Sähköauton toimintamatkan maksimointi talvioloissa

MAKSIMOI TOIMINTAMATKA TALVIOLOISSA.

MAKSIMOI TOIMINTAMATKA TALVIOLOISSA.

6 VINKKIÄ PARHAAN TOIMINTAMATKAN SAAVUTTAMISEKSI.

Kuten tiedämme, Suomessa suuri osa vuodesta on viileää ja pakkasta ja lunta voi olla kuukausia. Miten sähköautosi tai ladattava hybridisi toimii talven kylmyydessä? Olemme keränneet alle muutamia vinkkejä, jotka kannattaa huomioida.

 

1. Pysäköi sisätiloihin – jos mahdollista.
Onko sinun mahdollista pysäköidä autosi sisätiloihin? Lämmitetty akku maksimoi toimintamatkan kaikkein parhaiten. Kun käynnistät sähköauton tai ladattavan hybridin kylmällä ilmalla, pelkästään akun lämmittämiseen kuluu paljon sähköä.

 

2. Lataa juuri ennen ajoon lähtöä..
Kun lataat auton akun juuri ennen ajoon lähtöä, akku on ajoon lähdettäessä valmiiksi lämmin eikä vaikuta näin yhtä paljon toimintamatkaan.

 

3. Lämmitä auto jo akkua ladattaessa.
Lämmitä autoa latauksen aikana. Näin akkukapasiteettia ei kulu auton lämmitykseen ja auto on lisäksi lämmin ajoon lähtiessäsi.

BMW:n sovelluksessa voit ajastaa latauksen ja kytkeä auton lämmityksen päälle – sovellus on kätevä työkalu kylmässä talvisäässä.

4. Lataa mieluummin usein kuin harvoin.
Lähdetpä sitten kauppareissulle tai suuntaatpa vaikka ostamaan jo jonkin aikaa etsimääsi sohvapöytää, kannattaa tarkistaa, onko määränpäässä latausmahdollisuutta. Kun akku ladataan usein, sen lämpötila pysyy tasaisena ja hyvänä, mistä on etua toimintamatkan kannalta.

 

Muistathan myös kohdan kolme? Lämmitä autoa akun latauksen aikana, niin auto on palatessasi lämmin.

 

5. Kiihtyvyys, rengaspaineet ja vierintävastus.
Ennen talven tuloa kannattaa varmistaa, että sähköauto tai ladattava hybridi on asianmukaisessa kunnossa. Näin voit lisätä turvallisuutta ja toimintamatkaa. Pienillä asioilla ennen ajoon lähtöä ja ajon aikana voi olla suuri merkitys.

 

Huomioi, että

  • kiihdytyksissä ja voimakkaissa jarrutuksissa sähkömoottori joutuu työskentelemään kovemmin. Ajamalla tasaisesti ja suunnitelmallisesti matkantekosi on turvallisempaa ja suojaat akkua kuormituksilta.
  • lumi lisää vierintävastusta ja talvirenkaat rullaavat kesärenkaita huonommin, mikä vaikuttaa akun kestoon
  • rengaspaineita on syytä seurata. Pieni rengaspaine lisää vastusta ja energiankulutusta

 

6. Anna auton hoitaa työ.
Lopuksi vielä yleinen vinkki, joka pätee ympäri vuoden. Jos sinulla on BMW:n ladattava hybridi, yksi vinkki on asettaa ajomatkasi määränpää navigointijärjestelmään ja antaa auton hybriditilan ohjata sitä, milloin ajat sähköllä. Auto optimoi käyttötavan ja maksimoi sähköllä ajamisen silloin, kun se on tehokkainta.

 

Lue lisää
Lataa täyteen.

LATAA TÄYTEEN.

Annamme vastauksia askarruttaviin kysymyksiin ja kaikki tarvitsemasi tiedot lataamisesta.
eAcademy

eACADEMY.

Haluatko tietää lisää? Kerää lisää hyödyllisiä vinkkejä ja lue tuoreimmat tiedot sähköautoista ja ladattavista hybrideistä.