BMW i Design.

ROADTRIP OSLOSSA.

Sähköistävä seikkailu kaupungin sykkeessä.

Matkustaminen on monille sydämen asia. Nienke Krookille ja Nick Vullingsille se ei ole elämänlähdettä vähäisempi asia. Tämä hollantilainen parivaljakko on muuttanut unelmansa ammatiksi blogilla ”The Travel Tester”, ja he ovat olleet tien päällä lähes 13 vuotta. Matka-asiantuntijat lähtivät tien päälle ensimmäistä kertaa täyssähköautolla ja kertovat, kuinka MMW iX toi uutta näkökulmaa matkustamiseen.

Lue lisää
Roadtrip Oslossa.Sähköistävä seikkailu kaupungin sykkeessä.

Ei ole yllättävää, että Nienke ja Nick tapasivat ensimmäisen kerran, kun he matkustivat. He asuivat samassa matkustajakodissa Australiassa 13 vuotta sitten, ja ovat matkustaneet yhdessä siitä lähtien. Nienke oli opettaja ennen kuin hän omistautui kokonaan matkabloggaukselle. Nick on arkkitehti, joka matkustaa paljon myös työnsä puolesta, jolloin hän ei ole yhdessä Nienken kanssa. He haluavat seikkailla vähintään kerran kuussa, jolloin he poistuvat Amsterdamin kodistaan.

 

Heidän kokemuksensa Covid-19-pandemiasta muutti näkökulmaa matkailusta. He ovat välttäneet lentomatkailua aina kun mahdollista ja keskittyneet yksilölliseen liikkuvuuteen. Autosta he saivat uuden mukavuudentunteen samalla kun he muuttivat ajatusta matkustamisesta ja ymmärsivät matkan yhtä tärkeäksi kuin määränpään.

 

Tällä kertaa nämä kaksi matka-asiantuntijaa kävivät Oslossa BMW iX:llä, ja nyt he kertovat kokemuksistaan ensimmäisestä täyssähköisestä löytöretkestään.

Lue lisää

Mikä on mielestänne paras tapa matkustaa?

Nick: Se riippuu siitä, mihin olemme menossa. Joskus on pakko lentää, mutta pyrimme välttämään sitä. Tälle on monia syitä, jotka koskevat erityisesti kestävyyttä ja joustavuutta. Pyrimme käyttämään junaa tai autoa ja tutkia maita ja kaupunkeja, jotka sijaitsevat lähempänä kotia. Automatkailun hienoja puolia on, että itse matka voi olla aktiivista. Sinun ei tarvitse olla perillä kohteessa ennen kuin voit alkaa nauttia.

 

Nienke: Kokemus on osoittanut, että matkasuunnitelmaan kannattaa jättää riittävästi tilaa suunnittelemattomille seikkailuille. Vaikka tykkäänkin suunnitella asioita yksityiskohtaisesti, on tärkeää, ettei niihin takerruta liiaksi. Spontaanit reittipoikkeamat onnistuvat parhaiten autolla.

Lue lisää

Mikä luo unohtumattoman matkan?

Nienke: Tietty sisältö on aina tärkeää meille matkojemme aikana: ruoka, kulttuuri, design ja arkkitehtuuri. Pyrimme myös tietoisesti kokemaan uusia paikkoja kaikilla aisteillamme.

 

 

Näin toimimme myös matkallamme Osloon. Mitä koitte aisteillanne?

 

Nick: Itselleni hämmästyttävintä oli kokemus äänimaailmasta. BMW iX oli niin uskomattoman hiljainen auto!

 

Nienke: Kyllä. Hahmotin yhtäkkiä musiikin täysin toisella tavalla, kun moottorin ääni ei häirinnyt sitä. Istuin myös kerran takapenkillä, ja BMW:n niskatukien kaiuttimet olivat fantastiset.

Lue lisää
Kai Langer
Roadtrip iX harbour

Mitä te näitte?

Nienke: Kaupungin sijainti suorassa yhteydessä mereen, metsiin ja vuoriin sai sen tuntumaan avoimelta ja tilavalta. Huomasimme sen heti, ja meillä oli sama tunne BMW iX:stä. Suosikkitoimintoni autossa oli ehdottomasti panoraamakatto. Se antoi minulle tunteen, että pystyin nauttimaan kaupungista auton sisältä – erityisesti ajaessani korkeampien rakennusten lähellä, kuten uuden Barcode-alueen läpi ajaessa.

 

Nick: Luulenpa, että kaksi aistia kohtasivat: näkö ja tunto. Koska tunsimme näkemämme. Oslo on hyvin kontrastientäyteinen kaupunki. Esimerkkinä Barcode-alueen erilaiset kerrostalot toisella puolella ja tyypilliset, skandinaaviset puu- ja kalastajatalot toisella puolella. Tämä tarkoittaa myös, että voit tuntea liikkeellä ollessasi kontrastit materiaalien välillä, koskettaa valoisia puita ja upeita teräs- ja betonirakennelmia.

Lue lisää
Roadtrip iX parking
Roadtrip iX street

Minkälainen kokemus oli ajaa BMW iX:ää kaupungilla?

Nick: Auto teki kokemuksen meille hyvin helpoksi. Kaupunki ei tuntunut liian suurelta, ja avustajajärjestelmä helpotti matkaa siten, että pystyimme keskittymään muihin asioihin. Kun ympärillä tapahtuu paljon – kuten suurkaupungeissa on tapana – on erittäin kiva, että auto on helposti liikuteltava. Ja Oslon alue on edelleen laaja, vaikkei se olekaan miljoonakaupunki. Lyhyestä ajasta huolimatta ehdimme nähdä paljon. Ajoimme eräänä iltana vuoden päälle ja näimme auringonlaskun kaupungin päälle.

 

Nienke: Kaareva head-up-näyttö sekä 3D-pysäköintinäkymä saivat olon tuntumaan ajoittain tietokonepeliltä. Ja pidin erityisesti sisätilojen Shy Tech -eleohjauksesta.

 

Nick: Olin todella vakuuttunut, kuinka mutkatonta kaikki oli. Latausasemien määrä kasvaa nopeasti Norjassa, joka luonnollisesti on kehityksen kärjessä. Ja BMW iX:n lataaminen on lähes yhtä helppoa kuin älypuhelimen lataaminen. 80 prosenttiin lataaminen kestää 40 minuuttia, mikä kuluu nopeasti, erityisesti matkustellessasi.

Lue lisää
Roadtrip iX Nick and Nienke

Onko tämä matka BMW iX:llä tuonut teille uutta näkökulmaa matkustamiseen?

Nienke: Ehdottomasti! Matkustamisen tulevaisuus on jatkuvasti mielessäni, ja erityisesti kysymys, kuinka voimme matkustaa kestävämmällä tavalla. Monia ihmisiä kalvaa dilemma matkustamisen ympäristövaikutuksista, mikä syö osan matkustamisen ilosta. Nyt olemme kokeneet, kuinka helppoa on matkustaa päästöttömästi sähköautolla Euroopassa. Se on muuttanut tapaamme ajatella, minkälaista automatkailu on. Matkustimme itsenäisesti ja sen lisäksi kestävällä tavalla, mikä oli hyvin vapauttavaa.

 

Nick: Tämä saattaa ensin kuulostaa takapakilta, koska tämän tyyppinen roadtrip muistuttaa meitä vanhemmistamme, jotka matkustivat autolla taiteltavien tiekarttojen kanssa, joita tuolloin käytettiin. BMW iX on toki yhdistetty reaaliaikaisesti päivittyväksi, ja se saa tietoja tiesuluista ja latausasemista matkan varrella. Lisäksi ”My BMW-App” huolehtii auton tärkeimmät tiedot saatavillemme, vaikka olisimmekin vain ajamassa kaupungin läpi. Bloggaajana Nienken on jaettava paljon sisältöä matkaltaan ja oltava koko ajan verkossa. Myös se toimii ongelmitta BMW iX:ssä.

Lue lisää
Roadtrip iX charging

Missä näette mahdollisuuksia muutoksille, jotka tekevät matkustamisesta kestävämpää tulevaisuudessa?

Nienke: Uskon, että nykyisessä, voimakkaasti yhdistyneessä maailmassamme muutos nousee voimakkaimmin tekniikasta ja muotoilusta. Ne eivät vaikuta ainoastaan yksittäisiin tuotteisiin, vaan myös useisiin yhteen linkitettyihin tuoteryhmiin. Ajattelen tässä erityisesti kiertotaloutta ja materiaalien kierrättämistä. Muotoilua ja tekniikkaa on muutettava ennen kuin voimme nähdä matkailuun vaikuttavia etuja. Näitä voivat esimerkiksi olla kestävistä materiaaleista rakennettuja hotelleja tai kaupunkipuutarhoja hyödyntäviä ravintoloita, jotka veisivät lähiruoan täysin uudelle tasolle.

Lue lisää
Kaikki BMW iX: stä.

KAIKKI BMW iX: STÄ.

Lue lisää sähköautoista ja ladattavista hybrideistä

LUE LISÄÄ SÄHKÖAUTOISTA JA LADATTAVISTA HYBRIDEISTÄ.