BMW:n sähköinen liikkuvuus, BMW:n toimintamatka

LADATTAVIEN AUTOJEN TOIMINTASÄTEET.

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää sähköautojen ja Plug-in Hybridien toimintasäteestä.

Ladattavien autojen toimintasäteet.Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää sähköautojen ja Plug-in Hybridien toimintasäteestä.

Ladattavat autot tinkimättömällä toimintasäteellä.

Vapaus on meille yhtä kuin rajaton liikkuvuus. Onneksi ne ajat ovat ohi, jolloin sähköinen toimintasäde riitti vain lähikaupan pysäköintipaikalle. Yhä tehokkaampien suurjänniteakkujen ansiosta sähköautot sopivat nykyisin kaikkiin elämäntyyleihin ja myös muuhun, kuin pelkkään kuin pelkkään arkikäyttöön. Jatkuvasti kasvavan julkisen BMW Charging -latausverkon ansiosta BMW-sähköautojen omistajat voivat käyttää kaupunkien eri operaattoreiden latauspisteiden lisäksi myös moottoriteiden varsilla sijaitsevia, yksinomaan BMW-sähköautoille tarkoitettuja High-Power-Charging-latauspisteitä. Esimerkiksi niitä, joita kumppanimme IONITY tarjoaa Euroopassa. Maailma on avoin niille, jotka ajattelevat kestävästi – ja haluavat matkustaa kestävästi. Löydä viihtyisän toimintasäteen maailma BMW:n sähköautojen sekä Plug-in Hybrideiden avulla.

Lue lisää
BMW:n sähköinen liikkuvuus, BMW:n sähköauto, toimintamatka

LOMALLE BMW-SÄHKÖAUTOLLASI.

Lomakohde on valittu, matkalaukut on pakattu ja ulkona odottaa toiminnan janoisena BMW iX, jonka sähköinen toimintamatka on yli 600 kilometriä (WLTP-testisyklin mukaan mitattuna). Saadaksesi kaiken irti sähköautostasi heti alusta alkaen olet jo valmistellut auton sisätilan ja akun ajomatkaa varten My BMW -sovelluksella* tai ajoneuvon valikon asetuksista. Kun autosi on vielä latauksessa BMW Wallboxissasi, esi-ilmastointitoiminto säätää auton sisätilan ja akun lämpötilan talon sähköverkon sähköä käyttämällä ja vaikuttamatta näin auton toimintamatkaan. Ajomatkan aikana ennakkoavustin auttaa sinua hyödyntämään toimintamatkan optimaalisesti ja pidentämään sitä.**. Ulkoisten ympäristövaikutusten, kuten ulkolämpötilan, lisäksi myös oma ajotyylisi vaikuttaa autosi korkeajänniteakun suorituskykyyn ja siten myös käytettävissäsi olevaan toimintamatkaan. Ennakoivalla ja tasaisella ajotavalla saat akusta parhaiten kaiken irti. Kun saavut latauspysähdyspisteeseen, avaat BMW iX -autosi lukituksen ja lataat sen helposti ja mukavasti BMW Chargingin kautta. IONITY High Power Charging -latauspisteellä voit 200 kW:n lataustehon ansiosta ladata autosi akun jo alle 40 minuutissa optimaaliseen 80 prosentin varaustasoon. Sieltä matkasi jatkuu täysin pakokaasuttomasti ja paikallisesti päästöttömästi matkakohteeseesi.

TUTUSTU SÄHKÖAUTOJEMME TOIMINTASÄTEESEEN.

Katso työkalun avulla, kuinka ajotapa, lämpötila ja ilmastointi vaikuttavat sähköautojemme toimintasäteeseen. Valitse, mistä haluat aloittaa matkan ja näet, kuinka pitkälle pääset.
Valitse malli
 • iX xDrive40

  404 - 436 km WLTP (tai NEDC) 0 g/km CO2
 • iX xDrive50

  587 - 633 km WLTP (tai NEDC) 0 g/km CO2
 • iX M60

  501 - 565 km WLTP (tai NEDC) 0 g/km CO2

Estimated Range could not be calculated.

Ajoprofiili
MaantieMoottoritie
Ulkolämpötila
-10°35°
Tekniset tiedot

Estimated Range could not be calculated.

Ajoprofiili
MaantieMoottoritie
Ulkolämpötila
-10°35°
Tekniset tiedot
BMW:n sähköinen liikkuvuus, BMW Plug-in hybrid, toimintamatka

AJA TYÖMATKASI BMW PLUG-IN HYBRIDILLÄ.

Olet jo edellisenä iltana kytkenyt BMW 5-sarjan Plug-in hybrid Sedan 530e -autosi BMW Wallboxiin odottamaan latausta ja asettanut tarkan ajan, jolloin haluat lähteä seuraavana päivänä töihin. Samalla kun autoasi ladataan Wallboxilla, esi-ilmastointitoiminto säätää auton sisätilan ja akun lämpötilan käyttämällä siihen talon sähköverkon sähköä. Näin autosi on valmisteltu optimaalisesti ajoa varten ja käytettävissäsi on täysi jopa 60 kilometrin toimintamatka. Työpäivän aikana löydät lähellä sijaitsevat julkiset latausasemat kätevästi BMW Chargingin digitaalisten palvelujen avulla tai lataat autosi BMW Charging -latauskaapelilla työnantajasi tarjoamaa AC-latausmahdollisuutta hyödyntäen. Plug-in hybridisi lataustilan ja tilatiedot voit katsoa milloin tahansa My BMW -sovelluksesta*. Töistä kotiin palattuasi liität autosi jälleen BMW Wallboxiin ja nautit vapaa-ajastasi – tietäen, että teet myös seuraavan työmatkasi paikallisesti päästöttömästi.

Toimintamatkaan vaikuttavia tekijöitä.

Näin voit pidentää auton toimintamatkaa.

Sähköautojen ja plug-in-hybridien toimintamatkaan vaikuttavat monet tekijät. Alla löydät yleisimpiä tekijöitä, jotka vaikuttavat toimintamatkaan.
Vuodenaika ja lämpötila.

Vuodenaika ja lämpötila.

Autojen akut toimivat hieman samaan tapaan kuin ihmiset. Ne viihtyvät parhaiten sopivassa lämpötilassa, jossa ei ole liian kuuma tai kylmä. Ulkolämpötila vaikuttaa siten merkittävästi autosi akkuun. Mitä kylmempi sää, sitä lyhyempi on toimintamatka. Tämä johtuu osittain siitä, että talvella alusta, kuten lumi, lisää vierintävastusta ja että talvirenkaat rullaavat kesärenkaita huonommin. Auto kannattaa siksi pysäköidä talvisin yöksi mahdollisuuksien mukaan autotalliin.
BMW - Automalli.

Automalli.

Eri automallit kuluttavat eri määrän sähköä. Tämä vaikuttaa auton toimintamatkaan. Kunkin sähköautomallin suorituskyky ilmoitetaan sen teknisissä tiedoissa.
Akun kapasiteetti.

Akun kapasiteetti.

Akun koko voi vaihdella automalleittain. Joissain malleissa kapasiteetti on yksinkertaisesti suurempi. Varmista siksi ennen sähköauton ostoa, että akun toimintamatka vastaa tarpeitasi.
Nopeus.

Nopeus.

Ajonopeus vaikuttaa sähköauton toimintamatkaan. Yksinkertaisesti sanottuna: mitä suurempi ajonopeus, sitä lyhyempi toimintamatka. Sähköautojen toimintamatka on yleensä pisimmillään ajettaessa 30–40 km/h, joten sähköautot sopivat täydellisesti kaupunkiympäristöön, jossa ajonopeudet ovat tavallisesti alhaisia.
Ilmastointijärjestelmän käyttö.

Ilmastointijärjestelmän käyttö.

Toimintamatkaan vaikuttaa myös se, miten käytät autosi ilmastointia ja sisätilanlämmitintä. Ilmastointijärjestelmä kuluttaa nimittäin energiaa, ja erittäin kylmällä säällä akkujen lämpimänä pitämiseen tarvitaan myös sähköä.
Ajotapa.

Ajotapa.

Ajotapasi vaikuttaa sähköautosi toimintamatkan pituuteen. Tasainen ajotapa vie aina pisimmälle. Myös rengaspaineet on syytä tarkistaa silloin tällöin. Hyvin paineistetut renkaat rullaavat paremmin ja pidentävät näin toimintamatkaa.

NÄIN MAKSIMOIT PLUG-IN HYBRIDI-AUTOSI TOIMINTAMATKAN.

BMW:n sähköinen liikkuvuus, BMW Plug-in hybrid, toimintamatka, video

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA TOIMINTASÄTEESTÄ.

 • Mitkä tekijät vaikuttavat BMW-sähköautoni tai BMW Plug-in hybridini korkeajänniteakkuun?
  BMW:n sähköinen liikkuvuus, BMW:n toimintamatka, UKK

  Lämpötila on yksi akun tehokkuuteen ja kapasiteettiin olennaisesti vaikuttava tekijä. Olet varmasti huomannut matkapuhelimesi akusta, että kylmissä ja kuumissa lämpötiloissa sen suorituskyky on rajoittunut. Autossasi tämä lämpötilavaikutus kuitenkin minimoidaan hyvin vähäiseksi optimoitujen käyttöstrategioiden avulla. Entä tiesitkö jo, että akun kapasiteetti kertoo, miten pitkään toimintamatkaan autosi voi yltää? Siihen vaikuttavat lämpötilan ohella myös auton sähkölaitteet, kuten ilmastointilaite, sekä auton kuormitus ja ajotapasi.

 • Miten voin valmistella BMW-sähköautoni ja BMW Plug-in hybridini parhaalla mahdollisella tavalla seuraavaa ajoa varten?
 • Miten ajotyylini vaikuttaa BMW-sähköautoni ja BMW Plug-in hybridini toimintamatkaan?
 • Mitä tapahtuu, jos navigointikohteeni on pidemmällä kuin mihin sähköinen toimintamatka yltää?

VASTAANOTA SÄHKÖISIÄ UUTISIA BMW:LTÄ.

Tilaa uutiskirjeemme ja saa sähköistymiseen liittyviä vinkkejä, uutisia ja artikkeleita. Näin saat myös ensimmäisten joukossa uusimmat tiedot sähköautoistamme.

 

Lue lisää
BMW:n sähköinen liikkuvuus BMW:n lataaminen

Haluan tutustua lataamiseen.

Harkinnassa sähköauto?

Harkinnassa sähköauto?

Kiinnostaako Plug-in hybridit?

Kiinnostaako Plug-in hybridit?

* My BMW -sovellus on yhteensopiva kaikkien BMW-autojen kanssa vuosimallista 2014 alkaen. Sovelluksen käyttö edellyttää ConnectedDrive Services -lisävarustetta ja yhteensopivaa älypuhelinta. My BMW -sovelluksen käytettävyys ja toiminnot vaihtelevat markkinakohtaisesti.

 

**Suomen kieli ei tuettu.

Lue lisää
BMW:n sähköinen liikkuvuus, BMW:n lataaminen

HALUAN TUTUSTUA LATAAMISEEN.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

* The My BMW App is compatible with all BMW vehicles from model year 2014 and later. This requires the ConnectedDrive Services option and a suitable smartphone. The availability and functions of the My BMW App vary according to the market.

 

BMW iX(1):
Power consumption in kWh/100 km (combined): under 21
Fuel consumption in l/100 km (combined): 0
CO2 emissions in g/km (combined): 0


BMW iX3:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 0
CO2 emissions in g/km (combined): 0
Electric consumption in kWh/100 km (combined): 17.8–17.5

 

BMW 3 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.0–1.5
CO2 emissions in g/km (combined): 45–35
Energy consumption in kWh/100 km (combined): 15.9–13.9

 

BMW 3 Series Touring plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.2–1.7
CO2 emissions in g/km (combined): 49–38
Energy consumption in kWh/100 km (combined): 15.8–14.5

 

BMW 5 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.2–1.6
CO2 emissions in g/km (combined): 50–36
Energy consumption in kWh/100 km (combined): 15.6–13.8

 

BMW 5 Series Touring plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.4–1.8
CO2 emissions in g/km (combined): 54–42
Electric consumption in kWh/100 km (combined): 16.7–15.4

 

BMW X5 xDrive45e:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.0–1.7
CO2 emissions in g/km (combined): 46–38
Energy consumption in kWh/100 km (combined): 23.5–21.3

 

BMW X3 xDrive30e:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.4–2.1
CO2 emissions in g/km (combined): 54–48
Energy consumption in kWh/100 km (combined): 17.1–16.4

 

BMW 2 Series Active Tourer 225xe:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 1.9
CO2 emissions in g/km (combined): 42
Energy consumption in kWh/100 km (combined): 13.5

 

BMW 7 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.5–2.1
CO2 emissions in g/km (combined): 57–48
Energy consumption in kWh/100 km (combined): 16.2–15.1

 

BMW X1 xDrive25e:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 1.9
CO2 emissions in g/km (combined): 43
Energy consumption in kWh/100 km (combined): 13.8

 

BMW X2 xDrive25e:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.1–1.9
CO2 emissions in g/km (combined): 47–43
Energy consumption in kWh/100 km (combined): 14.2–13.7

 

The values of the vehicles labelled with (1) are preliminary.


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

 

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

 

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

 

Lue lisää