Placeholder.

SÄHKÖAUTON JA PLUG-IN-HYBRIDIN LATAAMINEN.

Lataa oikein. Aja fiksusti. Pidennä toimintamatkaa.

Sähköauton ja Plug-in-Hybridin lataaminen.Lataa oikein. Aja fiksusti. Pidennä toimintamatkaa.

Lataaminen ja ajomatka.

Lataamalla oikein pidennät toimintamatkaa.

Kytke latauskaapeli pistorasiaan ja lataa. Niin helppoa se on. Sähköistetty ajaminen saattaa kuitenkin herättää kysymyksiä, joten tähän on koottu kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää lataamisesta ja toimintamatkasta. Tiesitkö esimerkiksi, että BMW i3:n akku latautuu 80-prosenttisesti vain 45 minuutissa? Aika nopeaa, vai mitä? 80-prosenttisella varaustasolla ajaa monta kertaa päiväkotiin, treeneihin ja ruokakauppaan. Jos harkitset sähköauton ostoa ja pohdit sen toimintamatkaa, lue jäljempänä tällä sivulla oleva kooste. Pikalinkeistä saat lisätietoa aiheesta, vastauksia yleisiin kysymyksiin.

Lue lisää

3 nopeaa vinkkiä lataamiseen.

 • 01 Lataa auto säännöllisesti.
 • 02 Kun lataat juuri ennen ajoon lähtöä, toimintamatka pitenee.
 • 03 Lataa aina hyväksytyissä latauspisteissä.

NÄIN AJAT LADATTAVALLA AUTOLLA KEVÄÄLLÄ.

 • 01 Jos aiot ajaa pidemmän matkan, suunnittele reittisi latauspisteiden varalta.
 • 02 Pysäköi sisätiloihin, jos mahdollista. Lämmitetty akku pidentää toimintamatkaa.
 • 03 Lataa akku heti aluksi täyteen ja lataa sitä tarvittaessa lisää matkan varrella.
 • 04 Seuraa nopeita säävaihteluita, ne vaikuttavat toimintamatkaan.
 • 05 Pidä radio päällä. Sen kulutus on lähes olematonta, ja se tekee matkanteosta mukavampaa.

OPETTELE TERMIT

 • 01 Voltti (V) – sähköjännitteen yksikkö.
 • 02 Watti (W) – sähkötehon yksikkö.
 • 03 Kilowattitunti (kWh) – energiayksikkö, joka vastaa watin tehoa tunnin ajan.
 • 04 Yksivaiheinen verkkovirta – perussähkö, jota saadaan useimmista kotitalouksien pistorasioista.
 • 05 Kolmivaihevirta – vakaa virtalähde, joka kestää suurempia kuormia.

ETHÄN UNOHDA TILATA UUTISKIRJETTÄMME.

Istahda kuljettajan paikalle - saat tietää uutiset ensimmäisenä.

BMW-UUTISKIRJE.

Tilaa BMW-uutiskirje ja saat tuoreimmat BMW-uutiset automalleistamme, tuotteistamme ja tapahtumistamme suoraan sähköpostiisi.

Lue lisää

Latausvaihtoehdot.

BMW:n sähköinen liikkuvuus latausasema sähköauto lataaminen kotona

Lataaminen kotona.

BMW Charging tekee kotona lataamisesta yksinkertaista ja kätevää. Käytössäsi on useita erilaisia tuotteita ja palveluita, joilla voit ladata BMW-sähköautosi ja -Plug-in hybridisi kotona jopa 22 kW:lla.
Tutustu kaikkiin tuotteisiin
BMW:n sähköinen liikkuvuus latausasema sähköauto lataaminen matkoilla

Lataus julkisissa latauspisteissä.

Oletko matkoilla ja haluat ladata BMW-sähköautosi ja -Plug-in hybridisi? BMW Chargingin avulla sinulla on aina pääsy jatkuvasti kasvavaan julkisten latauspisteiden verkostoon kaupungeissa, parkkipaikoilla ja tärkeiden liikennereittien varrella.
Tutustu kaikkiin tuotteisiin

NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ NÄYTTÄÄ SINULLE LATAUSTIEDOT.

Navigointijärjestelmä näyttää sinulle lataustiedot.

Verkotettu navigointijärjestelmä antaa tietoa latauspisteistä ja opastaa sinut tehokkainta reittiä pitkin kohteeseesi. Näet aina akun varaustason ja toimintamatkan sähköllä ajettaessa. Lataa BMW Connected -sovellus ja verkotu autosi kanssa.

Lataaminen kotona.

BMW Chargingilla lataaminen kotona ei ole koskaan ollut näin yksinkertaista ja kätevää. Käytössäsi on useita erilaisia tuotteita ja palveluita, joilla voit ladata BMW-sähköautosi ja -Plug-in hybridisi kotona jopa 22 kW:lla. Tarjoamiimme palveluihin tulevat kuulumaan asennuspalvelu ja erityinen vihreän sähkön tariffi kotona lataamista varten. Sinun BMW-jälleenmyyjäsi neuvoo sinua mielellään – myös räätälöidyistä pakettiratkaisuista.
BMW:n sähköinen liikkuvuus lataaminen kotona
Flexible Fast Charger

Flexible Fast Charger.

BMW Flexible Fast Charger on mobiili kotilaturi kaikille sähköautoille. Tällä asetuksella kotitalouspistorasioista saadaan suurimmillaan 1,8 kW:n (tyyppi E + F (CEE 7/7), schuko, 8 A) latausteho. Nopean lataamisen mahdollistavat lisävarusteena saatavat adapterikaapelit, joilla voidaan ladata virtaa teollisuuspistorasioista jopa 11 kW:lla. Flexible Fast Charger mukauttaa lataustehon automaattisesti aina valittuun virtalähteeseen ja kytkeytyy virransyöttöhäiriö- tai ylikuumenemistilanteissa pois päältä.
Älykas latausasema sisältäen asennuksen

Älykas latausasema sisältäen asennuksen.

Latausasemalla lataat merkittävästi nopeammin kuin tavallisesta seinäpistorasiasta. Latausasemalla lataaminen on turvallista, varmaa eikä lataamisesta aiheudu pääsulakkeen ylikuormitusriskiä. Laitteen asennus koulutetun sähköasentajan toimesta kuuluu vakiotoimitukseen.
Lue lisää
BMW:n sähköinen liikkuvuus sähköauton lataaminen vakiolatauskaapeli

Vakiolatauskaapeli.

Viiden metrin johto on yleensä riittävä pistorasiaan liittämistä varten. Jatkojohtojen ja haaraliittimien käyttö on kielletty. Latauskaapeli pystyy käsittelemään jopa 1,8 kW: n ja 8 A: n lataustehon. Lataustehoa voidaan säätää ajoneuvovalikon asetuksista. Suosittelemme lataustehoa 1,3 kW ja 6 A, kun lataat tavallisen pistorasian kautta.
BMW Connected Charging.

Connected Charging.

Connected Charging- digitaalisten palveluiden avulla löydät helposti ja yksinkertaisesti lähimmät latausasemat ympäristöstäsi. Järjestelmä kertoo sinulle niiden saatavuuden sekä tarjotun lataustehon. Näin säästät aikaa ja ajamista, kun haluat ladata BMW-sähköautosi ja -Plug-in Hybridisi.
BMW Wallbox.

CHARGING SUPPORT BMW WALLBOX.

LATAUS JULKISISSA LATAUSPISTEISSÄ.

Oletko matkoilla ja haluat ladata BMW-sähköautosi ja -Plug-in hybridisi? BMW Chargingin avulla sinulla on aina pääsy jatkuvasti kasvavaan julkisten latauspisteiden verkostoon kaupungeissa, parkkipaikoilla ja tärkeiden liikennereittien varrella. Verkostossa on myös High Power Charging -latausasemia, joilla sähköautosi lataus sujuu huippunopeasti. Latausasemat näytetään BMW-autosi navigointijärjestelmässä, sovelluksessa sekä verkko-osoitteessa www.bmw-charging.com, ja ne voidaan ottaa käyttöön sovelluksella tai BMW Charging Card -kortilla. BMW Charging Card -kortti ja latauskaapeli (Mode 3) kuuluvat valmiiksi BMW-sähköautosi tai -Plug-in hybridisi toimituksen sisältöön.
BMW:n sähköautot lataus julkisissa latauspisteissä
BMW lataaminen matkoilla lataaminen BMW Charging Card -kortilla

BMW Charging Card.

BMW-sähköautosi toimituksen sisältöön kuuluvat valmiiksi latauskaapeli (Mode 3) sekä BMW Charging Card -kortti, jonka avulla pääset BMW Charging-palvelun laajaan ja jatkuvasti kasvavaan julkiseen latausverkkoon. Latausverkkoon kuuluu lukuisia High Power Charging -latausasemia, joilla sähköautosi lataus sujuu huippunopeasti matkoillasi, esim. kumppanillamme IONITYllä Euroopassa. Eri tarjoajien latauspisteet näkyvät BMW:n navigointijärjestelmässä, sovelluksen kautta tai verkkosivustolla, ja ne voidaan aktivoida latausta varten sovelluksen tai BMW Charging Cardin kautta. Kaikki BMW Charging -lataukset ovat nähtävissä yleisnäkymässä kuukausilaskulla.
Tutustu
BMW:n sähköinen liikkuvuus sähköauton lataaminen IONITY

IONITY.

BMW-konsernin perustama IONITY-yhteisyritys rakentaa tehokasta pikalatausverkkoa sähköautoille Eurooppaan. Kyseessä on tärkeä askel, jonka avulla sähköinen liikkuvuus voidaan taata myös pitkillä matkoilla. Näin sähköinen liikkuvuus voidaan vakiinnuttaa markkinoille. Esimerkiksi BMW iX3 -ajoneuvosi lataat 34 minuutissa 0 %:sta 80 %:iin. IONITY High Power Charging -latausasemat on integroitu BMW Charging-palvelun julkiseen latausverkkoon, ja niitä voidaan käyttää lisämaksusta eksklusiiviseen etuhintaan. BMW Charging tarjoaa jatkuvasti houkuttelevasti hinnoiteltuja latauspaketteja kaikille sähköisille ajoneuvoille. Ajankohtaiset tiedot voit lukea myös osoitteesta www.bmw-charging.com.
Tutustu
BMW:n sähköinen liikkuvuus sähköauton lataaminen matkoilla lataaminen BMW Charging Card -kortilla

BMW Connected Charging.

Connected Charging-palveluilla voit käyttää BMW-sähköautosi tai -Plug-in Hybridisi toimintasädettä tehokkaasti. Järjestelmä ilmoittaa sinulle reittisi varrella olevista lähimmistä latausasemista ja osoittaa mielenkiintoisia kohteita, kuten kahviloita tai ravintoloita, jotta voit hyödyntää latausajan järkevästi ja parhaalla mahdollisella tavalla.
BMW:n sähköinen liikkuvuus sähköauton lataaminen latauskaapeli (Mode 3) julkisiin latauspisteisiin

Latauskaapeli (Mode 3) julkisiin latausasemiin.

Julkisiin latausasemiin tarkoitettu latauskaapeli (Mode 3), joka kuuluu BMW Charging Card -kortin ohella monilla markkina-alueilla perusvarusteluun, mahdollistaa ajoneuvon akun kätevän lataamisen julkisilla latausasemilla. Sitä voidaan käyttää kolmivaiheiseen lataamiseen jopa 22 kW:n latausteholla. Tarkka latausteho vaihtelee ajoneuvon ja latausaseman mukaan. Latauskaapeli on viisi metriä pitkä ja basaltinharmaa.
BMW:n sähköinen liikkuvuus BMW eDrive Zone -alueet & BMW Points -bonusjärjestelmä

BMW eDrive Zone -alueet & BMW Points -bonusjärjestelmä.

Ympäri maailmaa yhä useampi kaupunki määrittelee alueita, joilla ei saa olla lainkaan autoliikennettä tai sitä saa olla vain rajoitetusti. Joissain Saksan kaupungeissa on niin kutsuttuja ympäristöalueita, jotka vähentävät pakokaasupäästöjä ja CO₂-päästöjä paikallisesti haitallisten aineiden arvoja rajoittamalla. Jotta ajo kyseisten ympäristöalueiden läpi sujuisi mahdollisimman päästöttömästi, olemme kehittäneet BMW eDrive Zone -alueen. Sen avulla BMW Plug-in Hybridisi tunnistaa täysin automaattisesti, milloin se ajaa ympäristöalueen läpi, ja kytkee itsenäisesti paikallisesti päästöttömään, puhtaasti sähköiseen käyttöön.

Ukk: Tärkeimmät lataamiseen liittyvät kysymykset ja vastaukset.

 • Mikä on BMW Charging?
 • Miten voin ladata BMW-sähköautoni ja BMW -Plug-in hybridini kotona?
 • Voinko ajaa sähköautolla, jos kotona ei ole latausmahdollisuutta?
 • Missä voin ladata BMW-sähköautoni ja BMW -Plug-in hybridini matkoilla?
 • Miten löydän matkoilla sopivan latausmahdollisuuden?
 • Miten saan pääsyn julkisiin latauspisteisiin, ja miten minua laskutetaan?
 • Miten voin tarkastaa BMW-sähköautoni tai BMW Plug-in hybridini latauksen tilan?
 • Minkälainen akun lataustila on optimaalisin BMW-sähköautolleni?
 • Mitä minun tulisi ottaa huomioon BMW Plug-in hybridiäni ladatessa?
 • Miten vaihtovirralla (AC), tasavirralla (DC) ja High Power Charging -latauspisteessä (HPC) lataaminen eroavat toisistaan?
 • Voinko ajaa BMW-sähköautollani myös pidemmän matkan?
BMW Haluan tutustua kestävään kehitykseen

Haluan tutustua kestävään kehitykseen.

Haluan tutustua toimintamatkaan

Lisätietoja lataamisesta

Harkinnassa sähköauto?

Harkinnassa sähköauto?

Kiinnostaako Plug-in hybridit?

Kiinnostaako Plug-in hybridit?

plug-in hybrid

KIINNOSTAAKO PLUG-IN HYBRIDIT?

Sähköautot

HARKINNASSA SÄHKÖAUTO?

 • Ilman hakasulkeita ilmoitetut arvot koskevat perusmallia, jossa on vakiovarusteinen vaihteisto ja hakasulkeissa ilmoitetut arvot mallia, jossa on lisävarusteinen vaihteisto.

  Esitetyt polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä koskevat luvut on määritetty tyyppihyväksynnän ajankohtana voimassa olleen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 715/2007 mukaisesti. Henkilöautojen kulutuksen ja päästöjen mittaustavasta (WLTP) johtuen autoon valitut varusteet voivat vaikuttaa hiilidioksidipäästöihin ja sitä kautta autoveron määrään sekä auton kokonaishintaan. Pyydä lisätietoja BMW-jälleenmyyjältäsi. Oikeudet rakenteiden ja varusteiden muutoksiin sekä virheisiin pidätetään. Maakohtaisia varusteita ei tässä voida ottaa huomioon. Lisätietoa päästöistä ja WLTP-asetuksesta löydät sivulta www.bmw.fi/wltp.

  Lisätietoja uusien henkilöautojen virallisista polttonesteen kulutus- ja CO2-päästötasoista löydät Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) sivuilta autovertaamo.trafi.fi.