SÄHKÖINEN. ÄLYKÄS. DYNAAMINEN.

BMW eDrive.

Sähköinen BMW eDrive -voimansiirtokonsepti tarjoaa maksimaalisen ajonautinnon – lähes äänettömästi ja ilman päästöjä. BMW eDrive -konseptin muodostaa kolme rakenneosaa: sähkömoottori, litiumioni-suurtehoakku ja älykäs energianhallinta.

Sähköinen. Älykäs. Dynaaminen.BMW eDrive.

Sähköinen BMW eDrive -voimansiirtokonsepti tarjoaa maksimaalisen ajonautinnon – lähes äänettömästi ja ilman päästöjä. BMW eDrive -konseptin muodostaa kolme rakenneosaa: sähkömoottori, litiumioni-suurtehoakku ja älykäs energianhallinta.

Lue lisää

Tulevaisuuteen suuntaavaa liikkuvuutta BMW eDriven ansiosta.

BMW eDrive -voimansiirtokonsepti ihastuttaa vaikutuksen tekevällä dynamiikalla. Yhdistämällä sähkömoottorin, litiumioni-suurtehoakun ja älykkään energianhallinnan se takaa ihastuttavan ketteräliikkeisen ajoelämyksen ja henkeäsalpaavat kiihdytykset. Pelkällä sähköllä ajettaessa se selviää paikallisesti jopa täysin ilman päästöjä.

 • Sähkömoottori

  Sähkömoottori on BMW Groupin innovatiivisen kehitystyön tulos, ja se on kiinteä osa kaikkia sähkökäyttöisiä BMW-malleja. Kun akku on ladattu täyteen, se mahdollistaa esimerkiksi BMW X5:n eDrive-mallilla pelkästään sähköllä ajettaessa noin 30 kilometrin maksimikäyttösäteen. Näin useimmat arkiajot voidaan hoitaa paikallisesti päästöttömästi. Tarpeen tullen sähkömoottoria voidaan käyttää tukitoimintoon, jolloin saadaan aikaan väliaikaisesti erityisen voimakas kiihdytys – esimerkiksi ohittamista varten.

 • Litiumioni-suurtehoakku

  Kaikki BMW eDrive -tekniikalla varustetut autot saavat energiansa sähköiseen ajoon suurtehoakusta. Litiumioni-suurtehoakut on yhdistetty jäähdytysjärjestelmään, joka pitää akun aina optimaalisessa käyttölämpötilassa ja parantaa siten sen tehoa ja pidentää käyttöikää. Akun voi ladata kaikkialla, missä on virtaa saatavilla: tavallinen 230 voltin kotitalouspistorasiakin riittää.

 • Älykäs energianhallinta

  Paras mahdollinen tehokkuus ja aina käytettävissä oleva suorituskyky – näiden molempien takaaminen kuuluu älykkään energianhallinnan keskeisiin tehtäviin. Lisäksi se ohjaa muita BMW EfficientDynamics -toimenpiteitä, jotka on sovitettu erityisesti sähkösynkronimoottoriin perustuville voimanlähteille.
  Älykäs energianhallinta optimoi sähkömoottorin ja suurtehoakun tehoastetta ennakoivalla käyttöstrategialla. Navigointitietojen perusteella sähkömoottorin optimaaliset käyttöajankohdat ja akun lataamiseen oivallisimmin sopivat tieosuudet ja ajotilanteet lasketaan ennalta. Tämä säästää energiaa jopa kymmenen prosenttia – jolloin puhtaasti sähköllä voidaan ajaa pitempi matka.
  Jarrutus- ja hidastustilanteissa vapautuva liike-energia ladataan jarrutusenergian talteenoton avulla litiumioni-suurtehoakkuun. Siellä se valmiina käytettäväksi milloin tahansa kokonaistehon kasvattamista varten.
  ECO PRO -tilan yhteydessä yksi napin painallus riittää, ja kaikki auton järjestelmät tähtäävät johdonmukaisesti tehokkuuteen – ja energiavarojen järkevään käyttöön. Tätä varten älykäs energianhallinta säätää mukavuustoimintoja tarvittaessa pienemmälle. Lisäksi kuljettaja saa monitoiminäytön kautta vinkkejä erityisen tehokkaaseen ajoon maksimaalisen käyttösäteen saavuttamiseksi.

BMW i – VISIOSTA TULEE TOTTA.

BMW i8. Tulevaisuuden urheiluauto.

BMW i8. Tulevaisuuden urheiluauto.

BMW i8 on valmis tekemään vallankumouksen tässä autoluokassa. Ensimmäinen urheiluauto pikkuauton kulutuksella ja päästöarvoilla. Polttonesteen kulutus yhdistetty l/100 km: 2,2 – 2,1
CO2-päästö yhdistetty g/km: 49 – 48

Lue lisää
BMW i3. Sähköinen ja sähköistävä.

BMW i3. Sähköinen ja sähköistävä.

BMW i3 määrittelee kestävän kehityksen mukaisen liikkuvuuden uudelleen: täysin sähköisen voimansiirtonsa ansiosta se vakuuttaa paitsi päästöttömällä, myös erityisen ketteräliikkeisellä ajonautinnolla. CO2-päästö yhdistetty g/km: 0 Sähkönkulutus yhdistetty kWh/100 km: 15,2. 

Lue lisää

LATAAMINEN.

Käytitpä tavallista pistorasiaa tai kattavaan 360° ELECTRIC -tuote- ja palveluvalikoimaan kuuluvaa BMW i Wallbox -seinälatausasemaa – korkeajänniteakun lataaminen ei voisi olla helpompaa. Matkan varrella energian saatiin on käytettävissä julkisia latauspisteitä.

 • Lataaminen kotona

  Sähköautoilla on monia etuja perinteisiin autoihin verrattuna – niillä on esimerkiksi joka aamu "tankki täynnä". Ne voi näet ladata helposti ja mukavasti kotona toimitukseen sisältyvää vakiomallista laturijohtoa käyttäen. Vielä nopeammin ja mukavammin lataus sujuu BMW i Wallbox -seinälatausasemalla: tämä seinään asennettava latausasema kasvattaa lataustehoa, lyhentää siten latauksen ajallista kestoa ja täydentää BMW-autojen designia upeasti.

 • Lataaminen matkan varrella

  Tavallisen kotipistorasian ohella auton akku voidaan ladata myös matkan varrella julkisia latauspisteitä käyttäen – vaivattomasti ja mukavasti. Esimerkiksi ostokset tehtyään kuljettaja voi jatkaa matkaansa päästöttömästi ja akku
  "täyteen tankattuna".

 • Lataustila

  BMW i Remote - ja My BMW Remote for Plug-in-Hybrid -sovelluksilla voit valvoa meneillään olevaa latausta mukavasti ja tosiajassa älypuhelintasi käyttäen. Lisäksi voit tarkistaa BMW-autosi pelkällä sähköllä ajon käyttösäteen ja akun lataustilan näillä etäsovelluksilla milloin tahansa. Latausta voidaan hallita etäohjaamalla viikkoajastinta käyttäen ja ilmastointi etäkytkeä päälle lähtöhetken mukaan.

Polttonesteen kulutus ja CO2-päästöt.

 • Ilman hakasulkeita ilmoitetut arvot koskevat perusmallia, jossa on vakiovarusteinen vaihteisto ja hakasulkeissa ilmoitetut arvot mallia, jossa on lisävarusteinen vaihteisto.

  Esitetyt polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä koskevat luvut on määritetty tyyppihyväksynnän ajankohtana voimassa olleen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 715/2007 mukaisesti. Henkilöautojen kulutuksen ja päästöjen mittaustavasta (WLTP) johtuen autoon valitut varusteet voivat vaikuttaa hiilidioksidipäästöihin ja sitä kautta autoveron määrään sekä auton kokonaishintaan. Pyydä lisätietoja BMW-jälleenmyyjältäsi. Oikeudet rakenteiden ja varusteiden muutoksiin sekä virheisiin pidätetään. Maakohtaisia varusteita ei tässä voida ottaa huomioon. Lisätietoa päästöistä ja WLTP-asetuksesta löydät sivulta www.bmw.fi/wltp.

  Lisätietoja uusien henkilöautojen virallisista polttonesteen kulutus- ja CO2-päästötasoista löydät Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) sivuilta autovertaamo.trafi.fi.