Aluminium - den hållbara metallen.

ALUMIINI - KESTÄVÄSTÄ METALLISTA.

Alumiini - kestävästä metallista.

Sähköautot, kuten esimerkiksi BMW iX3 ja BMW iX, ovat tulevaisuuden liikkuvuuden edelläkävijöitä. Näissä autoissa ei pyritä kestävään kehitykseen ainoastaan voimalinjassa, vaan myös autoissa käytettävät materiaalit on suunniteltu noudattamaan kestävän kehityksen periaatetta. Tämä koskee myös alumiinin valmistustamme.

Lue lisää
BMW iX

Tästä lähtien BMW käyttää alumiinia, joka valmistetaan sähköllä, joka tuotetaan Dubain edustalta aavikolta saatavalla aurinkoenergialla. Tämä on virstanpylväs matkalla tavoitteeseen alentaa toimittajaverkostomme hiilidioksidipäästöjä 20 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

 

BMW Groupilla on pitkäaikainen primäärialumiinin toimittajasopimus Emirates Global Aluminiumin (EGA) kanssa. EGA hankkii BMW:lle toimitettavan vähähiilisen CelestiAL-alumiinin valmistukseen tarvittavan sähkön Mohammed Bin Rashid Al Maktoum -aurinkosähköpuistosta, joka sijaitsee aavikolla Dubain edustalla. 

 

Alumiini on vahvaa, kevyttä ja loputtomasti kierrätettävissä, minkä ansiosta sillä on tärkeä rooli entistä kestävämmän yhteiskunnan kehittämisessä. Koska alumiinin valmistus vaatii erittäin paljon energiaa, uusiutuvien energialähteiden, kuten aurinkoenergian, käytöllä on merkittävä potentiaali vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Lue lisää
EGA
Alumiini - kestävästä metallista.

Aurinkoenergialla tuotettu alumiini työstetään kevytmetallivalimossamme Landshutissa kori- ja voimansiirtokomponenteiksi, joita tarvitaan uusien sähköisten BMW-autojen sähköisissä voimansiirtoyksiköissä.

 

Kevytmetallivalimo on yksi Landshutin tehtaamme suurimmista tuotanto-alueista ja BMW Groupin ainoa kevytmetallien valuun tarkoitettu tuotantolaitos Euroopassa. Viime vuonna tehtaan yli 1 600 työntekijää valmistivat 2,9 miljoonaa valettua komponenttia.

 

Landshutin kevytmetallivalimo on myös yksi maailman moderneimmista valimoista: sen innovatiiviset moottorin osien, kuten sylinterinkansien ja kampikammioiden, valmistusprosessit ovat voittaneet monia palkintoja. 

Lue lisää
BMW iX

Uusiutuvilla energialähteillä tuotetun alumiinin käytön lisäksi BMW on asettanut tavoitteekseen lisätä kierrätettyjen raaka-aineiden eli niin sanottujen sekundaaristen materiaalien osuutta merkittävästi vuoteen 2030 mennessä ja käyttää raaka-aineita useaan kertaan uudelleen kiertotaloudessa.

 

Aurinkoenergian avulla tuotettu alumiini työstetään kestävällä tavalla BMW:n kevytmetallivalimossa Landshutissa.

 

Innovatiiviset tuotantoprosessit: kevytmetallivalimo käyttää valukappaleiden valmistukseen erilaisia menetelmiä, kuten muovaavia hiekkasydämiä. Hiekkasydänten valmistuksessa käytetään epäorgaanisia sideaineita, joten valamisen aikana ei synny lähes lainkaan päästöjä.

 

BMW:n tavoitteena on, että maanteillä on vuoteen 2030 mennessä yli seitsemän miljoonaa sähköistä BMW-ajoneuvoa, joista kaksi kolmasosaa on täyssähköisiä. Tämän saavuttamiseksi BMW tulee varmistamaan, että vaaditut kestävyystoimenpiteet toteutetaan.

Lue lisää
Miten BMW valmistaa kestävän kehityksen mukaisia autoja.

MITEN BMW VALMISTAA ENTISTÄ VASTUULLISEMPIA AUTOJA?

Entä mitä tekemistä maapähkinöiden istuttamisella on tämän kanssa? Lue täältä lisää tavoitteistamme, joiden avulla pyrimme valmistamaan entistä vastuullisempia autoja ja edistämään kestävää kehitystä.
BMW:n kestävyystyö

SUORAA TIETÄ KOHTI KESTÄVYYTTÄ.

Kiinnostaako, mitä BMW tekee kestävän kehityksen eteen? Lue 17 faktaa kestävyydestä ja siitä, miten toimimme sen edistämiseksi.