Hållbart DNA genom hela BMW iX.

BMW iX:N KAUTTAALTAAN KESTÄVA DNA.

BMW:llä on kokonaisnäkemys kestävyydestä ja innovaatiosta - koko toimitusketjussa tuotanto- ja käyttövaiheesta kierrätykseen. Esimerkkinä tästä on Dingolfenissa valmistettava uusi BMW iX. Johtaja Christoph Schröder selittää, mitä tämä tarkoittaa heidän tuotantolaitoksessaan.

Lue lisää
BMW iX:N KAUTTAALTAAN KESTÄVA DNA.

Ensimmäisen BMW iX:n tuotanto käynnistyy pian. Lunastaako tuotannon aloittaminen odotuksenne?

 

Yhdessä kehitystyön kollegoidemme kanssa olemme valmistautuneet huolellisesti BMW iX:ään, ja täällä Dingolfingissa olemme täsmälleen aikataulussa. Tuotantolaitokset ovat myös jo käynnissä, koska valmistamme nyt BMW iX:n esisarjaa. Luonnollisesti odotamme kuitenkin tuotannon virallista aloitusta. BMW iX:n parannukset alkoivat Dingolfingissa jo 2–3 vuotta sitten. Olemme investoineet  yli 400 miljoonaa euroa muutostoimenpiteisiin ja uusiin laitteistoihin, jotta eri tuotantoalueet ovat valmiina tämän mallin valmistukseen.

 

 

Toimiiko Dingolfingin tuotantolaitos yksinomaan vihreällä energialla?

 

Itse asiassa ulkoinen sähkömme on sataprosenttisesti vihreää –  alkuperätodistuksen mukaisesti tai BMW iX:n tuotannon kohdalla paikallisilla hankinnoilla suoraan vesivoimalaitoksesta. Olemme tuottaneet itse sähköä erittäin tehokkailla lämmitysvoimaloilla jo useiden vuosien ajan. Tällä hetkellä ne tuottavat lämpöä ja sähköä maakaasusta. Olemme suunnitelleet lähivuosina oman uusiutuvan energian tuotannon voimakasta laajentamista – muun muassa aurinkokennojen avulla.

Lue lisää
Econyl
BMW Group plan Dingolfing

BMW iX - ajonautinnon ja kestävyyden vahva yhdistelmä.

Dieselmoottorilla varustettuun SAV-malliin verrattuna BMW iX xDrive 40 (EU-28 sähköntuotanto) tuottaa 45 prosenttia vähemmän kasvihuonekaasuja elinkaarensa aikana  Suurjännitekennojen tuottaminen vaatii paljon energiaa – mutta BMW Group käyttää ainoastaan vihreää sähköä BMW iX:n valmistuksessa. BMW iX:n tuotannossa käytettäviä suurjännitevarastoinnin materiaaleja puretaan ja käytetään humaaneissa ja oikeudenmukaisissa olosuhteissa. BMW Group ostaa itse kobolttia ja litiumia akkujen valmistajien käyttöön, joten ihmisoikeuksia ei rikota. Materiaalien toimittajien on noudatettava pakollisia kierrätettävyyteen ja saasteettomuuteen liittyviä ohjeita. Esimerkiksi sisustuksessa käytetään oliivinlehdillä parkittua luonnonnahkaa, villakangasta istuimien verhoilussa, kojelaudan keskikonsolissa FSC-sertifioitua puuta ja kierrätettyä muovia (Econyl®) lattian päällystyksessä sekä matoissa.

Lue lisää
”BMW Group käyttää ainoastaan vihreää sähköä BMW iX:n valmistuksessa.”
Christoph Schröder, BMW-konsernin Dingolfingin tehtaan johtaja
BMW iX DNA Dingolfing 1

BMW Groupin Dingolfingin tehdas on yksi maailman nykyaikaisimmista tuotantolaitoksista – myös ekologisen jalanjäljen suhteen. Miten täällä säästetään energiaa ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä?

 

Meillä on selkeät tavoitteet resurssien käytössä – ja olemme aina saavuttaneet tavoitteemme. Tämä pätee energiaan mutta myös muihin resursseihin kuten veteen. Molemmissa olemme useilla toimenpiteillä vähentäneet ajoneuvokohtaista kulutusta viidesosalla viimeisten kymmenen vuoden aikana. Kunnianhimoisena tavoitteenamme on vähentää ajoneuvokohtaisia hiilidioksidipäästöjä vielä 80 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2019 verrattuna. Tavoitteen saavuttamiseksi olemme tehneet monia panostuksia – valmistustekniikasta ja energiatehokkaista kone- ja laitosteknologiasta uusiutuvan energian käytön lisäämiseen. Lisäksi suuressa tuotantolaitoksessa kestävyydessä on monia näkökohtia – pakkaussuunnittelusta, kuljetuslogiikasta ja kierrätyksestä biologiseen monimuotoisuuteen ja vesien käsittelyyn. Tässä vain yksi esimerkki: Tuotantolaitoksen omistuksessa on tusina kaivoa, joista saadaan 40 prosenttia tarvittavasta vedestä, mikä säästää alueen juomavesivarastoja.

Lue lisää
BMW iX DNA Dingolfing 2
”Kunnianhimoisena tavoitteenamme on vähentää ajoneuvokohtaisia hiilidioksidipäästöjä vielä 80 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2019 verrattuna.”
Christoph Schröder, BMW Group
BMW iX DNA recycle

Kuinka käsittelette tuotannon jätteitä tuotantolaitoksessa?

 

Kierrätämme jatkuvasti todella suuren osan jätteistämme. Koko tuotantolaitoksen jätteistä 99 prosenttia kierrätetään. Suurin osa tulee tietenkin puristuslaitoksesta, jossa erottelemme metalli- ja alumiinijätteet ja palautamme ne tuotantoon. Etenkin alumiinin suhteen tämä on tärkeä vaihe suljetussa kierrossa tai kiertotaloudessa, sillä uudelleen käytetyn alumiinin tuotanto kuluttaa paljon vähemmän energiaa – mikä tarkoittaa huomattavasti pienempiä hiilidioksidipäästöjä. Kierrätys on tärkeää myös muilla alueilla – sekä toimistossa että tuotannossa. Erottelemme 85 jätetyyppiä – mukaan luettuna 20 erilaista muovia.

 

Lue lisää
BMW iX DNA recycle 2
Kaikki BMW iX: stä.

KAIKKI BMW iX: STÄ.

eAcademy

eACADEMY.

Haluatko tietää lisää? Kerää lisää hyödyllisiä vinkkejä ja lue tuoreimmat tiedot sähköautoista ja ladattavista hybrideistä.