MELKEIN BMW EI OLE BMW.

MELKEIN BMW EI OLE BMW.

Alkuperäiset BMW rengaspaketit
on valinta, johon voit luottaa.

Renkaiden luotettavuuden on oltava itsestäänselvyys, säästä ja tienpinnasta riippumatta. BMW rengaspaketeilla tai irtorenkailla voit matkata seikkailusta toiseen. Ajat niillä yhtä lailla moottoriteitä kuin maaseudun sorateitä.

Alkuperäisten BMW renkaiden on nimittäin täytettävä yli 50 vaatimusta ennen hyväksyntää – jolloin voit turvallisin mielin tehdä matkaa niiden kanssa.

Lue lisää
MELKEIN BMW EI OLE BMW.Alkuperäiset BMW rengaspaketit<br>on valinta, johon voit luottaa.

KOLME VAKUUTTAVAA SYYTÄ.

Rennommin mielin tien päällä: tähtimerkinnällä varustetut BMW renkaat.

Turning rim with fender, BMW M
Turning rim with fender, BMW M
Close-up shot of star marking, BMW wheel
Close-up shot of star marking, BMW wheel
Pyörivä BMW:n vanne, jossa BMW-logo
Pyörivä BMW:n vanne, jossa BMW-logo

”TESTAAMME KAIKEN, JOTTA SINUN EI TARVITSE TESTATA ONNEASI.”

Tähtimerkinnällä varustetut alkuperäiset BMW:n renkaat ja vanteet.

Tähtimerkintä osoittaa, että rengas on valmistettu erityisesti BMW:tä varten – tiukimpien BMW-vaatimusten mukaisesti. Renkaiden kehittäminen aloitetaan jo automallin varhaisessa kehittelyvaiheessa, ja se kestää jopa kolme vuotta ja sisältää laajamittaisia testejä. Tähtimerkinnällä varustetut renkaat testataan kuudella pääalueella: turvallisuus, kuluminen, mukavuus, tehokkuus ja – BMW:lle tunnusomaisesti – kahdelle ajamiseen iloon liittyvällä osa-alueella (ajo-ominaisuudet ja urheilullinen ajokäyttäytyminen). Renkaat valmistetaan yhteistyössä valikoitujen premium-valmistajien (esim. Bridgestone, Michelin ja Pirelli) kanssa. Kysy tähtimerkinnällä varustettuja renkaita BMW Service -toimipisteestä – nämä testatut ja turvalliset renkaat on mitoitettu täydellisesti juuri sinun autoasi varten.

Tähtimerkinnällä varustetut BMW:n renkaat, lähikuva
Mies ja tyttö metsässä kädet kohotettuina

Räätälöity.

Kaikki alkuperäiset BMW:n renkaat ja vanteet on sovitettu yksilöllisesti kunkin BMW-mallin ajodynamiikkaan ja muotokieleen.
Kuva takaapäin miehestä ja tytöstä metsässä

Testattu.

Jokainen rengas on käynyt läpi tiukat testit jopa 50 eri laatukriteerin osalta (EU-rengasmerkintä edellyttää vain kolmea kriteeriä).
Naurava tyttö vuoristomaiseman edessä

Turvallinen.

Tähtimerkinnällä varustetut renkaat vakuuttavat erityisen pitkällä käyttöiällä, parhailla turvallisuusominaisuuksilla ja edistyksellisellä Runflat-tekniikalla.

TURVALLINEN JA KAUTTAALTAAN TYYLIKÄS.

Alkuperäiset BMW:n rengaspaketit.

Miksi valita, kun voit saada kaiken? Alkuperäisissä BMW:n rengaspaketeissa turvallisuus ja tyylikäs ilme kulkevat käsi kädessä. Alkuperäiset BMW:n rengaspaketit testataan tinkimättömästi: niiden täytyy osoittaa laajoissa simulaatioissa ja vaativimmissa käyttöoloissa, että ne ansaitsevat kaikissa ajo-olosuhteissa nimen ”alkuperäinen BMW”. Laajasta ulkoasuvalikoimasta löytyy sopiva rengaspaketti jokaiselle asiakkaalle.
BMW:n vanne, lähikuva
18” M Performance -kevytmetallivanne Double-spoke 796 M

18” M Performance Double - spoke 796 M.

Korkealaatuinen 18” Double - spoke 796 M Jet Black matta värillisellä M-logolla. Alkuperäinen BMW talvirengaspaketti varustettuna rengaspainevalvonnalla . Vanteet 7,5x18 . Rengaskoko 225/45x R18 .
Tuotteeseen
20” M -kevytmetallivanne Double-spoke 648 M

20” Double-spoke Bicolor Orbit Grey 648 M.

Korkealaatuinen kiiltosrovattu M-kevytmetallivanne Double-spoke 648 M. Alkuperäinen BMW talvirengaspaketti varustettuna rengaspainevalvonnalla . Vanteet edessä 8,5 x 20, takana 10 x 20. Rengaskoko edessä 245/40 R20, takana 275/35 R20.
Tuotteeseen
19” taotut M Performance -vanteet Double-spoke 786 M

19” M Performance Double-spoke 786 M.

Korkealaatuinen taottu M Performance Double-spoke 786 M Jet Black matta. Alkuperäinen BMW talvirengaspaketti varustettuna rengaspainevalvonnalla. Vanteet 8 x 19. Rengaskoko 245/40 R19.
Tuotteeseen
19” M -kevytmetallivanne Double-spoke 727 M

19” Double-spoke Bicolor Orbit Grey 727 M.

Korkealaatuinen kiiltosrovattu M-kevytmetallivanne Double-spoke 727 M. Alkuperäinen BMW talvirengaspaketti varustettuna rengaspainevalvonnalla . Vanteet edessä 8 x 19 , takana 9 x 19. Rengaskoko edessä 245/40 R19 , takana 275/35 R19.
Tuotteeseen
20” M -kevytmetallivanne Star-spoke 748 M

20” Star-spoke 748 M Performance.

Korkealaatuinen M-Perfromance kevytmetallivanne Star-spoke 748 M. Alkuperäinen BMW talvirengaspaketti varustettuna rengaspainevalvonnalla. Vanteet 9 x 20. Rengaskoko 275/45 R20.
Tuotteeseen
20” taotut M Performance -vanteet Y-spoke 795 M

795 M.

Laadukkaat 20” taotut M Performance -vanteet, Y-spoke 795 M, Jet Black matta. Täydellinen RDC-kesärengaspaketti, jossa Runflat ja takarenkaat eturenkaita leveämmät.
Tuotteeseen
20” BMW M Performance -kevytmetallivanne

624 M.

20” BMW M Performance -kevytmetallivanteet, taotut, Bicolor Black matta ja jyrsityt. BMW M -logolla. Rengaspaketti, jossa Runflat ja takarenkaat eturenkaita leveämmät.
Tuotteeseen
20” BMW M Performance -kevytmetallivanne

669 M.

20” BMW M Performance -kevytmetallivanteet, taotut, Bicolor Black matta, näkyvä puoli jyrsitty ja kiiltosorvattu. Rengaspaketti, jossa Runflat ja takarenkaat eturenkaita leveämmät.
Tuotteeseen
20” taotut M Performance -vanteet Multi-spoke 732 M

732 M.

Laadukkaat 20” taotut M Performance -vanteet, Multi-spoke 732 M, Bicolor Night Gold, kiiltojyrsitty. RDC-kesärengaspaketti, jossa Runflat ja takarenkaat eturenkaita leveämmät.
Tuotteeseen
22” M Performance -kevytmetallivanne Star-spoke 749 M

749 M.

Painoltaan optimoidut 22” M Performance -kevytmetallivanteet, Star-spoke 749 M, Bicolor Jet Black, kiiltosorvattu. RDC-kesärengaspaketti, jossa takarenkaat eturenkaita leveämmät.
Tuotteeseen
Alumiiniset BMW:n venttiilinhatut

Venttiilinhatut.

Laadukkaat alumiiniset venttiilinhatut suojaavat tehokkaasti RDC-alumiiniventtiilejä. BMW-logolla.
Tuotteeseen
Keskikuppi

Keskikuppi.

Paikallaan pysyvässä keskikupissa on BMW-logo, joka ei pyöri pyörän mukana vaan pysyy vaakasuunnassa.
Tuotteeseen
Pyörien lukkopultit

Pyörien lukkopultit.

Laadukas ja erittäin luotettava lukkopulttipaketti sisältää neljä pyörien lukkopulttia, joissa on erityinen jyrsitty BMW-koodaus.
Tuotteeseen
Lumiketjut

Lumiketjut.

Disc-lumiketjut on erittäin helppo ja nopea asentaa jousiteräskaaren ja automaattisen lukituksen ansiosta.
Tuotteeseen
 • Rengaspaketin edut
  • Laaja ulkoasuvalikoima (värit, pinnat, materiaalit, puolien muodot, tuumakoot), myös talvirengaspaketeissa
  • Täydellisesti yhteensovitetut kevytmetallivanne, rengas ja RDC-anturi
  • Upeita malleja eri tuumakoissa
  • Varasosien saatavuus taattu 10 vuodeksi (lanseerauksesta lukien)
  • Tiukat valmistus- ja tarkastusmenettelyt, esim. testausmenetelmät: suolavesisuihkutustesti, röntgentesti, tiiviystesti, testauspenkki ääriolosuhteissa tapahtuvaa kuormitusta varten, käytännön testi Nürburgring-radalla
 • Kevytmetallivanteen edut
  • Kevyempi
  • Ajodynamiikka ja hallittavuus
  • Ylellisyys ja muotoilu
  • Pitkä käyttöikä
    

JUURI KUTEN HALUAT.

Rajattomat mahdollisuudet: valitse renkaalle ja vanteelle haluamasi ilme ja tee BMW-autostasi ainutlaatuinen.

Lue lisää
Man and girl jumping on meadow in mountain valley, rear view

TURVALLISUUS KOHTAA DYNAMIIKAN.

Alkuperäiset BMW:n rengaspaketit ja renkaat.

Maksimaalinen pito on tärkein tekijä, joka vaikuttaa auton hallittavuuteen kaikilla alustoilla. Sen saavuttamiseen ei ole kuitenkaan yhtä ainoaa reseptiä. Jokainen automalli käyttäytyy eri tavoin ja vaatii siksi yksilöllisen ratkaisun. Vain BMW tuntee yksityiskohtaisesti jokaisen BMW-mallin ainutlaatuisen ajofysiikan ja muotokielen ja pystyy näin sovittamaan rengaskehityksensä sen mukaan. Sinun tarvitsee vain vaihtaa renkaat säännöllisesti. BMW Service -toimipisteet vastaavat aina mielellään kysymyksiisi ja neuvovat sinua löytämään sopivat palvelut.

Lue lisää

TURVALLISUUS KOHTAA DYNAMIIKAN.

Alkuperäiset BMW:n rengaspaketit ja renkaat.

Kesärenkaan rengasprofiilit, lähikuva

Kesärenkaat.

Täydelliset vuoden lämpimimpinä kuukausina: kesärenkaat tarjoavat optimaalisen mukavuuden, äänimaailman ja vierintävastuksen. Rengasprofiilin erityisessä rakenteessa käytetään kumiseosta, joka ei pehmene liikaa edes erittäin korkeissa lämpötiloissa. Suurempien profiililohkojen ja vähäisemmän lamellirakenteen avulla ne ehkäisevät luotettavasti vesiliirtoa ja tarjoavat erinomaisen suuntavakauden ja tarkan ohjauksen myös suurilla nopeuksilla. Näin matkanteko ei ole vain turvallisempaa vaan myös ajomukavuus ja hallittavuus ovat ensiluokkaiset myös suurilla nopeuksilla. Hyvä tietää: Talvirenkaat tulee vaihtaa kesärenkaisiin ulkolämpötilan noustessa 7 °C:n yläpuolelle.

Lue lisää
Tiepiirros talvirenkaat ja kesärenkaat

Talvirenkaat.

Täydelliset talvisiin tieolosuhteisiin: Talvirenkaat ovat erityisen kumiseoksensa ansiosta turvallisemmat tieliikenteessä jo alle 7 °C:n ulkolämpötiloissa. Lisäksi niissä on pitkittäis- ja poikittaislamellit, jotka avautuvat renkaan rullatessa. Näin muodostuvat tartuntareunat takaavat erinomaisen pidon ja suuntavakauden lumella ja sohjossa, mikä parantaa turvallisuutta ratkaisevasti. Talvella talvirenkaat ovat kesärenkaita turvallisemmat myös jarrutusmatkan suhteen: talvirenkaiden jarrutusmatka on märällä alustalla jopa 10 prosenttia lyhyempi ja jäällä ja lumella jopa 50 prosenttia lyhyempi.

Lue lisää
Erilaisten rengasprofiilien jarrutusmatkakuvaukset

Jarrutusmatka.

Saman mallin huomattavat erot jarrutusmatkoissa johtuvat tuoteominaisuuksien lisäksi myös alustasta – esimerkiksi liukas tienpinta voi kymmenkertaistaa jarrutusmatkan. Jotta jarrutusmatka pysyisi mahdollisimman lyhyenä, on suositeltavaa käyttää kauden mukaisia, tähtimerkinnällä varustettuja alkuperäisiä BMW:n rengaspaketteja ja renkaita, jotka on sovitettu täydellisesti BMW-autoihin. Renkaan käyttökelpoisuuteen vaikuttaa erityisesti sen urasyvyys: asiantuntijat suosittelevat uusimaan renkaat, kun urasyvyys alittaa 4 mm.

Lue lisää
Mies aurinkolasit päässä sinisen BMW:n edessä

36 KUUKAUDEN BMW RENGASTURVA.

Saat automaattisesti 36 kuukauden rengasturvan ilman ylimääräisiä kuluja mikäli olet ostanut uuden BMW:n, joka on rekisteröity 01.03.2020 jälkeen tai olet ostanut alkuperäisen BMW Group Northern Europen toimittaman renkaan tai BMW:n rengasvannesarjan. BMW rengasturva on voimassa ympäri Eurooppaa (pois lukien Saksa, Baltia, Iso-Britannia, Sveitsi ja Belgia). 

 • Kattavuus

  Rengasturva kattaa seuraavat:

  • terävän esineen aiheuttamat rengasrikot (esimerkiksi naulaan tai lasinpalaseen osuminen)
  • reunakivetykseen osumisesta aiheutuneet vauriot
  • varkaudet
  • ilkivallasta aiheutuneet vauriot.

  BMW rengasturva on voimassa kaikkiin BMW Group Northern Europen toimittamiin renkaisiin ja rengasvannesarjoihin, jotka on ostettu valtuutetusta BMW Service toimipisteestä (alkaen ostopäivästä). Sen lisäksi, BMW rengasturva on voimassa kaikkiin alkuperäisiin renkaisiin mitkä on asennettu tehtaalla uuteen autoon alkaen maaliskuun tuotannosta 2020. Vanne ja asennuskulut eivät sisälly BMW rengasturvaan.

 • Vahingonkorvaus

  BMW Rengasturvan ottajalle korvataan vauriotapauksessa jopa 100 % renkaiden kustannuksista.*

  1. vuosi 100 %
  2. vuosi 75 %
  3. vuosi 50 %

  * Asennus pois lukien.

  Ainoastaan yksityisasiakkaille ja yritysasiakkaille joiden autoihin renkaat on asennettu. Vakuutettu ei voi saada hyvitystä mikäli kesärenkaiden kulutuspinnan syvyys on alle 3 mm ja talvirenkaissa alle 4 mm. Lisää tietoa BMW rengasturvasta saat ottamalla yhteyttä lähimpään valtuutettuun BMW Service toimipisteeseen tai lukemalla Yleiset BMW-renkaiden vakuutusehdot. BMW rengasturvan myöntää Allianz Versicherungs-AG.

BMW:N RENGAS- JA VANNESANASTO.

Sanastossa selitetään keskeisiä renkaisiin ja vanteisiin liittyviä termejä.

 • Renkaan rakenne

  Tähtimerkinnällä varustetut alkuperäiset BMW:n renkaat tarjoavat monia etuja, sillä ne on mitoitettu täydellisesti kutakin BMW-mallia varten. Pito, suoraanajo-ominaisuudet, ohjattavuus, mukavuus ja ääniominaisuudet on mukautettu optimaalisesti. Näin renkaan kulutuspinta takaa hyvän pidon ja tehokkaan veden poiston, entistä paremman suorituskyvyn suurilla nopeuksilla, optimaalisen ajovakauden ja ihanteellisen vierintävastuksen. Renkaan sisällä olevat muotoilevat kerrokset pitävät renkaan vakaana myös sisäpaineen ollessa suuri. Renkaan sivuseinämä suojaa sivuvaurioilta sekä parantaa ohjattavuutta ja mukavuutta. Jalkaosassa oleva teräksinen reunavaijeri auttaa vannetta pysymään oikeassa asennossa. Yhteenvetona voidaan todeta, että mallikohtaisesti sovitettu rengasrakenne parantaa selvästi turvallisuutta ja ajodynamiikkaa.

 • Renkaan sivuseinämä

  Renkaan poikkileikkaussuhde on renkaan korkeuden ja leveyden suhde prosentteina (korkeus/leveys). Se ilmoitetaan renkaan kokomerkinnässä. Esimerkiksi: 175/70 R 13 -kokoisessa renkaassa leveys on 175 mm ja renkaan sivun korkeus on 70 prosenttia renkaan leveydestä.

  Valmistusajankohta ilmoitetaan renkaan sivuseinämässä olevassa DOT-merkinnässä. Niin sanottu DOT-numero kertoo muun muassa renkaan iän. Esimerkiksi ”2413” tarkoittaa, että rengas on valmistettu viikolla 24 vuonna 2013.

 • RDC-anturit

  RDC tarkoittaa elektronista rengaspainevalvontaa, josta käytetään yleisesti myös nimeä TPMS (TirePressureMonitoringSystem). Toisin kuin rengasrikkonäyttö (RPA), joka vain varoittaa passiivisesti painehäviöstä renkaiden pyörimisnopeuksia mittaamalla, RDC-järjestelmä toimii aktiivisten elektronisten anturien avulla. Anturit sijaitsevat venttiilissä (sisäpuolella) ja ovat jatkuvassa radioyhteydessä autoon.

  RDC-järjestelmä näyttää rengaspaineen tietonäytössä ja varoittaa kunkin renkaan painehäviöstä. RDC on ollut EU:ssa pakollinen kaikissa ajoneuvoissa vuodesta 2015 lähtien. Muista käyttää autossa aina siihen soveltuvia RDC-antureita (anturit vaihtelevat mallin ja valmistusvuoden mukaan).

 • Ympärivuotiset renkaat

  Joillekin autonomistajille ympärivuotiset renkaat saattavat tuntua oikealta valinnalta, sillä niitä käytettäessä ei tarvita renkaiden vaihtoa ja varastointia. Ympärivuotiset renkaat heikentävät kuitenkin turvallisuutta, sillä ne on kehitetty leutoihin ilmasto-oloihin, joissa ei esiinny lunta, rankkasateita tai pakkasta. Niiden jarrutusmatka on näin ollen aina pidempi kuin talvi- tai kesärenkaissa. Suosittelemme siksi käyttämään aina tähtimerkinnällä varustettuja talvi- ja kesärenkaita. Ympärivuotisia renkaita käytetään yleensä pienissä autoissa ja autoissa, joissa on pieni moottoriteho – ne eivät sovi BMW-autoihin, sillä ne eivät yksinkertaisesti tarjoa BMW:ltä odotettua ajamisen iloa.

 • Renkaan urasyvyys

  Renkaat kuluvat ajettaessa automaattisesti, joten renkaiden urasyvyys on tarkastettava säännöllisesti: talvirenkaiden urasyvyyden tulisi olla vähintään 4 mm ja kesärenkaiden urasyvyyden vähintään 3 mm. Lain mukaan kesä- ja talvirenkaiden urasyvyyden on oltava vähintään 1,6 mm.

 • Runflat

  Runflat-tekniikkaan voit aina luottaa. Ei pelkästään siksi, että sen avulla voit jatkaa rengasrikon jälkeen matkaa jopa 80 km enintään 80 km/h:n nopeudella – vaan myös siksi, että se yksinkertaisesti mahdollistaa matkan jatkamisen lisäten näin turvallisuutta ja mukavuutta. Runflat-renkaiden vahvistetut sivut vakauttavat auton niin, että sinun ei tarvitse pysähtyä hankaliin paikkoihin renkaan vaihtoa varten. Sen sijaan voit jatkaa matkaa seuraavaan BMW Service -toimipisteeseen.

 • Rengastyypit

  Asiakkaat, jotka edellyttävät erityisen hyvää ajettavuutta niin teillä kuin teiden ulkopuolella, voivat hankkia nyt ensimmäisen kerran BMW:ltä erityisen pyöräsarjan suorituskyvyn parantamiseksi maastossa. Pyöräsarja sisältää uusimmat Grabber AT3 -all-terrain-renkaat, ja se on saatavana uuteen BMW X5 -malliin. Sitä voidaan käyttää myös tavallisena talvirengaspakettina, sillä se on varustettu sekä M+S- että Three Peak Mountain Snowflake -merkinnällä. Tämä pyöräsarja on saatavana vain jälkimarkkinoinnin kautta.

  Vuodesta 2018 lähtien talvikäyttöön tarkoitetuissa renkaissa on oltava Three Peak Mountain Snowflake -symboli. Tätä aiemmin renkaissa oli oltava joko tämä symboli tai M+S-merkintä. Vain Three Peak Mountain Snowflake -symboli osoittaa, että kyseessä on moderni talvirengas. M+S-merkinnällä varustetut renkaat hyväksytään lain mukaan talvirenkaiksi vuoteen 2024 asti.

  Erityisen vaativiin tieolosuhteisiin BMW tarjoaa myös joillain markkinoilla nastarenkaita ja pohjoismaisia kitkarenkaita sekä näitä sisältäviä rengaspaketteja. Nastarenkaat tarjoavat ylivoimaisen tartunnan ja pidon jäisillä teillä, kun taas pohjoismaiset kitkarenkaat sopivat erityisen kumiseoksensa ansiosta täydellisesti lumisille teille.