Tuulilasin huolto

TUULILASI – VASTAUKSET 17 YLEISEEN KYSYMYKSEEN

TUULILASI – VASTAUKSET 17 YLEISEEN KYSYMYKSEEN

TUULILASIOPAS AUTOILIJOILLE.

Hyvä näkyvyys on auton kuljettajalle elintärkeää. Entä jos autosi tuulilasiin tulee kiveniskemä tai halkeama? Miten tuulilasin vaihto tapahtuu ja mitkä tuulilasin vauriot on mahdollista korjata? Vastaamme tällä sivulla yleisiin tuulilasia koskeviin kysymyksiin. Katso vastaukset kysymyksiin seuraavista aiheista:

Lue lisää

Mitä tuulilasin vaihto maksaa?

Hinta riippuu siitä, mikä vakuutus sinulla on. Täys- tai osakaskoon sisältyy lasivakuutus, ja tällöin maksat vain omavastuun. Jos sinulla on ainoastaan liikennevakuutus, vastaat itse kaikista kustannuksista. Sinun täytyy toisin sanoen maksaa sekä uusi tuulilasi että huoltopisteen veloittamat työkustannukset. Hinta vaihtelee paljon eri automallien välillä. Hintaan vaikuttaa myös se, valitsetko autovalmistajan alkuperäisen tuulilasin. Ota yhteyttä huoltopisteeseen saadaksesi tuulilasin vaihdon hinnan juuri sinun autollesi.

Lue lisää

Kuinka kauan rikkinäisen tuulilasin vaihto kestää?

Rikkinäisen tuulilasin vaihto vie noin 3–4 tuntia. Itse lasin vaihto kestää lyhyemmän aikaa, mutta lasin asennuksen jälkeen liiman pitää vielä kuivua. Asiakas voi joko odottaa työn valmistumista paikan päällä tai vuokrata/lainata huoltopisteeltä auton ja palata myöhemmin noutamaan autonsa. Huoltopisteet yleensä kertovat tarjolla olevat vaihtoehdot sen yhteydessä, kun varaat ajan tuulilasin vaihtoon.

Lue lisää

Onko rikkinäinen tuulilasi vaikea vaihtaa itse?

Kyllä, sinun ei tule vaihtaa rikkinäistä tuulilasia itse. Siihen tarvitaan erikoistyökaluja ja syvällistä tietämystä siitä, mitkä turvatoiminnot (etäisyysmittari, väsymysvaroitin, sadetunnistin jne.) ovat yhdistettyinä autosi tuulilasiin. Uuden tuulilasin asennuksen yhteydessä turvatoiminnot täytyy myös kalibroida, jotta ne toimivat oikein. Lisäksi tuulilasin vaihtoon tarvitaan vähintään kaksi henkilöä. Sinun tulee jättää rikkinäisen tuulilasin vaihto huoltopisteen tehtäväksi. Näin huoltopiste myös toimittaa vanhan tuulilasisi ympäristön säästämiseksi kierrätykseen.

Lue lisää

Voiko tuulilasissa olevan halkeaman korjata?

Ei, tuulilasissa olevaa halkeamaa ei voi korjata. Syynä tähän on se, että tuulilasi on auton korin kantava osa. Jos tuulilasissa on halkeamia, koko lasi pitää vaihtaa. Vaikka tuulilasissa olisi vain yksi pieni halkeama, se täytyy vaihtaa. Muutoin on vaarana, että halkeamaan pääsee kosteutta, joka jäätyy talvella ja sen seurauksena halkeama leviää koko tuulilasin alueelle. Jos BMW-autosi tuulilasisi on haljennut, sinun tulee ottaa yhteyttä BMW Jälleenmyyjään.

Lue lisää

Voinko peittää itse tuulilasissa olevan halkeaman?

Ei, et voi itse peittää tuulilasissa olevaa halkeamaa. Jos tuulilasissasi on halkeama, sinun tulee vaihtaa koko tuulilasi. Jos ajat tuulilasi haljenneena, näkyvyys voi heikentyä ajettaessa ja voit lisäksi saada sakot, jos poliisi pysäyttää sinut.

Lue lisää

Miten katsastuksessa suhtaudutaan haljenneeseen tuulilasiin?

Tuulilasiin voi syntyä halkeama eri kohtiin. Jos autoa katsastettaessa tuulilasissa on halkeama kuljettajan näkökentässä, saat katsastuksesta ”kakkosen”, eli auto hylätään. Sinun täytyy tällöin vaihtaa tuulilasi ja viedä auto sen jälkeen uudestaan katsastukseen hyväksytyn katsastuspäätöksen saamiseksi. Jos et vaihda tuulilasia, autosi määrätään jonkin ajan kuluttua ajokieltoon.

Lue lisää

Voidaanko kaikki kiveniskemät korjata?

Ei, kaikki kiveniskemät eivät ole korjattavissa. Jos kiveniskemävaurio on halkaisijaltaan alle 3 cm, sen voi korjata. Jos vaurio on tätä suurempi, koko tuulilasi täytyy yleensä vaihtaa. Jos kiveniskemä on kuljettajan näkökentässä, sinun täytyy todennäköisemmin vaihtaa koko lasi, vaikka kiveniskemä olisi alle 3 cm:n kokoinen.

Lue lisää

Voinko korjata tuulilasissa olevat pienet kiveniskemät itse?

Et voi, kiveniskemien korjaus edellyttää erikoistyökalujen käyttöä. Kiveniskemästä poistetaan ilma alipainetyökalun avulla, minkä jälkeen kolo täytetään erikoisliimalla, joka kovetetaan UV-valolla. Voit käyttää niin kutsuttua tuulilasilaastaria estääksesi kiveniskemän kehittymisen halkeamaksi. Laastari ei ole kuitenkaan tarkoitettu pysyväksi korjausratkaisuksi. Sinun pitää korjauttaa kiveniskemä mahdollisimman pian huoltopisteessä. 

Lue lisää

Miten suojaan tuulilasia kiveniskemiltä?

Tuulilasia ei voi suojata täydellisesti kiveniskemiltä. Voit vähentää kiveniskemien syntymisriskiä pitämällä riittävän turvavälin edessä ajavaan autoon ja välttämällä ajamista sorateillä ja hiekoitetuilla teillä.

Lue lisää

Mitä tuulilasin kiillotus tarkoittaa?

Kiillotus on tehokas puhdistustapa, jossa tuulilasi puhdistetaan kiillotuskoneella, ei manuaalisesti. Kiillotukseen käytetään tuulilaseille tarkoitettua puhdistusainetta. Kiillotuksella lasilta poistetaan rasva ja pinttynyt lika, joita on vaikea saada käsin pois. Kiillotusta voidaan täydentää nanohiukkaskäsittelyllä, joka muodostaa suojaavan kalvon tuulilasille. Näin tuulilasi pysyy pidempään puhtaana ja vesi valuu helpommin pois.

Lue lisää

Voinko kiillottaa tuulilasissa olevat naarmut pois?

Et voi, tuulilasissa olevia naarmuja ei voi poistaa kiillottamalla. Jotta naarmu häviäisi, materiaalia pitäisi hioa pois, mikä heikentäisi lasin lujuutta. Kun auton maalipinnassa olevia naarmuja kiillotetaan pois, naarmut täytetään samalla materiaalilla kuin mitä niiden ympärillä on. Tätä menetelmää ei voi kuitenkaan käyttää lasissa. 

Lue lisää

Voiko autovakuutus korvata naarmuuntuneen (”hiekkapuhalletun”) tuulilasin käsittelyn?

Naarmuuntunutta, hiekkapuhalletun kaltaiseksi kulunutta tuulilasia ei ole mahdollista korjata millään käsittelyllä. Vakuutusten kattavuus vaihtelee vakuutusyhtiöittäin. Selvitä vakuutusyhtiöstäsi, mitkä tuulilasin vauriot vakuutuksesi kattaa.

Lue lisää

Miten puhdistan parhaiten tuulilasin ulkopinnan?

Tuulilasin ulkopinnan puhdistamiseksi riittää yleensä se, että tuulilasilla käytetään tuulilasin pyyhkimiä ja lasinpesunestettä. Lasinpesunesteen sisältämä alkoholi (usein etanoli ja isopropanoli) poistaa lasilta rasvan ja muun lian. Jos lasi ei tule näin puhtaaksi, pyyhinsulat voivat olla huonokuntoiset tai tuulilasi voi olla niin kulunut, että sitä ei voi enää pyyhkiä kunnolla puhtaaksi.

Lue lisää

Miten puhdistan parhaiten tuulilasin sisäpinnan?

Puhdista tuulilasin sisäpinta suunnilleen samaan tapaan kuin sen ulkopinta mutta vähäisemmällä vesimäärällä, jotta vettä ei roisku kojelaudalle. Tuulilasin sisäpinnan puhdistamiseen voit käyttää mikrokuituliinaa ja ikkunanpesuainetta.

Lue lisää

Miksi tuulilasini sisäpinnalle syntyy huurretta?

Syynä on se, että auton sisätilaan on päässyt kosteutta. Tämä voi johtua esimerkiksi huonosta tiivistyksestä tai siitä, että olet tullut autoon märillä kengillä tai vaatteilla. Kosteus muuttuu sitten auton lämmössä höyryksi. Kun höyry jäätyy, syntyy huurretta, jota voi muodostua tuulilasin sisäpinnalle.

Lue lisää

Miten suojaan tuulilasia lumelta, huurteelta ja jäältä?

Yleinen tapa suojata tuulilasi on peittää se alumiinikalvoisella tuulilasin suojapeitteellä. Suojapeite suojaa auringolta, lumelta ja jäältä. Toisena vaihtoehtona on käyttää sisätilanlämmitintä. Sen avulla estät huurteen ja jään muodostumisen tuulilasille ja autossa on miellyttävä lämpötila ajoon lähtiessäsi. BMW pysäköintilämmityksen löydät täältä.

Lue lisää

Haluan tummentaa tuulilasin, mitä minun tarvitsee tietää?

Tuulilasia ei ole sallittua tummentaa. Tuulilasin sisäpinnalle lasin yläreunaan on kuitenkin mahdollista asentaa kapeahko aurinkosuojakaistale. Huomaa kuitenkin, että tällöin on riskinä, että aurinkosuojakalvo peittää tuulilasissa olevia turvatoimintoja. Säännösten mukaan tuulilasin valonläpäisykyvyn on oltava vähintään 75 prosenttia kuljettajan näkökentässä. Aurinkosuojakalvo ei saa aiheuttaa häiritseviä heijastuksia tai häikäistä muita tienkäyttäjiä. 

Lue lisää
BMW Service Inclusive

BMW Huolenpitosopimus.

Anna palaa ja keskity yksinomaan siihen, mikä on tärkeää – ajamisen iloon. BMW Huolenpitosopimuksen avulla se on mahdollista. Maksat yhden kertamaksun ja saat sen jälkeen kaikki pakettiin sisältyvät huolto- ja korjaustyöt ilman lisäkustannuksia valitsemasi sopimuskauden ajan. BMW autosi on tällöin aina parhaissa käsissä kaikissa osallistuvissa BMW Jälleenmyyjien toimipisteissä ympäri maailman.

Lue lisää
BMW Service 5+

BMW Service 5+.

Olette matkanneet yhdessä BMW autosi kanssa lukemattomia kilometrejä ja kokeneet niin monia seikkailuja, että tunnet autosi läpikotaisin. Tarvitset siis huoltokumppanin, joka tuntee BMW autosi ja sen tarpeet aivan yhtä hyvin. Tämä järjestyy BMW Service 5+: se tarjoaa huollon yli neljän vuoden ikäisille BMW malleille.

Lue lisää
Alkuperäiset BMW varaosat

Alkuperäiset BMW varaosat.

BMW-autosi huippusuorituskyvyn edellytyksenä on auton kaikkien osien yhteistoiminta. Valitse siksi aina Alkuperäiset BMW varaosat: kunkin BMW mallin täydellinen toiminta voidaan taata vain, kun auton kaikki osat pelaavat saumattomasti yhteen. Olipa sitten kyse Alkuperäisistä uusista BMW varaosista tai Alkuperäisistä kunnostetuista BMW varaosista.

Lue lisää