BMW PERSONAL COPILOT: AUTONOMINEN AJAMINEN.

By your side, when you decide.

Tulevaisuudessa ajaminen BMW:llä antaa vielä enemmän ajamisen nautinnollista iloa kuin tällä hetkellä. Voit valita, haluatko ajaa itse ja silloin saada avustusta kuljettajan avustinjärjestelmiltä tai haluatko antaa autosi ajaa autonomisesti. BMW on koonnut kaikki innovatiiviset avustinjärjestelmät ja automatisoidun ajamisen tekniikat saman katon alle: BMW Personal CoPilot -avustinjärjestelmät antavat jo nyt esimakua siitä, millaiseksi autolla ajaminen tulevaisuudessa muuttuu. Tulevaisuudessa, jolloin ajaminen BMW:llä on vieläkin turvallisempaa, tehotaloudellisempaa ja elämyksellisempää – jolloin jokainen hetki on rentouttava.

Lue lisää
BMW PERSONAL COPILOT: AUTONOMINEN AJAMINEN.By your side, when you decide.

AUTONOMINEN AJAMINEN MUUTTAA ELÄMÄMME.

BMW-asiantuntija Elmar Frickenstein yksilöllisen liikkumisen tulevaisuudesta.

AUTONOMINEN AJAMINEN MUUTTAA ELÄMÄMME.

BMW-asiantuntija Elmar Frickenstein yksilöllisen liikkumisen tulevaisuudesta.

"Voit kokea auton työpaikkana, viihdemaailmana tai rauhoittumisen paikana – asiakkaana voit itse valita".
Elmar Frickenstein, täysautomaattisen ajamisen ja avustamisen järjestelmistä vastaava johtaja

AUTONOMINEN AJAMINEN – KOKEMUS VAILLA VERTAA.

Drawing of the interior of an autonomous driving car in the future.

KULJETTAJATTOMAN TULEVAISUUDEN SISÄTILA.

Tulevaisuudesta tulee koti. Autonomisesti ajavat autot muuttavat autolla liikkumisen perusteellisesti ja samalla myös auton sisätilan. Auto voi muuttua – oman kodin ja työpaikan rinnalle – kolmanneksi paikaksi, omaksi tilaksi, joka vetoaa jokaiseen viiteen aistiin.

Miltä tulevaisuuden auton sisätilat saattaisivat näyttää: BMW on teettänyt tutkimuksen, johon osallistuneet kuvailivat yksityiskohtaisesti hahmotelmiaan ja käsityksiään auton sisätilan tärkeistä seikoista: heti sisään astumisen jälkeen valitaan oma profiili ja siten tehdään valinta asetusvaihtoehdoista työ, rentoutuminen tai perhe ja some. Valinnan mukaisesti sisätilassa sovittuvat automaattisesti yksilöllisiksi kaikki toiminnot, mukaan lukien valaistus, äänentoisto ja ilmastointi.

Ylellisen varustelun ohella auton sisällä on reilusti tilaa, joka suorastaan kutsuu rentoutumaan tai tekemään töitä. Tässä älykkäässä sisätilassa ei ole nuppeja, nappeja eikä säätimiä. Itseajavan BMW:n kanssa kommunikoit helposti äänelläsi, katseellasi ja eleilläsi. Niin helposti, yhtä hyvin katsoessasi uusimmat uutiset, tehdessäsi terveystestin tai sukellat virtuaalisen todellisuuden avulla aivan toisenlaiseen maailmaan.

AUTOMAATTIAJOA JO NYT.

Vasemmalta kuvattu harmaa BMW 5-sarjan Sedan jossa teksti BMW Personal CoPilot ajaa moottoritietä.

Autonomisesti ajavien BMW-autojen testilaivasto on jo käytössä eri puolilla maailmaa.

Yhteinen tavoite: visionäärinen muutos. BMW Group on jo pitkään ja menestyksellisesti kehittänyt autonomisen ajamisen tekniikkaa. Tutkimustyön ja kehitystyön keskipisteessä on 40 BMW 7-sarjan testiautoa, joiden on eri puolilla maailmaa selvittävä tuhansista testikilometreistä. Vain siten äärimmäisen monimutkaiset vaatimukset saadaan varmistettua autojen sarjatuotantoa varten.

Tällä hetkellä testiautomme pystyvät jo ajamaan erittäin tai täysin automatisoidusti – se merkitsee, että automatiikka hoitaa auton ohjaamisen kokonaan, ja kuljettaja vapautuu muihin tehtäviin.

BMW:n tavoite on, että vuonna 2021 autonomisen ajamisen pilottilaivasto liikkuu urbaanissa ympäristössä ja että siten BMW tuo markkinoille ensimmäisen erittäin automatisoidun sarjatuotantoauton: mallin BMW iNext. Teknisesti se pystyy ajamaan itsenäisesti.

TULEVAISUUDESSA AUTO AJAA AUTONOMISESTI.

Oikealta kuvattu harmaa BMW 5-sarjan Sedan jossa teksti BMW Personal CoPilot ajaa moottoritietä.

BMW ajaa edellä. Tekoälyn avulla.

Kädet eivät kiinni missään ja silti kaikki hallussa – BMW-autosi pystyy kaikissa kuviteltavissa tilanteissa reagoimaan turvallisesti, luotettavasti ja muille tienkäyttäjille ennakoitavasti. Nykyaikaisen laitteiston ja ohjelmiston tekoälyn avulla se osaa itsenäisesti selviytyä kaikista liikennetilanteista. Jokainen autonomisesti ajava BMW laskee onnettomuuksien todennäköisyyttä ennakoivalla ajotavalla ja pystyy siten viime kädessä jopa täysin estämään onnettomuuksia tapahtumasta. BMW osaa oppia ja luotsata sinut rentoutuneena läpi ruuhkien ja matelevan liikenteen. Ja samalla se kuluttaa selvästi vähemmän energiaa.

Kolme BMW-autoa virtuaalisten, sijaintia ja ajosuuntaa grafiikoiden kehystämänä.

KOE HUOMISEN VAPAUS JO NYT.

Monissa BMW-automalleissa voit jo nyt kokea huomisen vapautta, sillä niissä on useita innovatiivisia ja osittain automatisoituja avustinjärjestelmiä, jotka lisäävät turvallisuuttasi ja matkantekosi mukavuutta. Sekä ajon aikana että pysäköitäessä. Tutustu näiden nerokkaiden avustinjärjestelmien etuihin ja koe itse, kuinka paljon tulevaisuuden tekniikkaa BMW-autoissa jo nyt on.

Lue lisää

KOE HUOMISEN VAPAUS JO NYT.

BMW:N KULJETTAJAN AVUSTINJÄRJESTELMÄT.

Kuljettajan avustinjärjestelmiin voit luottaa jokaisella ajomatkalla sataprosenttisesti. Niiden ansiosta BMW-autosi on vieläkin älykkäämpi. Nautit matkasta rentoutuneesti ja turvallisesti – kaikissa ajotilanteissa, ahtaissa paikoissa ja pysäköitäessä. Tunne olosi mukavaksi ja turvalliseksi: Personal CoPilot -avustinjärjestelmä on aina mukanasi.

Lue lisää
Mies ajaa BMW:llä ja katsoo BMW Personal CoPilot -avustinjärjestelmän näyttöä.

Älykäs ajaminen.

Älykästä ajamista – lähes itsestään. BMW:n avustinjärjestelmät vievät sinut modernin tekniikan keinoin turvallisesti ja mukavasti perille kohteeseesi. Driving Assistant Plus -avustinjärjestelmän toiminnot, kuten ohjaus- ja kaistanpitoavustin sisältäen ruuhka-ajoavustimen, kaistanvaihtoavustimen ja ajonopeusavustimen, hoitavat tärkeät auton vakautustoiminnot ja helpottavat ajamistasi. BMW Night Vision -pimeänäköavustin taasen avustaa ajamisessa pimeään aikaan.

Lue lisää
Mies istuu pysäköivässä BMW:ssä ja käyttää BMW Personal CoPilot -pysäköintiavustinta.

Älykäs pysäköinti.

Ei enää stressiä auton pysäköimisestä. Kauko-ohjatun pysäköinnin avustinjärjestelmällä autosi pysäköi itse. Kun olet noussut pois autosta, BMW pysäköi itsensä täysin automaattisesti ahtaaseenkin pysäköintiruutuun. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin painaa autosi ulkopuolella näytöllistä BMW-avainta, jolla käynnistät pysäköinnin. Pysäköintiavustin pysäköi BMW-auton automaattisesti joko kadun suuntaiseen pysäköintiruutuun tai kadun suuntaan nähden poikittaiseen pysäköintiruutuun. Ahtaissa paikoissa autoa siirreltäessä apunasi on näytön Surround View -ympäristönäkymä 3D-kuvana.

Lue lisää
Mies ajaa BMW:llä moottoritiellä ja käyttää aktiivista vakionopeussäädintä, jossa on Stop&Go-toiminto.

Älykäs turvallisuus.

Turvallisuus ennen kaikkea – silloin kun ajat itse, kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä ja siihen sisältyvä aktiivinen kylkitörmäyssuoja ovat tukenasi estämässä omalta kaistalta pois ajautumista. Lisäksi BMW katsoo puolestasi eteenpäin: risteysvaroitin sekä jarrutustoiminnollinen henkilö- ja peräänajovaroitin auttavat välttämään törmäyksiä. Aktiivinen pysäköintietäisyyden valvonta PDC suojaa sinua ja BMW-autoasi parkkipaikkakolhuilta.

Lue lisää