BMW - Älykäs lataaminen

ÄLYKÄS LATAAMINEN VÄHENTÄÄ SÄHKÖVERKON KUORMITUSTA.

Älykäs lataaminen vähentää sähköverkon kuormitusta.

YMPÄRISTÖÄ SÄÄSTÄVÄÄ LATAAMISTA.

BMW i3 -autoissa testataan parhaillaan uusinta älykästä lataustekniikkaa sähköverkon kuormituksen vähentämiseksi. Tavoitteena on vähentää riippuvuutta fossiilisista varavoimanlähteistä. BMW tekee siksi yhteistyötä saksalaisen TenneT-sähköverkkoyhtiön kanssa uusimman lataustekniikan kehittämiseksi.


Teillä liikkuu yhä enemmän sähköautoja ja ladattavia hybridejä, eikä tämä kehitys näytä pysähtyvän, pikemminkin päinvastoin. Ladattavien autojen määrän kasvaessa lisääntyy myös sähköverkon kuormitus, mikä voi johtaa siihen, että vihreä sähkö ei riitä ja joudutaan käyttämään fossiilisia varavoimanlähteitä.


Auto tekee yhteistyötä sähköverkon kanssa.
Tämän vuoksi BMW kehittää uutta älykästä lataustekniikkaa, joka työskentelee yhdessä sähköverkon kanssa ja tunnistaa ylikuormituksen.

 

Näin se toimii:

  • Ylikuormitustilanteessa akun teho mukautetaan ja pienennetään, ja tehoa nostetaan heti, kun sähköverkon kuormitus palautuu normaaliksi.
  • Vapautuvalla sähköllä voidaan tasapainottaa sähköverkkoa. Näin uusi lataustekniikka auttaa minimoimaan riippuvuuden fossiilisista varavoimanlähteistä.


Menestys Yhdysvalloissa.
Uusin älykäs lataustekniikka on osoittautunut menestykseksi Yhdysvalloissa, ja sitä testataan nyt Saksassa. BMW i3:ssa tämä tekniikka on jo vakiona, ja tavoitteena on nyt tarjota älykästä lataamista entistä laajamittaisemmin.


Haluatko tietää lisää? Napsauta linkkiä ja lue lisää (huom. teksti on englanniksi).

Lue lisää
Lataa täyteen.

LATAA TÄYTEEN.

Annamme vastauksia askarruttaviin kysymyksiin ja kaikki tarvitsemasi tiedot lataamisesta.
eAcademy

eACADEMY.

Haluatko tietää lisää? Kerää lisää hyödyllisiä vinkkejä ja lue tuoreimmat tiedot sähköautoista ja ladattavista hybrideistä.