Vinkit, joilla talvi on täynnä ajamisen iloa.

AJAMISEN ILO EI NUKU TALVIUNTA.

Vinkit, joilla talvi on täynnä ajamisen iloa.

AJAMISEN ILO EI NUKU TALVIUNTA.Vinkit, joilla talvi on täynnä ajamisen iloa.

Ruskan väreistä lumenvalkeaan talvimaisemaan – tulevilla kuukausilla on paljon mahtavaa tarjottavaa, mutta ne myös asettavat omat haasteensa sinulle ja BMW-autollesi.

Jotta voisit huoletta nauttia jokaisesta kilometristäsi talvikeleillä, haluamme antaa muutaman vinkin siitä, miten voit yhdessä kanssamme laittaa BMW-autosi teräkuntoon ja varmistaa näin, että sen ajo-ominaisuudet säilyvät erinomaisina myös märillä kaduilla, jäisissä kaarteissa ja lumisissa mäissä.

 

Olemme koonneet useita vinkkejä, joista on tulevina kuukausina hyötyä sinulle ja BMW-autollesi. Niitä hyödyntämällä voit keskittyä nauttimaan maksimaalisesta ajamisen ilosta lumisilla teillä ja talven kylmyydessä.

Lue lisää
Säkra däck - tips för din bil i vinterkylan

TURVALLISET RENKAAT.
LISÄÄ AJAMISEN ILOA.

TURVALLISET RENKAAT.
LISÄÄ AJAMISEN ILOA.

VAIHDA TALVIRENKAAT.

Säiden viiletessä on tärkeää heittää hyvästit kesärenkaille ja vaihtaa autoon talvirenkaat. Talvirenkaita saa käyttää autossa 1. marraskuuta ja 31. maaliskuuta välisenä aikana. Aivan erityisen tärkeää talvirenkaita on käyttää silloin, kun keli on talvinen. Autossa tulee siis olla talvirenkaat, jos teillä on lunta, jäätä, sohjoa tai kuuraa.

 

Olisi tietysti paljon helpompaa, jos kesärenkaat voisi pitää autossa ympäri vuoden, mutta tosiasia on, että lämpötilan laskiessa 7 °C:seen tai sen alle kesärenkaiden kumiseos kovettuu, eivätkä renkaat enää tällöin anna optimaalista pitoa, mikä voi aiheuttaa turvallisuusriskin.

 

Onko sinulla BMW? Premium-valmistajien kanssa yhteistyössä valmistetut alkuperäiset BMW talvirenkaat ovat BMW:n hyväksymät ja takaavat sinulle parhaat mahdolliset ominaisuudet optimaalisen pidon, ohjautuvuuden, ajo-ominaisuuksien ja korkean turvallisuuden suhteen. Näin ne lupaavat rajoittamattoman ajamisen ilon myös jäällä ja lumella.

 

Tarvitsetko apua renkaiden vaihdossa? Ota siinä tapauksessa yhteyttä valtuutettuun BMW Jälleenmyyjääsi.

Lue lisää
Säkra däck - tips för din bil i vinterkylan

MITÄ TALVIRENKAAT OIKEASTAAN OVAT?

Talvirenkaat voivat olla joko nastallisia renkaita tai nastattomia kitkarenkaita. Niiden tulee olla suunniteltu erityisesti talviajoon, ja niissä on oltava merkintä M+S, M-S, M.S., MS tai Mud and Snow. Kun talvirenkaasi täyttävät nämä edellytykset, olet valmis turvalliseen talviajoon. 

Lue lisää
Däckförsäkring - tips för din bil i vinterkylan

RENGASTURVA TALVEKSI.

RENGASTURVA TALVEKSI.

VAKUUTA RENKAASI.

Haluatko mielenrauhaa kaikkien tilanteiden varalta? Vakuuta renkaasi ennen talvikuukausien alkamista. Rengasvakuutuksen ansiosta voit ajaa levollisin mielin tuntematta huolta siitä, mitä kaikkea lumisilla teillä voi piillä.

 

Jos omistat BMW-auton, voit vakuuttaa renkaasi BMW Rengasturvan* avulla. BMW Rengasturva sisältyy kaikkiin BMW-hyväksyttyihin renkaisiin ja rengasvannesarjoihin, jotka on ostettu valtuutetuilta BMW Jälleenmyyjiltä. Rengasturva kattaa kaikki vahingot terävien esineiden ja reunakiveysten aiheuttamista vahingoista aina rengasvarkauteen.

 

*BMW Rengasturva on voimassa kaikkiin BMW Northern Europen toimittamiin renkaisiin ja rengasvannesarjoihin, jotka on ostettu valtuutetulta BMW Jälleenmyyjältä (alkaen ostopäivästä). Lisäksi BMW Rengasturva on voimassa kaikkiin alkuperäisasennettuihin renkaisiin, jotka on asennettu tehtaalla autoon, joka on rekisteröity 1.3.2020 jälkeen. BMW Rengasturva ei kata vanteita eikä asennuskustannuksia.

Lue lisää
Bromsa säkert- tips för din bil i vinterkylan

JARRUTA TURVALLISESTI.

JARRUTA TURVALLISESTI.

Bromsa säkert- tips för din bil i vinterkylan

TARKASTUTA JARRUT.

Talvella on tärkeää, että auton jarrut toimivat virheettömästi. Jäisillä teillä voi käydä huonosti, jos ei aja varovaisesti – etenkin jos talvirenkaiden urasyvyys on alle 4 mm, mikä pidentää jarrutusmatkaa. Jarrut voivat olla näissä olosuhteissa pelastusrenkaasi. Käy siksi aina huoltokorjaamossa laittamassa jarrut kuntoon, ennen kuin talvisää saapuu kovine tuulineen ja liukkaine kaarteineen.

Jos omistat BMW-auton, voit ottaa yhteyttä valtuutettuun BMW Jälleenmyyjääsi, jos olet vähänkin epävarma autosi jarruista.

 

Lue lisää
Serva bilbatteriet- tips för din bil i vinterkylan

LATAA AKUT ENNEN KYLMÄN SÄÄN TULOA.

LATAA AKUT ENNEN KYLMÄN SÄÄN TULOA.

HUOLLATA AKKU.

Auton akku joutuu syys- ja talvikuukausina koville. Start/ stop-toiminto, ilmastointijärjestelmä, valaistus ja monimutkainen turvallisuusjärjestelmä ovat vain joitain esimerkkejä toiminnoista, jotka kuormittavat auton akkua. Jos lisäksi asut suuressa kaupungissa ja ajat usein lyhyitä matkoja, on hyvin mahdollista, että akkusi kuluttaa usein enemmän energiaa kuin mitä laturi pystyy tuottamaan. Jotta sinun ei tarvitsisi tuntea huolta autosi akusta, voit aina ottaa yhteyttä lähimpään huoltokorjaamoon selvittääksesi, tarvitseeko akkusi huoltoa ennen talven tuloa.

 

Jos omistat BMW-auton ja olet epävarma sen akun kunnosta, voit ottaa yhteyttä valtuutettuun BMW Jälleenmyyjääsi ja teettää siellä akkuhuollon, jossa (tarvittaessa) vaihdamme vanhan akkusi uuteen, nollaamme muistin ja rekisteröimme uuden akun.

Lue lisää
Byt torkarblad- tips för din bil i vinterkylan

PYYHI TALVEN JÄLJET POIS.

PYYHI TALVEN JÄLJET POIS.

Vaihda pyyhkijänsulat.

VAIHDA PYYHKIJÄNSULAT.

Tuulilasisi joutuu pian koville talven säissä. Jotta näkyvyys autosta pysyisi selkeänä talvikuukausina, sinun tulee tarvittaessa vaihtaa pyyhkijänsulat uusiin ennen kylmyyden saapumista. Lumi, vesi ja lika – siinä muutamia esimerkkejä kaikesta, minkä kanssa lasinpyyhkimesi joutuvat kamppailemaan.

 

Haluatko kätevästi neuvontaa tai pyyhkijänsulkien asennuksen? Ota siinä tapauksessa yhteyttä lähimpään huoltokorjaamoon ja käytä apuna koulutettua huoltoteknikkoa. Kunnollisilla pyyhkijänsulilla tuulilasisi poistaa ongelmitta lumen, joka muutoin häiritsisi väistämättä näkökenttääsi.

 

Jos omistat BMW-auton, voit varmistaa selkeän näkyvyyden joka säässä BMW Pyyhkimen sulilla, jotka tarjoavat optimaalisen puhdistustehon. Ottamalla yhteyttä lähimpään valtuutettuun BMW Jälleenmyyjääsi saat lisää neuvoja ja vinkkejä juuri sinun autoosi.

Lue lisää
Laga stenskott i vindrutan- tips för din bil i vinterkylan

KORJAUTA KIVENISKEMÄT.

KORJAUTA KIVENISKEMÄT.

PIDÄ HUOLTA TUULILASISTA.

Koska tuulilasi on auton korin kantava osa ja siihen on integroitu paljon tekniikkaa, tuulilasi voidaan joutua vaihtamaan, jos siihen tulee kiveniskemä. Kylmän sään saapuessa pieni kiveniskemä voi laajeta tuulilasilla suureksi, korjauskelvottomaksi halkeamaksi. Jos tuulilasiisi on tullut kiveniskemä, suojaa lasi mahdollisimman nopeasti laittamalla kiveniskemän päälle tuulilasilaastari. Tuulilasilaastari estää vaurion pahenemisen lian ja kosteuden vaikutuksesta. Jos haluat valmistautua talven säihin ajoissa, voit varata lähimmästä huoltokorjaamosta ajan tuulilasin vaihtoon tai kiveniskemän korjaukseen jo ennen pakkasia.

 

BMW-auton omistajat voivat korjauttaa kiveniskemän tai vaihdattaa tuulilasin ottamalla yhteyttä valtuutettuun BMW Jälleenmyyjään helposti tästä.

Lue lisää
Laga stenskott i vindrutan- tips för din bil i vinterkylan
Boka service - tips för din bil i vinterkylan

HUOLLETTU AUTO, TURVALLINEN TALVI.

HUOLLETTU AUTO, TURVALLINEN TALVI.

VARAA AUTOHUOLTO.

Jos haluat lisää turvallisuuden tunnetta talviajoon, suosittelemme sinua viemään autosi huoltoon, ennen kuin talvi alkaa toden teolla. Näin voit löytää kaikki potentiaaliset ongelmat, ennen kuin ne aiheuttavat riskin talvella. Jos omistat BMW-auton, saat sille takuuvarmasti parhaan huollon valtuutetulta BMW Jälleenmyyjältäsi.

 

BMW Jälleenmyyjän liikkeessä sinä ja autosi olette aina hyvissä käsissä. Meillä on pitkäaikaisia huoltopaketteja, kuten BMW Huolenpitosopimus, jonka sisällön voit muokata tarpeidesi mukaan. Pakettien voimassaoloaika on 3 vuodesta / 40 000 km:sta 6 vuoteen / 120 000 km saakka. Maksat kertamaksun, minkä jälkeen käytössäsi ovat kaikki pakettiin sisältyvät huolto- ja kunnossapitotyöt valitsemasi sopimuskauden ajan – täysin ilman piilokustannuksia. Lyhytkestoisempaa vaihtoehtoa haluaville tarjolla on BMW Service 5+ -huolto-ohjelma yli neljä vuotta vanhoille BMW-malleille ja kontaktiton BMW Service, jonka avulla voit varata nopeasti ja helposti monia erilaisia huoltopalveluja verkossa juuri silloin kun haluat.

 

Meillä on aina sinulle optimaalinen ratkaisu – jokaiselle BMW-mallille, sinun tarpeisiisi ja edessäsi vielä olevien lukemattomien huolettomien kilometrien varmistamiseksi.

Lue lisää

AIKA HUOLTAA BMW?

Haluat ehkä BMW-huollon ennen matkaa. Tarjoamme sinulle laajan valikoiman premium-huoltoja – jokaiselle BMW-mallille, henkilökohtaisille vaatimuksillesi ja monille huolettomille kilometrille, jotka vielä ovat edessäsi. 

Lue lisää
BMW syys - ja talvilisävarusteet

BMW SYYS - JA TALVILISÄVARUSTEET.

BMW Liikkuvuuspalvelu.

BMW LIIKKUVUUSPALVELU.

BMW Service BMW Teleservices

BMW TELE-SERVICES.

BMW Service My BMW -sovellus

UUSI MY BMW -SOVELLUS.