestä näet lyhimmän ajan, joka tarvitaan akun lataamiseksi nollan prosentin varaustilasta sadan prosentin varaustilaan 22 kW:n maksimiteholla. Suurin latausteho riippuu kuitenkin kunkin auton varustelusta. Löydät kartasta kaikki BMW Charging -verkoston vaihtovirtalatausasemat. (Tila: 22.3.2023)

Lataaminen kotona

Wallbox / Flexible Fast Charger

Kotona lataat autosi mukavasti Wallboxin tai Flexible Fast Chargerin avulla. Niissä molemmissa käytetään vaihtovirtaa (AC). Wallbox mahdollistaa auton, lisävarusteiden ja markkina-alueen mukaan enintään 22 kW:n lataustehon ja Flexible Fast Charger enintään 11 kW:n lataustehon. Esityksestä näet lyhimmän ajan, joka tarvitaan akun lataamiseksi nollan prosentin varaustilasta sadan prosentin varaustilaan 11 kW:n teholla.

Tavallinen pistorasia

Lataa autosi kätevästi milloin tahansa kotisi pistorasiasta. Tämä käyttää vaihtovirtaa (AC). Esityksestä näet lyhimmän ajan, joka tarvitaan akun lataamiseksi nollan prosentin varaustilasta sadan prosentin varaustilaan 2,3 kW:n teholla. Kotilataukseen sopii myös BMW Wallbox, jonka avulla lataat autosi milloin tahansa nopeasti, turvallisesti ja mukavasti.

Latausteho riippuu akun varaustilasta, ympäristön lämpötilasta, yksilöllisestä ajoprofiilista ja ylimääräisten virtaa kuluttavien laitteiden käytöstä sekä valitusta ajoneuvosta itsestään. Latausajat on laskettu olettaen, että ympäristön lämpötila on 23 °C ajon jälkeen, ja ne voivat vaihdella käyttötottumusten mukaan. Näytetyt arvot ovat esimerkkiarvoja valitun mallin peruskokoonpanolle. Arvot voivat poiketa ajoneuvon muiden varusteversioiden tapauksessa.

My BMW -sovelluksella voit pitää aina silmällä toimintasädettä ja varaustilaa. Lisäksi voit suunnitella helposti latauksen suhteen optimoituja reittejä ja lähettää ne ajoneuvoon. Lataa sovellus nyt ja tutustu siihen demotilassa.

Sähköauton lataaminen:
My BMW -sovellus ja palvelut

BMW-AUTOSI HOITAA TYÖN PUOLESTASI.

SÄHKÖAUTOJEN LATAUSAJAT.

Tien päällä lataat sähköautoasi erityisen nopeasti High Power -latausasemilla. Näillä pikalatausasemilla latausajat ovat erittäin lyhyitä jopa 350 kW:n lataustehon ansiosta. Näillä pikalatausasemilla latausajat ovat erittäin lyhyitä jopa 350 kW:n tehon ansiosta.

NÄIN PALJON SÄHKÖÄ SÄHKÖAUTO TARVITSEE.

Sähköauton latauksen sähkönkulutus riippuu monesta eri tekijästä. Siihen vaikuttavat myös oma ajokäyttäytyminen ja siihen liittyvä ajojen keskinopeus sekä ulkolämpötila. Lataussähkön kuukausikustannukset määräytyvät ennen kaikkea ajetun kilometrimäärän ja sähköauton kulutuksen mukaan. Kulutukseen vaikuttaa osaltaan oma ajotapa. Tämän lisäksi myös valitulla lataustariffilla ja latauspaikalla on ratkaiseva merkitys sähkökustannuksissa.

Hyödynnä houkuttelevia tariffeja, kuten Active-tariffia, jonka avulla lataat erityisen edullisilla kiinteillä hinnoilla. Uuden BMW-auton ostajat saavat Active-tariffin ensimmäisen vuoden ajan ilman perusmaksua.

BMW Charging, kestoikä

AKKU

SÄHKÖAUTON AKUN KESTOIÄN OPTIMOINTI.

Korkeajänniteakun kestoikään voivat vaikuttaa omat akkuun liittyvät käyttötottumukset. Korkeajänniteakkua tulisi ladata pääsääntöisesti pienillä lataustehoilla AC-latausasemilla tai Wallboxilla. Arkiajoissa akun varaustilan on järkevää olla 10–80 prosenttia. Voit asettaa lataustavoitteen tätä varten 80 prosenttiin. Taloudellinen ja ennakoiva ajotapa lisää myös osaltaan akun toimintasädettä ja kestoikää.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET.

Polttoaineen kulutus ja CO₂-päästöt.

BMW X1 xDrive30e: polttoaineen kulutus, l/100 km (yhdistetty)[1][3][4]: 1,1–0,7; CO₂-päästöt, g/km (yhdistetty)[1][3][4]: 24–16; sähkönkulutus, kWh/100 km (yhdistetty)[1][3][4]: 19,3–16,8; toimintasäde sähköllä, km[1][2][3]: 71–85

[1] Polttoaineenkulutukseen, hiilidioksidipäästöihin, sähkönkulutukseen ja sähköiseen toimintasäteeseen liittyvät viralliset tiedot on määritetty määrätyn mittausmenetelmän mukaisesti, ja ne vastaavat asetuksen (EY) 715/2007 kulloinkin voimassa olevaa versiota. WLTP-tiedoissa on otettu vaihteluvälien yhteydessä huomioon kaikki lisävarusteet (tässä tapauksessa Saksan markkinoilla saatavilla olevat lisävarusteet). 1.1.2021 jälkeen tyyppihyväksytyille autoille viralliset tiedot ilmoitetaan vain WLTP:n mukaisesti. Lisäksi EU-asetuksen 2022/195 nojalla COC-todistuksissa ei ilmoiteta NEDC-arvoja 1.1.2023 lähtien. NEDC- ja WLTP-mittausmenetelmiin liittyviä lisätietoja löytyy osoitteesta www.bmw.de/wltp.

Lisätietoja uusien henkilöautojen virallisista polttonesteen kulutus- ja CO₂-päästötasoista löydät kaikista jälleenmyyjäliikkeistä saatavasta Uuden auton polttonesteen kulutustiedot, CO₂-päästöarvot ja sähkönkulutus -vihkosta tai Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) sivuilta https://www.trafi.fi.

[2] Toimintasäteeseen vaikuttavat eri tekijät, erityisesti henkilökohtainen ajotyyli, ajoradan ominaisuudet, ulkolämpötila, lämmitys/ilmastointi ja esilämmitys.

[3] Bensiinimoottoreiden tehotiedot koskevat käyttöä polttoaineella, jonka oktaaniluku on RON 98. Kulutustiedot koskevat käyttöä asetuksen (EU) 715/2007 mukaisella vertailupolttoaineella. Lyijyttömät polttoainelaadut, joiden oktaaniluku on RON 91 tai sitä korkeampi ja joiden etanolipitoisuus on enintään 10 % (E10), ovat sallittuja. BMW suosittelee käyttämään polttoainetta, jonka oktaaniluku on RON 95. High Performance -autoille BMW suosittelee 98-oktaanista polttoainetta.

[4] Plug-in hybridit: painotettu, yhdistetty (EC AC Charge Weighted)