BMW, jonka maalipinta on kiiltävän puhdas

AUTOMAALI – VASTAUKSET 20 YLEISEEN KYSYMYKSEEN

AUTOMAALI – VASTAUKSET 20 YLEISEEN KYSYMYKSEEN

AUTOMAALIOPAS BMW-AUTOLLA AJAVILLE JA MUILLEKIN.

Kaikki haluavat ajaa autolla, jossa on hohtava maalipinta ja kiilto, eikö niin? Silloin on hyvä tietää vähän enemmän siitä, miten auton maalipintaa hoidetaan. Esimerkiksi mitä voit tehdä, jos maalipinta on vaurioitunut ja mikä on paras tapa puhdistaa se. Tällä sivulla vastaamme yleisiin automaalia koskeviin kysymyksiin. Katso vastaukset kysymyksiin seuraavista aiheista:

Lue lisää

Mitä tarvitsen maalipinnan puhdistamiseen?

Auton maalipinnan puhdistamiseksi sinun on pestävä auto tavallisella autoshampoolla. Voit myös käyttää vahaa. On parasta käyttää shampoota ja vahaa ilman silikonia. Täältä löydät BMW:n autoshampoot ja vahat. Huomaa, että auton maalipintaa ei saa puhdistaa suorassa auringonpaisteessa, sillä sekä autoshampoo että vaha voivat ”palaa kiinni” siihen ja aiheuttaa vaurioita. Edistyneempi puhdistus voi sisältää myös hankaus- ja kiillotusaineita. Tämä vaatii kuitenkin tiettyä osaamista ja voi vahingoittaa maalipintaa, jos puhdistusta ei suoriteta oikein.  

Lue lisää

Mitä maalipinnan kiillottaminen tarkoittaa?

Kiillotus voidaan tehdä sekä käsin että koneellisesti. Manuaalinen kiillotus tarkoittaa, että ensin peset auton, sitten levität kiillotusaineen käsin ja lopuksi levität vahan, joka suojaa autoa lialta. Edistyksellisempi tapa on käyttää kiillotuskonetta, joka puhdistaa maalipinnan perusteellisesti. Pelkkä pesu poistaa pintalian, kuten pölyn ja soran, mutta ei syvemmällä maalipinnassa olevia asfaltti-, terva-, ruostehiukkasia jne.

Lue lisää

Minkä tyyppisiä automaaleja on olemassa?

Automaaleja on useita eri merkkejä, mutta nykyisin ne ovat yhtä ja samaa tyyppiä: vesiohenteisia ja ympäristöystävällisiä. Automaaleja voi ostaa maalipuikkoina ja maalisuihkeina. Jos sinun on korjattava autosi maalipintaa, ota yhteyttä huoltopisteeseen ja selvitä, mitä automaalia ja maalin värikoodia sinun on käytettävä omalle autollesi.

Lue lisää

Miten poistan asfaltin tai tervan auton maalipinnasta?

Asfalttia voi tarttua auton maalipintaan, kun asfalttihiukkasia irtoaa lämpimistä, pehmeistä tienpinnoista ja iskeytyy autoa vasten. Voit poistaa asfaltin auton maalipinnasta rasvanpoistoaineella. Suihkuta rasvanpoistoainetta ennen auton pesua. Jos et saa poistettua asfalttia tällä tavalla, voit käydä autofiksaamossa. Autofiksaamot saavat käyttää tehokkaampia rasvanpoistoaineita, ja ne voivat käyttää konekiillotusta asfaltin poistamiseen auton maalipinnasta. 

Lue lisää

Miten poistan vahan auton maalipinnasta?

Kun olet levittänyt vahan auton maalipintaan, auton pesun jälkeen sinun on pyyhittävä pois maalipintaan jääneet jäännöstuotteet. Vahan poistamiseen auton maalipinnasta on hyvä käyttää pehmeää liinaa.

Lue lisää

Miten poistan lintujen jätökset auton maalipinnasta?

Lintujen jätökset voivat ”palaa kiinni” auton maalipintaan, jos niiden annetaan kuivua auringossa esimerkiksi kuumana kesäpäivänä. Silloin tahra on vaikeampi saada poistetuksi. Lintujen jätösten poistamiseen auton maalipinnasta voidaan käyttää vettä ja pesusientä.

Lue lisää

Miten poistan tahrat auton maalipinnasta?

Se riippuu tahran tyypistä. Tahra voi olla esim. lintujen jätöksiä, asfalttia tai pihkaa. Jos tahra on maalin päällä, se tarvitsee luultavasti vain vahata pois tavallisella autovahalla. Voit kokeilla tehdä sen itse. Jos tahra on maalissa, se on kiillotettava pois, joten joudut kääntymään autofiksaamon puoleen.

Lue lisää

Paljonko auton uudelleenmaalaus maksaa?

Auton uudelleenmaalauksen hinta riippuu monesta asiasta. Hinta vaihtelee sen mukaan, joudutko maalaamaan koko auton vai vain osan siitä. Hintaan vaikuttaa myös se, minkä tuntihinnan huoltopiste veloittaa auton maalaustyöstä. Lisäksi maalin hinta vaihtelee erikois- ja vakiomaalin välillä. Ota yhteyttä automaalaamoon saadaksesi ajantasaisen tarjouksen autosi uudelleenmaalauksesta.

Lue lisää

Voiko auton maalipinnalle käyttää lakkabensiiniä?

Aiemmin automaalit olivat liuotinpohjaisia ja silloin voitiin tarvita lakkabensiiniä maalauksen yhteydessä. Nykyisin käytetään vesiohenteisia ja ympäristöystävällisiä automaaleja, jotka eivät vaadi lakkabensiiniä.

Lue lisää

Voiko auton maalipinnalle käyttää etikkaa?

Etikalla voidaan poistaa kalkkia kahvinkeittimistä, suihkukaapeista ja vastaavista kohteista. Jos asut tai oleskelet alueella, jossa vesi on erittäin kalkkipitoista, voit saada kalkkitahroja auton maalipintaan. Silloin voit käyttää etikkaa, mutta vaha on ensisijaisesti suositeltava vaihtoehto. Kalkkitahrojen välttämiseksi autossa maalipinta kannattaa pyyhkiä heti pesun jälkeen esimerkiksi säämiskällä.

Lue lisää

Voinko maalata auton uudelleen eri väriseksi?

Kyllä, voit halutessasi maalata auton eri väriseksi. Auton rekisteröintitodistukseen on kuitenkin kirjoitettava, että auton väriä on muutettu. Teet tämän rekisteröimällä auton uudelleen katsastuksen yhteydessä tai päivittämällä auton rekisteröintitodistuksen osan 1 (postitse tai sähköisesti). Voit lukea lisää rekisteröintitodistuksista Trafin verkkosivuilta

Lue lisää

Mitä hyviä ja huonoja puolia on auton teippauksessa?

Teippaus on vaihtoehto auton uudelleenmaalaukselle, jos haluat vaihtaa väriä. Se tarkoittaa, että auton maalipinnan päälle kiinnitetään muovikalvo. Teippauksella voit muuttaa auton väriä samalla kun auton maalipinta säilyttää alkuperäisen värinsä. Toinen etu on, että teippaus suojaa maalipintaa. Teippauksella tehtyä värimuutosta ei tarvitse ilmoittaa Trafille, koska kyseessä ei ole auton värin pysyvä muutos.

Haittapuolena on, että teippauksen käyttöikä ei ole yhtä pitkä kuin maalauksen. Huomioi myös, että osittaisen teippauksen yhteydessä maaliin voi muodostua kontrastieroja teippauksen poistamisen jälkeen. 

Lue lisää

Voidaanko auton kaikki maalivauriot korjata?

Pienet maalivauriot voidaan korjata maalipuikolla tai maalisuihkeella. Voit tehdä sen itse, jos kyse on esimerkiksi pienestä kiveniskemästä. Jos vaurio on laajempi, syvä tai pitkä naarmu, itse maalivauriota ei korjata, vaan auton koko vaurioitunut osa maalataan uudelleen. Laajemmissa maalivaurioissa kannattaa ottaa yhteyttä huoltopisteeseen tai automaalaamoon.

Lue lisää

Voiko pienen maalivaurion korjata itse?

Pienen maalivaurion voit korjata itse maalipuikolla tai maalisuihkeella. Saat parhaan tuloksen käyttämällä maalisuihketta, autollesi sopivaa värikoodia ja kirkaslakkaa. Aloita puhdistamalla vauriokohta liasta ja rasvasta. Suihkuta sitten maalia spraypullon kanteen, kostuta sivellin maaliin ja levitä maalivauriolle/kiveniskemään. Viimeistele lopuksi sivelemällä kirkaslakka maalin päälle.

Lue lisää

Maalipuikko ja maalisuihke – kumpi minun pitäisi valita?

Maalisuihkeella on enemmän etuja kuin maalipuikolla. Spraypullolla saat lisää volyymia ja maalin kanssa on helpompi työskennellä, koska se täyttää vauriokohdan/kiveniskemän paremmin. Maalipuikon etuna on, että se on pieni eikä sille tarvitsee ostaa erillistä sivellintä. 

Lue lisää

Miten korjaan maalivaurion maalipuikolla?

Aloita puhdistamalla vauriokohta liasta ja rasvasta. Levitä sen jälkeen puikon maalia suoraan vauriokohtaan, kunnes ”paljas”, vaurioitunut pinta peittyy. Maalipuikolla oikean maalimäärän annostelu voi olla vaikeaa verrattuna maalisuihkeeseen ja siveltimeen.

Lue lisää

Mikä on helpoin tapa korjata oven avaamisesta aiheutunut maalivaurio?

Oven voimakas avaaminen voi aiheuttaa levyyn ”pullistuman”. Näissä tapauksissa sinun on otettava yhteyttä peltikorjaamoon vaurion korjaamiseksi. Oven avaaminen aiheuttaa maalipintaan usein vain pintavaurioita, kuten naarmuja. Ne voidaan kiillottaa pois. Maalin pintavaurioiden kohdalla voit ottaa yhteyttä autofiksaamoon.

Lue lisää

Voinko kiillottaa maalipinnassa olevan naarmun pois?

Kyllä, naarmu tai muu maalipinnan pintavaurio voidaan kiillottaa pois. Kiveniskemät ovat sen sijaan ovat syvempiä, eikä niitä voida korjata kiillottamalla. Helpoin tapa kiillottaa maalipinnan naarmut pois on turvautua ammattilaisten apuun. Useat BMW Jälleenmyyjät tarjoavat mahdollisuuden levy- ja maalivaurioiden korjaukseen. Ota muussa tapauksessa yhteys autofiksaamoon selvittääksesi, mitä autosi maalivauriolle on tehtävissä. Naarmut on myös mahdollista kiillottaa itse, jos sinulla on tarvittava osaaminen ja oikeat työkalut.

Lue lisää

Voinko maalata auton muoviosia?

Joitakin muovityyppejä voidaan maalata ja joitakin ei. Vaurioituneet maalatut muovipinnat voidaan hioa ja pintakäsitellä sen jälkeen maalilla. Ota oman autosi osalta yhteyttä autovauriokorjaamoon.

Lue lisää

Kuinka kauan automaalin pitää kuivua?

Maalisuihketta käytettäessä (automaali spraypullossa) hyvän tuloksen saavuttamiseksi voidaan joutua maalaamaan useita ohuita maalikerroksia. Muista antaa maalin kuivua levityskertojen välillä. Kuivumisaika on yleensä noin 10 minuuttia huoneenlämmössä. Kuivumisaika on sitä lyhyempi mitä lämpimämpi ympäristö on. 

Lue lisää
BMW Service Inclusive

BMW Huolenpitosopimus.

Anna palaa ja keskity yksinomaan siihen, mikä on tärkeää – ajamisen iloon. BMW Huolenpitosopimuksen avulla se on mahdollista. Maksat yhden kertamaksun ja saat sen jälkeen kaikki pakettiin sisältyvät huolto- ja korjaustyöt ilman lisäkustannuksia valitsemasi sopimuskauden ajan. BMW autosi on tällöin aina parhaissa käsissä kaikissa osallistuvissa BMW Jälleenmyyjien toimipisteissä ympäri maailman.

Lue lisää
BMW Service 5+

BMW Huolto 5+.

Olette matkanneet yhdessä BMW autosi kanssa lukemattomia kilometrejä ja kokeneet niin monia seikkailuja, että tunnet autosi läpikotaisin. Tarvitset siis huoltokumppanin, joka tuntee BMW autosi ja sen tarpeet aivan yhtä hyvin. Tämä järjestyy BMW Huolto 5+: se tarjoaa huollon yli neljän vuoden ikäisille BMW malleille.

Lue lisää
Alkuperäiset BMW varaosat

Alkuperäiset BMW varaosat.

BMW-autosi huippusuorituskyvyn edellytyksenä on auton kaikkien osien yhteistoiminta. Valitse siksi aina Alkuperäiset BMW varaosat: kunkin BMW mallin täydellinen toiminta voidaan taata vain, kun auton kaikki osat pelaavat saumattomasti yhteen. Olipa sitten kyse Alkuperäisistä uusista BMW varaosista tai Alkuperäisistä kunnostetuista BMW varaosista.

Lue lisää