BMW on maailman vastuullisin autovalmistaja.

BMW ON MAAILMAN VASTUULLISIN AUTOVALMISTAJA.

BMW on maailman vastuullisin autovalmistaja.

Voittaja Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä.

BMW Group valittiin maailman vastuullisimmaksi autovalmistajaksi vuonna 2020 Dow Jonesin vuosittaisessa kestävän kehityksen indeksissä (Dow Jones Sustainability Indices). Automobiles-luokassa BMW sai 80 pistettä 100 mahdollisesta, minkä ansiosta se nimettiin maailman vastuullisimmaksi autoyhtiöksi.

Kyseisessä luokassa arvioitiin yhteensä 39 autoteollisuusyritystä. Tulokset osoittivat, että BMW on parantanut vastuullisuuttaan kaikilla kolmella arviointialueella, jotka olivat hallinto ja talous, ympäristö sekä sosiaalinen ulottuvuus.

Vuodesta 2006 lähtien BMW on vähentänyt energiankulutusta 40 prosenttia tuotettua ajoneuvoa kohti ja hiilidioksidipäästöjä 70 prosenttia.
BMW X5 xDrive45e

Työ vastuun kantamiseksi – poimintoja.

  • 01 Euroopassa myytyjen uusien BMW-autojen päästöt ovat vähentyneet vuosien 1995 ja 2019 välillä 42 prosenttia.
  • 02 BMW:n kaikki tehtaat toimivat uusiutuvilla energialähteillä tuotetulla sähköllä.
  • 03 Koboltin määrä on vähennetty uusimman sukupolven akuissa kolmannekseen entisestä.
  • 04 BMW on ottanut käyttöön ympäristö- ja sosiaaliset standardit – se esimerkiksi ostaa koboltin ja litiumin vain sertifioiduilta kaivoksilta Marokosta ja Australiasta.

Ponnistelut ilmaston hyväksi jatkuvat.

BMW on asettanut itselleen vuoteen 2030 asti ulottuvan strategisen suunnan, jossa työ vastuun kantamiseksi käsittää auton koko elinkaaren. Tavoitteena on vähentää jokaisen ajoneuvon aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä vähintään kolmanneksella. BMW:n vuonna 2019 valmistaman yli 2,5 miljoonan auton osalta tämä vastaisi yli 40 miljoonan tonnin hiilidioksidipäästövähennystä koko elinkaaren aikana vuoteen 2030 mennessä.

Tämä saavutetaan ennen kaikkea lisäämällä sähköistettyjen autojen määrää. Vuonna 2023 BMW:n valikoimassa on 25 sähköistettyä mallia, joista puolet on täyssähköautoja. Kymmenen vuoden kuluttua teillä pitäisi olla yhteensä yli seitsemän miljoonaa sähköistettyä BMW-autoa.

Lue lisää
Cobolt utan mellanhänder

Työn vastuun kantamiseksi muita tärkeitä osa-alueita.

  • BMW eDrive Zones – vähentää päästöjä kaupunkien keskustoissa. BMW:n lataushybridi siirtyy automaattisesti sähköajotilaan geofencing-tekniikan avulla.
  • Lisää automalleja, joissa hyödynnetään kevythybriditekniikkaa.
  • BMW on solminut akkukennovalmistajien kanssa sopimukset siitä, että viidennen sukupolven akkukennojen tuotannossa käytetään ainoastaan vihreää sähköä.
  • BMW Groupin ajoneuvot ovat jo nyt 95-prosenttisesti kierrätettäviä.
  • EU vaatii, että korkeajänniteakkujen kierrätettävyysaste on 50 %. Teemme yhteistyötä saksalaisen kierrätysasiantuntijan Duesenfeldin kanssa kehittääksemme menetelmän, jolla kierrätysaste nostetaan 96 prosenttiin.
Lue lisää
BMW sähköistyminen.

BMW:N SÄHKÖINEN LIIKKUVUUS.

Lue lisää sähköautoista ja ladattavista hybrideistä

LUE LISÄÄ SÄHKÖAUTOISTA JA LADATTAVISTA HYBRIDEISTÄ.