bmw-elbiler

BMW:N SÄHKÖAUTOT.

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää sähköautoista.

BMW:n sähköautot.Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää sähköautoista.

Miten sähköauto toimii?

Opi kaikki sähköautoista – toimintamatka, lataaminen, kustannukset ja paljon muuta.

Sähköauto toimii 100-prosenttisesti sähköllä, ja se ladataan latauspisteen kautta joko kotona tai tien päällä. Ympäristön kannalta sähköauto on ehdottomasti paras vaihtoehto, mutta sillä on muitakin etuja, ja se sopii niin kaupungissa kuin maallakin asuvalle. Olemme keränneet tälle sivulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää sähköautoista. Esittelemme myös niiden eroja ja yhtäläisyyksiä verrattuna plug-in hybridit.

Lue lisää

Monta syytä valita sähköauto.

 • 01 Ympäristöystävällisin vaihtoehto.
 • 02 Tasainen vääntö ja nopea kiihtyvyys.
 • 03 Edullisempi perinteisiin autoihin verrattuna.
 • 04 Vähäisempi huoltotarve kuin perinteisissä autoissa
 • 05 Hiljainen moottori lisää kaupunkien viihtyisyyttä.
 • 06 Valtion hankintatuki.
iX3

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia sähköautoista.

 • Kenelle sähköauto sopii?

  On pelkkä myytti, että sähköautot toimivat parhaiten kaupungeissa ja niiden lähialueilla. Uusien entistä tehokkaampien akkujen ansiosta pelko toimintamatkan riittävyydestä on enää pelkkä muisto, koska yhdellä latauksella voi ajaa useita satoja kilometrejä. Julkisia latauspisteitä on aikaisempaa enemmän, joten sähköauto soveltuu loistavasti myös pitkille matkoille. Lisäksi sähköautoja on tarjolla suuremmallekin perheelle. Esimerkkejä:

  • Työmatkalaiset: Jos käytät autoa kodin ja työpaikan välillä kulkemiseen, sähköauto on erinomainen vaihtoehto. Voit ladata autoa, kun sitä ei käytetä, yöaikaan tai töissä, jos siellä on latausmahdollisuus.

  • Perheet: Uusi BMW iX3 on ensimmäinen sähköinen katumaasturimme, jossa on runsaasti tilaa koko perheelle. Lisäksi sen sähköinen toimintamatka on jopa 459 km*. 

  • Kaupunkiajo: Sähköautot ovat sekä hiljaisia että ketteriä kaupungissa ajettaessa. Innovatiivinen mallimme BMW i3 on esimerkiksi sekä kompakti että ketterä, joten sinun ei koskaan tarvitse olla huolissasi siitä, mahtuuko se pieneen pysäköintitilaan.

   

  Haluatko lukea erilaisista sähköautoihin liittyvistä myyteistä? Lue artikkeli sähköautoja koskevista yhdeksästä myytistä. Artikkelissa selvitämme, miten asiat todella ovat

 • Onko sähköautolla ajaminen kallista?

  Hankintahinta voi olla polttomoottoriautoon verrattuna korkeampi, mutta kun otetaan huomioon sähköauton elinkaari, edut ovat selkeät.

  • Edun verotusarvo on alhaisempi. 
  • Akun lataa täyteen suhteellisen edullisesti.
  • Energiakustannukset kilometriä kohden ovat paljon pienemmät.
  • Bensiini- tai dieselkäyttöisellä autolla ajaminen maksaa noin 10 euroa 100 kilometrillä, kun sähköautolla sama matka maksaa 1–2 euroa.
  • Myös sähköauton huoltokustannukset ovat pienemmät, koska liikkuvia osia on vähemmän.
 • Vaikuttaako kylmyys sähköautojen toimintamatkaan?

  Kyllä vaikuttaa. Mitä kylmempi sää on, sitä enemmän tehoa akulta vaaditaan esimerkiksi sisätilojen lämmitykseen, mikä loppujen lopuksi vaikuttaa toimintamatkaan. Hyvä vinkki on lämmittää autoa latauksen aikana. Näin akun tehoa ei kulu auton lämmittämiseen ja pääset samalla istumaan mukavan lämpimään autoon.

  Lue kaikki vinkkimme siitä, miten maksimoit toimintamatkan talvioloissa.

 • Onko ajotavalla vaikutusta sähköauton toimintamatkaan?

  Kyllä, aggressiivinen ajotapa vaatii akulta enemmän tehoa. Jos esimerkiksi jarrutat usein ja voimakkaasti, akku joutuu tekemään kovemmin töitä, ja loppujen lopuksi se vaikuttaa toimintamatkaan. Jos haluat maksimoida sähköauton toimintamatkan, rauhallinen ja hallittu ajotapa on paras.

 • Mitä eroa on sähköautolla ja ladattavalla hybridillä?

  Eroja on useita, kuten se, että sähköauto toimii 100-prosenttisesti sähköllä, kun taas ladattavassa hybridissä on sekä sähkö- että polttomoottori. Kun akku on tyhjä, ladattavalla hybridillä ajoa jatketaan polttomoottorilla.

  Lue lisää eroista ja yhtäläisyyksistä artikkelista Sähköautojen ja ladattavien hybridien väliset yhtäläisyydet ja erot.

Miten sähköauto ladataan?

Sähköauton lataus on helppoa ja vaivatonta latauspisteen kautta siellä, missä asut. Sähköauton voi ladata myös jollakin monista latauspisteitä, joita on eri puolella Suomea ja maailmaa.

Lataaminen onnistuu tavallisesta pistorasiastakin, mutta emme suosittele sitä, sillä vaarana on ylikuumeneminen. Tavallisia pistorasioita ei useimmiten ole tarkoitettu niin suurille ja pitkäkestoisille sähkövirroille.

Lue lisää
Paljonko sähköauton lataaminen maksaa

Paljonko sähköauton lataaminen maksaa?

Sähköauton lataamiskustannukset on helppo laskea kertomalla sähkökustannukset akun kapasiteetilla. Kotona lataamisen kustannukset vaihtelevat tietenkin solmimasi sähkösopimuksen, asuinpaikkasi ja vuodenajan mukaan. 

 

Käytämme ohjearvoa 0,15 €/kWh* ja BMW iX3:n akun kapasiteettia (80 kWh).

 

1,50 x 80 = 120. Sähkökäyttöisellä BMW iX3:llä ajat siis 459* km noin 12 eurolla.

 

*Keskimääräiset sähkön kokonaiskustannukset kilowattitunnilta vuonna 2019 tavallisessa omakotitalossa.

Lue lisää

Tulevaisuuden sähköautot.

BMW Concept i4.

BMW Concept i4.

Ensimmäinen sähköinen Gran Coupémme ja viidennen sukupolven BMW eDrive -tekniikka sekä yli 600 kilometrin* toimintamatka. Sähköisen tyylikkyyden ja suorituskyvyn uusi muoto. Valmistus alkaa vuonna 2021.
Lisätietoa autosta
BMW Vision M NEXT

BMW Vision M NEXT.

A Statement for the Driver: BMW Vision M NEXT avaa näkymän, josta voimme aavistaa, miltä merkin BMW M sähköistetty tulevaisuus voi näyttää.
Lisätietoa autosta
Kiinnostaako sähköauton ostaminen?

Kiinnostaako sähköauton ostaminen?

Hanki sähköinen innovaattorimme BMW i3.

Jos hankit sähköauton BMW i3, saat nauttia tulevaisuuden sähköisestä ajamisen ilosta. Saat kaupan päälle uusimman tekniikan ja modernit designelementit, luonnollisesti koko auton kattavalla tyylikkyydellä viimeisteltynä.

Lue lisää
eAcademy

BMW eAcademy.

Kaikki ladattavia autoja koskevat vinkit, neuvot ja uutiset.

BMW eAcademy.

Kaikki ladattavia autoja koskevat vinkit, neuvot ja uutiset.

BMW-UUTISKIRJE.

Tilaa BMW-uutiskirje ja saat tuoreimmat BMW-uutiset automalleistamme, tuotteistamme ja tapahtumistamme suoraan sähköpostiisi.

Lue lisää
plug-in hybrid

KIINNOSTAAKO PLUG-IN HYBRIDIT?

Kaikki lievistä kevythybridit.

KAIKKI KEVYTHYBRIDEISTÄ.

 • Ilman hakasulkeita ilmoitetut arvot koskevat perusmallia, jossa on vakiovarusteinen vaihteisto ja hakasulkeissa ilmoitetut arvot mallia, jossa on lisävarusteinen vaihteisto.

  Esitetyt polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä koskevat luvut on määritetty tyyppihyväksynnän ajankohtana voimassa olleen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 715/2007 mukaisesti. Henkilöautojen kulutuksen ja päästöjen mittaustavasta (WLTP) johtuen autoon valitut varusteet voivat vaikuttaa hiilidioksidipäästöihin ja sitä kautta autoveron määrään sekä auton kokonaishintaan. Pyydä lisätietoja BMW-jälleenmyyjältäsi. Oikeudet rakenteiden ja varusteiden muutoksiin sekä virheisiin pidätetään. Maakohtaisia varusteita ei tässä voida ottaa huomioon. Lisätietoa päästöistä ja WLTP-asetuksesta löydät sivulta www.bmw.fi/wltp.

  Lisätietoja uusien henkilöautojen virallisista polttonesteen kulutus- ja CO2-päästötasoista löydät Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) sivuilta autovertaamo.trafi.fi.