Placeholder.

SÄHKÖAUTON JA PLUG-IN-HYBRIDIN LATAAMINEN.

Lataa oikein. Aja fiksusti. Pidennä toimintamatkaa.

Sähköauton ja Plug-in-Hybridin lataaminen.Lataa oikein. Aja fiksusti. Pidennä toimintamatkaa.

Lataaminen ja ajomatka.

Näin ajat ladattavalla autolla talvella ja pakkasella.

Kytke pistotulppa pistorasiaan ja lataa. Niin helppoa se on. Asiaan liittyy kuitenkin joskus epäselvyyttä, joten tähän on koottu kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää lataamisesta ja toimintamatkasta. Tiesitkö esimerkiksi, että BMW i3:n akku latautuu 80-prosenttisesti vain 45 minuutissa? Aika nopeaa, vai mitä? 80-prosenttisella varaustasolla ajaa monta kertaa päiväkotiin, treeneihin ja ruokakauppaan. Jos harkitset sähköauton ostoa ja pohdit sen toimintamatkaa, lue jäljempänä tällä sivulla oleva kooste. Pikalinkeistä saat lisätietoa aiheesta, vastauksia yleisiin kysymyksiin ja tietoa asennuspalvelustamme.

Lue lisää

3 nopeaa vinkkiä lataamiseen.

 • 01 Lataa auto säännöllisesti akun takia.
 • 02 Kun lataat juuri ennen ajoon lähtöä, toimintamatka pitenee.
 • 03 Lataa aina hyväksytyissä latauspisteissä.

Toimintamatkaan vaikuttavia tekijöitä.

Näin voit pidentää auton toimintamatkaa.

Sähköautojen ja plug-in-hybridien toimintamatka vaihtelee usein, joskus hyvinkin paljon. Alla löydät joitain yleisimpiä syitä siihen, ja miten voit pitää toimintamatka-ahdistuksen loitolla.
Nopeus.

NOPEUS.

Ajonopeus vaikuttaa sähköauton toimintamatkaan. Yksinkertaisesti sanottuna: mitä suurempi ajonopeus, sitä lyhyempi toimintamatka. Sähköautojen toimintamatka on yleensä pisimmillään 30–40 km/h, joten sähköautot sopivat täydellisesti kaupunkiympäristöön, jossa ajonopeudet ovat tavallisesti alhaisia.

Vuodenaika ja lämpötila.

VUODENAIKA JA LÄMPÖTILA.

Autojen akut toimivat hieman samaan tapaan kuin ihmiset. Ne viihtyvät parhaiten sopivassa lämpötilassa, jossa ei ole liian kuuma tai kylmä. Ulkolämpötila vaikuttaa siten merkittävästi autosi akkuun. Mitä kylmempi sää, sitä lyhyempi on toimintamatka. Tämä johtuu osittain siitä, että talvella alusta, kuten lumi, lisää vierintävastusta ja että talvirenkaat rullaavat kesärenkaita huonommin. Auto kannattaa siksi pysäköidä talvisin yöksi mahdollisuuksien mukaan autotalliin.

Ilmastointijärjestelmän käyttö.

ILMASTOINTIJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ.

Toimintamatkaan vaikuttaa myös se, miten käytät autosi ilmastointia ja sisätilanlämmitintä. Ilmastointijärjestelmä kuluttaa nimittäin energiaa, ja erittäin kylmällä säällä akkujen lämpimänä pitämiseen tarvitaan myös sähköä.

 

 

Automalli.

AUTOMALLI.

Eri automallit kuluttavat eri määrän sähköä. Tämä vaikuttaa auton toimintamatkaan. Kunkin sähköautomallin suorituskyky ilmoitetaan sen teknisissä tiedoissa.

 

Akun kapasiteetti.

AKUN KAPASITEETTI.

Akun koko voi vaihdella automalleittain. Joissain malleissa kapasiteetti on yksinkertaisesti suurempi. Varmista siksi ennen sähköauton ostoa, että akun toimintamatka vastaa tarpeitasi.

 

Ajotapa

AJOTAPA.

Ajotapasi vaikuttaa sähköautosi toimintamatkan pituuteen. Tasainen ajotapa vie aina pisimmälle. Myös rengaspaineet on syytä tarkistaa silloin tällöin. Hyvin paineistetut renkaat rullaavat paremmin ja pidentävät näin toimintamatkaa.

 

 

NÄIN AJAT LADATTAVALLA AUTOLLA KEVÄÄLLÄ.

 • 01 Jos aiot ajaa pidemmän matkan, suunnittele reittisi latauspisteiden varalta.
 • 02 Pysäköi sisätiloihin, jos mahdollista. Lämmitetty akku pidentää toimintamatkaa.
 • 03 Lataa akku heti aluksi täyteen ja lataa sitä tarvittaessa lisää matkan varrella.
 • 04 Seuraa nopeita säävaihteluita, ne vaikuttavat toimintamatkaan.
 • 05 Pidä radio päällä. Sen kulutus on lähes olematonta, ja se tekee matkanteosta mukavampaa.

OPETTELE TERMIT

 • 01 Voltti (V) – sähköjännitteen yksikkö.
 • 02 Watti (W) – sähkötehon yksikkö.
 • 03 Kilowattitunti (kWh) – energiayksikkö, joka vastaa watin tehoa tunnin ajan.
 • 04 Yksivaiheinen verkkovirta – perussähkö, jota saadaan useimmista kotitalouksien pistorasioista.
 • 05 Kolmivaihevirta – vakaa virtalähde, joka kestää suurempia kuormia.

ETHÄN UNOHDA TILATA UUTISKIRJETTÄMME.

Istahda kuljettajan paikalle - saat tietää uutiset ensimmäisenä.

BMW-UUTISKIRJE.

Tilaa BMW-uutiskirje ja saat tuoreimmat BMW-uutiset automalleistamme, tuotteistamme ja tapahtumistamme suoraan sähköpostiisi.

Lue lisää

Lataaminen kotona.

BMW:n sähköinen liikkuvuus latausasema sähköauto lataaminen kotona

Lataaminen kotona.

BMW Chargingilla lataaminen kotona ei ole koskaan ollut näin yksinkertaista ja kätevää. Käytössäsi on useita erilaisia tuotteita ja palveluita, joilla voit ladata BMW-sähköautosi ja -Plug-in hybridisi kotona jopa 22 kW:lla.
Tutustu kaikkiin tuotteisiin
BMW:n sähköinen liikkuvuus latausasema sähköauto lataaminen matkoilla

Lataus julkisissa latauspisteissä.

Oletko matkoilla ja haluat ladata BMW-sähköautosi ja -Plug-in hybridisi? BMW Chargingin avulla sinulla on aina pääsy jatkuvasti kasvavaan julkisten latauspisteiden verkostoon sisäkaupungeissa, parkkipaikoilla ja tärkeiden liikennereittien varrella.
Tutustu kaikkiin tuotteisiin

NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ NÄYTTÄÄ SINULLE LATAUSTIEDOT.

Navigointijärjestelmä näyttää sinulle lataustiedot.

Verkotettu navigointijärjestelmä antaa tietoa latauspisteistä ja opastaa sinut tehokkainta reittiä pitkin kohteeseesi. Näet aina akun varaustason ja toimintamatkan sähköllä ajettaessa. Lataa BMW Connected -sovellus ja verkotu autosi kanssa.

Lataaminen kotona.

Lataa akku täyteen kotipihassa BMW Wallboxilla.

Sähköauton lataus onnistuu kätevimmin kotona. BMW Wallboxilla lataus sujuu nopeasti ja helposti. Tutustu tuotekuvauksiin ja valitse omiin tarpeisiisi parhaiten sopiva malli. Asennuspalvelumme auttaa sinua tarvittaessa asennuksessa.

BMW:n sähköinen liikkuvuus lataaminen kotona
BMW:n sähköinen liikkuvuus sähköauton lataaminen BMW Wallbox Essential

BMWi Wallbox Plus

BMWi Wallbox Plus tarjoaa samat tuoteominaisuudet kuin BMW Wallbox Essential, mutta mahdollistaa lisäksi useamman käyttäjän sekä käyttöoikeuksien hallinnan integroidun RFID-tunnistuksen kautta.
Lisätietoa BMWi Wallbox Plus:sta
BMW:n sähköinen liikkuvuus sähköauton lataaminen vakiolatauskaapeli

Vakiolatauskaapeli.

Viiden metrin johto on yleensä riittävä pistorasiaan liittämistä varten. Jatkojohtojen ja haaraliittimien käyttö on kielletty. Latauskaapeli pystyy käsittelemään jopa 1,8 kW: n ja 8 A: n lataustehon. Lataustehoa voidaan säätää ajoneuvovalikon asetuksista. Suosittelemme lataustehoa 1,3 kW ja 6 A, kun lataat tavallisen pistorasian kautta.

Lataaminen matkan varrella.

Lataa helposti ja joustavasti matkan varrella.

Älykkään tekniikan ja kätevän liikkuvuuspalvelun avulla saat nopeasti tiedon siitä, missä, milloin ja miten sinun kannattaa ladata sähköinen autosi. Kehitämme lisäksi jatkuvasti latausverkostoa niin Suomessa kuin muualla. Pidä silmät auki, latauspisteitä tulee lisää.

BMW:n sähköautot lataus julkisissa latauspisteissä
BMW:n sähköinen liikkuvuus sähköauton lataaminen matkoilla lataaminen BMW Charging Card -kortilla

Navigointijärjestelmä näyttää sinulle lataustiedot.

Verkotettu navigointijärjestelmä antaa tietoa latauspisteistä ja opastaa sinut tehokkainta reittiä pitkin kohteeseesi. Näet aina akun varaustason ja toimintamatkan sähköllä ajettaessa. Lataa BMW Connected -sovellus ja verkotu autosi kanssa.
Lataa BMW Connected
BMW:n sähköinen liikkuvuus sähköauton lataaminen latauskaapeli (Mode 3) julkisiin latauspisteisiin

Latauskaapeli (Mode 3) julkisiin latausasemiin.

Julkisiin latausasemiin tarkoitettu latauskaapeli (Mode3) kuuluu usemmiten perusvarusteluun ja mahdollistaa akun kätevän lataamisen julkisilla latausasemilla. Sitä voidaan käyttää kolmivaiheiseen lataamiseen jopa 22 kW:n latausteholla. Tarkka latausteho vaihtelee ajoneuvon ja latausaseman mukaisesti. Latauskaapeli on viisi metriä pitkä.
BMW:n sähköinen liikkuvuus BMW eDrive Zone -alueet & BMW Points -bonusjärjestelmä

BMW eDrive Zone -alueet & BMW Points -bonusjärjestelmä.

Ympäri maailmaa yhä useampi kaupunki määrittelee alueita, joilla ei saa olla lainkaan autoliikennettä tai sitä saa olla vain rajoitetusti. Joissain Saksan kaupungeissa on niin kutsuttuja ympäristöalueita, jotka vähentävät pakokaasupäästöjä ja CO₂-päästöjä paikallisesti haitallisten aineiden arvoja rajoittamalla. Jotta ajo kyseisten ympäristöalueiden läpi sujuisi mahdollisimman päästöttömästi, olemme kehittäneet BMW eDrive Zone -alueen. Sen avulla BMW Plug-in Hybridisi tunnistaa täysin automaattisesti, milloin se ajaa ympäristöalueen läpi, ja kytkee itsenäisesti paikallisesti päästöttömään, puhtaasti sähköiseen käyttöön.

Ukk: Tärkeimmät lataamiseen liittyvät kysymykset ja vastaukset.

 • Kuinka kauan sähköisen auton lataaminen kestää?

  Tähän ei ole yhtä vastausta, sillä latausaikaan vaikuttaa moni eri tekijä. Tärkeimmät vaikuttavat tekijät ovat auton akun koko ja akun vastaanottama latausteho. Lisätietoja saat kunkin automallin sivuilta.

 • Täytyykö akku ladata joka kerta täyteen?

  Ei, voit keskeyttää latauksen milloin tahansa.

 • Mitä tapahtuu, kun auto on ladattu täyteen?

  Aivan kuten matkapuhelinta ladattaessa, myös sähköautossa lataus päättyy,
  kun auto on ladattu täyteen.

 • Voinko ladata sähköauton tavallisesta kotitalouspistorasiasta?

  Suosittelemme aina, että autot ladataan latausaseman, kuten BMW Wallboxin, kautta parhaan mahdollisen turvallisuuden ja suorituskyvyn takaamiseksi. Tarjoamme BMW Wallboxin ja asennuksen kokonaispakettina – lue siitä lisää jäljempänä tällä sivulla. Tavallisesta pistorasiasta lataamiseen voi liittyä riskeä, sillä niitä ei ole yleensä tarkoitettu tämäntyyppiseen lataamiseen. On tärkeää, että pistorasia on hyväkuntoinen, sillä on oma sulake ja vikavirtasuoja on toimintakykyinen.  

 • Voiko autolla lähteä ajamaan, kun latauskaapeli on kytkettynä?

  Ei, auto ei käynnisty, jos latauskaapeli on kytkettynä.

 • Mitkä akun lataustilat ovat optimaalisia BMW-sähköautolleni?

  Ihanteellinen lataustila on 20–80 prosenttia. Tätä matalammat tai korkeammat lataustilat ovat toki mahdollisia, mutta akun keston optimoimiseksi lataustilaksi suositellaan 20–80 %. Ajoneuvon valikossa voi määritellä latauksen tavoitteeksi helposti ja kätevästi 80 %, eikä sinun tarvitse enää huolehtia muusta.

  80 prosentin lataustavoite kattaa kaikki päivittäiset ajomatkat. Jos joskus tarvitset pidemmän toimintamatkan, voit säätää korkeamman lataustavoitteen helposti
  auton asetuksien kautta. 

 • Miten vaihtovirralla (AC), tasavirralla (DC) ja High Power Charging -latauspisteessä (HPC) lataaminen eroavat toisistaan?

  Olennaisesti latauksen kestossa. Sähköautoissa lataaminen kestää (kaapelin ja latauspisteen mukaan) vaihtovirralla (AC) pidempään kuin tasavirralla (DC), jolla lataaminen sujuu huomattavasti nopeammin. Huippunopea lataaminen tasavirralla (DC) on mahdollista High Power Charging -latauspisteellä (HPC), kuten esimerkiksi kumppanillamme IONITYllä Euroopassa: Esimerkiksi BMW iX3:n akun voi ladata kyseisillä pisteillä 150 kW:n latausteholla vain 34 minuutissa 0 %:sta 80 %:iin – paras mahdollinen ajoneuvon latausteho on markkinakohtaisen infrastruktuurin mukainen.

  Plug-in hybridit ladataan ainoastaan vaihtovirralla (AC) – siis kätevästi pistorasian, Wallboxin tai julkisen vaihtovirtalatauspisteen kautta.

plug-in hybrid

KIINNOSTAAKO PLUG-IN HYBRIDIT?

Sähköautot

HARKINNASSA SÄHKÖAUTO?

 • Ilman hakasulkeita ilmoitetut arvot koskevat perusmallia, jossa on vakiovarusteinen vaihteisto ja hakasulkeissa ilmoitetut arvot mallia, jossa on lisävarusteinen vaihteisto.

  Esitetyt polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä koskevat luvut on määritetty tyyppihyväksynnän ajankohtana voimassa olleen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 715/2007 mukaisesti. Henkilöautojen kulutuksen ja päästöjen mittaustavasta (WLTP) johtuen autoon valitut varusteet voivat vaikuttaa hiilidioksidipäästöihin ja sitä kautta autoveron määrään sekä auton kokonaishintaan. Pyydä lisätietoja BMW-jälleenmyyjältäsi. Oikeudet rakenteiden ja varusteiden muutoksiin sekä virheisiin pidätetään. Maakohtaisia varusteita ei tässä voida ottaa huomioon. Lisätietoa päästöistä ja WLTP-asetuksesta löydät sivulta www.bmw.fi/wltp.

  Lisätietoja uusien henkilöautojen virallisista polttonesteen kulutus- ja CO2-päästötasoista löydät Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) sivuilta autovertaamo.trafi.fi.