BMW i3 I01 2018 Jucaro Beige, korostuksella Frozen Grey -metalliväri, näkymä edestä ajaen kaupunkiympäristössä

THE i3

BMW i3 I01 2018 Jucaro Beige, korostuksella Frozen Grey -metalliväri, näkymä edestä ajaen kaupunkiympäristössä

BMW i3: MALLIT JA VARUSTEET

BMW i3 on täynnä innovatiivisia teknologioita, joiden avulla se hallitsee suvereenisti arjen haasteet. Lue lisää tämän kiehtovan sähköauton toimintamatkasta, latauksesta ja taloudellisuudesta. Tutustu houkuttelevan BMW i3s Edition Roadstylen lisäksi myös digitaalisten palveluiden ja kuljettajaa avustavien innovatiivisten toimintojen tarjontaan.

Lue lisää
THE i3BMW i3: MALLIT JA VARUSTEET

BMW i3:N TOIMINTAMATKA. LATAUS JA TALOUDELLISUUS.

Aja nopeammin pitemmälle. Nautinnollisesti nollapäästöillä.

BMW i3 sisältää kaiken, mitä tämän päivän moderni liikkuvuus vaatii – ja ylittää vähin äänin vaatimukset. Pikalatauspisteessä akku voidaan ladata noin 45 minuutissa jopa 80-prosenttisesti. Älykkään energianhallintansa ansiosta akku on joustava käyttää ja erittäin tehokas – niin kaupunkiliikenteessä kuin pitkillä ajomatkoilla.*
*BMW i3:a ei saa ladata yli 30 metriä pitkillä latauskaapeleilla.
 

BMW i3s I01 2018 Fluid Black korostuksella BMWi Blue, kolmen neljäsosan näkymä auton perästä BMW Wallbox -latauslaitteella varustetun autotallin edessä
BMW i3 I01 2018 Jucaro Beige, korostuksella Frozen Grey -metalliväri, kolmen neljäsosan näkymä auton perästä ajaen maantiellä

Toimintamatka.

Eteneminen ei ole koskaan ollut näin helppoa: 260 kilometriin asti pidentynyt BMW i3:n yleistoimintamatka. Uusi tehokas akku toimittaa nyt sähkömoottorille entistäkin enemmän energiaa. Ja sinä saat nauttia ajamisesta entistäkin pitempään.
BMW i3 I01 2018 Jucaro Beige, korostuksella Frozen Grey -metalliväri, ladattavana BMW Wallbox -latauslaitteella

Lataaminen kotona.

Voit ladata BMW i3:n kotona käyttämällä BMW Wallbox* Essential-, BMW Wallbox Plus- tai BMW Wllbox Connect -latauslaitetta turvallisesti, nopeasti ja mukavasti noin kolmessa tunnissa jopa 80 %:iin akun latauskapasiteetista. Tämän mahdollistaa uuden BMW Wallbox* -latauslaitteen kolmivaiheinen jopa 11 kW:n latausteho BMW i3:lle. BMW:n asennuspalvelun ammattimainen sähköasentaja huolehtii BMW Wallbox -latauslaitteen asennuksesta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus käyttää vihreää sähköä ja itse tuotettua aurinkosähköä – kestävyyden lisäämiseksi entisestään. (*Wallboxin latausteho voi olla jopa 22 kW.)
Pari lataa BMW i3:tä julkisella latausasemalla, I01 2018 Jucaro Beige korostuksella Frozen Grey -metalliväri

Digital Charging Service

Miten voin ladata autooni virtaa päiväsaikaan? Ja ehtiikö BMW:ni vielä latautua ennen kuin minun on lähdettävä liikkeelle? Käyttämällä Digital Charging Service -palvelua nämä kysymykset ovat turhia. Digitaalinen latausavustin hoitaa latauksen latausasemallasi kotona, päivällä tai yön aikana, tai pistorasialla täysautomaattisesti, tehokkaasti ja ennen kaikkea ympäristöystävällisesti. Ilmoita BMW Connected App -sovelluksessa sähkötariffisi, haluamasi lähtöaika ja valitsemasi lataustapa. Näiden tietojen avulla Digital Charging Service huolehtii siitä, että BMW:si ladataan edullisimman tariffin mukaisesti ja täsmällisesti lähtöäsi varten.* (*Mahdollinen vain BMW Wallbox -latauslaitteen yhteydessä.)
Pari lataa BMW i3:tä julkisella latausasemalla I01 2018 Jucaro Beige korostuksella Frozen Grey -metalliväri

Lataaminen matkalla.

On monia syitä olla liikkeellä BMW i3:lla – ja yhtä monta tilaisuutta ladata se matkan varrella. Käytännöllisyys: BMW i3:n voit ladata julkisilla latausasemilla joko vaihtovirralla (AC) tai tasavirralla (DC). Näin voit toimia joustavammin ja ladata auton mahdollisimman nopeasti. Julkisella CD-pikalatausasemalla energia siirtyy tasaisen vahvana virtana suoraan auton korkeajänniteakkuun. BMW i3 on siksi noin 40 minuutissa latautunut jopa 80-prosenttisesti. Vaihtoehtoisesti voit aivan yksinkertaisesti ladata BMW i3:n myös AC-latausasemalla noin kolmessa tunnissa 80 prosenttiin asti. Näin julkiset AC-latausasemat soveltuvat käytettäväksi varsinkin pitempien pysäköintien yhteydessä kuten ostosmatkan aikana.
BMW Wallbox

BMW Wallbox.

Käyttämällä uutta BMW Wallbox Essential-, BMW Wallbox Plus- tai BMW Wallbox Connect -latauslaitetta lataat nopeasti, turvallisesti ja mukavasti. BMW Wallbox Connect tarjoaa lisäksi mahdollisuuden käyttää vihreää sähköä omasta aurinkosähkönkeräimestä. BMW-asennuspalvelumme asentaa ne pyynnöstä kotiinne.

BMW i3:N KESTÄVYYSNÄKÖKOHDAT.

Mistään tinkimättä. Kaikki ajonautinnon takaamiseksi ilman päästöjä.

BMW i3:ssa ruumiillistuu uusi asennoituminen liikkumiseen. Se perustuu kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan alkaen kehittämisestä ja tuotannon kautta aina ajoneuvon kierrätykseen. Monet sen materiaaleista on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista – ja BMW i3 valmistetaan 100-prosenttisesti uusiutuvista energianlähteistä saatavalla sähköllä. Ajonautinto ei voisi tuntua paremmalta.

Lue lisää
BMW i3:n elinkaaren kestävyys

KESTÄVYYS

Kestävyys ei ole BMW:lle pelkkä sana. Se on tärkein johtoajatus. Siksi BMW i3:n koko elinkaari on suunniteltu maksimaalisen resurssien säästämisen ja kestävyyden periaatteella.

Lue lisää
BMW i3 Leichbau Carbonin innovatiivinen kori

KEHITTÄMINEN

Koko ajoneuvon konsepti on kehitetty alusta alkaen sähköisen liikkuvuuden ehdoilla. Samalla, kun innovatiiviset aerodynamiikkaratkaisut vähentävät ilmanvastusta ja energian kulutusta, uusiutuvat ja kierrätetyt materiaalit suojelevat ympäristöä ja korvaavat perinteisiä materiaaleja kuten muoveja.

Lue lisää
Tuulivoimalat

TUOTANTO.

Erittäin kestävä: BMW i3:ssa käytetyt hiilikuidut valmistetaan 100-prosenttiesti vesivoimalla. BMW:n Leipzigin tehtaalla BMW i3 valmistetaan 100-prosenttisesti tuulienergialla. Muihin BMW-malleihin verrattuna sen tuotantoon tarvitaan vain 50 % energiasta.

Lue lisää
BMW i3 I01 2018 Jucaro Beige, korostuksella Frozen Grey -metalliväri, sivunäkymä avoimin ovin puistossa

KÄYTTÖ.

BMW i3:lla ajat päästöttömästi, äänettömästi ja hajuttomasti. Tämä vähentää ilmansaasteita kaupungeissa. Vielä hyödyllisempää on ”vihreän sähkön” lataaminen tai sähkön tuottaminen itse aurinkopaneeleilla. ECO PRO -asetus pidentää toimintamatkaa ja vähentää sähkönkulutusta.

Lue lisää
BMW i3:n kierrätysmateriaalit

KIERRÄTYS.

BMW i3 on 95-prosenttisesti kierrätettävä. Akkumoduulit on mahdollista käyttää uudelleen aurinkoenergian varastointiin. Ja ylimääräiset hiilikuidut voidaan palauttaa tuotantoprosessiin.

Lue lisää
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black, jossa E-Copper-korostukset, 3/4-näkymä edestä
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black, jossa E-Copper-korostukset, sivunäkymä etuosasta ja vanteesta
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black, jossa E-Copper-korostukset, 3/4-näkymä perästä
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01, sisätilan istuin ”Edition RoadStyle” -koristeompelein

BMW i3s EDITION ROADSTYLE.

Sähköistävää ajamisen iloa: BMW i3s Edition RoadStyle viimeistelee auton yksilöllisyyden erityisellä Fluid Black -ulkovärillä ja E-Copper-korostuksilla, jotka koristavat jäähdyttimensäleikköä, etuhelman ilmanottoaukkoja ja sivuhelmoja. Vaikuttavat 20" Double-spoke-malliset ja Jetblack-väriset kevytmetallivanteet sekä tummennettu takalasi ja tummennetut takasivulasit tehostavat auton näyttävää ilmettä entisestään. Kun nouset tähän rajoitettuna eränä valmistettavaan sähköautoon, sinua tervehtivät laadukkaat ja kestävät materiaalit, kuten luonnonnahkayhdistelmä Stellaric Dalbergia Brown ja Oak Dark matta -puupinnat. Yhtenä tämän eksklusiivisen Edition-mallin erityisenä ja muista erottuvana yksityiskohtana on etuistuimien pääntuissa oleva Edition RoadStyle -versionimen kirjailu.

BMW i3:N KULJETTAJAN AVUSTINJÄRJESTELMÄT JA DIGITAALISET PALVELUT.

Tukea liikkuvuudellesi. Uusilla teillä ja kaikilla kanavilla.

Liikkeellä jäämättä paitsi mistään. Pysy aina ajan tasalla. Juuri tätä BMW i3 tarjoaa lukuisine digitaalisine palveluineen ja kuljettajan avustinjärjestelmineen. Ei ihme, onhan kysymys luokkansa parhaiten verkottuneesta ajoneuvosta. Se on vailla vertaansa vaivattoman liikkuvuuden takaajana yhdistettynä mukavuuteen ja turvallisuuteen.

Nainen aurinkolasit päässä ajaa BMW i3:a

Amazon Alexa Car Integration.

"Alexa*, add teebags on the shopping list.” "Alexa, play a song by Pink." Amazon Alexa Car Integrationin avulla voit käyttää Amazonin puheohjauspalvelua autossa istuessasi yhtä mukavasti kuin kotonasi. Alexan vastaukset näytetään lisäksi myös autosi monitoiminäytössä. (*Amazon ja Alexa sekä kaikki niihin liittyvät logot ovat tavaramerkkejä, jotka omistaa Amazon.com, Inc. tai siihen liittyvät yritykset.)
Send to Car älypuhelimen BMW Connected -sovelluksessa

Send to Car.

Olet löytänyt matkakohteen, haluat lähteä heti matkaan tuhlaamatta yhtään aikaa? Se onnistuu helposti Send to Car -sovelluksella. Etsi kiinnostavia paikkoja, kuten lempiravintolaasi tai seuraavaa kiinnostavaa päiväretkeä BMW Connected -sovelluksella. Se näyttää lisäksi reittisi varrella olevat lähimmät latausasemat. Klikkaa vain sen jälkeen ”Let’s go” tai lähetä tiedot suoraan BMW:n navigointijärjestelmään. Klikattuasi ”Let’s go” navigointi käynnistyy automaattisesti astuttuasi autoon, joka kytkeytyy älypuhelimeesi Bluetoothin välityksellä. Jos olet lähettänyt valitsemasi määränpään navigointijärjestelmään, löydät osoitteen tallennettuna hakemiston kohtaan ”Messages“. Sieltä voit aktivoida navigoinnin määränpäähän heti tai myöhemmin.
eDrive Remote Services älypuhelimen BMW Connected -sovelluksessa

Remote Services, eDrive.

Riittääkö akuston lataustila keskustassa käymiseen? Onko tässä lähellä latauspistettä? eDrive Remote Services -etätoiminnoilla voit tarkastaa asian älypuhelimeesi asennetun BMW Connected -sovelluksen avulla kätevästi. Voit etätoiminnoilla säätää autosi sisälämpötilan, lukita keskuslukituksen tai tarvittaessa kytkeä kaukovalovilkun päälle löytääksesi autosi esimerkiksi parkkipaikalla.
Driving Assistant Plus

Driving Assistant Plus.

Driving Assistant Plus on merkittävä lisä auton turvallisuuteen ja mukavuuteen. Se sisältää City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollisen peräänajovaroittimen ja henkilötunnistuksen, nopeusrajoitustieto-toiminnon, kameraan perustuvan Stop&Go-toiminnollisen vakionopeussäätimen sekä ruuhka-ajoavustimen.
Pysäköintiavustimen monitoiminäyttö BMW i3:n sisätilassa

Pysäköintiavustin.

Pysäköintiavustin helpottaa taskupysäköintiä. Pysäköintiin riittävän suuri tila näytetään ja valitaan monitoiminäytössä. Kun vilkut kytketään päälle ja PDC-näppäin pidetään painettuna, järjestelmä käyttää vaihteita, ohjausta, kaasupoljinta ja jarrua, eli pysäköi auton täysin automaattisesti.

Tietoja koskevia huomautuksia.

  • Ilman hakasulkeita ilmoitetut arvot koskevat perusmallia, jossa on vakiovarusteinen vaihteisto ja hakasulkeissa ilmoitetut arvot mallia, jossa on lisävarusteinen vaihteisto.

    Esitetyt polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä koskevat luvut on määritetty tyyppihyväksynnän ajankohtana voimassa olleen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 715/2007 mukaisesti. Henkilöautojen kulutuksen ja päästöjen mittaustavasta (WLTP) johtuen autoon valitut varusteet voivat vaikuttaa hiilidioksidipäästöihin ja sitä kautta autoveron määrään sekä auton kokonaishintaan. Pyydä lisätietoja BMW-jälleenmyyjältäsi. Oikeudet rakenteiden ja varusteiden muutoksiin sekä virheisiin pidätetään. Maakohtaisia varusteita ei tässä voida ottaa huomioon. Lisätietoa päästöistä ja WLTP-asetuksesta löydät sivulta www.bmw.fi/wltp.

    Lisätietoja uusien henkilöautojen virallisista polttonesteen kulutus- ja CO2-päästötasoista löydät Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) sivuilta autovertaamo.trafi.fi.