BMW kesärenkailla

KESÄRENKAAT – 10 VASTAUSTA TAVALLISIMPIIN KYSYMYKSIIN

KESÄRENKAAT – 10 VASTAUSTA TAVALLISIMPIIN KYSYMYKSIIN

KESÄRENGASOPAS BMW-AUTOLLA AJAVILLE JA MUILLEKIN.

Kun talvi on ohi, on aika vaihtaa taas kesärenkaisiin. Lue lisää siitä, milloin kesärenkaat saa vaihtaa, kuinka syvä kulutuspinnan uran pitää olla ja mitä muita lakeja ja säädöksiä sinun pitää tuntea ennen renkaidenvaihtoa. Vastaamme tällä sivulla tavallisimpiin kesärenkaita koskeviin kysymyksiin.

Lue lisää

Mikä on katsastuksessa vaadittu vähimmäisurasyvyys?

Lain mukaan henkilöauton kesärenkaiden vähimmäisurasyvyys on 1,6 mm ja vastaavasti talvirenkailla 3 mm. Renkailta vaaditaan parempia pito- ja jarrutusominaisuuksia talviolosuhteissa. Siksi talvirenkaiden vähimmäisurasyvyys on kesärenkaita suurempi.

Lue lisää

Milloin voin aikaisintaan vaihtaa kesärenkaisiin vuonna 2023?

Voit vaihtaa kesärenkaisiin, kun olosuhteet eivät enää ole talviset tai talviolosuhteiden riskiä ei enää ole. Talviolosuhteilla tarkoitetaan lumisia, jäisiä, sohjoisia ja kuuraisia teitä ja pientareita. Sinun on vaihdettava kesärenkaisiin viimeistään 1. huhtikuuta, jos olosuhteet eivät enää ole talviset. Jos käytät kitkarenkaita, sinun on vaihdettava ne kesärenkaisiin viimeistään 30. huhtikuuta.

Lue lisää

Onko kesärenkailla ajaminen talvella laillista?

Voit ajaa kesärenkailla talvella, jos olosuhteet eivät ole talviset. Talvirenkaita on lain mukaan käytettävä 1. joulukuuta – 31. maaliskuuta, jos olosuhteet ovat talviset. Kesärenkaita saa kuitenkin tietyissä poikkeustapauksissa käyttää talvella, vaikka olosuhteet olisivat talviset. Saat esimerkiksi ajaa kesärenkailla katsastukseen. Sinun on tällöin valittava lyhin ja sopivin reitti. Löydät tietoa näistä poikkeuksista Traficomin kotisivuilta

Lue lisää

Mitkä lait ja säädökset koskevat kesärenkaita?

Kesärenkaita koskevia lakeja ja säädöksiä on useita:

 

  • Urasyvyyden on oltava vähintään 1,6 mm.
  • Kesärenkaita saa käyttää läpi vuoden, jos olosuhteet eivät ole talviset.
  • Kesärenkaittesi nopeusluokan (nopeuskapasiteetti) on vastattava autollesi hyväksyttyä nopeusluokkaa. Löydät tiedon oikeasta luokasta autosi käsikirjasta.
  • On tärkeää, että ostat autoosi sopivan kokoiset renkaat. Muuten nopeusmittari näyttää väärää lukemaa. Pahimmassa tapauksessa renkaiden vierintäkehät poikkeavat toisistaan niin paljon, että nelivetojärjestelmä menee epäkuntoon.
  • Kesärenkaiden kuormitettavuuden (kuinka paljon kuormaa ne kantavat) on myös oltava autoosi sopiva.
  • Kaikkien renkaiden on myös oltava samantyyppisiä, joko radiaalisia tai diagonaalisia.

 

Löydät lisätietoja kesärenkaista Traficomin kotisivuilta

Lue lisää

Voinko katsastuttaa auton talvella kesärenkailla?

Kyllä voit. Saat ajaa autolla lähimmälle katsastuskonttorille. Jos sinulla ei ole talvirenkaita, voit ostaa ne BMW:ltä. Tässä muutamia BMW:n talvirenkaita

Lue lisää

Mikä on kesärenkaiden oikea rengaspaine?

Kesärenkaiden oikea rengaspaine riippuu siitä, minkäkokoiset kesärenkaat autossasi on ja kuinka painava auto on, kun siinä on matkustajia ja heidän matkatavaransa. Löydät suositellun rengaspaineen yleensä autosi kuljettajan oven karmista (b-pilari). Tieto löytyy myös rekisteriotteesta.

Lue lisää

Millä aikavälillä minun pitää ehtiä vaihtaa kesärenkaisiin vuonna 2023?

Kesärenkaiden vaihtoajankohta riippuu säästä ja tieolosuhteista. Voit vaihtaa kesärenkaisiin aikaisintaan siinä vaiheessa, kun talvisista olosuhteista ei enää ole uhkaa. Jos käytät kitkarenkaita, sinun on vaihdettava ne kesärenkaisiin viimeistään 30. huhtikuuta. Jos käytät nastarenkaita, sinun on vaihdettava kesärenkaisiin viimeistään 15. huhtikuuta, jos olosuhteet eivät enää ole talviset.

Lue lisää

Onko hiljaisia kesärenkaita olemassa?

Täysin äänettömiä renkaita ei ole olemassakaan. Kesärenkaiden kumi on talvirenkaita kovempaa, joten niistä lähtee yleensä kovempi ääni. Jos haluat hiljaisemmat kesärenkaat, valitse renkaat, joissa on suurempi osa luonnonkumia, koska se tekee renkaista pehmeämmät. Kesärenkaat eivät kuitenkaan saa olla liian pehmeät. Kumin kovuus takaa vakaamman ajon lämpimässä kelissä lämpimällä ajoradalla.

Lue lisää

Voinko saada sakkoja, jos kesärenkaiden urasyvyys on liian pieni?

Kyllä, voit saada sakkoja. Se johtuu siitä, että vaarannat niin omasi kuin muidenkin tienkäyttäjien turvallisuuden. Voit tarkistaa kesärenkaidesi vaatimustenmukaisuuden mittaamalla urasyvyyden renkaan pääurasta. Se on renkaan kulutuspinta, joka osuu ajorataan.  

Lue lisää

Voinko ajaa kesärenkailla huhtikuussa, vaikka olisi lunta?

Jos tiellä on lunta, olosuhteet ovat talviset. Silloin suositellaan, ettei kesärenkaita käytetä, vaikka ne voi lain mukaan vaihtaa jo 1. huhtikuuta. Talviolosuhteilla tarkoitetaan lumisia, jäisiä, sohjoisia ja kuuraisia teitä ja pientareita. Kesärenkailla ei ole turvallista ajaa talvisissa olosuhteissa, joten sitä tulee välttää.

Lue lisää
BMW Service Inclusive

BMW Huolenpitosopimus.

Anna palaa ja keskity yksinomaan siihen, mikä on tärkeää – ajamisen iloon. BMW Huolenpitosopimuksen avulla se on mahdollista. Maksat yhden kertamaksun ja saat sen jälkeen kaikki pakettiin sisältyvät huolto- ja korjaustyöt ilman lisäkustannuksia valitsemasi sopimuskauden ajan. BMW autosi on tällöin aina parhaissa käsissä kaikissa osallistuvissa BMW Jälleenmyyjien toimipisteissä ympäri maailman.

Lue lisää
BMW Service 5+

BMW Huolto 5+.

Olette matkanneet yhdessä BMW autosi kanssa lukemattomia kilometrejä ja kokeneet niin monia seikkailuja, että tunnet autosi läpikotaisin. Tarvitset siis huoltokumppanin, joka tuntee BMW autosi ja sen tarpeet aivan yhtä hyvin. Tämä järjestyy BMW Huolto 5+: se tarjoaa huollon yli neljän vuoden ikäisille BMW malleille.

Lue lisää
Alkuperäiset BMW varaosat

Alkuperäiset BMW varaosat.

BMW-autosi huippusuorituskyvyn edellytyksenä on auton kaikkien osien yhteistoiminta. Valitse siksi aina Alkuperäiset BMW varaosat: kunkin BMW mallin täydellinen toiminta voidaan taata vain, kun auton kaikki osat pelaavat saumattomasti yhteen. Olipa sitten kyse Alkuperäisistä uusista BMW varaosista tai Alkuperäisistä kunnostetuista BMW varaosista.

Lue lisää