BMW i Design.

BMW i:n muotoilu.

Perhe, jolla on ainutlaatuinen luonne.

BMW i:n muotoilu.Perhe, jolla on ainutlaatuinen luonne.

Kun BMW aloitti vuonna 2008 aivoriihen, jonka aiheena oli ”Project i”, kukaan ei osannut ennakoida, mihin se johtaisi. Päämäärä oli kuitenkin kunnianhimoinen: futuristisen kestävän liikkuvuuden edelläkävijyys. Vuosikymmen myöhemmin aivoriihi on pannut alulle monia liikkuvuuteen liittyviä konsepteja, ja se on vaikuttanut myös BMW i -tavaramerkkiin.

 

BMW i:n muotoilujohtaja Kai Langer ja hänen tiiminsä päättävät siitä, kuinka BMW i muokkaa  tulevaisuuden liikkuvuutta. Kai Langer on ollut mukana ollut mukana varhaisesta vaiheesta lähtien. Vuonna 2013 hän oli todistamassa valtavaa huomiota, jonka BMW i3:n esittely sai, ja joka asetti myös muotoilun uudet standardit.

Lue lisää

MIKÄ EROTTA BMW i:n MUOTOILUN MUISTA?

”Visuaalisesti BMW i3 oli suuri askel eteenpäin, joskin liian suuri joillekin. Meille oli kuitenkin tärkeää jatkaa uraauurtavaa ajatteluamme”, Kai Langer kertoo nyt. ”Muissa malleissa otamme vähemmän radikaalin lähestymistavan, jotta saamme mukaan myös ne, jotka eivät pidä futuristisesta ilmeestä.”  Kai Langer kutsuu tätä  ”pehmeäksi muutokseksi”. Hänen mielestään uusi BMW i4 on hyvä esimerkki siitä, miltä se voi näyttää.

 

”Ensisilmäyksellä BMW i4 vaikuttaa klassiselta Gran Coupélta, mutta tunnettua muotoilua  täydentävät tarkoin valitut ja diskreetit BMW i -elementit ja sisätilojen futuristinen tekniikka”, Kai Langer sanoo. ”Tämä on erityisen tärkeää pitkäaikaisille asiakkaillemme ja tuotemerkin kannattajille. Lisäksi se tekee siirtymisen polttoainekäyttöisestä autosta sähköautoon paljon helpommaksi.” Vaikka BMW i3:n ja BMW i4:n muotoilu eroaa toisistaan, ne kuuluvat kuitenkin samaan tuoteperheeseen, joka kasvaa jatkuvasti.

Lue lisää
Kai Langer
”Ensisilmäyksellä BMW i4 vaikuttaa klassiselta Gran Coupélta, mutta tunnettua muotoilua täydentävät tarkoin valitut ja diskreetit BMW i -elementit ja sisätilojen futuristinen tekniikka.”
Kai Langer, BMW i:n muotoilujohtaja
Hållbarhet och nöje

MIELIHYVÄN JA KESTÄVYYDEN YHDISTELMÄ.

Vakuuttava Blue on väri, joka on hienovaraisesti yhdistetty koko estetiikkaan. Munuaisen muotoisen etusäleikön ja logon kehyksistä oven kynnykseen, jota myös lattian akkutekniikka korostaa, sinisiin diffuusioelementteihin siellä missä pakojärjestelmä tavallisesti olisi. Vanteiden futuristisella muotoilulla on lisäksi kaksi tarkoitusta: aerodynamiikan optimointi ja siten auton toimintamatkan pidentäminen.

 

”Emme käytä tekniikkaa itsetarkoituksellisesti tai muotoiluelementtinä, jolla ei ole muuta tarkoitusta. Sen sijaan osoitamme, että ajaminen on hauskaa tulevaisuudessakin – ei siitä huolimatta, että siitä on tullut kestävämpää, vaan sen vuoksi.

Lue lisää

MUNUAINEN – SUOSITTU TUNTOMERKKI.

Munuaisen muotoisen etusäleikön muuttaminen on aina ollut tärkeä keskustelunaihe, mutta luomme sen aina uudelleen siten, että se sopii auton luonteeseen. Loppujen lopuksi jokaisella BMW:llä on oma luonteensa. Sitä ei tavallisesti huomata ennen kuin myöhemmin, kun uuteen versioon on totuttu. Se on täysin normaalia. Jos ihmiset eivät tarvitsisi aikaa uuteen muotoiluun tottumiseen, se ei olisi uutta.

Lue lisää
Njuren
Fälgarna

VANTEET – KÄYTÄNNÖLLISYYDEN JA TYYLIKKYYDEN YHDISTELMÄ.

BMW i4:n vanteiden muotoilu on epätavanomainen, osittain koska niiden on vastattava useisiin vaatimuksiin. Toisaalta vanteiden on kannettava suuret ja tukevat renkaat, jotka sopivat dynamiikkaan ja ottavat hyvin tiukat kaarteet Niiden on oltava tehokkaat, litteät ja aerodynaamiset estämättä ilmavirtaa, joka viilentää jarruja.

 

BMW i4:ssä tämä tarkoittaa sitä, että klassiset vanteet näkyvät taustalla ja futuristiset alumiiniset yksityiskohdat muuttavat ulkonäköä radikaalisti. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka urheilullinen maailma ja futuristinen tehokkuus voidaan yhdistää. Sen lisäksi, että renkaat erottuvat ulkonäöllään, muotoilun ansiosta vanteet ovat uskomattoman käytännölliset. BMW i4:ssä ne ovat niin erinomainen design yksityiskohta, että tunnistat mallin jo pelkästään renkaiden perusteella.

Lue lisää
Bakljus

TAKAVALOT – VAIN SYDÄMENSYKKEEN PÄÄSSÄ.

BMW i4:n minimalistiselle perälle on tunnusomaista ennen kaikkea leveät akselit ja tärkeä visuaalinen kohokohta: erinomaiset takavalot. BMW:n takavalot ovat periaatteessa yhtä tunnistettavat kuin etuosa. Kun BMW:tä lähestyy takaa yöllä, ikonisen kaarteen tunnistaa heti. BMW i4:n takavalot muistuttavat sydämensykettä. Syy on selvä: sydämemme sykkii nopeammin aina kun tunteet nousevat pintaan. Ei ole suorempaa tapaa välittää tunteita. Saattaa kuulostaa hieman epämukavalta, mutta tämä oli asia, joka innoitti meitä ja se sopii BMW i:n muotoilun aitouteen.

Lue lisää

TILAA VIIMEISIMMÄT BMW i4 UUTISET.

Rekisteröidy nyt ja saat viimeisimmät tiedot autosta ensimmäisten joukossa. BMW i4:n voit tilata omalta BMW-jälleenmyyjältäsi jo tänään.

Lue lisää
Sähköautot

SÄHKÖAUTO – SINULLE, JOKA AJAT PALJON KAUPUNGISSA.

Sähköauto saa käyttövoimansa akusta, jonka voit ladata joko hyväksytystä pistorasiasta (ns. Wallboxista) tai julkisissa latauspisteissä. Sähköautot eivät tuota fossiilisten polttoaineiden päästöjä, joten niiden katsotaan olevan tämän hetken ympäristöystävällisimpiä autoja. Rajallisen toimintamatkan vuoksi ne sopivat lyhyitä matkoja ajaville.
The i4

THE i4

Ensimmäinen täyssähköinen Gran Coupé, jonka toimintamatka on jopa 600 kilometriä*.