VIIMEINKIN, KESÄN AUTORETKI

AUTOLOMA SUOMESSA ENSI KESÄNÄ?

Ollemme koonneet tähän vinkkejä, jotka sinun kannattaa lukea.

Autoloma Suomessa ensi kesänä? Ollemme koonneet tähän vinkkejä, jotka sinun kannattaa lukea.

Muistatko, kun kesä tarkoitti autolomaa? Matka oli tavoite, jota koko perhe odotti. Mikä odottaisikaan seuraavan mutkan takana? Missä tänään ihailtaisiin auringonlaskua? Auto oli pakattu täyteen ja autoradiossa soitettiin kappaleita, jotka olivat täydellisiä laulettavaksi mukana. Hiukset kieppuivat tuulessa, kun ikkunat veivattiin auki ja kaikki tuntui kuin unelta.

Lue lisää

Tänä kesänä se on vihdoinkin jälleen mahdollista! Mutta mukavampana, turvallisempana ja nautinnollisempana kuin koskaan.

 

Jaamme tunteesi. Matkan tulisi olla yhtä tärkeä kuin sen määränpäät. Jatka lukemista saadaksesi parhaat vinkit siitä, miten kesä automatkoista tulee todellinen ilo: Miten valmistelet autosi ja mitä sinun on otettava mukaan, miten varmistat, että sinä ja perheesi olette turvassa ja voitte tuntea olonne hyväksi ja onnelliseksi. Joten istu vain alas ja valmistaudu ilon kesään.

Lue lisää
Enemmän tilaa, enemmän mukavuutta

ENEMMÄN TILAA,
ENEMMÄN MUKAVUUTTA.

ENEMMÄN TILAA,
ENEMMÄN MUKAVUUTTA.

7 PAKKAUSVINKKIÄ AUTOLOMALLE.

Tyhjä tie on vapautta. Vapaus käyttää aikaa mihin haluat ja missä haluat. Parhaiden kuljetusratkaisujen avulla mikään ei rajoita haaveitasi. Näin voit ottaa mukaasi lempilelut ja kaikki muut tavarat. Järkevästi ja turvallisesti.

Pakkaa auto turvallisesti ja järkevästi, koska näin teet matkasta paljon mukavamman kaikille. Jatka lukemista ja kerromme, miten pakkaat autosi oikein.

1. Mieti, mitä sinun pitäisi ottaa mukaasi. Älä ylläty, jos huomaat, että olet pakannut muutaman laukun liikaa. Odota pakkaamisen kanssa, kunnes tiedät mitä haluat mukaasi.

 

2. Kun olet valmis pakkaamaan auton: Aloita raskaimmilla tavaroilla, jotka tulisi sijoittaa mahdollisimman lähelle auton keskustaa.  Varmista, että kuorma on jakautunut tasaisesti. Hyvin pakattu auto on turvallinen auto.

 

3. Lisää muita matkatavaroita sinne, missä on tilaa. Mutta muista, mitä tavaroita tarvitset ensimmäisenä ja viimeisimpänä. Jos aiot viettää useita tunteja auringossa rannalla neljän päivän päästä, ei ehkä ole tärkeintä päästä helposti rantalaukulle parin ensimmäisen päivän aikana. Varmista, että kaikki tarvittava on helposti saatavilla mahdollisessa onnettomuus- tai hätätilanteessa.

 

4. Älä peitä näkyvyyttä taaksepäin pinoamalla matkatavaroita liian korkealle. On paljon turvallisempaa ja kätevämpää käyttää esimerkiksi kattoboksia.

 

5. Maamme on täydellinen paratiisi ulkoaktiviteettien harrastamiseen. Miksi et ottaisi mukaasi polkupyöriä ja jatkaisi seikkailuasi välillä kahdella pyörällä? Polkupyöräteline on yleensä kevyt, turvallinen ja järkevä.

 

6. Varmista, että sinulla on aina käsillä laukku tavaroille, joita sinä ja matkustajasi saatatte tarvita matkan aikana. Kuten varusteita ja leluja lapsille. Selkänojapussissa on usein kätevät taskut useimmille tavaroille – takapenkillä järjestyksen pitäminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

 

7. Varmista, että käden ulottuvilla on aina virvokkeita ja välipaloja. Käytä älykästä kylmälaukkua, joka on melkein kuin autossa olisi jääkaappi.

 

Onko sinulla BMW? Silloin saatavana on erikoisvalmisteisia lisävarusteita, kuten polkupyörätelineitä, kattobokseja, pidikkeitä selkänojiin ja kylmälaukkuja. Lisätietoja tuotteista saat ottamalla yhteyttä lähimpään jälleenmyyjään. 

Lue lisää
Ajomatka lasten kanssa

KOLME VINKKIÄ AUTOLEIKKEIHIN:

Ketä ajattelen?

Autossa oleva henkilö ajattelee tiettyä henkilöä tai hahmoa. Sen ei tarvitse olla tosielämästä, mutta sen pitäisi olla tuttu autossa oleville. Yksi kerrallaan kysytään kysymys, jonka avulla yritetään selvittää, ketä ajatellaan. Kysymykseen vastaava henkilö voi vastata vain sanomalla kyllä​​tai ei.

 

Arvaa eläin:

Jos sinulla on autossa pienempiä lapsia, eläimen arvaaminen on helpompaa. Periaate on sama kuin ”Ketä ajattelen” -pelissä, mutta ihmisten ja hahmojen sijaan arvataan eläimiä.

 

Kirjainleikki:

Valitkaa aihe, jonka jälkeen joku autossa olevista aloittaa sanomalla sanan kyseisestä aiheesta, ja sitten vastaatte vuorollanne sanalla, joka alkaa edellä sanotun sanan viimeisellä kirjaimella.

Lue lisää

AUTOLOMA LASTEN KANSSA.

Kysymyksestä ”Olemmeko pian perillä?” Kysymykseen ”Joko olemme perillä?”

Tee ajomatkasta myös lapsille jotain, jota odottaa. Anna lasten leikkiä viihdejärjestelmillä, leluilla ja erilaisilla aktiviteetteilla itsekseen takapenkillä. Muista kuitenkin, että tunnit tien päällä ovat myös perheen muistojen luomista eivätkä vain ajan kuluttamista. Ajoaika on aikaa leikille.

 

1. Anna lapsille jotain, mitä he ovat halunneet lahjaksi ennen matkaa, jotain jännittävää, jota odottaa. Se voi olla uusi lelu, värityskirja tai uusi peli, jota he haluavat pelata. Nuoremmille voi olla hyvä ottaa mukaan leluja, jotka voidaan kiinnittää istuimiin lyhyellä narulla, jolloin ne ovat helposti tavoitettavissa.

 

2. Jotkut pelit eivät vanhene koskaan, ja siksi esimerkiksi arvauspeli ”kuka minä olen”, ”ketä ajattelen” ja tietokilpailut toimivat aina hyvin autossa. Osta perheelle tietokilpailukirja ja järjestä tietokilpailu. Lapset voivat myös pitää hauskaa täyttämällä taulukkoa, johon he voivat merkitä muita tiellä näkyviä autoja värin tai automerkin mukaan.

 

3. Anna matkan olla päämäärä! Vältä ajamista vain siirtymisenä pisteestä A pisteeseen B. Nauttikaa yhdessäolosta ajomatkan aikana! Suunnittele pysähdyspaikat ennen ajamaan lähtemistä rytmittääksesi päivän ja pysähtyäksenne yöpymään jossain matkan varrella. Huvipuistoja ja perheaktiviteetteja on ympäri maata.

 

4. Erityisesti perheen pienimpien matkustusaikaa on hyvä lyhentää ajamalla heidän nukkuessaan. Valmistele auto edellisenä iltana ennen matkaa, nouse aamunkoitteessa ja kanna lapset autoon, kun he vielä nukkuvat. Jos olet onnekas, ehdit ajaa muutaman tunnin, ennen kuin he heräävät – levänneinä ja hyväntuulisina. Varhain aamulla myös liikenne on rauhallisempaa.

 

5. Lasten ottaminen matkoille on yleensä helpompaa, jos he saavat osallistua suunnitteluun ja tietävät siksi, mitä seuraavaksi on odotettavissa. Jos he eivät ole tarpeeksi vanhoja ymmärtääkseen kuinka pitkä puoli tuntia on, yritä kuvata se jollakin, minkä he voivat ymmärtää. Esimerkiksi ”Seuraavaan pysähdykseen on kolme jaksoa Ryhmä Hauta!”

 

6. Vältä lasten matkapahoinvointi matkan aikana – osa lapsista alkaa oireilla nopeammin kuin toiset, joten tätä ei ole niin helppo ennustaa. Mutta voit käyttää joitakin ohjenuoria:

  • Aja tasaisella nopeudella ja vältä ajamista liian nopeasti kaarteissa.
  • Lisää mielellään ylimääräinen pysähdys matkan varrella, jos tie on mutkainen.
  • Kehota lapsia katselemaan ulkona olevaa maisemaa sen sijaan, että katsovat koko ajan näyttöä tai kirjaa.
Lue lisää
Nauti raikkaasta ja terveestä kesästä

NAUTI RAIKKAASTA
JA TERVEESTÄ KESÄSTÄ.

NAUTI RAIKKAASTA
JA TERVEESTÄ KESÄSTÄ.

Nauti raikkaasta ja terveestä kesästä.

Täydellinen kesä BMW:llä on huoleton. Tässä ovat parhaat vinkkimme siitä, kuinka pysyä raikkaana ja terveenä autoretken aikana. Sekä autossa että pysähdysten aikana matkan varrella.

 

Hienoja hiukkasia, bakteereja ja siitepölyä pääsee ilmastointilaitteiden kautta hengittämääsi ilmaan. Pahimmassa tapauksessa ne voivat vahingoittaa sinua ja matkustajia.

 

Sen ei tarvitse enää olla näin. Läpimurtotekniikkansa ansiosta BMW on kehittänyt uuden suodattimen, joka suodattaa jopa 70 prosenttia kaikesta hiukkassaasteesta ja jopa 99,5 prosenttia bakteereista. Puhumme ennenkuulumattomasta suodatuksesta: Puhtain ilma löytyy nyt BMW:stäsi.

 

Mutta, kuten me kaikki tiedämme. Autossasi ei ole vain näkymättömiä hienojakoisia hiukkasia. Toisaalta: Puhdistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Ota mukaasi lasin- ja peilinpuhdistusaineet ja sisätilojen hoitotuotteet, jotta auto pysyy raikkaana ja puhtaana koko matkan ajan. BMW-jälleenmyyjältäsi tai -huollosta löydät tuotteet, jotka pitävät parhaan huolen nahka-, muovi- ja verhoiluelementeistäsi. Jos olet ollut autoretkellä pienten lasten kanssa aiemminkin, tiedät todennäköisesti, että Selkänojasuoja ja lastenistuinalusta olivat fiksu sijoitus BMW:n sisätilojen suojaamiseksi lialta ja ruokatahroilta.

 

Ja puhuttaessa ruoasta, joka on tärkeä ja riemukas osa lomaa: Kannustamme sinua tänä kesänä nauttimaan maamme monista upeista piknikpaikoista. Löydät monia paikkoja keskeltä upeita maisemia. Ne ovat harvoin yhtä täynnä kuin ravintolat teiden varsilla.Tee siis kotona suosikkivoileipäsi ja -salaattisi valmiiksi ja ota ne mukaan BMW Kylmälaukussa. Bon appétit!

Lue lisää

RAIKKAUTTA SISÄTILOIHIN - UUSI BMW-HIENOPÖLYSUODATIN.

RAIKKAAMPI ILMA JA PAREMMAT NÄKYMÄT.

Jos vaihdat autoosi kampanjan aikana BMW Hienopölysuodattimen saat veloituksetta uudet tuulilasinpyyhkijät. Tarjous on voimassa
15.06 - 31.08.2020 välisenä aikana.

Lue lisää
Tee autosta ja koirasta parhaat ystävät

TEE AUTOSTA JA
KOIRASTA PARHAAT YSTÄVÄT.

TEE AUTOSTA JA
KOIRASTA PARHAAT YSTÄVÄT.

Tee autosta ja koirasta parhaat ystävät

KOIRA AUTOSSA – VARMISTA, ETTÄ AUTOSTA JA KOIRASTA TULEE PARHAITA KAVEREITA.

Tiedämme, että koirat ja autot voivat olla vaikea yhdistelmä. Erityisesti pitkillä matkoilla. Aivan kuten me ihmiset, myös koirat voivat tuntea olonsa epämukavaksi matkan aikana. Voit kuitenkin välttyä ongelmilta valmistelemalla koirasi autolomaa varten.  Jatka lukemalla tärkeimmät vinkkimme, miten saat koirasi nauttimaan automatkasta.

 

Turvallisuuden tunne on tärkeää.  Koirasi kyllä huomaa, jos asetat sen mukavuuden ja turvallisuuden etusijalle. Muista noudattaa aina turvallisuusmääräyksiä, kun on kyse koirista autossa. Suojaa aina koirasi. Vaihtoehtoja on useita: Kuljetushäkki, jossa koirasi istuu ristikon takana, tai käytä koirille tarkoitettua turvavyötä. 

 

Ota koiran suosikkilelut mukaan matkalle, jotta se tuntee olevansa turvassa ja voi rentoutua. Olemalla katsekontaktissa parhaan ystäväsi kanssa matkan aikana, saat sen tuntemaan olonsa turvalliseksi.

 

Ajattele ajoaikaa ja pidä taukoja matkan varrella. Koirasi tarvitsee happea ja tilaa liikkumiselle. Etsi mukavia pysähdyspaikkoja, joissa voit pitää taukoa ja leikkiä koirasi kanssa. Näin tekemällä voit luoda muistoja matkan varrella.

 

Hieman kuten lastenkin kanssa voi olla järkevää ajaa silloin, kun koira yleensä nukkuu, jolloin voit todennäköisesti ajaa muutaman tunnin pysähtymättä.

 

Muistakaa juoda tarpeeksi. Sekä sinä että koirasi tarvitsette vettä, varsinkin kuumina kesäpäivinä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, katselkaa maisemia, aukaiskaa ikkunoita ja luokaa seikkailuja koko perheelle – perheen koira mukaan lukien.

 

Onko sinulla BMW? Siinä tapauksessa koirallesi on tarjolla useita älykkäitä lisävarusteita, kuten takaistuimen suojamatto, turvavyö ja vesikuppi.  Lisätietoja tuotteista saat ottamalla yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi. 

Lue lisää
Varmista, että karttasi vastaavat teitä

VARMISTA, ETTÄ KARTAT.
VASTAAVAT TEITÄ.

VARMISTA, ETTÄ KARTAT.
VASTAAVAT TEITÄ.

VARMISTA, ETTÄ KARTAT VASTAAVAT TEITÄ.

Tiet muuttuvat jatkuvasti. Vanhoja teitä suljetaan liikenteeltä. Uusia teitä rakennetaan, jotka toivottavat sinut ja autosi tervetulleiksi. 2-kaistaisista teistä tulee 4-kaistaisia. Se on hyvä uutinen. Mikään ei kuitenkaan ole niin ärsyttävää kuin että kartta ei vastaa todellisuutta. Päivitä navigointijärjestelmäsi ennen lähtöäsi ja nauti täydellisen hallinnan tunteesta.

 

Onko sinulla BMW? Ota yhteys lähimpään jälleenmyyjään saadaksesi lisätietoja navigointijärjestelmän päivittämisestä tai kirjaudu sisään My BMW App päivittääksesi sen digitaalisesti.

 

Tiesitkö tämän?
Kun yrityksemme perustettiin vuonna 1916 (ensimmäisen maailmansodan aikana), sen tarkoitus oli lentokonemoottoreiden valmistaminen.  Valmistimme ensimmäisen automme vuonna 1929, ja siitä lähtien olemme luoneet paljon ajamisen iloa!

Lue lisää
Miten pysyä hereillä ajon aikana

NÄIN PYSY HEREILLÄ
AJON AIKANA.

NÄIN PYSY HEREILLÄ
AJON AIKANA.

NÄIN PYSY HEREILLÄ AJON AIKANA.

Rattiin nukahtaminen on vaarallista, mutta kokeneinkin kuljettaja voi väsyä satojen kilometrien ajon jälkeen. Seuraavassa vinkkimme hereillä pysymiseen.

 

Olonsa tunteminen virkeäksi ja levänneeksi on ensisijaisen tärkeää, kun lähdet pitkälle automatkalle. Jos alat laskea lampaita tai silmäluomesi alkavat tuntua raskailta, on aika levätä.

 

Jos teitä on kaksi kuljettajaa, voi olla hyvä vaihtaa kuljettajaa. Lepäämällä välillä voit ajaa pidempään ja ladata akkuja tarvittaessa.

 

Musiikki on aina virkistävää. Soita suosikkikappaleitasi tai kuuntele vanhoja klassikoita radiosta ja laula kappaleiden mukana. Laula sydämesi kyllyydestä ja pelaa tietokilpailuja perheen kanssa selvittääksesi, mitä he tietävät musiikista.

 

Muista, että monen tunnin ajaminen voi saada kehosi tuntumaan jäykältä ja olosi väsyneeltä. Pysäytä auto, hengitä raitista ilmaa ja katsele ympäröivää kaunista maisemaa. Suunnittele pysähdykset ja arvioitu saapumisaika kokeaksesi enemmän luontoa, jonka läpi ajatte. Pidä piknik ennen matkan jatkamista ja muista, että terveellinen ruoka saa olosi tuntumaan paremmalta ja virkeämmältä. Syö runsaampia aterioita vasta, kun olet pysäköinyt auton yön ajaksi.

Lue lisää
Paras autoretki Suomessa

PARAS AUTORETKI
SUOMESSA.

PARAS AUTORETKI
SUOMESSA.

PARAS AUTORETKI SUOMESSA.

Jotkut tiet ovat parempia kuin toiset. Eivät siksi, että niillä on helpompi ajaa. Vaan koska ne kulkevat läpi upeiden maisemien, joista on melkein mahdoton pitää silmiään irti ja tiehen suunnattuna. Jotkut näistä vaativat enemmän sinulta kuljettajana ja vuorovaikutusta sinun ja autosi välillä. Tämä on yksi näistä reiteistä: Hauska. Jännittävä. Puhdasta ajonautintoa.

 

Puumalan harju

Suomi on tuhansien järvien maa. Ja joistakin järvistä nautit parhaiten BMW:stäsi.

 

Puumalan harju, joka tunnetaan myös nimellä Lietveden maisematie, vie sinut tarunomaiseen Puumalaan ikonisella Saimaan järvialueella. Tie kulkee pienten vihreiden saarien läpi upeiden järvien läheisyydessä.

 

Helsinki on täydellinen alue aloittaa, ja voit valita eri teitä päästäksesi Puumalan alueelle noin kolmen ja puolen tunnin ajomatkan päässä. Monet haluavat ajaa Mikkelin kautta - matka sieltä Puumalaan on todellinen seikkailu. Ajomatka ei näytä pitkältä kartalla, mutta varaa aikaa useille valokuvauspysähdyksille matkan varrella! Jos olet liikkeellä yhden pysähdyksen taktiikalla, valitse tauko Pistohiekan lähellä.

 

Sieltä löydät täydelliset paikat piknikillesi.

 

Jos haluat virkistäytyä, suuntaa rannalle valkoiselle hiekalle ja raikkaan veden äärelle. Suosittelemme Pistohiekan vanhaa leirintäaluetta.

 

Lopulta saavut Puumalaan, Saimaan järvialueen sydämeen. Vietät täällä todennäköisesti yön tai kaksi (tai jopa useamman). Pysäköi auto ja lähde vaeltamaan, pyöräilemään, veneilemään tai melomaan. Tai istu vain rannalla nauttimassa ympäristöstä. Ja ala unelmoida upeasta ajomatkasta takaisin kaupunkiin.

Lue lisää
BMW-autoretken tarkistuslista

TARKISTUSLUETTELO
ENNEN AUTOMATKAA.

TARKISTUSLUETTELO
ENNEN AUTOMATKAA.

BMW-autoretken tarkistuslista

TARKISTUSLUETTELO ENNEN AUTOMATKAA.

Ajaminen antaa vapauden tunteen. Pitkällä automatkalla tuntemastamme vapauden tunteesta huolimatta meidän on suunniteltava hieman. Se voi olla osa koko hauskuudesta. Joitakin asioita on tärkeä muistaa ottaa mukaan. Tarkista nämä asiat ja olet valmis kesäseikkailuusi tien päällä!

 

Asiakirjat:
Tarkista, että auton vakuutus on edelleen voimassa. Ota vakuutustodistuksen lisäksi mukaan myös ajokortti, rekisteritodistus ja kuljettajan käsikirja.

 

Ensiapu autolle:
Renkaiden paikkaussarja, mukaan lukien tunkki tai vararengas. Jos sinulla on BMW, autossasi on jo valmiina renkaanpaikkaussarja.

 

Turvallisuutesi vuoksi:

Varmista, että sinulla on hyvin varusteltu ensiapulaukku ja hätäpaketti, jossa on esimerkiksi varoituskolmio ja heijastinliivi. Katso täältä, lisätietoja siitä, mitä tarvitset.

 

Kartta:

Varmista, että tiedät aina missä olet ja mihin olet menossa. Paperikartta on hyvä olla mukana täydentämässä GPS-laitetta. Ja varmista, että olet päivittänyt navigointijärjestelmän äskettäin.

 

Onko sinulla BMW?
Silloin suosittelemme ehdottomasti, että  pävität päivität BMW-navigointijärjestelmäsi  ennen matkaa. 

 

Tiesitkö tämän?
Ensimmäinen täyssähköinen BMW johti maratonjuoksijoita vuoden 1972 olympialaisten maratonilla.  Koska auto ei tuottanut pakokaasuja, se pystyi ajamaan juoksijoiden edessä kamera-autona.

Lue lisää

TURVALLISUUS KOKO AUTOMATKASI AIKANA.

Pidä mielessä, että matkustaminen on melkein aina päämäärä sinänsä, ja varsinkin kesän automatkoilla sinun kannattaa muistuttaa siitä itseäsi. Sinulla ei ole kiire. Nauti ajamisesta ja edessä aukeavasta tiestä. Turvallinen ajo tarkoittaa ajamisen iloa. Riippumatta siitä, kuinka kokenut kuljettaja olet, voit yrittää miettiä, mitä voit tehdä, jotta tie olisi entistä turvallisempi sinulle, matkustajillesi ja muille tienkäyttäjille.

 

Noudata liikennesääntöjä
Se on aina itsestään selvää. Mutta tiedämme, miltä tuntuu, kun aurinko paistaa, tie aukeaa edessäsi ja sinusta tulee yhtä autosi kanssa. Joten pieni muistutus: Noudata nopeusrajoituksia ja pidä etäisyyttä edessäsi ajavaan ajoneuvoon.

 

Pakkaa auto turvallisesti

Noudata neuvojamme, miten auto kannattaa pakata, ja varmista, ettei autossa ole irtonaisia tavaroita. Voimakkaasti jarrutettaessa ne voivat olla todella vaarallisia! Huomioi tämä valitessasi, mitä leluja lapsilla on takapenkillä. Ja varmista, että kaikki laitteet, kuten tabletit ja matkapuhelimet, ovat pidikkeessä. Yleispidike tekee matkasta turvallisen koko perheelle.

 

Vältä häiriöitä

Kirjoita ainoastaan auton ollessa paikallaan, esimerkiksi kun lisäät seuraavan pysähdyspaikan navigointijärjestelmään. Onko takapenkillä kärsimättömiä lapsia, jotka saavat hermosi kiristymään? Pidä tauko tai pysähdy hetkeksi ja auta heitä lataamaan uusi elokuva. Lue vinkkimme perhesovun ylläpitämiseen. Koska haluat myös heidän nauttivan ajomatkasta.

 

Varmista, että autosi on hyvässä kunnossa

Vaikka yleensä viet autosi huoltoon säännöllisin väliajoin, muutama asia on tarkistettava ennen pitkää matkaa: rengaspaine, renkaiden kulutuspintojen syvyys, ajovalot, takavalot, vilkut ja tuulilasinpyyhkimien kunto.

Lue lisää
Turvallisuutta koko matkalle

OMAN TURVALLISUUDEN VARMISTAMINEN.

Ei siksi, että uskomme sinun joutuvan onnettomuuteen. Mutta jos onnettomuus sattuu tai olet ensimmäisenä onnettomuuspaikalla, on tärkeää tietää, miten toimia.

 

Jos auto rikkoutuu tai joudut onnettomuuteen.
Siirrä mahdollisuuksien mukaan auto turvalliseen paikkaan, pysäytä auto ja nouse autosta. Tarkista muiden tilanteeseen liittyvien henkilöiden tila. Pue heijastinliivi ja aseta varoituskolmio. Jos olet vähänkin epävarma, soita hätäkeskukseen (ja noudata alla olevia ohjeita).

 

Jos olet yksi ensimmäisistä autoista onnettomuuspaikalla.
Arvioi nopeasti onnettomuuden vakavuus ja soita 112 (älä oleta, että joku muu on jo tehnyt niin). Kerro nopeasti ja ytimekkäästi, mitä näet.

Aseta puhelin kaiuttimelle ja anna ammattilaisten opastaa sinua. Onko joku vakavasti loukkaantunut? Älä siirrä häntä/heitä, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä. Yritä pysäyttää suuret verenvuodot, jos näet vammoja. Aseta tajuttomat ihmiset kylkiasentoon, jos heillä on vaikeuksia hengittää. Jos he eivät hengitä, tee painalluselvytystä ja anna tekohengitystä, kunnes apu saapuu paikalle.

Pidä onnettomuusalue vapaana, jotta pelastuspalvelu pääsee paikalle. Kun he saapuvat, selitä heille lyhyesti tilanne ja varmista, ettei heidän toiminnalleen ole esteitä.


Jos ohitat liikennetapaturmapaikan:
Jos apua on jo paikalla, ohita paikka liikenneruuhkaa aiheuttamatta. Älä ota kuvia tai videokuvaa.

 

Aika BMW-huollolle?

Haluat ehkä huoltaa autosi BMW Servicellä ennen matkaa. Tarjoamme kattavan valikoiman premium-palveluja – kaikille BMW-malleille, omien tarpeittesi mukaisesti ja monia huolettomia kilometrejä varten, joita sinulla on vielä edessäsi. 

Lue lisää

Hätänumero:

112

 

Jos kohtaat odottamattomia ongelmia BMW:n kanssa matkan varrella, BMW Mobile Care auttaa sinua.

Soita: +358 800 154 000

Lue lisää

Aika huoltaa BMW?

Haluat ehkä BMW-huollon ennen matkaa. Tarjoamme sinulle laajan valikoiman premium-huoltoja – jokaiselle BMW-mallille, henkilökohtaisille vaatimuksillesi ja monille huolettomille kilometrille, jotka vielä ovat edessäsi. 

Lue lisää
BMW kevät - ja kesälisävarusteet.

BMW KEVÄT - JA KESÄLISÄVARUSTEET.

BMW Liikkuvuuspalvelu.

BMW LIIKKUVUUSPALVELU.

BMW Service My BMW -sovellus

UUSI MY BMW -SOVELLUS.

BMW Service BMW Teleservices

BMW TELE-SERVICES