VIIMEINKIN, KESÄN AUTORETKI

VIIMEINKIN,
KESÄN AUTORETKI.

VIIMEINKIN,<br> KESÄN AUTORETKI.

Muistatko ajan, jolloin autoretket olivat kesän kohokohta? Matka oli tarkoitus itsessään ja perheen odotukset olivat huipussaan. Mitä odottaa seuraavan mutkan jälkeen? Missä nauttia auringonlaskusta tänä iltana? Auto oli täynnä matkalaukkuja ja radiossa soitettiin hittejä, joiden mukana pystyi yhdessä laulamaan. Tuuli puhalsi hiuksissa aina, kun ikkunat avattiin, ja kaikki tuntui unelmalta.

Lue lisää

Tänä kesänä se vihdoin tapahtuu taas! Nyt paljon mukavampana, turvallisempana ja nautinnollisempana kuin koskaan.

 

Jaamme tunteen kanssasi. BMW:llä matka on aina yhtä tärkeä kuin matkan määränpää. Jatka lukemista parhaimmista vinkeistämme siitä, miten todella nautit tämän kesän autoretkestä: Miten valmistelet BMW:si ja mitä välttämätöntä otat mukaan ja miten pidät itsesi ja perheesi turvassa, terveenä ja tyytyväisenä. Niin että te kaikki voitte ottaa rennosti ja nauttia kesän iloista.

Lue lisää
Enemmän tilaa, enemmän mukavuutta

ENEMMÄN TILAA,
ENEMMÄN MUKAVUUTTA.

ENEMMÄN TILAA,
ENEMMÄN MUKAVUUTTA.

Enemmän tilaa, enemmän mukavuutta.

Avoin tie on vapautta. Vapaus viettää aikaa tekemällä mitä haluat ja missä haluat. Parhailla kuljetusratkaisuilla mikään ei rajoita unelmiasi. Näin voit ottaa mukaan suosikkilelusi ja paljon muuta. Älykäs ja turvallinen.

 

BMW on suunniteltu kuljettamaan paljon matkatavaroita. Muista pakata autosi turvallisesti niin, että ajaminen on kaikille mukavampaa. Jatka lukemista ja kerromme sinulle, kuinka pakata BMW.

 

1. Mieti, mitä otat mukaan Älä ylläty, jos huomaat, että sinulla on pari laukkua liikaa. Pakkaa matkatavarat vasta, kun sinulla on kokonaiskuva tavaroista, jotka haluat ottaa mukaan.

 

2. Kun olet valmis pakkaamaan auton: Aloita raskaammista tavaroista, ne tulisi sijoittaa mahdollisimman keskelle. Varmista, että kuorma jakautuu tasaisesti. Tasapainoinen auto on turvallinen auto.

 

3. Pakkaa muut matkatavarat sinne, missä niille on tilaa. Mietit vain, mitä tarvitset ensimmäisenä ja viimeisenä. Jos odotat viettäväsi aurinkoisia tunteja rannalla neljän päivän päästä, rantakassisi ei ehkä ole ensisijainen tavarasi parin ensimmäisen päivän aikana. Varmista, että esineet, joita tarvitset onnettomuuden tai hätätilanteen varalta, ovat aina saatavilla.


4. Älä koskaan estä näkyvyyttä taaksepäin pinoamalla tavaroita liian korkealle. On paljon turvallisempaa ja mukavampaa antaa jonkin järkevästi suunnitelluista kattobokseistamme hoitaa työ.

 

5. Maamme on täydellinen ulkoiluun. Miksi et ottaisi polkupyöriä mukaan kaksipyöräisiä seikkailuja varten? Voit luottaa BMW Pyörätelineeseesi. Se on helppo käsitellä, turvallinen ja älykäs.

 

6. Pidä laukku, jossa on tavaroita, joita sinä tai muut matkustajat saatatte tarvita ajon aikana, lähelläsi. Kuten varusteet ja lelut lapsille. BMW Selkänojataskussa on älykkäitä sisätaskuja – takapenkin järjestyksessä pitäminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

 

7. Varmista, että sinulla on aina kylmiä juomia ja välipaloja käsillä. Erikoissuunniteltua BMW Kylmälaukkuamme voi verrata mukana kulkevaan jääkaappiin.

 

Lisätietoja tuotteista saat ottamalla yhteyden lähimpään jälleenmyyjään.

 

 

Lue lisää
Ajomatka lasten kanssa

Kysymyksestä ”Ollaanko jo perillä?” hetkeen ”Nyt jo täällä?”

Tee ajomatkasta myös lapsille jotain, jota odottaa. Anna lasten leikkiä viihdejärjestelmillä, leluilla ja erilaisilla aktiviteetteilla itsekseen takapenkillä. Muista kuitenkin, että tunnit tien päällä ovat myös perheen muistojen luomista eivätkä vain ajan kuluttamista. Ajoaika on aikaa leikille.

 

1. Anna lapsille pääsy viihteeseen ja aktiviteetteihin BMW Connected Driven viihdejärjestelmällä. Sieltä löydät myös äänikirjoja ja ehkä jopa kirjan, jonka koko perhe haluaa kuunnella. Lisätietoja tuotteesta saat ottamalla yhteyden lähimpään jälleenmyyjään.

 

2. Anna lapsille heidän haluamansa lomalahja ajomatkan ajaksi – jotain jännittävää, jota odottaa. Se voi olla uusi lelu, piirustuslehtiö tai uusi peli, jota he haluavat pelata. Nuoremmille lapsille voi olla hyvä idea ottaa mukaan leluja, jotka voidaan kiinnittää istuimeen lyhyellä narulla, jotta ne on helppo pitää ulottuvilla.

 

3. Jotkut pelit eivät vanhene koskaan, arvausleikki ”kuka minä olen”, ”ketä minä ajattelen” tai trivial pursuit -kysymykset toimivat aina paremmin autossa. Osta perheen tietovisailukirja ja aloita. Lapset viihtyvät myös pitkään tekemällä luetteloa vastaantulevien autojen väreistä ja merkeistä.

 

4. Anna matkan olla tarkoitus itsessään. Älä tee ajomatkasta vain siirtymistä paikasta A paikkaan B. Nauttikaa yhteisestä ajasta ajomatkan aikana! Suunnittele tauot ennen ajamaan lähtemistä päivän jakamiseksi etappeihin ja saadaksenne levätä yöllä. Huvipuistoja ja perheaktiviteetteja löytyy ympäri maata.

 

5. Erityisesti nuorimpien lapsien kohdalla on hyvä ajatus lyhentää matkaa ajamalla heidän nukkuessaan. Valmistele auto illalla ennen matkaan lähtöä, nouse auringonnousun aikaan ja kanna lapset autoon heidän nukkuessaan. Hyvällä tuurilla ehdit olla pari tuntia tien päällä, ennen kuin he heräävät – levänneinä ja hyvällä tuulella. Aamun varhaisina tunteina myös liikennettä on vähemmän.

 

6. Lapsille on helpompaa matkustaa, jos he voivat osallistua sen suunnitteluun ja heillä on selkeä käsitys siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Jos he eivät ole tarpeeksi vanhoja ymmärtämään, kuinka pitkä aika puoli tuntia on, yritä kuvata se suhteessa tunnettuun ajanjaksoon. Esimerkiksi: ”Seuraava pysähdys on kolme jaksoa Postimies Patesta!”

 

7. Vältä autopahoinvointia ajon aikana, jotkut lapset sairastuvat nopeammin kuin toiset, joten tätä ei ole helppo ennustaa. Mutta muutamaa nyrkkisääntöä voidaan käyttää.

 

  • Aja tasaisesti ja rauhallisesti kaarteissa.
  • Varaa aikaa ylimääräiselle pysähdykselle, jos tie on mutkainen.
  • Kannusta lapsia katselemaan maisemia, eikä vain näytölle tai kirjaan.
Lue lisää
Nauti raikkaasta ja terveestä kesästä

NAUTI RAIKKAASTA
JA TERVEESTÄ KESÄSTÄ.

NAUTI RAIKKAASTA
JA TERVEESTÄ KESÄSTÄ.

Nauti raikkaasta ja terveestä kesästä.

Täydellinen kesä BMW:llä on huoleton. Tässä ovat parhaat vinkkimme siitä, kuinka pysyä raikkaana ja terveenä autoretken aikana. Sekä autossa että pysähdysten aikana matkan varrella.

 

Hienoja hiukkasia, bakteereja ja siitepölyä pääsee ilmastointilaitteiden kautta hengittämääsi ilmaan. Pahimmassa tapauksessa ne voivat vahingoittaa sinua ja matkustajia.

 

Sen ei tarvitse enää olla näin. Läpimurtotekniikkansa ansiosta BMW on kehittänyt uuden suodattimen, joka suodattaa jopa 70 prosenttia kaikesta hiukkassaasteesta ja jopa 99,5 prosenttia bakteereista. Puhumme ennenkuulumattomasta suodatuksesta: Puhtain ilma löytyy nyt BMW:stäsi.

 

Mutta, kuten me kaikki tiedämme. Autossasi ei ole vain näkymättömiä hienojakoisia hiukkasia. Toisaalta: Puhdistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Ota mukaasi lasin- ja peilinpuhdistusaineet ja sisätilojen hoitotuotteet, jotta auto pysyy raikkaana ja puhtaana koko matkan ajan. BMW-jälleenmyyjältäsi tai -huollosta löydät tuotteet, jotka pitävät parhaan huolen nahka-, muovi- ja verhoiluelementeistäsi. Jos olet ollut autoretkellä pienten lasten kanssa aiemminkin, tiedät todennäköisesti, että Selkänojasuoja ja lastenistuinalusta olivat fiksu sijoitus BMW:n sisätilojen suojaamiseksi lialta ja ruokatahroilta.

 

Ja puhuttaessa ruoasta, joka on tärkeä ja riemukas osa lomaa: Kannustamme sinua tänä kesänä nauttimaan maamme monista upeista piknikpaikoista. Löydät monia paikkoja keskeltä upeita maisemia. Ne ovat harvoin yhtä täynnä kuin ravintolat teiden varsilla.Tee siis kotona suosikkivoileipäsi ja -salaattisi valmiiksi ja ota ne mukaan BMW Kylmälaukussa. Bon appétit!

Lue lisää

RAIKKAUTTA SISÄTILOIHIN - UUSI BMW-HIENOPÖLYSUODATIN.

RAIKKAAMPI ILMA JA PAREMMAT NÄKYMÄT.

Jos vaihdat autoosi kampanjan aikana BMW Hienopölysuodattimen saat veloituksetta uudet tuulilasinpyyhkijät. Tarjous on voimassa
15.06 - 31.08.2020 välisenä aikana.

Lue lisää
Tee autosta ja koirasta parhaat ystävät

TEE AUTOSTA JA
KOIRASTA PARHAAT YSTÄVÄT.

TEE AUTOSTA JA
KOIRASTA PARHAAT YSTÄVÄT.

Tee autosta ja koirasta parhaat ystävät

Tee autosta ja koirasta parhaat ystävät.

Tiedämme, että koirat voivat olla hankalia. Varsinkin, mitä tulee kuljettamiseen. Aivan kuten ihmisetkin, koirat voivat kokea automatkan epämukavaksi. Mutta jos valmistat koirasi autolomalle, voit välttää monia ongelmia. Jatka parhaiden vinkkiemme lukemista siitä, miten myös koirasi voi kokea pelkkää ajamisen iloa.

 

On tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi. Jos panostat koirasi mukavuuteen ja turvallisuuteen, koirasi huomaa sen. Muista aina noudattaa autoissa olevia koiria koskevia turvallisuussääntöjä. Kiinnitä koirasi aina. Vaihtoehtoja on erilaisia: Kuljetushäkki, koiraverkko tai valjaat.

 

Ota mukaan koirien suosikkileluja, jotta ne tuntevat olonsa turvalliseksi ja rentoutuneeksi. Silmäkontakti parhaan ystäväsi kanssa matkan aikana saa sen tuntemaan olonsa turvalliseksi.

 

Suunnittele ajoaika ja pidä taukoja. Koirasi tarvitsee ilmaa ja tilaa liikkuakseen. Etsi paikkoja, joissa voitte pysähtyä jaloittelemaan ja leikkimään. Näin tekemällä voit luoda muistoja matkan varrella.

 

Muista nesteytys. Sekä sinä että koirasi tarvitsette vettä, etenkin kuumana kesäpäivänä. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, katso maisemaa pidemmälle, avaa ikkunat ja luo seikkailuja koko perheelle – koirasi mukaan lukien.

Lue lisää
Varmista, että karttasi vastaavat teitä

VARMISTA, ETTÄ KARTTASI
VASTAAVAT TEITÄ.

VARMISTA, ETTÄ KARTTASI
VASTAAVAT TEITÄ.

Varmista, että karttasi vastaavat teitä.

Tiet muuttuvat koko ajan. Vanhoja teitä poistetaan käytöstä. Uusia rakennetaan toivottamaan sinut ja BMW:si tervetulleiksi. Kaksikaistaiset tiet muuttuvat nelikaistaisiksi. Se on hyvä uutinen. Mutta mikään ei ole niin ärsyttävää kuin kartta, joka ei vastaa maastoa. Päivitä BMW-navigointijärjestelmäsi ennen lähtöä, ja nautit harmoniasta ja täydellisestä hallinnasta.

 

Lisätietoja navigointipäivityksestä saat ottamalla yhteyden lähimpään jälleenmyyjääsi.


Tiesitkö?

Kun BMW perustettiin vuonna 1916 (1. maailmansodan aikaan), tarkoituksena oli valmistaa moottoreita lentokoneisiin. Valmistimme ensimmäisen automme vuonna 1929, ja sen jälkeen olemme tehneet paljon ajamisen iloa!

Lue lisää
Miten pysyä hereillä ajon aikana

MITEN PYSYÄ HEREILLÄ
AJON AIKANA.

MITEN PYSYÄ HEREILLÄ
AJON AIKANA.

Miten pysyä hereillä ajon aikana.

Rattiin nukahtaminen on vaarallista, ja kokeneinkin BMW-kuljettaja saattaa väsyä pitkän ajomatkan aikana. Tässä ovat vinkkimme hereillä pysymiseen.

 

Virkeä ja mukava olo on ykkösprioriteetti, kun lähdet pidemmälle ajomatkalle. Jos melkein jo lasket lampaita tai silmäluomesi tuntuvat raskailta, on aika levätä.

 

Jos matkustat jonkun toisen kanssa, voi olla hyvä vaihtaa välillä kuljettajaa BMW:n ratin takana. Lepäämällä pidennät ajoaikaa ja samalla voit ladata akkuja.

 

Musiikki on aina energian lähde. Kuuntele suosikkikappaleitasi tai vanhoja klassikoita radiosta mukana laulaen. Laula sydämesi kyllyydestä ja järjestä perheellesi tietovisa testataksesi heidän musiikkitietouttaan.

 

Muista, että pitkään ajaminen voi tehdä vartalostasi jäykän ja uupuneen. Pysäytä auto, hengitä raikasta ilmaa ja katsele kaunista maisemaa ympärilläsi. Aikatauluta tauot ja saapumisajat tutustuaksesi paremmin luontoon, jonka läpi ajatte. Pidä piknik ennen kuin jatkat matkaa, ja muista, että terveellinen ruoka saa olosi tuntumaan paremmalta ja virkeämmältä. Nauti raskaista aterioista vasta, kun olet pysähtynyt yöksi.

Lue lisää
Paras autoretki Suomessa

PARAS AUTORETKI
SUOMESSA.

PARAS AUTORETKI
SUOMESSA.

Paras autoretki Suomessa.

Jotkut tiet ovat parempia kuin toiset. Eivät siksi, että niillä on helpompi ajaa. Vaan koska ne kulkevat läpi upeiden maisemien, joista on melkein mahdoton pitää silmiään irti ja tiehen suunnattuna. Jotkut näistä vaativat enemmän sinulta kuljettajana ja vuorovaikutusta sinun ja autosi välillä. Tämä on yksi näistä reiteistä: Hauska. Jännittävä. Puhdasta ajonautintoa.

 

Puumalan harju

Suomi on tuhansien järvien maa. Ja joistakin järvistä nautit parhaiten BMW:stäsi.

 

Puumalan harju, joka tunnetaan myös nimellä Lietveden maisematie, vie sinut tarunomaiseen Puumalaan ikonisella Saimaan järvialueella. Tie kulkee pienten vihreiden saarien läpi upeiden järvien läheisyydessä.

 

Helsinki on täydellinen alue aloittaa, ja voit valita eri teitä päästäksesi Puumalan alueelle noin kolmen ja puolen tunnin ajomatkan päässä. Monet haluavat ajaa Mikkelin kautta - matka sieltä Puumalaan on todellinen seikkailu. Ajomatka ei näytä pitkältä kartalla, mutta varaa aikaa useille valokuvauspysähdyksille matkan varrella! Jos olet liikkeellä yhden pysähdyksen taktiikalla, valitse tauko Pistohiekan lähellä.

 

Sieltä löydät täydelliset paikat piknikillesi.

 

Jos haluat virkistäytyä, suuntaa rannalle valkoiselle hiekalle ja raikkaan veden äärelle. Suosittelemme Pistohiekan vanhaa leirintäaluetta.

 

Lopulta saavut Puumalaan, Saimaan järvialueen sydämeen. Vietät täällä todennäköisesti yön tai kaksi (tai jopa useamman). Pysäköi auto ja lähde vaeltamaan, pyöräilemään, veneilemään tai melomaan. Tai istu vain rannalla nauttimassa ympäristöstä. Ja ala unelmoida upeasta ajomatkasta takaisin kaupunkiin.

Lue lisää
BMW-autoretken tarkistuslista

BMW-AUTORETKEN
TARKISTUSLISTA.

BMW-AUTORETKEN
TARKISTUSLISTA.

BMW-autoretken tarkistuslista

BMW-autoretken tarkistuslista.

Vapauden tunteesta puhuttaessa, mikään ei vedä vertoja BMW:llä ajamiselle. Mutta autoretken mukanaan tuomasta vapaudesta huolimatta, sinun on myös hieman suunniteltava. Eikä se välttämättä ole hauskaa. Joitakin asioita kannattaa kuitenkin ehdottomasti ottaa mukaan. Tarkista nämä asiat, ja olet valmis kesäseikkailuusi tien päällä!

 

Asiakirjat:

Varmista, että autovakuutuksesi on voimassa. Ota mukaan vakuutustodistuksen lisäksi ajokortti, ajoneuvon rekisteröintitodistus ja auton käyttöopas.

 

Ensiapu autolle:

Renkaanpaikkauspaketti, mukaan lukien tunkki tai vararengas.

 

Oman turvallisuutesi vuoksi:

Varmista, että mukana on aina hyvin varusteltu ensiapupakkaus ja auton hätäpakkaus, joka sisältää mm. varoituskolmion ja huomioliivin. Katso täältä lisätietoja, mitä tarvitse mukaan.

 

Kartta:

Varmista, että tiedät aina, missä olet ja minne menet. Paperikartta on edelleen hyvä olla olemassa GPS:n lisäksi. Suosittelemme ehdottomasti, että päivität BMW-navigointijärjestelmäsi ennen lähtöä.

 

Tiesitkö?

Ensimmäinen sähköinen BMW seurasi maratonjuoksijoita vuoden 1972 olympialaisissa. Koska se ei tuottanut päästöjä, sen annettiin ajaa juoksijoiden edessä kamera-autona.

Lue lisää

Turvallisuutta koko matkalle.

BMW:llä matka on aina tarkoitus itsessään. Mutta etenkin kesäretkellä on tärkeää muistuttaa itseään seuraavista: Sinulla ei ole kiire.
Olet nauttimassa autostasi ja tiestä. Turvallinen ajo tarjoaa ajamisen iloa. Riippumatta siitä, kuinka kokenut kuljettaja olet, yritä olla tietoinen siitä, mitä voit tehdä tien tekemiseksi entistä turvallisemmaksi itsellesi, matkustajillesi ja muille.

 

Noudata liikennesääntöjä

Tämä on itsestään selvää. Tiedämme kuitenkin miltä sinusta tuntuu, kun aurinko paistaa, tie on avoin ja sinusta ja BMW:stäsi tulee yhtä. Siksi pieni muistutus: Noudata nopeusrajoituksia ja pidä turvaväli edessäsi olevaan autoon.

 

Pakkaa auto turvallisesti

Noudata ohjeitamme auton pakkaamisesta oikein, ja varmista, ettei autossasi ei ole irtainta tavaraa. Äkkijarrutuksessa ne voivat olla erittäin vaarallisia! Pidä tämä mielessä, kun valitset millaisia leluja otat takapenkille. Ja varmista, että tabletit, puhelimet ja vastaavat laitteet on kiinnitetty kunnolla pidikkeisiin. BMW Yleisteline tekee matkasta turvallisen koko perheelle. Lisätietoja tuotteesta saat ottamalla yhteyden lähimpään jälleenmyyjään.

 

Vältä häiriöitä
Kirjoita seuraava pysähdyspaikka navigointijärjestelmääsi, kun auto on paikallaan. Hermostuttavatko kärsimättömät lapset takapenkillä sinua? Pidä lyhyt tauko tai pysähdys, ja auta heitä valitsemaan uusi elokuva katseltavaksi. Katso vinkkimme perheen pitämisestä tyytyväisinä. Haluat varmasti jakaa ajamisen ilon heidän kanssaan. 

 

Varmista, että BMW:si on kunnossa

Vaikka käyttäisit autosi säännöllisesti BMW-huollossa, kannattaa tarkistaa muutama asia ennen matkalle lähtöä: rengaspaineet, renkaiden kulutuspinnat, valot ja suuntavalot.

Lue lisää
Turvallisuutta koko matkalle

Oman turvallisuutesi vuoksi.

Emme usko, että joudut onnettomuuteen. Mutta jos näin tapahtuu tai saavut ensimmäisenä onnettomuuspaikalle, on tiedettävä, mitä pitää tehdä ja miten.

 

Jos autosi rikkoutuu tai joudut onnettomuuteen:

Jos mahdollista, siirry turvalliselle alueelle, pysäytä auto ja mene ulos. Tarkista muut osalliset. Pue huomioliivi yllesi ja aseta varoituskolmio. Soita hätäkeskukseen, vaikka et olisikaan varma sen tarpeellisuutta (ja noudata alla olevia ohjeita).

 

Jos olet ensimmäisiä onnettomuuspaikalle saapuvista kuljettajista:

Arvioi tilanne nopeasti ja soita hätäkeskukseen (älä oleta muiden jo soittaneen). Kerro heille nopeasti ja tarkasti, mitä näet.

 

Pidä puhelimesi kaiutin päällä ja anna ammattilaisten opastaa sinua. Onko paikalla vakavasti loukkaantuneita? Älä siirrä heitä, jos sinun ei tarvitse. Yritä pysäyttää suuret verenvuodot, jos näet vammoja. Aseta tajuttomat ihmiset kylkiasentoon, jos heillä on hengitysvaikeuksia. Jos he eivät hengitä, aloita paineluelvytys ja tekohengitys, kunnes apu saapuu.

 

Pidä alue vapaana, jotta pelastuspalvelut pääsevät paikalle. Kun he ovat paikalla, kerro heille lyhyesti tarvittavat tiedot ja mene pois heidän tieltään.


Jos ajat tapahtumapaikan ohi:
Jos apua on jo saapunut paikalle, aja rauhallisesti ohi tukkimatta liikennettä. Älä ota valokuvia tai videoita.

Lue lisää

Hätänumero:

112

 

Jos kohtaat odottamattomia ongelmia BMW:n kanssa matkan varrella, BMW Mobile Care auttaa sinua.

Soita: +358 800 154 000

Lue lisää

Aika huoltaa BMW?

Haluat ehkä BMW-huollon ennen matkaa. Tarjoamme sinulle laajan valikoiman premium-huoltoja – jokaiselle BMW-mallille, henkilökohtaisille vaatimuksillesi ja monille huolettomille kilometrille, jotka vielä ovat edessäsi. 

Lue lisää