BMW Vision M NEXT, 3/4-näkymä perästä, auto pysähtyneenä

BMW VISION M NEXT.

URHEILULLISEN AJAMISEN ILON SEURAAVA
ULOTTUVUUS.

A Statement for the Driver: BMW Vision M NEXT avaa näkymän, josta voimme aavistaa, miltä merkin BMW M sähköistetty tulevaisuus voi näyttää. Toisin kuin BMW Vision iNEXT, joka havainnollisti, miten autonominen ajaminen muuttaa elämää autossa, BMW Vision M NEXT näyttää, miten digitaalinen äly voi tehdä itsenäisestä ajoelämyksestä intensiivisemmän ja tunteikkaamman. Ulkopuoli korostaa tätä tavoitetta urheiluauton mitoin, sisätilassa on keskitytty johdonmukaisesti kuljettajaan. Lue täältä, miten BMW Vision M NEXT luo sporttiselle ajonautinnolle uuden ulottuvuuden.

Lue lisää
BMW Vision M NEXT.URHEILULLISEN AJAMISEN ILON SEURAAVA<br>ULOTTUVUUS.

THE FUTURE IS WOW.

BMW Vision M NEXT -auton kohokohdat

BMW Vision M NEXT, näkymä ylhäältä ajavasta autosta

ULTIMAATTINEN AJOELÄMYS.

BMW antaa vahvan sähköistetyn urheiluauton kautta mahdollisuuden ennakoida, miltä merkin ehdottoman urheilulliset tulevaisuuden lupaukset näyttävät.

BMW Vision M NEXT on edistyksellinen urheiluauto, joka sekä ulkoiselta olemukseltaan että vuorovaikutuksessa on voimakas ja itsevarma.

BMW Vision M NEXT, sisätila, ohjaamo ja ohjauspyörä, Boost Pod, Curved Glass -näyttö, Full AR Head-Up -näyttö

MUKAANSA TEMPAAVAA AJAMISEN ILOA.

BMW Vision M NEXT -autossa kuljettaja on etusijalla.

BOOST Pod on sisätilan keskeinen elementti. Älykkäät teknologiat tukevat kuljettajaa ja antavat hänelle oikeat tiedot oikeaan aikaan. Immersiivisellä ja keskitetyllä tavalla hänestä tulee huipun saavuttanut kuljettaja.

BMW Vision M NEXT, sivunäkymä seisovasta autosta, pariovet auki

VIIMEISTELTY URHEILUAUTON ESTETIIKKA.

Urheiluauton selkeät pinnat ja mittasuhteet.

BMW Vision M NEXT -auton sporttiset mitat ja pelkistetyt tarkat linjat antavat sille vahvan luonteen. Johtoajatuksena toimiva yksinkertaisuus yhdistää ulkopuolen ja sisätilan.

THE POWER OF ATTRACTION.

BMW Vision M NEXT -auton muotoilu.

BMW Vision M NEXT -autoa varten on BMW:n suunnittelutiimi katsonut ikonisen BMW Turbon ja innovatiivisen BMW i8:n elementtejä ja tulkinnut niitä tulevaisuutta tavoitellen. BMW:n uuteen muotoilustrategiaan sopien BMW Vision M NEXT -autossa on sporttiset mitat ja pelkistetyt tarkat linjat, jotka tekevät sen olemuksesta vahvan.
BMW Vision M NEXT, lähikuva ulkopuolesta, BMW:lle tyypillinen kaksiosainen jäähdyttimensäleikkö
BMW Vision M NEXT, etunäkymä ajavasta autosta
BMW Vision M NEXT, sivunäkymä seisovasta autosta
BMW Vision M NEXT, 3/4-näkymä perästä, Hofmeister kink
BMW Vision M NEXT, näkymä perästä, BMW M1
BMW Vision M NEXT, näkymä perästä, BMW Turbo
BMW Vision M NEXT, sivunäkymä seisovasta autosta, vanteet
BMW Vision M NEXT, lähikuva ulkopuolesta, BMW:lle tyypillinen kaksiosainen jäähdyttimensäleikkö

DYNAAMISTA KEVEYTTÄ.

BMW:n jäähdyttimensäleikön pehmeät ulkoviivat muistuttavat turbiinin ilmanottoaukkoja. Jäähdyttimensäleikön sulkee päällys, jossa voi tarkemmin katsoessa havaita valaistun laserkaiverretun kuvion.

BMW Vision M NEXT, etunäkymä ajavasta autosta

RADIKAALI VOIMAPAKETTI.

Ainutlaatuiselle jäähdyttimensäleikölle ovat tunnusomaisia Trilling Orange -väriset kolmikulmaiset elementit, jotka korostavat sivuttaisia ilmanottoaukkoja ja integroituja ajovaloja. Tiukat pinnat kulkevat kuin lihakset konepellin yli.

BMW Vision M NEXT, sivunäkymä seisovasta autosta

LIIKKUVUUTTA PAIKALLAAN.

Diagonaalinen värikontrasti korostaa matalan, kiilanmuotoisen siluetin dynamiikkaa. Itsetietoinen Colour Blocking ja mattapintainen korkeapigmentoitu Thrilling Orange muodostavat jyrkän kontrastin silkkimattapintaiseen ulkoväriin Cast Silver.

BMW Vision M NEXT, 3/4-näkymä perästä, Hofmeister kink

IKONEJA UUDELLA TAVALLA TULKITTUNA.

Vahvan hartiaosan linjat myötäilevät ikonista Hofmeister kinkia. Ikkunapinnasta perään kapeneva aukko katkaisee kuvan kiduksen tapaan ja pidentää autoa optisesti.

BMW Vision M NEXT, näkymä perästä, BMW M1

LEGENDOJEN INSPIROIMA.

Takalasin muotoilu on samanlainen kuin BMW M1 -autossa. Kolmiosaiset lamellit on valmistettu lasista ja ne korostavat perän vaakasuoraa linjaa. Sen alla oleva alue on hiiliuusiomateriaalia, ja se kattaa teknisesti muotoillun, aerodynamiikan vaatimusten mukaisen diffuusorin.

BMW Vision M NEXT, näkymä perästä, BMW Turbo

PULSSINKIIHDYTTÄJÄ

Hiuksenohut lasikuitu takavalojen kummallakin puolella tuo mieleen abstraktin sykekäyrän. Laser Wire -teknologia luo keulaan äärimmäisen tarkan tulkinnan BMW:lle tyypillisistä nelisilmäisistä kasvoista.

BMW Vision M NEXT, sivunäkymä seisovasta autosta, vanteet

HUIPPU-URHEILUUN.

Filigraanimaisen kolmiulotteisen monipinnamuotoilun täsmälliset aukot korostavat jäljittelemätöntä estetiikkaa ja takaavat vanteiden keveyden. Takavanteiden värilliset osat eivät ole vain visuaalinen huippukohta, vaan niiden ansiosta saavutetaan myös optimaalinen aerotehokkuus.

BMW Vision M NEXT -autossa älykkäät teknologiat tukevat kuljettajaa ja antavat hänelle oikeat tiedot oikeaan aikaan. Käyttö on intuitiivista ja selkeää, kaikki yksityiskohdat näkyvät kuljettajan suorassa näkökentässä.
Domagoj Dukec, BMW:n muotoilujohtaja.
BMW Vision M NEXT, näkymä perästä, malli

A STATEMENT FOR THE DRIVER.

Visio huomispäivän ajamisen ilosta.

BMW Vision M NEXT

ULKOPUOLEN MUOTOILU.

ULKOPUOLEN MUOTOILU.

Keulassa kulkevat oranssit Air Bladet kummallakin puolella auton keskikohtaan ja luovat jäähdyttimensäleikön alapuolella olevan lapionmuotoisen illmanottoaukon kanssa ehdottoman kilpaurheiluvaikutelman. Sivunäkymässä BMW Vision M NEXT -auton matala, keilanmuotoinen urheiluauton siluetti, taaksepäin nousevat linjat ja diagonaalinen oranssi värikontrasti ilmentävät eteenpäinmenotahtoa jo auton ollessa paikallaan. Perän muotoilu yhdistää sivut optisesti ja korostaa ajoneuvon leveyttä. Teknisesti muotoiltu diffuuusori on valmistettu hiiliuusiomateriaalista ja se vastaa aerodynamiikan vaatimuksia.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

BOOST+

BOOST+

BMW Vision M NEXT -auton Power-PHEV-käyttö mahdollistaa ajamisen valinnan mukaan joko neljällä sähköllä toimivalla pyörällä tai puhdasoppisesti takavedolla – täysin sähköisesti tai ladatun 4-sylinterisen bensiinimoottorin kiihdyttämänä. 441kW:n (600 hv) järjestelmäteho mahdollistaa jopa 300 km/h:n huippunopeuden ja sinkoaa BMW Vision M NEXT -auton 3 sekunnissa 0 km/h:n nopeudelta 100 km/h:n nopeudelle. Toimintamatka pelkästään sähköisellä ajokäytöllä on enintään 100 km – yleensä riittävästi useimpien matkojen ajamiseen pelkästään sähköllä. Siten BMW Vision M NEXT on myös tulevaisuutta ajatellen varma urheiluauto, jolla voi ajaa kaupunkien keskustojen mahdollisilla nollapäästöalueilla.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

SUKELLA SISÄÄN.

SUKELLA SISÄÄN.

Keskittymisen parantamiseksi nopeuden noustessa BMW Vision M NEXT -auton näkyvissä olevat tiedot mukautuvat niin sanotun Focus Logic -periaatteen mukaisesti nopeuteen. Kun ajoneuvo on paikallaan, näytöt näkyvät ohjauspyörässä. Kun kuljettaja lähtee liikkeelle, tiedot näkyvät Curved Glass -näytössä. Jos ajotilanne vaatii kuljettajan kaikkea huomiota, tiedot siirtyvät Head-Up-näyttöön. Henkilökohtaisen avustajan BMW Intelligent Personal Assistantin kanssa voi kommunikoida koko ajan.
BMW Vision M NEXT
Innovatiivisten materiaalien avulla on luotu nykyaikainen, ylellinen sisätila. Geometria on selkeää ja hillittyä ja yksityiskohdat on sijoitettu kokonaisuuteen kuin arvokkaat koristeosat.
Domagoj Dukec, BMW:n muotoilujohtaja.

VAPAUS UUDELLEEN MÄÄRITELTYNÄ.

BMW Vision M NEXT -autossa toteutuu BMW:lle tyypillisen kuljettajakeskeisyyden tulevaisuus.

BMW Vision M NEXT näyttää BMW:lle tyypillisen kuljettajakeskeisyyden seuraavan vaiheen. Koko sisätilan keskipiste on BOOST Pod. Geometria on tarkoituksellisesti hillittyä, niin että kuljettaja voi täysin keskittyä ajoelämykseen.
BMW Vision M NEXT, sivunäkymä sisätila, pariovet auki, malli
BMW Vision M NEXT, sisätila, muotoilu, kojelauta
BMW Vision M NEXT, sisätila, muotoilu, ohjaamo, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, sisätila, Boost Pod, Curved Glass -näyttö
BMW Vision M NEXT, sisätila, Boost Pod, Full AR Head-Up -näyttö
BMW Vision M NEXT, sisätila, muotoilu, istuinsyvennys
BMW Vision M NEXT, sivunäkymä sisätila, pariovet auki, malli

YHTEEN VALETTU.

Pariovien avautuessa näkyy sisätila, joka osoittaa, miten kuljettaja ja ajoneuvo voivat sulautua yhdeksi kokonaisuudeksi.. Hallitseva värisävy on tumma Midnight Blue. Kuten ulkopuolellakin, värisävy Thrilling Orange asettaa sille harkitut kontrastit.

BMW Vision M NEXT, sisätila, muotoilu, kojelauta

MINIMALISIMI HUIPUSSAAN.

Kartiomaisesti kuljettajaa kohti suunnattu kojelauta on minimalistinen ja litteä. Kaikki toiminnalliset elementit kuten ilmasuuttimet ja taskut ovat lähes näkymättömällä tavalla integroitu geometriaan, ja samalla ne ovat huipputehokkaita.

BMW Vision M NEXT, sisätila, muotoilu, ohjaamo, Boost Pod

BOOST POD.

Helmenä on BOOST Pod. Siihen kuuluu vaakasuoraan suunnattu ohjauspyörä, läpinäkyvä Curved Glass -näyttö sekä Full AR Head-Up -näyttö, jolloin se yhdistää kaikki kuljettajalle tarkoitetut käyttömahdollisuudet ja tiedot. BOOST+ -ajoasetus mahdollistaa lisätehon napin painalluksella. Ohjauspyörän BMW-logo herättää BMW Vision M NEXT -auton henkiin.

BMW Vision M NEXT, sisätila, Boost Pod, Curved Glass -näyttö

CURVED GLASS -NÄYTTÖ.

Läpinäkyvä Curved Glass -näyttö muodostaa toisen tason. Se tulee kuin visiiri kuljettajan eteen sisältäen tietoja, kuten ajoneuvon kierrosluku, nopeus ja energianhallinta tai kuljettajan sydämen syketaajuus.

BMW Vision M NEXT, sisätila, Boost Pod, Full AR Head-Up -näyttö

FULL AR HEAD-UP -NÄYTTÖ.

Kolmannen tason muodostaa kokopintainen Head-Up-näyttö. Ajonopeuden kasvaessa kuljettajalle tärkeät tiedot siirtyvät Head-Up-näytölle, jotta kuljettajalla on kaikki suoraan näkökentässään. Augmented Reality -teknologian ansiosta tiedot tulevat suoraan reaalikuvan päälle. Näin virtuaaliautolla voi ajaa täydellistä ihannelinjaa.

BMW Vision M NEXT, sisätila, muotoilu, istuinsyvennys

KUIN TOINEN IHO.

Istuinsyvennykset ovat osa joustavaa istuinmuotoilua, ja ne on verhoiltu Shape-Memory-ominaisuuden omaavalla vaahtomuovilla, joka ympäröi kehoa optimaalisella tavalla. Istuinsyvennyksien päällä olevat pääntuet on kiinnitetty liikkuvasti, ja ne korostavat keveyden vaikutelmaa.

BMW Vision M NEXT, syntyprosessi, ulkopuoli, muotoilu, näkymä perästä, luonnos
BMW Vision M NEXT, syntyprosessi, ulkopuoli, muotoilu, sivunäkymä, luonnos
BMW Vision M NEXT, syntyprosessi, sisätila, muotoilu, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, syntyprosessi, sisätila, muotoilu, insinöörit keskustelevat
BMW Vision M NEXT, syntyprosessi, Boost Pod, muotoilu, insinöörit keskustelevat

TULEVAISUUDELTA TOIMEKSIANNON SAANEENA.

BMW Vision M NEXT -auton muotoilu on sisäisen kilpailun tulos. BMW:n suunnittelijat kilpailivat käsin tehdyillä luonnoksilla ja visualisoinneilla. Useiden kilpailukierrosten kautta valittiin parhaat suunnitelmat, kunnes lopuksi valittiin toteutettava luonnos. Prosessi ensimmäisestä ideasta valmiiseen visioajoneuvoon kesti noin 18 kuukautta. Tämän tyyppinen toteutus toimii vain silloin, kun kaikilla osallistujilla on sama tavoite. Sen vuoksi olen hyvin ylpeä tiimistäni, joka on viime kuukaudet intensiivisesti tehnyt töitä projektissa, sanoo Domagoj Dukec, BMW:n muotoilujohtaja.