BMW Z4 G29 2022 Thundernight
PolttoainetyyppiBensiini

THE NEW Z4

BMW Z4 ROADSTER.

PolttoainetyyppiBensiini
THE NEW Z4BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 yhdistää urheiluauton dynamiikan ja Roadsterin tarjoaman vapauden. Koe:

 

  • ikonisen Roadster-muotoilun progressiivinen estetiikka
  • voimakas ajodynamiikka jopa 250 kW:n (340 hv) tehon ja erittäin tarkan käsiteltävyyden ansiosta
  • vakiovarusteena M aerodynamiikkapaketti, joka optimoi taloudellisuuden ja dynamiikan
Lue lisää

M AERODYNAMIIKKAPAKETTI.

BMW Z4 G29 2022 Thundernight, M aerodynamiikkapaketti

Vakiovarusteena oleva M aerodynamiikkapaketti optimoi aerodynaamiset ominaisuudet ja antaa Roadsterille vielä entistäkin dynaamisemman ilmeen.

 

  • M etuhelma, M takahelma ja M sivuhelmat auton värisinä 
  • Jäähdyttimen BMW-ritiläkennosäleikkö, jossa korkeakiiltoinen kromattu kehys
  • Dark Shadow -metallivärinen diffuusoriosa

BMW Z4 ROADSTERIN MUOTOILUN KOHOKOHDAT.

BMW Z4 ROADSTERIN ULKOPUOLEN MUOTOILU.

BMW Z4 Roadster (G29), kolmen neljäsosan näkymä liikkeellä olevan auton takaa lintuperspektiivistä
BMW Z4 G29 2022 Thundernight, näkymä edestä

Keulan muotoilu.

Jäähdyttimen BMW-säleikkö korostaa erittäin leveällä ja matalalla muodollaan auton urheilullista olemusta, ja moottoriurheilusta innoituksensa saanut säleikön ritiläkennodesign antaa keulalle erityistä syvyyttä ja arvokkuutta.
BMW Z4 G29 2022 Thundernight, sivukuva

Sivumuotoilu.

Takapyöränkotelon yläpuolella kulkeva taitelinja luo auton sivulle jännittäviä pintoja. Näyttävä Air Breather vähentää ilman pyörteilyä ja alleviivaa visuaalisesti auton atleettista luonnetta. Musta kangaskatto sulautuu harmonisesti auton muotoilulinjoihin.

BMW Z4 G29 2022 Thundernight takaa katsottuna

Perän muotoilu.

Takavalot ovat erittäin kapeat ja ulottuvat pitkälle auton sivulle. Spoileri muodostuu harmonisesti useista pinnoista. Diffuusori ja vapaamuoto-pakoputkenpäät viimeistelevät muotoilullaan perän atleettisen ilmeen.

BMW Z4 ROADSTERIN SISÄTILAN MUOTOILU.

BMW Z4 G29 2022, M urheiluistuimet edessä

M urheiluistuimet edessä.

M urheiluistuimissa on integroidut pääntuet, syvät istuinosat sekä istuinosan ja selkänojan korkeat reunaosat. Nämä istuimet antavat kuljettajalle ja etumatkustajalle hyvän tuen myös urheilullisen vauhdikkaassa kaarreajossa. Selkänojan leveyssäädön ansiosta kuljettajan istuin ja auton varustuksesta riippuen myös etumatkustajan istuin voidaan mukauttaa yksilöllisesti kehon mittoihin.

BMW Z4 G29 2022, Ambient-tunnelmavalaistus

Ambient-tunnelmavalaistus.

Ambient-tunnelmavalaistus tuo sisätiloihin rentouttavan ja viihtyisän valoilmeen. Valittavissa on yksitoista esimääritettyä valodesignia, joiden värivaihtoehtoja on kuusi. Linjojen muotovalaistuksen ja Ambient-tunnelmavalaistuksen valopisteet sijaitsevat kojelaudassa, oviverhouksissa ja keskikonsolissa.

BMW Z4 G29 2022, Harman Kardon Surround Sound System -äänentoistojärjestelmä

Harman Kardon Surround Sound System -äänentoistojärjestelmä.

Äänentoistoltaan upeassa Harman Kardon Surround Sound System -äänentoistojärjestelmässä on 408-wattinen digitaalinen vahvistin, seitsemän kanavaa ja kaksitoista kaiutinta. Tuloksena on auton koko sisätilan hienosti täyttävä äänentoisto. Automallikohtainen ja ajonopeudesta riippuva taajuuskorjaus kompensoi ajomelun vaikutukset.

BMW Z4 ROADSTERIN AJODYNAMIIKAN KOHOKOHDAT.

BMW Z4 G29 2022, M Sport -tasauspyörästö

M Sport -tasauspyörästö.

M Sport -tasauspyörästö optimoi vetopidon ja ajovakauden kaistaa vaihdettaessa, kaarteesta ulos kiihdytettäessä, suurissa kaarrenopeuksissa sekä erilaisilla tienpinnoilla ajettaessa. Vetopidon optimointi tapahtuu tasauspyörästön elektronisesti ohjatulla lamellijarrulla, joka pienentää takapyörien välistä pyörimisnopeuseroa.

BMW Z4 G29 2022, M Sport -jarrut

M Sport -jarrut.

M Sport -jarruissa on edessä siniset kiinteärunkoiset nelimäntäiset jarrusatulat ja takana siniset liikkuvarunkoiset yksimäntäiset jarrusatulat. Jarrusatuloita koristavat M-tekstilogot, ja jarrulevyt ovat normaalia suuremmat. Jarrut ovat erinomaisen tehokkaat. 

BMW Z4 G29 2022, mukautuva sport-ohjaustehostus

Mukautuva sport-ohjaustehostus.

Mukautuva sport-ohjaustehostus, jossa on Servotronic, varmistaa auton suoran ja tarkan ohjaustuntuman sekä kevyet ohjauspyörän kääntämiseen tarvittavat voimat. Tämä ohjaustehostus reagoi ohjauspyörän kääntämisen määrään ohjauksen välitystä muuttaen. Siten se helpottaa auton käsittelyä urheilullisesti ajettaessa ja lisää mukavuutta autoa pysäköitäessä tai autolla tiukasti käännyttäessä.

BMW Z4 ROADSTERIN KULJETTAJAN AVUSTINJÄRJESTELMÄT.

BMW Z4 G29 2022, Driving Assistant

Driving Assistant.

Turvallisuuspaketti Driving Assistant sisältää kameraan perustuvina järjestelminä jarrutustoiminnollisen keulatörmäysvaroittimen, kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän sekä Speed Limit Assist -nopeusrajoitusavustimen, jossa on Speed Limit Info -nopeusrajoitusinfo ja ohituskieltojen näyttö sekä rajoitusten ennakointi. Lisäksi varustus sisältää tutkaan perustuvina järjestelminä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmän takana, kaistanvaihdon varoitusjärjestelmän ja peräänajovaroittimen.

BMW Z4 G29 2022, Parking Assistant

Parking Assistant.

Parking Assistant helpottaa auton pysäköimistä. Peruutuskamera varmistaa hyvän näkyvyyden taaksepäin. Aktiivinen pysäköintietäisyyden valvonta (Active Park Distance Control) auttaa välttämään pysäköintikolhut. Pysäköintiavustin pysäköi auton täysin automaattisesti vapaaseen pysäköintitilaan, joka voi olla joko kadun suuntainen (taskupysäköinti) tai poikittain katuun nähden. Avustimella voi myös lähteä taskupysäköinnistä automaattisesti. Peruutusavustin puolestaan avustaa kuljettajaa peruuttamaan autoa esimerkiksi ahtailla kujilla.

BMW Z4 G29 2022, BMW Head-Up -näyttö

BMW Head-Up -näyttö.

Värillinen BMW Head-Up -näyttö heijastaa ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä. Näytettäviin tietoihin kuuluvat muun muassa senhetkinen ajonopeus ja auton varustuksen mukaan navigointiohjeet, Speed Limit Info -nopeusrajoitusinfo ja ohituskielto sekä puhelimen ja viihteen tiedot.

BMW Z4 ROADSTERIN DIGITAALISET KOHOKOHDAT.

BMW Z4 G29 2022, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

Eikö olisi upeaa, jos BMW-autosi olisi myös henkilökohtainen autoasiantuntijasi? BMW Intelligent Personal Assistantin avulla voit viestiä BMW-autosi kanssa. Voit antaa sille luonnollisesti puhuen komentoja auton lukuisien eri toimintojen käyttämiseksi. Se voi myös kertoa sinulle autoon liittyvistä eri aihealueista ja auttaa sinua oppimaan tuntemaan autosi paremmin.

Lue lisää
BMW Z4 G29 2022, BMW Operating System 7

BMW Operating System 7.

BMW Operating System 7 -käyttöjärjestelmän innovatiivisen käyttökonseptin ansiosta auton toimintojen käyttäminen esimerkiksi puhekäskyillä, kosketusnäytöltä ja iDrive-monitoimisäätimellä on entistäkin helpompaa ja täysin intuitiivista. Monitoimisäätimen toimintoja on laajennettu. Nyt sillä voidaan esimerkiksi valita suoraan sovellusvalikko.

Lue lisää
BMW Z4 G29 2022, Connected Music

Connected Music.

Voit kuunnella mielimusiikkiasi missä ikinä matkallasi oletkin. Klassista moottoritiellä, jazzia työmatkaruuhkassa tai vaikka rentoa poppia ilta-ajelulla. Connected Musicilla ja siihen sisältyvällä Spotifylla striimaat musiikkia rajoituksetta ja suoraan. Tiedonsiirto tapahtuu autoon asennetulla SIM-kortilla. Tarjolla on kymmeniä miljoonia musiikkikappaleita BMW-musiikkipartnerin Spotifyn kautta.

Lue lisää

BMW Z4 ROADSTERIN TEKNISET TIEDOT.

BMW Z4 sDrive20i.

Teho, kW (hv), kierrosluvulla 1/min:

145 (197) / 4500 - 6500

Kiihtyvyys 0–100 km/h, s:

6,8

Polttoaineen kulutus, yhdistetty, l/100 km:

7,3–7,4

CO2-päästö, yhdistetty, g/km:

164–167

BMW Z4 G29 2022, teknisiä tietoja esittävä piirros
BMW:n renkaat ja vanteet, EU-rengasmerkki, lähikuva

BMW:n RENKAAT & VANTEET.

Jokainen rengas on käynyt läpi tiukat testit jopa 50 eri laatukriteerin osalta, mikä on huomattavasti enemmän kuin EU-laajuinen yhtenäinen rengasmerkintä lakisääteisesti edellyttää. Täällä on tietoja BMW:n käyttämien renkaiden ominaisuuksista.