TEHOKKUUS JA
AJONAUTINTO OVAT
KANNUSTIMIAMME.

BMW TwinPower Turbo -moottorit.

Innovatiiviset bensiini- ja dieselmoottorit, joissa käytetään BMW TwinPower Turbo -tekniikkaa, muodostavat jokaisen BMW-auton sydämen. Moottoreissa yhdistyvät uusin ruiskutustekniikka, täysin mukautuva moottorinohjaus ja innovatiivinen pakokaasuahtaminen.

Tehokkuus ja<br>ajonautinto ovat<br>kannustimiamme.BMW TwinPower Turbo -moottorit.

Innovatiiviset bensiini- ja dieselmoottorit, joissa käytetään BMW TwinPower Turbo -tekniikkaa, muodostavat jokaisen BMW-auton sydämen. Moottoreissa yhdistyvät uusin ruiskutustekniikka, täysin mukautuva moottorinohjaus ja innovatiivinen pakokaasuahtaminen.

Lue lisää

BMW EFFICIENTDYNAMICS -MOOTTORIPERHE.

Oli kyse bensiini- tai dieselmoottorista, kolmi-, neli- tai kuusisylinterisestä – BMW EfficientDynamics -moottoriperheen moottorit mahdollistavat huomattavasti räväkämmän voimankehityksen sekä spontaanin reaktioluonteen jo alhaisilla kierrosluvuilla, ja samalla ne ovat erityisen taloudellisia ja vähäpäästöisiä. Suurempi tehokkuus ja optimaalinen dynaamisuus varmistavat havaittavasti nautinnollisemman ajon.

  • BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottorit

    Innovatiivinen, poikkeuksellisen tasaisesti käyvä kolmisylinterinen bensiinimoottori, nelisylinterinen bensiinimoottori ja moneen kertaan Engine of the Year Award -palkintoon yltänyt kuusisylinterinen BMW TwinPower Turbo -bensiinirivimoottori asettavat mittapuita. Niiden uusimman sukupolven edustajat ovat taloudellisempia, vähäpäästöisempiä ja suorituskykyisempiä kuin edeltäjämallinsa. Tehokkuuden ja dynamiikan kasvattamiseksi tämä innovaatiopaketti – BMW EfficientDynamics -strategian virstanpylväs – yhdistää uusimmat ruiskutustekniikat ja täysin muuntuvan venttiilinohjauksen Valvetronic, johon sisältyy kaksois-Vanos, sekä innovatiivisen turboahdintekniikan. Tulokseksi saadaan erityisen tehokas voimansiirtolinja, joka ilmentää tunnustusta saanutta BMW:n moottoriosaamista vaikuttavalla tavalla.

  • BMW TwinPower Turbo -dieselmoottorit

    BMW TwinPower Turbo -dieselmoottoreissa kuvastuu BMW EfficientDynamics -ajatusmaailman johdonmukainen noudattaminen: ne pyrkivät yhdistämään suorituskyvyn, voimansaannon ja ajokäyttäytymisen huippuarvot sekä vähäisen kulutuksen. Tehokkuuden ja dynamiikan osalta ne ovat joka suhteessa kaikkien epäilysten yläpuolella. Kolmisylinteriset BMW TwinPower Turbo -dieselmoottorit ovat ihanteellinen perusmalli, joka innovatiivisten nelisylinteristen BMW TwinPower Turbo -dieselmoottorien sekä erityisen vahvojen kuusisylinteristen BMW TwinPower Turbo -dieselrivimoottorien tavoin suorittaa työnsä erityisen vähäpäästöisesti ja -kitkaisesti. Maksimaalinen ajonautinto on siis taattu. Alumiinikevytrakennetekniikalla toteutetuissa BMW EfficientDynamics -moottoriperheen dieselvoimanlähteissä on turboahto ja muuntuva turbiinigeometria. Ruiskutuksesta pitää huolen uusimman sukupolven Common Rail -suoraruiskutus.

KAKSI LAJIA. YKSI VOITTAJA.

Vieläkin parempi suorituskyky, vieläkin vähäisempi kulutus: Kuusisylinterinen M TwinPower Turbo -bensiinirivimoottori.

KAKSI LAJIA. YKSI VOITTAJA.

Vieläkin parempi suorituskyky, vieläkin vähäisempi kulutus: Kuusisylinterinen M TwinPower Turbo -bensiinirivimoottori.

USKOMATTOMAN VOIMAKAS. USKOMATTOMAN TEHOKAS.

Kuusisylinterisessä M Performance TwinPower Turbo -dieselrivimoottorissa yhdistyvät Common Rail -suoraruiskutus ja ainutkertainen, kolmiportainen turboahto sekä muuntuva turbiinigeometria. Tälle ainutlaatuiselle voimanpesälle ovat ominaisia äärimmäisen spontaani reaktioluonne sekä suuri vääntömomentti jo alhaisella kierrosluvulla ja laajalla kierroslukualueella.

AINA YHTÄ VAIHDETTA EDELLÄ.

Se mahdollistaa täydellisen voimankehityksen, vähentää polttonesteen kulutusta ja parantaa urheilullisuutta ja dynamiikkaa: ennakoiva kahdeksanvaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto.

8-VAIHTEINEN STEPTRONIC SPORT -AUTOMAATTIVAIHTEISTO.

Kahdeksanvaihteinen Steptronic Sport -automaattivaihteisto mahdollistaa tuntuvasti paremman vaihtamis- ja ajomukavuuden vähäisemmillä vaihde-eroilla ja minimoiduilla kierroslukuhypyillä. Näin saadaan yhdistettyä huippuluokan mukavuus, vaikutuksen tekevä dynamiikka ja vähäisempi polttonesteen kulutus. Ja Launch Control -kiihdytysavustimen ansiosta BMW-autosi ihastuttaa niin paikallaan seistessään kuin liikkeelle lähtiessäänkin. Avainsana: maksimaalinen kiihtyvyys. Paina DSC-painiketta lyhyesti, siirrä valitsinvipu asentoon "S", paina jarru pohjaan ja kaasupoljin Kickdown-asentoon – kun nyt vapautat jarrun, saat kokea, mitä vääntömomentti merkitsee. Ja miltä tuntuu, kun ilon kyynelet kulkevat vaakasuoraan.

BMW BLUEPERFORMANCE.

Aja maailman puhtaimpiin kuuluvaa dieselautoa. BMW BluePerformance -tekniikan ansiosta dieselmoottorin päästöjä pystytään optimoimaan entisestään. Dieselhiukkassuodattimen ja hapetuskatalysaattorin lisäksi käytössä on typen oksideja varastoiva katalysaattori, joka vähentää pakokaasun sisältämiä typen oksideja entisestään. Varsinaiseen palotapahtumaan tämä tekniikka ei vaikuta, joten dieselmoottorin korkea tehoaste säilyy ennallaan.
Eräissä malleissa typen oksidien vähentämiseen käytetään toisenlaista menetelmää: SCR-katalysaattoria (SCR = Selective Catalytic Reduction), joka sisältää AdBlue®-ruiskutuksen. AdBlue®-nesteen ruiskuttaminen saa aikaan kemiallisen reaktion, joka vähentää typen oksidien päästöjä (NOx) tuntuvasti.

Lue lisää