BMW:n matkustamon lämmittimen kaukosäädin

LISÄLÄMMITIN – VASTAUKSET 14 YLEISEEN KYSYMYKSEEN

LISÄLÄMMITIN – VASTAUKSET 14 YLEISEEN KYSYMYKSEEN

LISÄLÄMMITINOPAS BMW-AUTOLLA AJAVILLE JA MUILLEKIN.

Lisälämmitin voi olla mukava tapa välttää kylmä auto talvella. Lue lisää, miten lisälämmitin toimii, miten se asennetaan ja mitä eri tyyppejä on saatavilla. Tällä sivulla vastaamme yleisiin lisälämmitintä koskeviin kysymyksiin.

Lue lisää

Mikä on lisälämmitin?

Lisälämmitin on lämmityslaite, joka lämmittää auton sisätilan. Se ehkäisee kylmyyttä auton sisällä ja ikkunoiden huurtumista, ja lisää matkustamon mukavuutta kylmällä säällä ajettaessa. Lisälämmittimiä on erilaisia. Lisälämmittimen versio on asennettu kiinteästi autoon joko bensiini- tai diesellämmittimenä. Yleisin lisälämmitintyyppi on sähköinen lisälämmitin, joka liitetään pistorasiaan (220 V) ja asetetaan lattialle matkustajan puolelle. Sähkökäyttöisiä lisälämmittimiä on saatavana eri kokoisina ja eritehoisina. Isompi auto tarvitsee isomman lisälämmittimen suuremmalla teholla. Teho mitataan watteina. 

Lue lisää

Miten lisälämmitin toimii verrattuna moottorinlämmittimeen?

On tavallista asentaa sekä lisälämmitin että moottorinlämmitin samanaikaisesti. Lisälämmitin on lämmityslaite, joka lämmittää auton sisätilan. Moottorinlämmittimet lämmittävät moottoria, yleensä lämmittämällä öljypohjaa niin, että öljy lämmittää sitten moottorin. Käytössä on myös moottorinlämmittimiä, joissa moottorissa oleva vesi lämmitetään. Moottorinlämmittimen etuna on, että se lämmittää moottoria kylmällä säällä, mikä vähentää polttoaineenkulutusta kylmäkäynnistyksissä.

Lue lisää

Onko suositeltavaa, että lisälämmittimen johto menee oven kautta?

Johdon vetäminen auton oven kautta ei ole missään nimessä suositeltavaa. Tällöin on olemassa vaara, että kaapeli vaurioituu, mikä voi johtaa henkilövahinkoihin sähköiskun vuoksi tai sulakkeen palamiseen.   

Lue lisää

Kuinka kauan lisälämmittimen pitää olla toiminnassa auton lämmittämiseksi?

Jos ulkona on pakkasasteita, kestää noin tunnin, ennen kuin lisälämmitin lämmittää auton. Hieman lämpimämmällä säällä lämmitys kestää noin 30 minuuttia. Jos sinulla on pieni lisälämmitin (pienemmällä teholla) isossa autossa, lämmitys kestää kauemmin.

Lisälämmitin voidaan teoriassa jättää päälle niin pitkäksi aikaa kuin halutaan. Lisälämmittimen ei kuitenkaan tarvitse olla päällä kauemmin kuin auton lämmittämiseen tarvitaan. Lisälämmittimen pitäminen päällä kuluttaa turhaan energiaa, mikä maksaa ja voi olla haitallista ympäristölle.

Lue lisää

Miten lisälämmitintä käytetään?

Jotta voit käyttää lisälämmitintä, sinun on ensin asennettava se autoon. Useimmat lisälämmittimet ovat GPS:n tai Bluetoothin kautta etäohjattavia, ja niitä voidaan ohjata mobiilisovelluksella. GPS-yhteyden avulla voit käynnistää lisälämmittimen etänä, esimerkiksi kotisohvalta. Bluetooth-ratkaisu edellyttää, että olet auton lähellä ohjaamolaturin ohjaamiseksi. Jos lisälämmitin ei ole etäohjattava, sinun on kytkettävä johto autosta pistorasiaan lisälämmittimen käynnistämiseksi.

Lue lisää

Kuinka paljon sähköä lisälämmitin kuluttaa?

Lisälämmittimen sähkönkulutus riippuu sen tehosta. Jos sinulla on wattiteholtaan tehokas lämmitin, se myös kuluttaa enemmän sähköä. Lisälämmittimien teho voi olla 800–2100 wattia. Voit laskea lisälämmittimen sähkönkulutuksen kertomalla sen wattitehon lämmitykseen kuluvalla ajalla. Jaa vastaus 10:llä saadaksesi kilowattitunnit ja kerro se sähkön hinnalla euroina kilowattitunnilta.

Laskuesimerkki:

  • Teho 800 wattia x 0,5 h lämmitys = 400 wattituntia.
  •  Jaa 1000:lla saadaksesi kilowattitunnit = 0,4 kilowattituntia.
  •  0,4 kilowattituntia x sähkön hinta 0,15 euroa = 0,10 euroa puolen tunnin lämmityksestä.
Lue lisää

Miten lisälämmitin asennetaan?

Lisälämmittimen asennus koostuu useista vaiheista ja komponenteista. Tarvitset pistorasian talon seinään tai parkkipaikkasi pylvääseen. Autossa on oltava pistorasia virransyötölle seinästä/pylväästä. Se asennetaan yleensä auton keulaan, esimerkiksi puskuriin. Keulan pistorasia johtaa edelleen auton sisällä matkustajan paikalla olevaan pistorasiaan, johon lisälämmitin sijoitetaan ja liitetään. Lisälämmitin on valinnainen varuste/lisävaruste, joka voidaan tilata ja asentaa paikallisella jälleenmyyjällä, kun ostat uuden tai käytetyn auton. Pohjois-Suomessa on yleisintä, että se asennetaan uuden auton toimituksen yhteydessä. Ota yhteyttä huoltopisteeseen saadaksesi apua lisälämmittimen asennuksessa.

Lue lisää

Mikä on vialla, jos lisälämmitin ei käynnisty tai puhaltaa kylmää?

Voit tarkistaa useita asioita selvittääksesi, miksi lisälämmitin ei käynnisty. Voit kokeilla ensin irrottamalla lisälämmittimen autosta ja kytkemällä sen tavalliseen pistorasiaan kotona. Jos lisälämmitin käynnistyy, silloin vika on auton liitännöissä tai autossa. Siinä tapauksessa seuraava vaihe on tarkistaa, että virransyöttö autoon ja autossa toimii oikein. Tämä tarkoittaa, että tarkistat, että kaikki kaapelit on asennettu ja kytketty oikein ja että lisälämmitin on päällä. Jos sinulla on ajastin, voit tarkistaa, että se on asetettu oikein niin, ettei lämmitystä ole asetettu käynnistymään myöhemmin. Jos kaikki näyttää olevan kytketty oikein, sulake voi olla palanut ja se on vaihdettava.

Jos lisälämmitin puhaltaa kylmää, sen lämmityselementti voi olla rikkoutunut.

Lue lisää

Mitä riskejä lisälämmittimen käyttöön liittyy?

Käyttöön liittyy tulipalon vaara, jos asetat paperia tai muita syttyviä esineitä lisälämmittimen päälle tai lähelle. Toinen riski on johdon vetäminen auton oven kautta, mikä voi aiheuttaa kaapelivaurion ja sähköiskun. Lisälämmitin saattaa haista palaneelle, kun käynnistät sen, jos se on ollut käyttämättömänä jonkin aikaa. Haju johtuu yleensä sisälämmittimen sisällä olevaan elementtiin kertyneestä pölystä. Haju häviää yleensä melko nopeasti, eikä se yleensä ole vaarallista.

Lue lisää

Minkä sulakkeen tarvitsen sisä- ja moottorinlämmittimelle?

Moottorinlämmittimessä ei ole sulaketta. Lisälämmittimen sulake voidaan asentaa joko asennettuihin virransyöttökaapeleihin tai piilottaa lämmittimen kannen alle. Sulakkeissa on eri virranvoimakkuuksia, jotka kestävät erilaisia ​​lisälämmittimien tehoja. Jos epäilet, että lisälämmitin ei toimi sulakkeen vuoksi, ota yhteyttä huoltopisteeseen.

Lue lisää

Voinko asentaa lisälämmittimen autooni?

Kyllä, lisälämmitin voidaan asentaa kaikkiin autoihin. Yleensä lisälämmitin asennetaan ja sijoitetaan lattialle matkustajan puolelle. Tämä johtuu siitä, että se on paras vapaa tila ilman polkimia, toisin kuin kuljettajan puolella. Lisälämmittimiä on erikokoisia – muista siksi valita oikean kokoinen lisälämmitin, joka sopii autoosi. Useilla suurilla lisälämmitintoimittajilla on ladattavia ohjekirjoja, jos haluat tehdä asennuksen itse. Se voi kuitenkin olla vaikeaa, jos et ole tottunut autoasennuksiin. Ota rohkeasti yhteyttä huoltopisteeseen, jos haluat asentaa lisälämmittimen.

Lue lisää

Kuinka paljon lisälämmittimen asentaminen maksaa?

Lisälämmittimien asennushinta riippuu eri tekijöistä. Lisälämmittimiä on saatavana eri malleina, erilaisilla edistyneillä toiminnoilla ja eri hintaluokissa. Se, kuinka edistyksellisiä ominaisuuksia haluat tai tarvitset, vaikuttavat hintaan, samoin kuin asennuksessa tarvittavat komponentit. Jos käännyt asennuksessa huoltopisteen puoleen, hintaan lisätään myös työaika. Ota yhteyttä huoltopisteeseen saadaksesi lisälämmittimen asennushinnan juuri sinun autollesi.

Lue lisää

Mitä riskejä lisälämmittimen asentamiseen itse liittyy?

Jos aiot tehdä koko asennuksen itse, on olemassa vaara, että suoritat asennuksen väärin. Asennus edellyttää esimerkiksi auton osien poraamista. Jos poraat väärin, voit vahingoittaa takana olevia näkymättömiä osia, jotka ovat tärkeitä auton toiminnalle. Jos itseasennus epäonnistuu, joudut maksamaan korjauskustannukset itse, eikä takuu korvaa kustannuksia.

Lue lisää

Mitä sisäänrakennetulla ajastimella varustettu lisälämmitin tarkoittaa?

Ajastin voidaan ostaa lisävarusteena lisälämmittimeen. Ajastimella asetetaan aika, jonka lisälämmittimen tulee lämmittää sisätilaa. Ajastin voidaan yhdistää mobiilisovellukseen GPS:n tai Bluetoothin kautta. GPS-yhteys mahdollistaa ajastimen etäohjauksen esimerkiksi kotoa tai toiselta paikkakunnalta. Bluetooth-yhteys rajoittaa etäohjauksen auton lähialueelle. Joissakin lisälämmittimissä on myös mahdollisuus lämpötilan valvomiseen ja ohjaamiseen auton sisällä ja sen ulkopuolella. Joissakin lisälämmittimissä on termostaattitoiminto, jolla voit valita lisälämmittimen tehon auton halutun sisälämpötilan ja vallitsevan ulkolämpötilan mukaan. Ota ajastimen asentamiseksi lisälämmittimeen yhteyttä huoltopisteeseen.

Lue lisää
BMW Service Inclusive

BMW Huolenpitosopimus.

Anna palaa ja keskity yksinomaan siihen, mikä on tärkeää – ajamisen iloon. BMW Huolenpitosopimuksen avulla se on mahdollista. Maksat yhden kertamaksun ja saat sen jälkeen kaikki pakettiin sisältyvät huolto- ja korjaustyöt ilman lisäkustannuksia valitsemasi sopimuskauden ajan. BMW autosi on tällöin aina parhaissa käsissä kaikissa osallistuvissa BMW Jälleenmyyjien toimipisteissä ympäri maailman.

Lue lisää
BMW Service 5+

BMW Huolto 5+.

Olette matkanneet yhdessä BMW autosi kanssa lukemattomia kilometrejä ja kokeneet niin monia seikkailuja, että tunnet autosi läpikotaisin. Tarvitset siis huoltokumppanin, joka tuntee BMW autosi ja sen tarpeet aivan yhtä hyvin. Tämä järjestyy BMW Huolto 5+: se tarjoaa huollon yli neljän vuoden ikäisille BMW malleille.

Lue lisää
Alkuperäiset BMW varaosat

Alkuperäiset BMW varaosat.

BMW-autosi huippusuorituskyvyn edellytyksenä on auton kaikkien osien yhteistoiminta. Valitse siksi aina Alkuperäiset BMW varaosat: kunkin BMW mallin täydellinen toiminta voidaan taata vain, kun auton kaikki osat pelaavat saumattomasti yhteen. Olipa sitten kyse Alkuperäisistä uusista BMW varaosista tai Alkuperäisistä kunnostetuista BMW varaosista.

Lue lisää