BMW 3-sarjan Touring (G21), sivukuva talojen edessä ajavasta autosta, taustalla vuoria
PolttoainetyyppiBensiiniDieselHybridi

THE 3

BMW 3-SARJAN TOURING

PolttoainetyyppiBensiiniDieselHybridi
THE 3BMW 3-SARJAN TOURING

BMW 3-sarjan Touring on täydellinen yhdistelmä innovatiivisuutta, toimivuutta ja urheilullista dynamiikkaa. Se erottuu muista all-rounder-malleista aidolla sporttisuudellaan, ja sen erittäin tehokkaat TwinPower Turbo -moottorit, täydellisesti sovitetut alustakomponentit ja huippumodernit avustinjärjestelmät takaavat ajodynamiikan, joka on ylivertainen tässä segmentissä. Auto ilmentää tätä suvereeniutta myös paikallaan ollessaan. Sisätilan innovatiiviset ratkaisut ja älykäs, digitaalinen BMW Personal Assistant avustavat sinua monipuolisesti, jos niin haluat – näin saat enemmän aikaa elämän tärkeille asioille.

Lue lisää

BMW 3-SARJAN TOURINGIN INNOVATIIVINEN TOIMINNALLISUUS.

Olipa kyse perhelomasta, viikonloppumatkasta tai ostosreissusta – BMW 3-sarjan Touring tarjoaa arkeesi mukavuutta. Sisä- ja tavaratilan lukuisat innovatiiviset säilytys- ja sijoitusmahdollisuudet tarjoavat tilaa kaikelle, mitä haluat ottaa mukaan. Jos autossa halutaan kuljettaa suuria tavaroita, takaistuimien selkänojat voidaan nappia painamalla kääntää automaattisesti eteen, jolloin tavaratilan koko yli kolminkertaistuu. Tavaratilan pohjassa on innovatiiviset liukuestekiskot, joiden ansiosta myös raskaat tavarat voidaan kuljettaa turvallisesti. Kun auto lähtee liikkeelle, liukuestekiskot nousevat automaattisesti ylös ja pitävät tavaran paikallaan. Lisäksi innovatiivinen Comfort Access -järjestelmä mahdollistaa takaluukun avaamisen ja sulkemisen koskettamatta, kun jalkaa heilauttaa takapuskurin alla. Nämä ja monet muut varusteet tekevät BMW 3-sarjan Touringista luokkansa urheilullisimman tilaihmeen.
BMW 3-sarjan Touring (G21), erikseen avattava takalasi

Erikseen avattava takalasi.

Erikseen avattava takalasi helpottaa pienten tavaroiden lastaamista tavaratilaan ja niiden pois ottamista, sillä sen ansiosta koko takaluukkua ei tarvitse avata.
BMW 3-sarjan Touring (G21), BMW-laserajovalot

BMW-laserajovalot.

Mukautuvat BMW-laserajovalot valaisevat laserkaukovalotilassa ajorataa jopa 530 metrin päähän eli lähes kaksi kertaa pitemmälle kuin tavalliset ajovalot. Parempi näkyvyys pimeässä lisää selvästi ajamisen turvallisuutta. Siniset korostukset ja BMW Laser -tekstilogot valonheittimissä korostavat auton teknistä edistyksellisyyttä ja urheilullisuutta.
BMW 3-sarjan Touring (G21), Welcome Light Carpet

Welcome Light Carpet -ulkovalomatot.

Welcome Light Carpet -ulkovalomatto heijastetaan valaisemaan aluetta maassa auton ovien edessä, ja näin syntyy kutsuva tervetulotoivotus. Siten myös autoon nousu ja autosta poistuminen pimeässä on turvallisempaa.
BMW 3-sarjan Touring (G21), läpilastausjärjestelmä

Läpilastausjärjestelmä.

Takaselkänojat ovat suhteessa 40:20:40 eteen käännettävissä tavaratilan muuntamiseksi. Näin autossa voidaan esimerkiksi kahden takamatkustajan lisäksi kuljettaa pitkiä esineitä, kuten suksi- tai lumilautapusseja. Käytännölliset ovat myös keskikyynärnojaan sijoitetut kaksi mukitelinettä.
BMW 3-sarjan Touring (G21), säilytystilapaketti

Säilytystilapaketti.

Säilytystilapaketti sisältää kannellisen säilytyslokeron kojelaudassa kuljettajan puolella, lehtiverkot etuistuinten takaosissa sekä kaksi lataustoiminnollista USB-liitäntää keskikonsolissa takana. Tavaratilassa on oikealla puolella tavaraverkko pikkutavaroita varten ja kiinnitysvyö.
BMW 3-sarjan Touring (G21), Ambient-tunnelmavalaistus

Ambient-tunnelmavalaistus.

Ambient-tunnelmavalaistus sekä etu- ja takaovien oviverhousten muotokorostusvalot tuovat sisätiloihin pimeään aikaan ajettaessa nautinnollisen viihtyisän valoilmeen. Kuudessa himmennettävissä olevassa valodesignissa on neljän toimintotilan ohella dynaaminen toiminto. Welcome Light Carpet -ulkovalomatot valaisevat aluetta avattujen ovien edessä.

BMW 3-SARJAN TOURING PLUG-IN HYBRID -MALLIT.

Tutustu innovatiivisella hybridimoottorilla varustettuihin BMW 320e, BMW 320e xDrive, BMW 330e ja BMW 330e xDrive Touringiin.

Kahden maailman parhaat puolet. BMW 3-sarjan Touring Plug-in Hybrid -mallit BMW 320e, BMW 320e xDrive, BMW 330e ja BMW 330e xDrive tarjoavat sinulle kestävää liikkuvuutta ja tehokkaan ajodynamiikan. Tutustu näiden innovatiivisten BMW-hybridiautojen lukuisiin etuihin ja lue lisää niiden käyttövoimakonseptista, ajodynamiikasta, BMW Chargingista ja BMW ConnectedDriven kätevistä digitaalisista palveluista.
Plug-in Hybrid, BMW 3-sarjan Touring 2021 G21, kolmen neljäsosan näkymä sivulta latauksessa ja malli

BMW 3-sarjan Touringin Plug-in Hybrid -teknologia.

Kahden järjestelmän saumaton yhteispeli: 3-sarjan Touring Plug-in Hybrideissä BMW 320e, BMW 320e xDrive, BMW 330e ja BMW 330e xDrive yhdistyvät sähköinen BMW eDrive -voimansiirtoteknologia ja tehokas BMW-polttomoottori. Yhdessä nämä käyttövoimayksiköt tuottavat ajokokemuksen, joka tarjoaa erinomaisen taloudellisuuden ja huippuluokan ajamisen ilon – ajotilan mukaan paikallisesti päästöttömästi ja lähes äänettömästi tai mukaansatempaavan vahvavääntöisesti ja myös pitkille ajomatkoille riittävällä toimintasäteellä. BMW 320e xDrive ja BMW 330e xDrive Touringissa optimaalisesta dynamiikasta ja vetopidosta huolehtii lisäksi tämän ajoneuvosegmentin plug-in hybrideissä ainutlaatuinen BMW xDrive -neliveto. Taloudellisuutta lisää myös niin kutsuttu rekuperaatio, jossa liike-energia muutetaan jarrutuksen aikana sähköenergiaksi, joka syötetään akkuun.
Lisää BMW Plug-In Hybrid -käyttövoimasta
Plug-in Hybrid, BMW 3-sarjan Touring 2021 G21, kolmen neljäsosan näkymä tiellä liikkeellä olevan auton keulasta

BMW 3-sarjan Touring Plug-in Hybridien käyttötilat.

Halusitpa ajaa pelkällä sähköllä ja päästöttömästi töihin tai voimakasta ja dynaamista suorituskykyä ja riittävän toimintasäteen viikonloppureissuja varten – BMW 3-sarjan Touring -hybridiautot 320e, 320e xDrive, 330e ja 330e xDrive pitävät sinulle kaikki mahdollisuudet avoinna. Niiden älykkäät ajotilat varmistavat poltto- ja sähkömoottorin optimaalisen yhteispelin joka tilanteessa. Koe uraauurtavan teknologian lumovoima ja ainutlaatuinen ajokokemus.
Lisää BMW Plug-In Hybrid -käyttövoimasta
Plug-in Hybrid, BMW 3-sarjan Touring 2021 G21, kolmen neljäsosan näkymä rakennuksen edessä latauksessa olevan auton keulasta

BMW 3-sarjan Touring Plug-in Hybiridien lataus.

Kotona tai matkan varrella: BMW Charging tarjoaa sinulle räätälöityjä ratkaisuja BMW 3-sarjan Touring -hybridiautosi lataamiseen. Vakiovarusteisen tavallisiin pistorasioihin tarkoitetun vakiolatauskaapelin (mode 2) ohella BMW Wallbox mahdollistaa sinulle erityisen mukavan, turvallisen ja nopean lataamisen. BMW 3-sarjan Touring -mallien BMW 320e, BMW 320e xDrive, BMW 330e ja BMW 330e xDrive latausaika (0–100 %) on 3,7 kW:n latausteholla (BMW Wallbox, Flexible Fast Charger, julkiset latausasemat) noin 3,6 tuntia ja 2,3 kW:n latausteholla (tavallinen pistorasia) noin 6,0 tuntia.
Lisää BMW Chargingista
Plug-in Hybrid, BMW 3-sarjan Touring 2021 G21, navigointijärjestelmä, lähikuva

BMW 3-sarjan Touring Plug-in Hybridien digitaaliset palvelut.

Ota kaikki irti ajomatkan joka metriltä: BMW tarjoaa sinulle innovatiivisia digitaalisia palveluja, jotka tekevät arjen liikkumisesta BMW 3-sarjan Touring 320e:llä, 320e xDrivella, 330e:llä tai 330e xDrivella entistäkin helpompaa ja mukavampaa. BMW Connected Charging näyttää sinulle luotettavasti lähimmät reittisi varrella olevat julkiset latausasemat ja antaa niistä lisätietoja, kuten aseman vapaana olevat latauspisteet, latauksesta aiheutuvat kustannukset ja ehdotuksia paikoista, joissa voit viettää latausajan. My BMW -sovelluksesta näet aina selkeästi lataustilan ja viimeisimmät lataussyklit. Push-ilmoituksilla saat esimerkiksi tiedon siitä, että autosi akku on ladattu täyteen. Saatavillasi on myös muita digitaalisia palveluja, kuten BMW Intelligent Personal Assistant ja Smartphone Integration, jotka helpottavat päivittäistä liikkumistasi entisestään ja joiden avulla nautit BMW 3-sarjan Touring Plug-in Hybridissä rennosta ajamisen ilosta.
Lisää digitaalisista palveluista

BMW 3-SARJAN TOURINGIN AVUSTINJÄRJESTELMÄT JA CONNECTIVITY.

BMW 3-sarjan Touring (G21), kuljettajan puolelta otettu kuva etuistuimista ja ohjaamosta

BMW 3-sarjan Touringin pyrkimyksenä on viedä sinut turvallisesti määränpäähäsi – ja tehdä samalla ajamisesta urheilullinen elämys. Driving Assistant Professionalin ja Parking Assistantin älykkäät kuljettajan avustinjärjestelmät mahdollistavat jo osittaisen avustavan itseajamisen. Tukenasi ovat muun muassa aktiivinen vakionopeussäädin, jossa on Stop&Go-toiminto ja jarrutustoiminnollinen peräänajovaroitin ja henkilö- ja polkupyöräilijätunnistus, sekä ohjaus- ja kaista-avustin, joka on käytettävissä ajonopeuteen 210 km/h saakka. Pysäköintiavustin, joka pysäköi ja lähtee pysäköinnistä automaattisesti, ja automaattinen peruutusavustin viitoittavat tietä kohti autonomista ajamista. Optimaalista mukavuutta ja parasta mahdollista turvallisuutta – kaikissa ajotilanteissa. Tätä varten tukenasi on aina myös innovatiivinen BMW Intelligent Personal Assistant -avustin. Se panee merkille tekemäsi päätökset ja säädöt ja oppii tuntemaan sinut päivä päivältä paremmin. Se ohjaa halutessasi navigointi-, viihde- ja Office-toimintoja ja tietää aina lyhimmän reitin lempiravintolaasi. Aidon assistentin tavoin se vastaa autoa koskeviin kysymyksiisi ja antaa sinulle tietoja BMW 3-sarjan Touring -autostasi ja sen lukuisista innovatiivisista varusteista ja toiminnoista.

INTUITIIVINEN JA ENNAKOIVA.

BMW 3-sarjan Touring (G21), Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional varmistaa optimaalisen mukavuuden ja turvallisuuden kriittisissä tai yksitoikkoisissa ajotilanteissa. Se sisältää Driving Assistant -paketin järjestelmien lisäksi muun muassa ohjaus- ja kaistanpitoavustimen laajennetuilla toiminnoilla, kaistanvaihto- ja pysähdyksiinjarrutusavustimen sekä kaistanpitoavustimen aktiivisella sivutörmäyssuojalla.
BMW 3-sarjan Touring (G21), Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus helpottaa auton pysäköimistä ja ahtaissa paikoissa ajamista. Se sisältää mm. Surround View -järjestelmän, jossa näkyminä ovat Top View, Panorama View ja Remote 3D View, sekä sivusuuntaisen pysäköintietäisyyden valvonnan, hätäjarrutustoiminnon, aktiivisen pysäköintietäisyyden valvonnan (Active Park Distance Control), peruutusavustimen sekä pysäköintiavustimen, joka osaa täysin automaattisesti tehdä taskupysäköinnin tai pysäköidä auton poikittain kadun suuntaan nähden.
BMW Drive Recorder -ajotallennin

BMW Drive Recorder -ajotallennin

BMW Drive Recorder -ajotallentimella on mahdollista tallentaa videota auton ympäristöstä ja katsoa kyseinen video esimerkiksi monitoiminäytöltä. Videon voi myös viedä USB-liitännän kautta muuhun päätelaitteeseen. Tärkeät tiedot autosta, kuten ajonopeus ja GPS-sijainti, tallentuvat synkronoidusti videokuvan yhteyteen. BMW Drive Recorder -ajotallentimessa on kaksi alatoimintoa: Eventrecorder-tapahtumatallennin ja Crashrecorder-törmäystallennin.
BMW 3-sarjan Touring (G21), BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional.

Navigoinnilla varustettu BMW Live Cockpit Professional sisältää laadukkaan näyttöyhdistelmän, joka koostuu tarkkapiirtoisesta 10,25-tuumaisesta monitoimikosketusnäytöstä ja täysin digitaalisesta 12,3-tuumaisesta mittaristonäytöstä. BMW Operating System 7 -käyttöjärjestelmää voidaan käyttää mm. iDrive Touch -monitoimisäätimellä.
Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Haluatko pitää BMW-autosi ohjelmat päivitettyinä? Remote Software Upgrade -etäpäivitystoiminnolla BMW-autosi on aina ajan tasalla. Päivitykset asennetaan Over the Air, aivan kuten älypuhelimien päivitykset. Näin voit aktivoida autossasi myös muita toimintoja.
BMW Maps

BMW Maps.

Matkan suunnittelusta ja valmistelusta aina ajoon ja jopa pysäköintiin: BMW Maps takaa sinulle erinomaisen navigointikokemuksen. Tee matkastasi entistä mukavampi ja yksilöllisempi – intuitiivisen käytön ja kuljettajalle täydellisesti sovitetun navigoinnin avulla.

AJODYNAMIIKKA

BMW 3-sarjan Touring (G21) Dravite Grey, kolmen neljäsosan näkymä liikkeellä olevan auton keulasta maaseudulla

Suvereeni voimantuotto.

Kärkipaikalla jo ennen liikkeelle lähtöä: BMW 3-sarjan Touring on luokkansa ykkönen suorituskyvyssä ja ajodynamiikassa. Siitä huolehtivat voimakkaat BMW TwinPower Turbo -moottorit, joiden spontaani reagointiherkkyys takaa maksimaalisen ajamisen ilon jo pieniltä kierrosluvuilta alkaen. Voit itse valita, miten sporttisesti haluat ajaa: ajodynamiikkakatkaisimella voit valita adaptiiviselle M alustalle ja Steptronic Sport -vaihteistolle haluamasi luonteen mukavuuspainotteisesta aina erittäin urheilulliseen. Lisävarusteena saatava M Sport -tasauspyörästö takaa lisäksi yhdessä mukautuvan sport-ohjaustehostuksen kanssa optimaalisen käsittelyn ja ketterän ajettavuuden.

BMW 3-SARJAN TOURINGIN AJODYNAMIIKKA.

BMW 3-sarjan Touring (G21), adaptiivinen M alusta

ADAPTIIVINEN M ALUSTA.

Kymmenen millimetriä madallettu adaptiivinen M alusta säätyy elektronisesti ohjatusti tieolosuhteisiin ja kulloiseenkin ajotilanteeseen. Lisäksi kuljettaja voi ajodynamiikkakatkaisimella valita alustan toiminnalle haluamansa luonteen: mukavuuspainotteisesta erittäin urheilulliseen ja ketterään.
BMW 3-sarjan Touring (G21), M Sport -jarrut

M SPORT -JARRUT.

M Sport -jarruissa on edessä siniset kiinteät nelimäntäiset jarrusatulat ja takana siniset kelluvat yksimäntäiset jarrusatulat. Jarrusatuloita koristavat M mallimerkintälogot, ja jarrulevyt ovat normaalia suuremmat. Jarrut ovat erinomaisen tehokkaat.
BMW 3-sarjan Touring (G21), mukautuva sport-ohjaustehostus

MUKAUTUVA SPORT-OHJAUSTEHOSTUS.

Mukautuva sport-ohjaustehostus, jossa on Servotronic, varmistaa auton suoran ja tarkan ohjaustuntuman sekä kevyet ohjauspyörän kääntämiseen tarvittavat voimat. Tämä ohjaustehostus reagoi ohjauspyörän kääntämisen määrään ohjauksen välitystä muuttaen. Siten se helpottaa auton käsittelyä urheilullisesti ajettaessa ja lisää mukavuutta autoa pysäköitäessä tai autolla tiukasti käännyttäessä.
BMW 3-sarjan Touring (G21), Steptronic Sport -vaihteisto

STEPTRONIC SPORT -VAIHTEISTO.

8-vaihteinen Steptronic Sport -vaihteisto kytkee vaihteet urheilullisen nopeasti. Automaattisten vaihtamisten lisäksi vaihteet voi kytkeä myös manuaalisesti joko valitsinvivulla tai ohjauspyörän vaihdekatkaisimilla – rauhallisesti lipuen tai sporttisen dynaamisesti ajettaessa. Ajoasetusta SPORT käytettäessä ja kun valitsinvipu on siirretty vasempaan solaan S/M, vaihtamiset tapahtuvat erittäin suorituskykypainotteisesti.

BMW 3-SARJAN TOURINGIN MALLIT.

Business-varustelu

Business-varustelu on nimen veroinen ja tarjoaa konkreettisia etuja. Sisätilassa se sisältää monia käytännöllisiä varusteita, jotka lisäävät auton mukavuutta ja turvallisuutta.
BMW 3-sarjan Touring (G21), Business-varustelu

Business Sport

Business Sport -malli tekee autosta vieläkin dynaamisemman. Ulkopuolella ja sisätiloissa on katseen kiinnittäviä korkeakiiltoisen mustia yksityiskohtia, jotka luovat autoon urheilullisen vaikutelman. Autossa on edessä urheiluistuimet, joiden verhoiluna on kangas-Sensatec-yhdistelmä Black ja jotka antavat parhaan mukavuuden ja tuen. Business-varustelu ja Ambient-tunnelmavalaistus viimeistelevät kokonaisuuden.
BMW 3-sarjan Touring (G21), Business Sport

Business Luxury

Business Luxury -malli tekee autosta upean ylellisen. Hienostuneet, korkeakiiltokromatut designelementit antavat auton ulkonäköön tyylikkään leiman. Sama tyylikkyys jatkuu auton sisätiloissa. Istuimien ensiluokkainen nahkaverhoilu ja korkealaatuiset sisäkoristelistat luovat ylellisen ympäristön.
BMW 3-sarjan Touring (G21), Business Luxury

Business M Sport

Business M Sport -malli tekee autosta vieläkin urheilullisemman. Se sisältää monia yksityiskohtia, jotka terävöittävät auton ulkopuolen ja sisätilan ilmettä sekä lisäävät taatusti ajamisen iloa. Samalla M Sport -alusta ja M aerodynamiikkapaketti parantavat auton ajodynaamisia ominaisuuksia tuntuvasti.
BMW 3-sarjan Touring (G21), Business M Sport
 • Business-varustelu
 • Business Sport
 • Business Luxury
 • Business M Sport

BMW 3-SARJAN TOURINGIN TEKNISET TIEDOT

BMW 330i Touring

Teho, kW (hv), kierrosluvulla 1/min:

 190 (258)/5000–6500

Kiihtyvyys 0–100 km/h, s:

6,0

Polttoaineen kulutus, yhdistetty, l/100 km:

 7,7–6,8

CO2-päästö, yhdistetty, g/km:

176–155

BMW 3-SARJAN TOURINGIN NEUVONTA JA HUOLTOPALVELUT

Huoletonta matkantekoa.

BMW Huolenpitosopimus

BMW Service Inclusive.

#whateverhappens: Täysin huoletta sähköisesti tien päällä: tämä paketti tarjoaa täydellistä läpinäkyvyyttä ja miellyttävää suunniteltavuutta. Valitset itse voimassaoloajan väliltä 4–6 vuotta – tai leasing-asiakkaana kolme vuotta. Huoltopalvelut:
 • Katsastustarkastushuolto
 • Mikrosuodattimen huolto
 • Jarrunestehuolto
Lue lisää BMW Huolenpitosopimuksesta
BMW Teleservices

BMW Teleservices.

BMW ConnectedDriven innovatiiviset Teleservices-palvelut pitävät langat käsissä puolestasi: Kun auto tarvitsee huoltoa tai kun siinä ilmenee vika, järjestelmä lähettää kaikki olennaiset autoa koskevat tiedot valittuun BMW Service -toimipisteeseen. Sen jälkeen BMW Service -toimipiste ottaa sinuun yhteyttä huoltoajankohdasta sopimiseksi. Näin voit olla varma, että saat huollon nopeasti ja mutkattomasti, eikä sinun tarvitse huolehtia itse kaikesta. Teleservices-palvelujen käytön ainoana edellytyksenä on, että olet rekisteröinyt autosi verkossa BMW ConnectedDrive -portaaliin ja valinnut BMW Service -toimipisteen. Lue lisää, miten BMW Teleservices -palvelut tekevät elämästäsi mukavampaa.
Lue lisää
BMW Liikkuvuuspalvelu

BMW Liikkuvuuspalvelu.

Maksuton BMW Liikkuvuuspalvelu on jokaisen BMW-auton kuljettajan käytettävissä ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Soitat vain palveluun ja ammattitaitoiset asiantuntijamme auttavat sinua – joko puhelimitse tai tarvittaessa paikan päällä.
Lue lisää

Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt.

 • Ilman hakasulkeita ilmoitetut arvot koskevat perusmallia, jossa on vakiovarusteinen vaihteisto ja hakasulkeissa ilmoitetut arvot mallia, jossa on lisävarusteinen vaihteisto.

  Esitetyt polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä koskevat luvut on määritetty tyyppihyväksynnän ajankohtana voimassa olleen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 715/2007 mukaisesti. Henkilöautojen kulutuksen ja päästöjen mittaustavasta (WLTP) johtuen autoon valitut varusteet voivat vaikuttaa hiilidioksidipäästöihin ja sitä kautta autoveron määrään sekä auton kokonaishintaan. Pyydä lisätietoja BMW-jälleenmyyjältäsi. Oikeudet rakenteiden ja varusteiden muutoksiin sekä virheisiin pidätetään. Maakohtaisia varusteita ei tässä voida ottaa huomioon. Lisätietoa päästöistä ja WLTP-asetuksesta löydät sivulta www.bmw.fi/wltp.

  Lisätietoja uusien henkilöautojen virallisista polttonesteen kulutus- ja CO2-päästötasoista löydät Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) sivuilta autovertaamo.trafi.fi.