Pyyhkijän sulka tuulilasissa korjaamolla

PYYHKIJÄNSULAT – VASTAUKSET 34 YLEISEEN KYSYMYKSEEN

PYYHKIJÄNSULAT – VASTAUKSET 34 YLEISEEN KYSYMYKSEEN

PYYHKIJÄNSULKAOPAS AUTOILIJOILLE.

Liikenteessä ei tule koskaan ajaa tuulilasi likaisena. Sekä oman että muiden turvallisuuden vuoksi. Vaihtamalla huonokuntoiset pyyhkijänsulat uusiin saat kirkkaan näkyvyyden autolla ajaessasi – ja ajaminen on turvallisempaa. Tällä sivulla vastaamme yleisiin pyyhkijänsulkia koskeviin kysymyksiin. Katso vastaukset kysymyksiin seuraavista aiheista:

Lue lisää

Tarvitseeko pyyhkijänsulkia puhdistaa?

Sinun tarvitsee puhdistaa pyyhkijänsulat silloin tällöin muttei välttämättä joka viikko. Puhdistamalla pyyhkijänsulat pidennät niiden käyttöikää. Kesäisin tuulilasiin tarttuu usein kärpäsiä, sorapölyä ja muuta likaa. Jos kärpäsiä on kesällä paljon, niitä kerääntyy helposti pyyhkijänsulan kumiseen kaavinosaan. Talvisin teillä on puolestaan paljon soraa ja suolaa. Tällöin tuulilasille päätyy suolaa ja muita hiukkasia ja tuulilasin puhtaana pitämiseen kuluu paljon lasinpesunestettä. Talvella pyyhkijänsulkiin kerääntyy myös jäätä ja lunta. Ne kuluttavat voimakkaasti pyyhkijänsulkien kumiosia.

Lue lisää

Miten pyyhkijänsulat puhdistetaan?

Voit käyttää pyyhkijänsulkien puhdistamisen karkeaa pesusientä eli niin kutsuttua hyönteissientä. Jos pyyhkijänsulat jättävät pyyhkiessään lasiin raitoja, kaapimen kumi on huonokuntoinen. Sinun täytyy tällöin vaihtaa pyyhkijänsulat. Talvisin saatat joutua kopauttamaan huurretta, lunta tai jäätä pois pyyhkijänsulista. Talvella voi olla myös tarpeen käyttää enemmän lasinpesunestettä tuulilasin puhtaana pitämiseksi. Muista käyttää tällöin lasinpesunestetiivistettä, joka sisältää jäätymisenestoainetta.

Lue lisää

Mitkä puhdistusaineet ovat parhaita pyyhkijänsulille?

Voit yleisesti ottaen käyttää kaikkia rasvaa liuottavia puhdistusaineita. Pyyhkäise pyyhkijänsulat esimerkiksi autoshampoolla auton pesun yhteydessä. Voit myös käyttää vuodenajan mukaan kesä- tai talvikäyttöön sopivaa lasinpesunesteseosta. Näin tuulilasi pysyy puhtaana epäpuhtauksista ja pyyhkijänsulat liukuvat sulavasti tuulilasilla.

Lue lisää

Onko pyyhkijänsulkia hyvä voidella?

Jos voitelet pyyhkijänsulkia, lasille päätyy rasvaa, mikä voi heikentää näkyvyyttä. Jos sinun tarvitsee voidella pyyhkijänsulkia, ne ovat tällöin todennäköisesti huonossa kunnossa ja täytyy vaihtaa. Jos pyyhkijänsulat ovat hyvälaatuiset ja -kuntoiset, niitä ei tarvitse voidella.

Lue lisää

Miten pyyhkijänsulkia voidellaan?

Pyyhkijänsulkia ei tule voidella, sillä voitelu voi heikentää niiden ominaisuuksia. Voit sen sijaan elvyttää pyyhkijänsulkia puhdistamalla niitä liinalla ja pienellä määrällä lasinpesunestetiivistettä. Huonossa kunnossa olevat pyyhkijänsulat on parempi vaihtaa kuin voidella ja vaarantaa näin näkyvyys.

Lue lisää

Mitä puhdistusaineita pyyhkijänsulille voi käyttää?

Puhdista pyyhkijänsulat ensin pienellä määrällä lasinpesunestetiivistettä ja huuhtele ne sen jälkeen haalealla vedellä. Pese pyyhkijänsulat sen jälkeen autoshampoolla tai autonhoitotuotteilla, jotka palauttavat pyyhkijänsulkien kumin pehmeyden ja luontaiset ominaisuudet. Pyyhkijänsulat voi pestä kätevästi vaikka samalla, kun peset koko auton.

Lue lisää

Kuinka astianpesuainetta käytetään pyyhkijänsulkien pesussa?

Sekoita kolme tai neljä korkillista astianpesuainetta yhteen ämpärilliseen (noin 12 litraan) vettä. Pese sitten pyyhkijänsulat tällä seoksella. Huoltoasemilla voi myös olla myynnissä erityisiä kevät- ja talviämpärisettejä pyyhkijänsulkien pesuun. Nämä ämpärit ovat juuri sopivan kokoisia, ja niissä voi olla mukana esimerkiksi pesusieni, lasinpesuneste, rasvanpoistoaine, autoshampoo ja jäärapa.

Lue lisää

Voiko pyyhkijänsulkia elvyttää?

Säännöllinen puhdistus on hyvä tapa pitää pyyhkijänsulat pitkään puhtaina ja hyväkuntoisina. Jos pyyhkijänsulat jättävät tuulilasille raitoja, sulat ovat liian huonossa kunnossa ja täytyy vaihtaa. Huonosti toimivia pyyhkijänsulkia ei voi enää ”pelastaa”.

Lue lisää

Mistä tiedän, ovatko autoni pyyhkijänsulat riittävän hyväkuntoiset?

Jos lasi ei puhdistu riittävästi tai jos pyyhkijänsulat eivät kuivaa lasinpyyhkijöiden koko pyyhintäaluetta, pyyhkijänsulat eivät todennäköisesti ole riittävän hyväkuntoiset.

Lue lisää

Tarkastetaanko lasinpyyhkijät katsastuksessa?

Kyllä, ne tarkastetaan katsastuksessa. Tuulilasi on liikenneturvallisuuden vuoksi tärkeä osa autoa, koska kuljettajana sinulla täytyy olla ajaessasi hyvä näkyvyys eteenpäin.

Lue lisää

Miten hyvä takalasinpyyhkijän tulee olla?

Takalasinpyyhkijän täytyy pystyä kuivaamaan tasaisesti koko takalasi ja puhdistamaan se. Takalasinpyyhkijä on riittävän hyvä, kun saat sillä hyvän näkyvyyden takalasin läpi. Hyvä tapa testata tämä on käyttää takalasinpyyhkijää aamulla, kun takalasilla on kosteutta, ja katsoa, saako pyyhkijä lasin puhtaaksi. Maantieajossa takalasi voi toisinaan likaantua runsaasti. Pyyhi takalasi tällöin ensin takalasinpyyhkijällä lasinpesunestettä käyttäen. Jos lasi on tämän jälkeen yhä likainen, takalasinpyyhkijän sulka voi olla tarpeen vaihtaa.

Lue lisää

Miksi autoni pyyhkijänsulat eivät toimi?

Jos lasinpyyhkijä ei liiku lainkaan, syynä voi olla se, että sulake on palanut tai lasinpyyhkijän sähkömoottori on lakannut toimimasta. Voit katsoa auton sulakerasiasta, onko vian aiheuttajana sulake. Pahimmassa tapauksessa voit joutua ostamaan uuden pyyhkijänmoottorin. Pyyhkijänmoottorin vaihdon hinta vaihtelee automalleittain.

Lue lisää

Voinko korjata itse lasinpyyhkijän, joka on lakannut toimimasta?

Jos syynä on sulakkeen palaminen ja pääset itse käsiksi sulakerasiaan, voit poistaa vian itse. Tavallisesti tällaisessa tapauksessa on kuitenkin syytä ottaa yhteyttä huoltopisteeseen. Jos vian syynä on pyyhkijänmoottori, sinun tulee ottaa yhteyttä huoltopisteeseen avun saamiseksi. Jos autosi takuuaika on voimassa (BMW:llä kaksi vuotta), sinun tulee korjauttaa vika huoltopisteessäsi.

Lue lisää

Miksi takalasinpyyhkijä ei toimi?

Jos lasinpyyhkijä ei liiku lainkaan, syynä voi olla se, että sulake on palanut tai lasinpyyhkijän sähkömoottori on lakannut toimimasta. Voit katsoa sulakerasiasta, onko vian aiheuttajana sulake, ja vaihtaa sulakkeen. Auton käyttöohjekirjassa kerrotaan, mikä sulake on yhdistetty takalasinpyyhkijään. Pahimmassa tapauksessa voit joutua ostamaan uuden pyyhkijänmoottorin.

Lue lisää

Miksi lasinpyyhkijät pysähtyvät väärään asentoon?

Näin voi käydä, jos sammutat moottorin silloin, kun lasinpyyhkijät ovat toiminnassa. Lasinpyyhkijät voivat jäädä tällöin senhetkiseen asentoonsa. Jos lasinpyyhkijä ei pyyhi lasia kuten pitää, pyyhkijänmoottori voi olla kulunut.

Lue lisää

Miten korjataan lasinpyyhkijöiden pysähtyminen väärään asentoon?

Kytke sytytysvirta päälle ja katso, palaako lasinpyyhkijä takaisin alkuasentoonsa. Jos näin ei käy, voit tarkistaa, onko lasinpyyhkijän sulake palanut. Sulakkeen palaessa lasinpyyhkijä voi nimittäin pysähtyä yhtäkkiä. Jos olet epävarma vian syystä, sinun tulee ottaa yhteyttä huoltopisteeseen asian selvittämiseksi.

Lue lisää

Mitä maksaa väärään asentoon pysähtyneen lasinpyyhkijän korjauttaminen?

Tarkista ensin sulake. Jos vian syynä on sulake, voit ostaa uuden sulakkeen lähimmältä huoltoasemalta tai huoltopisteestä. Sulakkeet eivät yleensä maksa paljon: monipakkauksia saa alle 100 kruunulla. Jos vika johtuu jostain muusta syystä, sen korjauksen hinta riippuu vian aiheuttajasta ja automallista. Sinun tulee teettää vianhaku huoltopisteessä. Tällainen tarkastus kestää vähintään tunnin, joskus pidempäänkin. Sen jälkeen voit saada huoltopisteeltä korjauksen tarkan hinnan. Pyyhkijänmoottorin vaihdon hinta vaihtelee automalleittain.

Lue lisää

Miten saan pyyhkijänsulkien vinkumisen loppumaan?

Se riippuu siitä, mikä aiheuttaa sulkien ääntelyn. Jos vinkuminen johtuu siitä, että pyyhkijänsulka pyyhkii kuivaa lasia, voit ruiskauttaa lasille hieman lasinpesunestettä ja katsoa, lakkaako vinkuna. Useimmiten vinkuminen johtuu huonoista pyyhkijänsulista – tällöin pyyhkijänsulat on varminta vaihtaa. Jos autossasi on vääräntyyppiset pyyhkijänsulat, sinun tulee vaihtaa niiden tilalle oikeantyyppiset sulat.

Lue lisää

Miksi lasinpyyhkijät vinkuvat?

Se voi johtua siitä, että lasinpyyhkijöitä käytetään kuivalla lasilla tai että pyyhkijänsulat ovat huonokuntoiset tai vääräntyyppiset. Pyyhkijät voivat vinkua myös, kun ne ovat toiminnassa sateen lakkaamisen jälkeen. Tällöin lasinpyyhkijät pyyhkivät kuivaa pintaa eivätkä liu'u lasilla kuten pitäisi. Vinkumista voi kuulua lisäksi, jos käytät lasinpyyhkijöitä kuivalla säällä ruiskauttamatta ensin lasille lasinpesunestettä. Vinkuvaa ääntä saattaa syntyä myös, jos autossasi on vääräntyyppiset pyyhkijänsulat. Sinun täytyy tällöin vaihtaa pyyhkijänsulat.

Lue lisää

Onko pyyhkijänsulkien vinkuminen tavallista?

Lasinpyyhkijät voivat vinkua, kun ne ovat toiminnassa sateen lakkaamisen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että tällöin pyyhkijät pyyhkivät kuivaa pintaa eivätkä liu'u lasilla kuten pitäisi. Vinkumista voi kuulua myös, jos käytät lasinpyyhkijöitä kuivalla säällä ruiskauttamatta ensin lasille lasinpesunestettä. Vinkuvaa ääntä saattaa syntyä lisäksi, jos autossasi on vääräntyyppiset pyyhkijänsulat. Sinun täytyy tällöin vaihtaa pyyhkijänsulat.

Lue lisää

Miksi lasinpyyhkijöiden vaihtaminen on tärkeää?

Se on tärkeää liikenneturvallisuuden vuoksi. Kuljettajana sinulla täytyy olla hyvä näkyvyys, jotta voit ajaa turvallisesti. Näkyvyyden on oltava hyvä tuulilasin läpi myös pimeällä tai vaikeissa sääoloissa. Jos pyyhkijänsulat ovat huonot, näkyvyys heikkenee, minkä seurauksena onnettomuusriski lisääntyy.

Lue lisää

Miten irrotan pyyhkijänsulat vaihtoa varten?

Käännä ensin lasinpyyhkijän varsi irti lasista. Irrota sitten pyyhkijänsulka lasinpyyhkijöiden varressa olevasta kiinnikkeestä (klipsistä). Jos pyyhkijänsulkien irrottaminen itse tuntuu vaikealta, voit kysyä ostopaikan henkilökunnalta apua niiden irrottamiseen.

Lue lisää

Miten vaihdan pyyhkijänsulat?

Käännä lasinpyyhkijän varsi irti lasista ja irrota pyyhkijänsulka kiinnikkeestä (klipsistä). Varmista, että ostamasi uudet pyyhkijänsulat sopivat automalliisi. Jos sinulla on BMW-auto, BMW Jälleenmyyjän huoltoneuvoja auttaa sinua mielellään oikeiden pyyhkijänsulkien valinnassa. Jos ostat pyyhkijänsulat huoltoasemalta, voit katsoa lisätietoja tuoteluettelosta tai kysyä neuvoa henkilökunnalta. Asenna sitten uusi pyyhkijänsulka lasinpyyhkijän varteen. Sitä ei tarvitse painaa kovaa paikalleen.

Lue lisää

Miten vaihdan takalasinpyyhkijän sulan?

Vaihdat takalasinpyyhkijän sulan samalla tavalla kuin tuulilasinpyyhkijän sulan. Irrota ensin vanha pyyhkijänsulka takalasinpyyhkijän varresta ja asenna sitten uusi pyyhkijänsulka. Varmista, että uusi pyyhkijänsulka sopii automalliisi.

Lue lisää

Kuinka usein pyyhkijänsulat täytyy vaihtaa?

Pyyhkijänsulat on suositeltavaa vaihtaa kaksi kertaa vuodessa: syksyllä ja keväällä. Hyvä muistisääntö on vaihtaa ne aina kesä- ja talvirenkaiden vaihdon yhteydessä.

Lue lisää

Miten pyyhkijänsulat kiinnitetään?

Asennat uuden pyyhkijänsulan lasinpyyhkijän varteen. Jos olet valinnut autosi malliin sopivan pyyhkijänsulan, voit kiinnittää pyyhkijänsulan paikalleen ilman että sinun tarvitsee painaa kovaa.

Lue lisää

Miten lasinpyyhkijät kytketään päälle?

Lasinpyyhkijöiden hallintavipu on autossa yleensä ohjauspyörän oikealla puolella. ”Lasinpyyhkijät” ja ”pyyhkijänsulat” sekoitetaan toisinaan keskenään. Pyyhkijänsulkien paikoilleen asettamisella tarkoitetaan yksinkertaisesti uusien pyyhkijänsulkien asentamista lasinpyyhkijöihin. Kun asennat autosi malliin sopivat pyyhkijänsulat, asennus sujuu kevyesti tarvitsematta painaa kovaa.

Lue lisää

Voinko saada jostain apua lasinpyyhkijöiden asennukseen?

Kyllä, voit kysyä siihen apua ostopaikan henkilökunnalta. Jos käyt BMW Jälleenmyyjän luona, huoltoneuvoja voi auttaa sinua asennuksessa.

Lue lisää

Onko kaikissa pyyhkijänsulkamalleissa yhtä hyvä kumi?

Pyyhkijänsulkien laatu voi vaihdella merkeittäin. Esimerkiksi itse kumimassa voi olla pehmeämpää tai kovempaa.

Lue lisää

Miksi tietyntyyppinen kumi sopii muita paremmin pyyhkijänsulkiin?

Pehmeä kumi kuivaa lasin paremmin kuin kova kumi. Huonompilaatuinen kumi tuottaa heikomman kuivaustuloksen ja kovettuu nopeammin. BMW Pyyhkijänsulat koostuvat kahdesta eri materiaalista: kova pyyhkijähuuli jakaa pintapaineen menosuuntaan pyyhittäessä, ja pehmeä pyyhkijäkumin selkä vaimentaa pyyhkijähuulen sen palatessa takaisin.

Lue lisää

Ovatko silikoniset pyyhkijänsulat hyviä?

Silikonia käytetään kumissa pehmentävänä aineena. Pehmeämpi kumi liukuu sulavammin lasilla ja tuottaa paremman kuivaustuloksen. Kun kumiin on lisätty silikonia, on pienempi riski, että pyyhkijänsulkien kumi kuivuu kiinni.

Lue lisää

Mikä kiinnike pyyhkijänsulissani on?

Kaikki valtuutetut huoltopisteet tarjoavat käyttöön rekisterin, josta voit etsiä autosi malliin sopivat pyyhkijänsulat. Tämä rekisteri löytyy yleensä huoltopisteen internetsivustolta. Jos käyt huoltoasemalla, voit löytää tiedon tuoteluettelossa olevasta tai digitaalisesta taulukosta. BMW-auton omistajat selvittävät asian helpoiten ottamalla yhteyttä BMW Jälleenmyyjään.

Lue lisää

Mitä tarkoittaa pyyhkijänsulan ”kiinnike C”?

Kiinnikkeet ovat erilaisia sen mukaan, miten pyyhkijänsulka asennetaan lasinpyyhkijän varteen. Kiinnikkeet luokitellaan esimerkiksi luokkiin A, B tai C. Nimitykset voivat kuitenkin vaihdella merkeittäin. Toisin sanoen tietyn merkin ”kiinnike C” ei välttämättä ole samanlainen kuin jonkin toisen merkin ”kiinnike C”.

Lue lisää

Mitä tarkoittaa pyyhkijänsulan ”kiinnike F”?

Kiinnikkeet luokitellaan eri kirjaintunnuksilla sen mukaan, miten pyyhkijänsulka asennetaan lasinpyyhkijän varteen. Huomaa, että nimitykset voivat vaihdella merkeittäin. ”Kiinnike F” voi toisin sanoen olla erilainen erimerkkisissä tuotteissa.

Lue lisää
BMW Service Inclusive

BMW Huolenpitosopimus.

Anna palaa ja keskity yksinomaan siihen, mikä on tärkeää – ajamisen iloon. BMW Huolenpitosopimuksen avulla se on mahdollista. Maksat yhden kertamaksun ja saat sen jälkeen kaikki pakettiin sisältyvät huolto- ja korjaustyöt ilman lisäkustannuksia valitsemasi sopimuskauden ajan. BMW autosi on tällöin aina parhaissa käsissä kaikissa osallistuvissa BMW Jälleenmyyjien toimipisteissä ympäri maailman.

Lue lisää
BMW Service 5+

BMW Huolto 5+.

Olette matkanneet yhdessä BMW autosi kanssa lukemattomia kilometrejä ja kokeneet niin monia seikkailuja, että tunnet autosi läpikotaisin. Tarvitset siis huoltokumppanin, joka tuntee BMW autosi ja sen tarpeet aivan yhtä hyvin. Tämä järjestyy BMW Huolto 5+: se tarjoaa huollon yli neljän vuoden ikäisille BMW malleille.

Lue lisää
Alkuperäiset BMW varaosat

Alkuperäiset BMW varaosat.

BMW-autosi huippusuorituskyvyn edellytyksenä on auton kaikkien osien yhteistoiminta. Valitse siksi aina Alkuperäiset BMW varaosat: kunkin BMW mallin täydellinen toiminta voidaan taata vain, kun auton kaikki osat pelaavat saumattomasti yhteen. Olipa sitten kyse Alkuperäisistä uusista BMW varaosista tai Alkuperäisistä kunnostetuista BMW varaosista.

Lue lisää