BMW EfficientDynamics tehokas ajaminen

TEHOKAS AJAMINEN.

Laske kulutusta ja paranna toimintasädettä BMW EfficientDynamics -teknologialla.

BMW on tuonut BMW EfficientDynamics -teknologioilla ajoneuvoihin monia teknisiä ratkaisuja, jotka pienentävät kulutusta. Keskeinen vaikuttava tekijä on kuitenkin ajoneuvon kuljettaja. Tehokkaalla ajotyylillä voit ajettavasta reitistä ja liikennetilanteesta riippuen säästää jopa 25 % polttoainetta tai energiaa. Tämä arvo koskee sekä diesel- ja bensiiniautoja että sähkö-, hybridi- tai vetykäyttöisiä autoja. Sähkö- tai plug-in hybridi-auton omistajana voi nostaa ajoneuvosi sähköistä toimintasädettä jopa 30 %:lla.
BMW-autoissa, joissa on Intelligent Personal Assistant -varustus*, voit nyt kysyä kysymyksiä tehokkaasta ajamisesta. Kysymykseen ”Kuinka suuri on tämänhetkinen kulutukseni?” saat avustin vinkkejä, miten voit säästää polttoainetta. Jos niin haluat, avustin ottaa käyttöön toimintoja tehokkuuden parantamiseksi.


* Suomen kieli ei tuettu. Kuuluu ID 7 -käyttökonseptiin ja BMW Live Cockpit Professional -erikoisvarusteeseen

Lue lisää
TEHOKAS AJAMINEN.Laske kulutusta ja paranna toimintasädettä BMW EfficientDynamics -teknologialla.

5 FAKTAA TEHOKKAASTA AJAMISESTA.

  • 01 Olipa kyseessä sitten polttomoottori, plug-in hybridi tai sähköauto: Henkilökohtainen ajotyyli voi laskea kulutusta ECO PRO -ajoasetuksessa jopa 25 %.
  • 02 Jos ajaa ennakoivasti, säästää kustannuksia ja tulee rennosti perille – ECO PRO auttaa sinua siinä.
  • 03 Sähköisillä ajoneuvoilla etukäteen tehtävä lämpötilan säätäminen parantaa toimintasädettä ja mukavuutta.
  • 04 BMW plug-in hybridisi ennakoiva hybridikäyttö auttaa sinua ajamaan tehokkaasti navigaation ollessa käytössä.
  • 05 Aerodynamiikasta kevytrakenteeseen: BMW-ajoneuvoissa on monia tehokkuutta parantavia teknologioita.

ENNEN AJOA: PARANNA AJOTEHOKKUUTTA.

Säästä polttoainetta ja virtaa valmistelevilla toimilla ennen liikkeelle lähtöä.

Tehokkuus alkaa jo ennen ajoa. Olipa sinulla sitten bensiini- tai dieselkäyttöinen auto taikka hybridikäyttöinen tai puhtaasti sähköllä käyvä auto: laske polttoaineen tai virran kulutusta valmistelemalla autosi optimaalisesti. Lue lisää, millä yksinkertaisilla toimilla voit parantaa BMW-autosi tehokkuutta jo ennen liikkeelle lähtöä.

Lue lisää

POISTA KULJETETTAVAT TAVARAT JA LISÄOSAT.

BMW EfficientDynamics poista kuljetettavat tavarat ja lisäosat

Lisäpaino lisää polttoaineen kulutusta, joten autosta kannattaa poistaa kaikki tarpeettomat tavarat ennen ajamista. Sen lisäksi kaikki lisäosat, kuten kattotelineet tai polkupyörätelineet, kannattaa purkaa käytön jälkeen, sillä ne heikentävät aerodynamiikkaa ja nostavat siten kulutusta. Näillä etukäteen tehtävillä toimilla voit parantaa BMW:si tehokkuutta yksinkertaisella tavalla jo ennen matkalle lähtöä.

OPTIMAALINEN RENGASPAINE.

BMW EfficientDynamics optimaalinen rengaspaine

Tehokkaan ajon valmisteluun kuuluu myös rengaspaineen tarkastaminen ja tarvittaessa sen korjaaminen. Jos rengaspaine on alle suositellun, se kuluttaa renkaita ja nostaa polttoaineen kulutusta. Osittain kuormatuilla ajoneuvoilla ECO-täyttöpaine* voi auttaa saavuttamaan mahdollisimman pienen polttoaineen kulutuksen.

*Tämä toiminto on saatavilla tällä hetkellä vain Euroopan unionissa ja Isossa-Britanniassa.

ILMASTOINTI ENNEN LIIKKEELLELÄHTÖÄ.

BMW EfficientDynamics ilmastointi ennen liikkeellelähtöä

Ilmastointi ennen liikkeellelähtöä -toiminnolla* voit säätää sähkö- tai hybridiajoneuvosi lämpötilan miellyttäväksi ennen liikkeellelähtöä. Tämä voi nostaa sähköistä toimintasädettä selvästi latauksen aikana, sillä tarvittava energia säästetään ajon aikana. Näin yhdistät tehokkuuden ja mukavuuden.

*Tämä toiminto on käytettävissä ainoastaan BMW-autoilla, joissa on sähkö- tai hybridimoottori.

 

AJON AIKANA: PIENENNÄ KULUTUSTA.

BMW EfficientDynamicsin älykkäillä toiminnoilla vähennät polttoaineen ja energian kulutusta.

Polttomoottori, plug-in hybridi tai sähköauto: Valitsitpa minkä moottorin tahansa, BMW-autosi tukee sinua tien päällä älykkäillä toiminnoilla, kuten ennakointiavustimella ECO PRO -tilassa tehokkaalla ajotavalla. Yleisesti pätee: Harvat ja vähäiset kiihdytykset ja hidastustilanteet vähentävät kultusta merkittävästi. Tämä tarkoittaa erityisesti puhtaasti sähköisten autojen kohdalla merkittävästi parempaa kantomatkaa. Yritä siksi ajaa ennakoivasti, jotta jarrutuksia vältetään tai minimoidaan. Erityisesti moottoritiellä ajettavilla matkoilla matkanopeudella on suurin vaikutus kulutukseen. Jo 20 km/h:n nopeuden vähentäminen vähentää kulutusta jopa 20 %:lla. BMW EfficientDynamicsilla yhdistät vähäisen kulutuksen leppoisaan ajotapaan.

Lue lisää
BMW EfficientDynamics vinkkejä tehokkaaseen ajamiseen

VINKKEJÄ TEHOKKAASEEN AJAMISEEN.

Entistä tehokkaammin liikenteessä – älykkäillä BMW-teknologioilla ja polttoainetta säästävillä toimilla.

BMW:N BENSIINI- JA DIESELAJONEUVOT: NÄIN VOIT SÄÄSTÄÄ POLTTOAINETTA.

BMW EfficientDynamicsin innovatiiviset ominaisuudet tukevat sinua laskemaan bensiinin kulutusta merkittävästi.

ECO PRO -asetus, ennakointiavustin, rullaustoiminto sekä ajotyylin analyysi: BMW-autosi on varustettu monilla älykkäillä toiminnoilla, jotka auttavat sinua ajamaan tehokkaasti ja säästämään polttoainetta.

Lue lisää
BMW EfficientDynamics ECO PRO -ajoasetus

ECO PRO -ajoasetus.

ECO PRO on älykäs toimintojen paketti, jonka avulla kuljettaja voi laskea kulutusta jopa 25 %. Tällöin sähkölaitteita, kuten ilmastointilaitetta tai matkustajien istuinlämmitystä, pienennetään lähes huomaamattomasti.
ECO PRO -ajoasetus muuttaa polkimien ja automaattivaihteiston ominaisuuksia. Tämä edistää rauhallista ja polttoainetta säästävää ajotapaa. Jos kuljettaja painaa kaasupoljinta täysillä, koko teho on joka tapauksessa käytettävissä.
Näytetty lisäkantomatka kertoo, kuinka monta lisäkilometriä olet saanut käyttämällä kulutusoptimoitua ECO PRO -ajoasetusta. Yhdistetty kulutusnäyttö asettaa keskimääräisen kulutuksen ja hetkellisen kulutuksen keskinäiseen suhteeseen.

Lue lisää
BMW EfficientDynamics BMW ECO PRO -ajoasetuksen ennakointiavustin

Ennakointiavustin.

Ennakointiavustin on ECO PRO -asetukseen sisältyvä toiminto, joka mahdollistaa erityisen taloudellisen ajamisen. Navigointijärjestelmän yhteydessä BMW-autosi tunnistaa nopeusrajoitukset, taajama-alueiden alkamiset, kaarteet, liikenneympyrät, kääntymiskohdat ja moottoriteiden erkanemiskohdat ja antaa ennakoivasti vinkkejä ajonopeuden hidastamiseen, jolloin voit välttää tehotonta jarrutusta. Kojelaudalla näytetään tilannekohtaisesti ennakointivinkkejä, jossa on sininen ”jalka pois polkimelta” -symboli.

Lue lisää
BMW EfficientDynamics kevythybriditeknologia

48 voltin kevythybriditeknologia.

48 voltin kevythybriditeknologia mahdollistaa jarrutusenergian talteenoton hidastettaessa ja polttomoottorin avustamisen sen avulla kiihdytysten aikana. Tämä pienentää kulutusta ja päästöjä – sekä parantaa dynamiikkaa. 48 voltin kevythybriditeknologian ansiosta automaattinen Start/Stop-toiminto toimii entistäkin nopeammin ja mukavammin ja siihen on saatavilla laajennettu nopeusalue. Kun auton hidastumisen (jarrutuksen ja rullauksen) aikana ajonopeus alittaa 15 km/h, moottori sammuu 48 voltin kevythybriditeknologian avulla pysyen samalla käyttövalmiina, jolloin auto rullaa ilman kulutusta ja päästöjä.

Lue lisää
BMW EfficientDynamics moottori sammutettuna rullaaminen

Moottori sammutettuna rullaaminen.

Moottori sammutettuna rullaaminen mahdollistaa sen, että auto rullaa ilman kulutusta ja päästöjä säilyttäen maksimaalisen kineettisen energian. Kun jalka nostetaan pois polkimelta, toiminto säätelee adaptiivisesti ympäristötietojen perusteella rullaamisen ja rekuperaation välillä. Moottori sammutettuna rullaaminen on saatavilla 48 voltinkevythybriditeknologiaa hyödyntävissä autoissa. Autoissa, joissa ei ole 48 voltin kevythybriditeknologiaa, moottori on rullaamisen aikana tyhjäkäyntikierrosluvulla. Rullaaminen on COMFORT- ja ECO PRO -ajoasetuksilla koettavissa laajennetusti. Rullauslaskin näyttää rullaamisella kuljetun matkan.

Lue lisää
BMW EfficientDynamics ajotyylianalyysi

Ajotyylianalyysi.

Ajotyylianalyysitoiminto auttaa tilannekohtaisilla vinkeillä kehittämään entistä tehokkaamman ajotyylin ja säästämään polttoainetta. Samalla ajotyyliä analysoidaan ja arvioidaan eri kategorioissa. Arviointi ja siihen kuuluvat vinkit näytetään monitoiminäytöllä ECO PRO -ajoasetuksessa.

Lue lisää
BMW EfficientDynamics energianvirtauksen näyttö

Energianvirtauksen näyttö.

Monitoiminäytön energianvirtauksen näytöllä näytetään BMW EfficientDynamics -teknologiat, kuten rullaaminen, rekuperaatio tai älykäs Start/Stop-toiminto.

Lue lisää

BMW PLUG-IN HYBRIDIT: ENTISTÄ TEHOKKAAMPAA AJAMISTA BMW EFFICIENT DYNAMICSIN AVULLA.

BMW Plug-in Hybridisi auttaa sinua ajamaan tehokkaasti.

Myös BMW Plug-in Hybridin kuljettajana sinulla on käytössäsi tutut ECO PRO -toiminnot. Niitä täydentävät hybridille ominaiset toiminnot, kuten ennakoiva hybridikäyttö tai adaptiivinen rekuperaatio.

Lue lisää
BMW EfficientDynamics HYBRID ECO PRO -ajoasetus

HYBRID ECO PRO -ajoasetus.

HYBRID ECO PRO on älykäs toimintojen paketti, jonka avulla kuljettaja voi laskea kulutusta jopa 25 %. Tällöin sähkölaitteita, kuten ilmastointilaitetta tai matkustajien istuinlämmitystä, pienennetään lähes huomaamattomasti.
HYBRID ECO PRO -asetus muuttaa polkimien ja automaattivaihteiston ominaisuuksia. Tämä edistää rauhallista ja polttoainetta säästävää ajotapaa.
Integroitu eDRIVE Counter antaa sinulle lisäksi tietoa siitä, kuinka monta kilometriä on ajettu ilman polttomoottoria ja siten ilman päästöjä.

Lue lisää
BMW EfficientDynamics BMW ennakoiva hybridikäyttö

Ennakoiva hybridikäyttö.

Ennakoiva hybridikäyttö mahdollistaa käytettävissä olevan sähköenergian optimaalisen jaon, jolloin navigaatiojärjestelmän ollessa käytössä taajamassa ja kohteen ollessa syötettynä kohteeseen voidaan ajaa sähköisesti. Jos korkeajänniteakku on tarpeeksi ladattu, myös muita ajo-osuuksia valitaan sähköiseen ajamiseen. Tehokkaaseen energiansäästöön otetaan huomioon myös esim. kaltevat tieosuudet. Ajo-osuuden mukaan polttomoottori sammutetaan tai käynnistetään automaattisesti, jolloin tehokasta ajotapaa ja päästötöntä ajamista tuetaan taajama-alueella.

Lue lisää
BMW EfficientDynamics BMW adaptiivinen rekuperaatio

Adaptiivinen rekuperaatio.

Uusissa BMW-ajoneuvoissa, joissa on hybridikäyttö (esim. BMW X5 xDrive45e) käytetään adaptiivista rekuperaatiota. Se tarjoaa kevyen ja tehokkaan ajotavan ja tukee ennakoivaa ajamista HYBRID ECO PRO -ajoasetuksessa. Älykkään ja tilanteeseen mukautuvan säädön avulla ajoneuvo päättää itsenäisesti vapaan rullaamisen tai rekuperaation välillä, kun jalka nostetaan pois polkimelta. Olipa edessä sitten muita ajoneuvoja, nopeusrajoituksia, liikenneympyrä, käännös tai taajama – järjestelmä mukauttaa hidastusta optimaalisesti liikennetilanteeseen. Näin jarrupolkimen käyttöä voidaan vähentää ja ajomukavuutta nostaa tehokkaalla tavalla.

Lue lisää
BMW EfficientDynamics BMW nainen BMW i3:n edessä

BMW-SÄHKÖAUTOT: SÄÄSTÄ VIRTAA LIIKENTEESSÄ JA PARANNA TOIMINTAMATKAA.

BMW-sähköajoneuvot tarjoavat sinulle erilaisia mahdollisuuksia laskea sähkönkulutusta ajon aikana ja siten nostaa toimintasädettä. Tärkeä merkitys on kulutusoptimoidulla ECO PRO -ajoasetuksella. BMW EfficientDynamicsin keskeinen osa on ECO PRO, älykäs toimintojen paketti, jonka avulla kuljettaja voit tehokkaasti ajamalla säästää energiaa ja nostaa siten sähköistä toimintasädettä jopa 30 %:lla. Tehokkuutta parantaviin toimiin kuuluu esimerkiksi ennakointiavustin. Navigointijärjestelmän yhteydessä se tunnistaa nopeusrajoitukset, taajama-alueiden alkamiset, kaarteet, liikenneympyrät, kääntymiskohdat ja moottoriteiden erkanemiskohdat ja antaa ennakoivasti vinkkejä ajonopeuden hidastamiseen, jolloin voit välttää tehotonta jarrutusta. Ajotyylianalyysitoiminto auttaa tilannekohtaisilla vinkeillä kehittämään entistä tehokkaamman ajotyylin ja säästämään energiaa. Energianvirtauksen näyttö näyttää ajon aikana BMW EfficientDynamics -toimenpiteiden käytön, kuten rekuperaation käytön, optimaalisen yleisnäkymän saamiseksi. Ajon jälkeen näytetään lataus.

  • Yksilöllinen ja adaptiivinen rekuperaatio BMW iX3:ssa
BMW EfficientDynamics ajotietoanalyysi BMW-monitoiminäytöllä

AJON JÄLKEEN: ANALYSOI AJOTIETOSI.

Olipa kyseessä sitten polttomoottori tai hybridi: ota selvää ajon jälkeen, kuinka säästeliäästi ajoit. Saat yleisnäkymän ajosi tehokkuudesta katsomalla monitoiminäytön kohdasta Car / Fahrinfo / Fahrtdaten ajosi kilometri- ja kulutusarvot ajon jälkeen. Osoituksena tehokkaasta ajamisesta bensiini- tai dieselmoottoria käyttävillä autoilla on näyttö rullaamisen avulla kuljetusta matkasta sekä ajasta, jolloin automaattinen Start/stop-toiminto on sammuttanut moottorin. Lisäksi ECO PRO -ajoasetuksella kuljetut osuudet näytetään kaaviossa sinisellä. BMW-hybridiautossa tässä näytetään muun muassa kilometrit, jotka on ajettu puhtaasti sähköisesti.

BMW EfficientDynamics kulutus ja päästöt

KULUTUS, PÄÄSTÖT JA MITTAUSMENETELMÄ.

BMW EfficientDynamics BMW EfficientDynamicsin innovatiiviset teknologiat

BMW EFFICIENT DYNAMICSIN INNOVATIIVISET TEKNOLOGIAT.