Valmistele BMW-autosi talveen

VALMISTELE BMW-AUTOSI TALVEEN.

Vinkkejä turvalliseen ja tehokkaaseen talviajoon.

VALMISTELE BMW-AUTOSI TALVEEN.Vinkkejä turvalliseen ja tehokkaaseen talviajoon.

UUTTA TIETOA - TUOTTEITA JA PALVELUITA, JOTKA TEKEVÄT TALVESTA HAUSKEMPIA JA TURVALLISEMPIA.

Talviautoiluun on tärkeää valmistautua, sillä lumi, jää ja talvikelit ovat haastavia sekä kuljettajalle että autolle. Vinkkejä siihen mitä BMW-autossasi on talvella hyvä olla mukana, miten talvisilla teillä ajetaan turvallisesti, kuinka toimit hätätilanteessa ja miten valmistelet auton parhaiten talvea varten.

Lue lisää
Packtips för vinterresan

MITÄ ON HYVÄ PITÄÄ AUTOSSA TALVELLA MUKANA?

Moni meistä autoilijoista joutuu talvella ennen liikkeelle lähtöä skrapaamaan jäät pois ikkunoista ja harjaamaan auton puhtaaksi lumesta, mutta on myös muita varusteita, jotka on hyvä pitää autossa sen varalta, että auto esimerkiksi pysähtyy tienvarteen tai ei käynnisty. Katso alla oleva lista asioista, jotka tuovat turvallisuutta talviautoiluun.

 

Vinkkejä, mitä sinulla pitää olla talvisin mukana autossa:

 

 • jääskrapa, lumiharja ja lumilapio
 • käynnistyskaapelit
 • varoituskolmio
 • heijastinliivi
 • ylimääräinen viltti ja lämpimiä vaatteita
 • ensiapupakkaus
 • taskulamppu ja lisäparistoja
 • varavirtalähde matkapuhelimelle
 • hinausköysi
 • soraa
Lue lisää
BMW höst- och vintertillbehör BMW Däckreparationssats

BMW jääraappa.

Kätevä apulainen kylmälle vuodenajalle: pieni jääraappa poistaa jään nopeasti ja perusteellisesti ikkunoista. Eri osat auttavat erittäin sitkeiden jääkerrosten poistamisessa.

Tuotteeseen
BMW fälgborstar

BMW Vanneharja.

Kaikkien BMW-kevytmetallivanteiden vaivattomaan puhdistukseen.

Tuotteeseen
 BMW:n ensiapupakkaus.

BMW:n ensiapupakkaus.

Kompaktikokoinen ensiapulaukku sisältää kaikki onnettomuuspaikalla ensiapuun tarvittavat tärkeät tarvikkeet. Siinä on kätevä tarrakiinnitys takana, ja kolmella sivulla olevan vetoketjun ansiosta tarvikkeisiin on helppo päästä käsiksi.

Tuotteeseen
 BMW varoituskolmio.

BMW varoituskolmio.

Varoituskolmio on tärkeä apuväline, joka lisää turvallisuutta vikatilanteessa. Se on kevyt käsitellä ja silti se on tukevatekoinen. Säilytyskotelo sisältyy toimitukseen.

Tuotteeseen
 BMW varoitusliivit.

BMW varoitusliivit.

BMW turvaliivit parantavat henkilökohtaista turvallisuutta rengasrikon sattuessa tai muussa vikatilanteessa. Ne ovat laadukkaat ja varmistavat, että niitä pitävä ihminen tulee varmasti nähdyksi sekä päivällä että yöllä.

Kaksi yhden koon turvaliiviä. Suojaavan kangaspussin sisällä, menee pieneen tilaan.

Tuotteeseen
BMW Talvirenkaat

BMW TALVIRENKAAT.

BMW TALVIRENKAAT.

TALVI TULOSSA: VAIHDA TALVIRENKAAT.

Turvallisen talviajon yhtenä edellytyksenä on, että autoon vaihdetaan hyvissä ajoin talvirenkaat. Milloin on oikea aika vaihtaa talvirenkaat? Oikea aika vaihtaa talvirenkaisiin on silloin kun ulkolämpötila laskee 7 °C:seen. Tätä alhaisemmissa lämpötiloissa on syytä käyttää talvirenkaita, sillä ne antavat paremman pidon.

 

Muista tarkistaa renkaiden kunto ja kulutuspinnan syvyys talvirenkaita vaihtaessasi. Lain mukaan talvirenkaiden kulutuspinnan syvyyden täytyy olla vähintään 3 mm, mutta suosituksena on vaihtaa talvirenkaat uusiin silloin kun kulutuspintaa on jäljellä 4–5 mm, sillä renkaan jarrutusteho ja ohjattavuus alkavat jo tällöin heiketä voimakkaasti.

 

 • Nastarenkailla on sallittua ajaa 1. marraskuuta alkaen. 
 • 1. joulukuuta ja 31. maaliskuuta välisenä aikana tulee lain mukaan käyttää talvirenkaita, jos keli on talvinen. 
 • Talvirenkaiden käyttö on kielletty 16. huhtikuuta – 30. syyskuuta välisenä aikana, jos sää sen sallii. 

Älä odota liian pitkään renkaiden vaihdon kanssa. Jo 5–7 asteen lämpötiloissa kesärenkaasi alkavat nimittäin kovettua, minkä seurauksena auton pito heikkenee merkittävästi myös kuivalla ajoradalla.

Jos vaihdat talvirenkaat itse, on kesärenkaat hyvä merkitä, missä kohdassa autoa ne ovat olleet. Jos vaihdatat rengasliikkeessä, siellä huolehditaan, että parhaat renkaat asennetaan auton takapäähän ja renkaat pyörivät samaan suuntaan. Rengasliike myös tasapainottaa renkaat puolestasi, jotta matkanteko autolla on miellyttävää ja auto kuluu vähemmän. 

 

Vinkki!

Tiesitkö, että BMW:n jokaiseen mallisarjaan on saatavilla hyväksytyt talvirenkaat, jotka on kehitetty juuri kyseistä mallia varten maksimaalisen pidon ja tehon saamiseksi? Niissä yhdistyvät turvallisuus ja autoon sopiva design.

Lue lisää
BMW Vinterdäck
18'' BMW kevytmetallivanne Multi-spoke 619.

18'' BMW kevytmetallivanne Multi-spoke 619.

Laadukkaat 18'' kevytmetallivanteet antavat autolle erityisen ylellisen ilmeen.

17'' BMW kevytmetallivanne V-spoke 776.

17'' BMW kevytmetallivanne V-spoke 776.

Laadukas 17'' kevytmetallivanne Ferric Grey antaa ainutlaatuisella optiikallaan autolle erityisen urheilullisen ilmeen.

18'' M kevytmetallivanteet Double-spoke 790.

18'' M kevytmetallivanteet Double-spoke 790.

Korkealaatuiset kiiltosorvatut 18'' M-kevytmetallivanteet Double-spoke 790 M Bicolor Orbit Grey antavat ajoneuvolle sporttisen ulkonäön.

19″ BMW-aerodynamiikkavanteet Double-spoke 842.

19″ BMW-aerodynamiikkavanteet Double-spoke 842.

19″ BMW-aerodynamiikkavanteet Double-spoke 842 Bicolor (Jet Black, kiiltosorvatut), täydellinen talvipyöräsarja.

 18'' M Aerodynamikfälgar Dubbeleker 858 M Bicolor (Midnight Grey, högglanspolerade), komplett uppsättning vinterhjul.

18'' M aerodynamiikkavanteet Double-spoke 858 M.

Korkealaatuinen 18'' M aerodynamiikkavanne Double-spoke 858 M on väriltään Bicolor Midnight Grey, kiillotettu, ja tuo ulkonäöllään autoon urheilullista tunnelmaa.

17'' BMW-kevytmetallivanteet Y-spoke 896.

17'' BMW-kevytmetallivanteet Y-spoke 896.

Näyttävä 17'' BMW-kevytmetallivanne Y-spoke 896 on väriltään Refined Silver ja antaa ajoneuvolle erittäin uniikin ilmeen.

Aerodynaamiset 21'' BMW-vanteet Star-spoke 1011.

Aerodynaamiset 21'' BMW-vanteet Star-spoke 1011.

Korkealaatuisett aerodynaamiset 21'' BMW Star-spoke style 1011 Jet Black -vanteet antavat ajoneuvolle erittäin sporttisen ulkonäön.

19'' BMW i kevytmetallivanne Turbine Styling 428.

19'' BMW i kevytmetallivanne Turbine Styling 428.

Kevytmetallivanne, taottu, 19 tuumaa.

5J x 19 edessä, 5,5J x 19 takana. Kevytmetallivanne, ilman rengasta (myydään yksittäiskappaleina). Ei malliin BMW i3s.
Ajoneuvollesi hyväksytyt rengas- ja vanneyhdistelmät ovat saatavilla pyynnöstä.

ENNEN AJOON LÄHTÖÄ.

Ennen kuin lähdet talvella liikkeelle BMW-autollasi, sinun täytyy usein tehdä tiettyjä valmisteluja. Jos on esimerkiksi satanut lunta, sinun täytyy harjata lumi pois kaikilta ikkunoilta, katolta ja ulkopeileistä.

 

Hyvä näkyvyys on tärkeää, joten kannattaa ottaa esiin jääskrapa ja puhdistaa kaikki ikkunat. Lisälämmitintä käyttämällä parannat ajomukavuutta, ja se myös poistaa tuulilasille helposti muodostuvaa huurua. Älä unohda harjata lunta pois myöskään autosi katolta, sillä muutoin on vaarana, että lumi putoaa nopeassa jarrutuksessa tuulilasille ja peittää näkyvyyden. On myös laitonta lähteä ajamaan poistamatta ensin lumia auton katolta. Seurauksena saattaa olla sakot, mutta ennen kaikkea siitä voi aiheutua vaaraa muille tienkäyttäjille.

Lue lisää
BMW på vinterväg
BMW vindruta

LASINPESU – JA JÄÄHDYTYSNESTE.

Varmista jäähdytin – ja lasinpesunesteen riittävyys käyttöohjekirjan mukaisesti. Jää ja kylmyys asettavat haasteita autolle ja nesteiden kestävyydelle. Lasinpesuneste on helposti syttyvää  - Älä säilytä nestekanisteria autossasi. Samalla kun tarkistat lasinpesunesteen määrän varmista myös pyyhkijänsulkien kunto ja vaihda ne tarpeen vaatiessa uusiin.

 

Jäähdytysnesteessä pitää olla oikea sekoitus glykolia , sen tehtävänä on pitää huoli ettei jäähdytin jäädy talvella. BMW-autosi käyttöohjekirjasta löydät oikean sekoitus suhteen. Tarvittaessa voit kääntyä Valtuutetun BMW Jälleenmyyjän puoleen.

 

Lue lisää

TUULILASI.

Hiekkapuhalletun kaltaiseksi kulunut tuulilasi , kiveniskeymät tai halkeamat heikentävät näkyvyyttä ja turvallisuutta etenkin talvella, jolloin näkyvyys on erityisen tärkeää esim. muun liikenteen häikäistessä pimeällä. Korjaa tuulilasin viat ja mahdolliset puutteet mahdollisimman nopeasti, sillä lämpötilavaihtelujen seurauksena tuulilasi voi haljeta. Valtuutettu BMW Jälleenmyyjäsi auttaa mielellään tuulilasin korjauksessa.

Lue lisää
BMW vindruta
BMW bilbatteri

AKKU.

Akun kestoikään vaikuttaa myös kylmyys, joten sen kunto kannattaa tarkistaa. Jos ajat yleensä lyhyitä matkoja, sinun voi olla tarpeen ladata akkua. Talvella akkua kuormitetaan enemmän esim. autoa käynnistettäessä – kylmällä säällä käynnistys kuluttaa enemmän virtaa. Myös puhallin, istuinlämmitys ja sähköisesti lämmitettävät ikkunat lisäävät energiankulutusta, joten talven tullessa akun täytyy olla huippukunnossa. Kun akku on aika vaihtaa, saat siitä häiriöviestin BMW-autoosi. Voit myös halutessasi testauttaa autosi akun kapasiteetin Valtuutetulla BMW Jälleenmyyjällä. 

 

Autossa kannattaa pitää helposti saatavilla taskulamppua siltä varalta, että sinun täytyy jostain syystä pysähtyä tienvarteen. BMW:ltä saa autoon myös LED-käsilampun, joka asetetaan auton 12 V:n pistorasiaan. Se on näin ollen aina ladattuna. Käsilampun löydät lisävarustekonfiguraattorilta.

Lue lisää

MOOTTORINLÄMMITIN JA LISÄLÄMMITIN.

Säästä energiaa asentamalla autoon moottorinlämmitin – se lämmittää moottoria kylmällä säällä, mikä myös vähentää polttoaineen kulutusta kylmäkäynnistyksessä. Miellyttävän ajomukavuuden takaamiseksi voit asentaa autoon myös lisälämmittimen, joka ohjaa auton sisätilan lämpötilaa ja estää ikkunoiden huurtumisen. Auton ilmastoinnissa on myös käytettävissä tuulilasin huurteenpoistotoiminto. 

 

My BMW -sovelluksessa voit kytkeä lämmityksen etänä päälle hybridi- tai täyssähköautossasi. Talvella autoa kannattaa lämmittää auton latauksen aikana, jotta akkua ei kulu lämmitykseen. My BMW -sovelluksessa voit esimerkiksi sekä ajastaa latauksen että kytkeä auton lämmityksen päälle – sovellus on kätevä työkalu kylmässä talvisäässä.

Lue lisää
BMW kupévärmare
 BMW pysäköintilämmitys.

BMW pysäköintilämmitys.

Tehokas pysäköintilämmitys bensiini- ja dieselmoottoreille pitää huolen miellyttävän lämpöisestä sisätilasta jo ennen ajoon lähtöä, eivätkä lasit ole jäässä tai huurteessa. Se voidaan kytkeä päälle keskusyksiköstä, iDrive-monitoimisäätimellä ja kojelaudan näytöstä tai lisävarusteena erikseen saatavalla kauko-ohjaimella.

Tuotteeseen
BMW snap-in-adapteri Apple-matkapuhelimiin.

BMW snap-in-adapteri Apple-matkapuhelimiin.

Snap-in-adapteri on telakointiyksikkö Applen, Samsungin, Nokian, Motorolan ja muiden matkapuhelimien nykymallien turvalliseen telakoimiseen autoon sekä lataamiseen. Paras mahdollinen verkkoyhteys varmistetaan yhdistämällä matkapuhelin adapterin avulla auton ulkoantenniin. Autosta ja sen varusteista riippuen saatavana ovat snap-in-adapterin versiot Basic, Music, Media ja Connect. Niiden avulla voidaan lisäksi soittaa matkapuhelimeen tallennettua musiikkia auton kaiuttimista. Lisäksi ne mahdollistavat miellyttävän käytön iDrive-monitoimisäätimen, monitoimiohjauspyörän tai radion avulla.

Tuotteeseen
 BMW LED -käsilamppu, ladattava.

BMW LED -käsilamppu, ladattava.

Ylellinen jaloteräs-design: BMW LED-käsilampun virrankulutus on erittäin pieni, sen kestoikä on jopa 3 000 lataussykliä ja valon kantama on erittäin suuri. Tehokas akku ladataan kätevästi liittämällä lamppu auton 12 V:n pistorasiaan.

Tuotteeseen

AUTON KUNNOSSAPITO TALVELLA.

Teiden suolaus lisää liikenneturvallisuutta, sillä se poistaa teiltä lunta ja jäätä. Tiesuola täytyy kuitenkin saada talvella pois autoista, koska se kuluttaa ja aiheuttaa ruostumista. Pidä BMW-autostasi huolta parhaalla tavalla käyttämällä oikeita tuotteita.

 

Suojaa ja hoida BMW-autoasi talven säitä vastaan pesemällä ja vahaamalla autosi säännöllisesti. Jos autosi on päivittäisessä käytössä, suosittelemme pesemään auton vähintään kerran kuussa. Talvella auto on kuitenkin syytä pestä tätä useammin, sillä tiesuola kuluttaa auton maalipintaa. 

 

Onko sinulla vaikeuksia päästä autoon talvella? Vältä ovien kiinnijäätyminen pyyhkimällä ovilistat ja voitelemalla ne listojen suoja-aineella, joka on tarkoitettu erityisesti tähän tarkoitukseen. 

Lue lisää
BMW autoshampoo.

BMW autoshampoo.

Nestemäinen puhdistusaine auton hellävaraiseen hoitoon.

Tuotteeseen
Mattaväri erikoisshampoo.

Mattaväri erikoisshampoo.

Puhdistusainetiiviste auton huolelliseen ja pintoja hellivään käsinpesuun.

Tuotteeseen
BMW maalipuikkosarjat autonväriset/vanteiden väriset, mukana kirkaslakka.

BMW maalipuikkosarjat autonväriset/vanteiden väriset, mukana kirkaslakka.

Maalipuikoilla voi parannella kätevästi pienet maalivauriot (esimerkiksi kiveniskujen aiheuttamat) ja maalatut muoviosat.

Tuotteeseen
BMW vanteiden puhdistusainesarja.

BMW vanteiden puhdistusainesarja.

BMW-vanteenpuhdistussarja poistaa vaivattomasti pinttyneen lian, kuten palaneen jarrupölyn tai öljy- ja kumijäämät.

Tuotteeseen
BMW elbil

SÄHKÖAUTOLLA AJAMINEN TALVELLA.

Säiden kylmetessä sähköautosi kaikkiin toimintoihin kuluu enemmän energiaa, minkä johdosta auton toimintasäde lyhenee. Suunnittelemalla ajosi sähköautoilu sujuu kuitenkin ongelmitta myös talvisin. Tässä on muutamia vinkkejä turvalliseen ja tehokkaaseen talviajoon sähköautolla.

 

 • Esilämmitys: Kytke latauskaapeli ja käynnistä esilämmitys sekä auton sisätilassa että akussa ennen ajoon lähtöä.
 • Kylmä sää: Pidä latauskaapeli erittäin kylmällä säällä aina kytkettynä.
 • Energiankulutus: Pienennä auton sisätilan lämmitystä ja käytä istuin- ja ohjauspyörän lämmitystä.
 • Rengaspaineet: Tarkista rengaspaineet säännöllisesti, etenkin kylmällä säällä.
 • Pysäköi sisätiloihin: Lämmitetty akku maksimoi toimintasäteen kaikkein parhaiten.
 • Lataa usein: Kun akku ladataan usein, sen lämpötila pysyy tasaisena ja hyvänä, mistä on etua toimintasäteen kannalta.
Lue lisää

ENNEN TALVEN AUTOMATKAA.

Jos olet lähdössä BMW-autollasi talvilomalle, suosittelemme päivittämään autosi sisäänrakennetun navigointijärjestelmän ennen matkaa. Map Update -palvelun avulla varmistat, että karttasi ovat aina ajan tasalla. Lue lisää ja hanki Map Update täältä.

Lue lisää
Så här använder du BMW Maps, BMW Maps instruktionsvideo

Talvella päivät ovat lyhyempiä, joten yritä suunnitella reissusi niin, että ajoitat ajomatkasi valoisaan aikaan. Pimeällä ajaminen on kuljettajan kannalta haastavampaa. Hämärässä tielle voi ilmestyä äkillisesti eläimiä, joten huolehdi, että olet levännyt ja valppaana. Jos kuljettajia on kaksi, vuorotelkaa ja pitäkää taukoja. Mukauttakaa myös ajo sään ja kelin mukaan.

Lue lisää
BMW takbox

PAKKAUSVINKKEJÄ TALVILOMALLE LÄHTÖÖN.

Auton pakkaaminen järkevästi ja turvallisesti voi olla haastavaa ennen talven seikkailuihin lähtöä. Tässä ovat parhaat vinkkimme.

 

 • Suunnittele auton pakkaaminen huolellisesti, ennen kuin alat lastata autoa.
 • Sijoita raskaimmat tavarat lähelle auton keskustaa ja varmista, että kuorma on jakautunut tasaisesti turvallisuuden takaamiseksi.
 • Varmista, että kaikki talviolosuhteissa tarvittava, kuten työkalut ja ensiapupakkaus, on helposti saatavilla.
 • Vältä peittämästä näkyvyyttä taaksepäin. Harkitse tarvittaessa kattoboksin hankkimista lisätilan saamiseksi.
 • Pakkaa erilliseen laukkuun tavarat, kuten lämpimät lisävaatteet tai juomat, joita sinä ja matkustajasi saatatte tarvita matkan aikana.
 • Pidä käden ulottuvilla aina virvokkeita ja välipaloja ja säilytä juomat ja ruoat mielellään viileänä kylmälaukussa.
 • Muista turvallisuus ajaessasi talvisissa olosuhteissa ja varaudu odottamattomiin tilanteisiin.

 

Onko sinulla BMW? Silloin saatavana on erikoisvalmisteisia lisävarusteita, kuten erikokoisia kattobokseja, suksi- ja lumilautakiinnikkeet, tavaratilan matto ja tavaratilan reunan suojapeite (täydellinen istumapaikka laittaa jalkaan sukset tai lumilauta).

 

Lisätietoja tuotteista saat ottamalla yhteyttä lähimpään valtuutettuun BMW Jälleenmyyjään tai lukemalla lisää alta.

Lue lisää
BMW kattoboksi alkuperäiset BMW syys- ja talvilisävarusteet

BMW kattoboksi 520 litran tavaratila.

Tämä kattoboksi on väriltään Black/Titanium Silver, ja se on lukittavissa ja avattavissa molemmilta puolilta. Kattoboksin tilavuus on 520 litraa, ja se sopii kaikkiin BMW:n kattotelinejärjestelmiin.

Tuotteeseen
BMW suksi- ja lumilautakiinnikkeet alkuperäiset BMW syys- ja talvilisävarusteet

BMW suksi- ja lumilautakiinnikkeet sivulta ulosvedettävät.

Pitää tukevasti paikallaan jopa viisi paria suksia tai neljä lumilautaa sekä helpottaa tavaroiden kuormaamista korkeisiin ajoneuvoihin.

Tuotteeseen
Käännettävä BMW tavaratilan matto matkatavaroiden kiinnityspisteillä alkuperäiset BMW syys- ja talvilisävarusteet

Kulutuksen kestävä ja vedenpitävä.

Mitoiltaan täsmälleen sopiva, käännettävä BMW tavaratilan matto on varustettu matkatavaroiden kiinnityspisteillä. Se estää kuorman luisumisen ja ehkäisee vahinkoja ja likaantumista.

Tuotteeseen
BMW polkupyörätakateline Pro 2.0 alkuperäiset BMW syys- ja talvilisävarusteet

Kuljeta polkupyörät turvallisesti.

Kevyt ja vankka BMW polkupyörätakateline Pro 2.0, jossa voi kuljettaa kaksi polkupyörää/sähköpolkupyörää. Suurin sallittu kuormitus on 60 kg, voidaan taittaa kokoon.

Tuotteeseen
BMW lastausreunan suojamatto alkuperäiset BMW syys- ja talvilisävarusteet

Käytännöllinen: BMW lastausreunan suojamatto.

Kiinnitetään siirrettävillä tarrakiinnityksillä tavaratilan takimmaiseen kiinnityslenkkiin. Suojaa lastausreunaa kuormaa asetettaessa ja purettaessa.

Tuotteeseen

MUKAUTA AJOTAPASI TALVIKELEIHIN.

Talvella täytyy varautua liukkauteen, joten mukauta ajosi sään ja kelin mukaan niin, että pääset varmasti turvallisesti perille.

 

Voit selvittää keliolosuhteet tekemällä turvallisen jarrutustestin jossa jarrutat voimakkaasti silloin kun ketään ei ole takanasi. Jos ABS-järjestelmä aktivoituu tällöin välittömästi, se on merkki siitä, että on erittäin liukasta.

 

Vaikka autoissa on nykyään ajonvakautusjärjestelmä, se ei silti oikeuta ajamaan liian suurella nopeudella. Jos jalka otetaan äkillisesti pois kaasupolkimelta, auto saattaa joutua hallitsemattomaan sivuluisuun. Sen sijaan sinun pitää vapauttaa kaasupoljin hitaasti, ohjata luiston suuntaan ja jarruttaa varovaisesti. Vältä paniikkijarrutuksia, paina kaasua varovasti, vältä äkillisiä ohjauspyörän liikkeitä ja pidä aina riittävä etäisyys edessä kulkevaan autoon.
Lue lisää
BMW på svensk vinterväg
Däck i vintermiljö

ERITYISTÄ VALPPAUTTA VAATIVAT TILANTEET.

Ole erityisen tarkkaavainen paikoissa, joissa voi olla:

 

 • liukasta
 • kuten silloilla
 • laaksoissa
 • vesistöjen lähellä
 • avonaisilla paikoilla.

Liukkaudesta voivat kertoa jää auton ikkunoissa, huurteiset puut ja kiiltävä tienpinta. Jos huomaat muiden autoilijoiden ajavan sinua hitaammin, se voi olla myös merkki liukkaudesta. Pysy jatkuvasti valppaana ja suuntaa katseesi liikenteessä pitkälle eteenpäin ennakoidaksesi ja valmistautuaksesi mahdollisiin vaaroihin.

 

Jäitkö sutimaan tai hävisikö pito? Ylämäet voivat olla talvella haastavia. Jos tunnet renkaiden pidon äkkiä heikentyvän, vältä äkillisiä ohjauspyörän liikkeitä ja voimakasta kaasutusta tai jarrutusta. Tällöin pyörät saattavat kaivautua entistä syvemmälle jäähän. Yhtenä niksinä on ajaa vuorotellen eteenpäin (manuaalivaihteella) ja taaksepäin ja yrittää näin synnyttää uusia uria pidon palauttamiseksi. Renkaiden pidon heikentyessä voit käyttää apuna autossa pitämääsi soraa, jota voit levittää renkaiden eteen pidon parantamiseksi. Voit myös asettaa auton lattiamaton renkaiden eteen.

Lue lisää

HÄTÄTILANTEESSA – BMW LIIKKUVUUSPALVELU.

Jos joudut onnettomuuteen tai suistut ojaan liukkauden takia, BMW Liikkuvuuspalvelu on apunasi. Teemme yhteistyötä valikoitujen teknikkojen ja pelastuspalvelujen kanssa, jotta BMW-autosi matka jatkuu.

 

Näin toimii BMW Liikkuvuuspalvelu

Lue lisää
BMW Vägassistans
BMW syys- ja talvilisävarusteet.

BMW SYYS- JA TALVILISÄVARUSTEET.

Elämä tapahtuu ulkona. Myös kylmänä vuodenaikana.
BMW syys - ja talvilisävarusteet

BMW SYYS - JA TALVILISÄVARUSTEET.

BMW Liikkuvuuspalvelu.

BMW LIIKKUVUUSPALVELU.

BMW:n renkaat ja vanteet

BMW:N RENKAAT JA VANTEET.