FIKSU. INNOVATIIVINEN. TEHOKAS.

Aerodynamiikka ja energianhallinta.

Jokaisessa BMW-autossa on vakiovarusteena BMW EfficientDynamics -tekniikkaa kuten moottorin start-stop-toiminto, jarrutusenergian talteenotto ja sähkötoiminen ohjaustehostin. Näiden tekniikoiden yhteistoiminta muodostaa nerokkaan energianhallinnan, jolla varmistetaan kestävän kehityksen periaatteita noudattava autoilu jo tänään. Etenkin aerodynamiikaltaan optimoidulla muotoilulla saavutetaan lisää vaikuttavia etuja dynamiikan ja tehokkuuden parantamisessa.

FIKSU. INNOVATIIVINEN. TEHOKAS.Aerodynamiikka ja energianhallinta.

Jokaisessa BMW-autossa on vakiovarusteena BMW EfficientDynamics -tekniikkaa kuten moottorin start-stop-toiminto, jarrutusenergian talteenotto ja sähkötoiminen ohjaustehostin. Näiden tekniikoiden yhteistoiminta muodostaa nerokkaan energianhallinnan, jolla varmistetaan kestävän kehityksen periaatteita noudattava autoilu jo tänään. Etenkin aerodynamiikaltaan optimoidulla muotoilulla saavutetaan lisää vaikuttavia etuja dynamiikan ja tehokkuuden parantamisessa.

Lue lisää

AERODYNAMIIKKATOIMENPITEET.

Pienet yksityiskohdat, suuri hyöty.

Hyvien ideoiden ei aina tarvitse olla monimutkaisia: kohdennetuilla aerodynamiikkatoimenpiteillä kuten ilmaläppien ohjauksella, aktiivisella takaspoilerilla tai etuhelman ilmaverhoilla BMW-autosi saavuttaa optimoidun ilmanvastuskertoimen. Sillä on myönteinen vaikutus tehokkuuteen ja ajovakauteen, ja se vähentää melutasoa sisätilassa. Katso itse.
Lue lisää

Aktiivinen takaspoileri.

Nopeuden kasvaessa lisääntyvät auton koriin vaikuttavat voimat. Ajonopeudessa 110 km/h aktiivinen takaspoileri tulee automaattisesti esiin. Ilmanvastus vähenee, pito käy optimaalisemmaksi, taka-akselin noste vähenee. Ja lisäksi polttonesteen kulutus ja siten myös CO2-päästöt vähenevät. Ajonopeudessa 70 km/h takaspoileri siirtyy taas automaattisesti piiloon.
Lue lisää

Air Curtain.

Sinä hallitset autosi, Air Curtain hallitsee ajoviimaa. Se näet pienentää korin ilmanvastusta ällistyttävän yksinkertaisella mutta erittäin tehokkaalla tavalla. Sen ahtaat ilmakanavat saavat sisään virtaavan ajoviiman kiihtymään ja ohjaavat sen hallitusti renkaiden ohi. Näin ilman pyörteily pyöränkoteloissa vähenee ja korin ilmanvastus pienenee, samoin polttonesteen kulutus ja CO2-päästö.
Lue lisää

Ilmaläppien ohjaus.

Ilmaläppien ohjaus tietää, milloin moottori, jarrut ja muut komponentit tarvitsevat ilmaa, ja avaa ilmaläpät automaattisesti. Kun ilman syöttöä ei enää tarvita, läpät menevät taas kiinni. Tämä parantaa aerodynamiikkaa, jolloin kulutus vähenee.
Lue lisää

Air blade.

Air Blade -osat ovat C-pilareiden teräväreunaiset jatkeet, joista ilmavirtaus irtoaa tehokkaasti. Näin ilman pyörteilyalue auton takana pienenee. Näin ilmanvastus vähenee auton perässä. Ja se vähentää kulutusta ja CO2-päästöä.
Lue lisää

Aero-vanteet.

Kevyttä leikkiä tuulen kanssa. Virtausominaisuuksiltaan optimoidut Aero-vanteet, joissa on Turbine-design, ohjaavat ilman optimaalisesti BMW-autosi kylkiä pitkin ja parantavat siten auton aerodynamiikkaa.
Lue lisää

Air Breatherit.

Painat kaasua ja vauhtisi kasvaa kasvamistaan - muttet kuitenkaan tunne auton ilmanvastusta. Sillä Air Breatherit kanavoivat ilmavirran etupyörien ohi, mikä vähentää pyörteilyä esimerkiksi pyöränkoteloissa. Näin säästyy polttonestettä, ja CO2-päästötkin vähenevät.
Lue lisää
Kevythybriditeknologia

KEVYTHYBRIDITEKNOLOGIA.

Kevythybriditeknologia ottaa talteen liike-energiaa jarrutuksissa ja tukee polttomoottoria kiihdytysten aikana. Tämä pienentää kulutusta ja päästöjä, ja voit samalla nauttia myös auton dynamiikan lisääntymisestä. Kevythybriditeknologian ansiosta automaattinen Start/Stop-toiminto toimii entistäkin nopeammin ja mukavammin.

Aerodynamiikka BMW i8 -mallissa.

Virtaviivainen kori, voimakas, kiilamainen muoto, vähäinen paino – BMW i8 on selvästi puhdasrotuinen urheiluauto. Lukuisat aerodynamiikan suhteen optimoidut ominaisuudet takaavat, että huippuluokan dynaamisuuden ohella saavutetaan myös optimaalinen tehokkuus. Esimerkki tästä ovat kerrosdesignin saaneet, ilmakanavina toimivat LED-takavalot, joiden läpi ajoviima virtaa.

Mallin BMW i8 polttonesteen kulutus ja CO2-päästö (3):
Polttonesteen kulutus EU-yhdistetty l/100 km: 1,9
CO2-päästö yhdistetty g/km: 42
Sähkönkulutus yhdistetty kWh/100 km: 14,0

ÄLYKÄS ENERGIANHALLINTA.

Aja säästeliäästi. Nauti rajattomasti.

Innovatiiviset tekniikat kuten sähkötoiminen ohjaustehostin, ECO PRO -tila tai jarrutusenergian talteenotto säästävät yhdessä energiaa – ja tarjoavat siten enemmän ajamisen iloa. Tässä esittelemme ne Sinulle.
Lue lisää

Jarrutusenergian talteenotto.

Painata jarrupoljinta. Samalla hetkellä vapautuu energiaa. Arvokasta liike-energiaa, joka voidaan käyttää hyödyksi. Jarrutusenergian talteenotto käyttää tätä aiemmin hyödyntämättä jätettyä potentiaalia ja tuottaa sähköä vapautuvasta liike-energiasta. Akun lataaminen kuormittaa siten moottoria vähemmän, minkä seurauksena säästyy polttonestettä ja pakokaasupäästöt pienenevät.
Lue lisää

Sähkötoiminen ohjaustehostin.

Perinteiset ohjaustehostimet tehostavat ohjauspyörän kääntämisestä syntyvää voimaa hydraulisesti. Se toimii aina – myös, vaikka kuljettaja ei kääntäisikään ohjauspyörää. Se kuluttaa energiaa. Kun ohjausta tehostetaan sähkötoimisesti, sähkömoottori korvaa hydraulisen tehostuksen ja toimii vain silloin, kun kuljettaja todella kääntää ohjauspyörää. Suoraan ajettaessa tai jos ohjauspyörä pidetään käännettynä kaarteessa, sähkötoiminen ohjaustehostus ei ole toiminnassa eikä siten kuluta energiaa. Näin säästyy polttonestettä ja ajamisen ilo säilyy BMW:lle ominaisena.
Lue lisää

Bonuskäyttösäde.

Kulutusoptimoitu ECO PRO -tila takaa sen, että kaasupolkimen reagointiluonnetta sekä vaihteiston ja lämmitys-/ilmastointilaitteen toimintaa voidaan mukauttaa nerokkaasti. ECO PRO -vinkit auttavat optimoimaan omaa ajotapaa, ja lisäkäyttösäde kertoo, kuinka monta lisäkilometriä on taloudellisemmalla ECO PRO -tilassa ajamisella saavutettu.

Lue lisää

AJONAUTINNON NELJÄ VERSIOTA.

ECO PRO ajodynamiikan säätö ja seuranta ja ECO PRO tila.

Pitkä matka, pysähtelevä liikenne tai tavallinen kaupunkiajo: ECO PRO ajodynamiikan säätö ja seuranta takaa vaihtelevan ajonautinnon aivan oman makusi mukaan. Kuljettaja voi valita jonkin neljästä tilasta COMFORT, SPORT, ADAPTIVE lisävarusteisen adaptiivisen alustan yhteydessä, ja ECO PRO.

Lue lisää

Sopiva ajotila jokaiseen tilanteeseen.

Jokaisessa uudessa BMW-autossa on ECO PRO ajodynamiikan säätö ja seuranta. Sen ansiosta kuljettaja voi valita jonkin neljästä tilasta COMFORT, SPORT, ADAPTIVE lisävarusteisen adaptiivisen alustan yhteydessä, ja ECO PRO.


Vakioasetuksena on COMFORT-tila, joka takaa erityisen mukavan ajoelämyksen tuottavat alustakomponenttien asetukset. Tässä tilassa on käytettävissä myös vapaa rullaaminen tyhjäkäynnillä, jotta voit nauttia huippuluokan tehokkuudesta ja mukavuudesta.


Tilassa SPORT ja M malleissa lisäksi SPORT+ on kaikki voimansiirto- ja alusta-asetukset säädetty tähtäämään mahdollisimman urheilulliseen ajoon. Moottori reagoi spontaanimmin, automaattivaihteisto vaihtaa suuremmalle vaihteelle vasta korkeammilla kierrosluvuilla ja käsivaihteiston vaihtamishetket näytetään myöhemmin. Auto reagoi kaiken kaikkiaan huomattavasti suoremmin ja jämäkämmin.


Interaktiivisen ADAPTIVE-tilan valitsemisen myötä säätyvän iskunvaimennuksen, ohjauksen ja Steptronic-automaattivaihteiston toimintaa mukautetaan vallitsevaan ajotilanteeseen ja ajotapaan jatkuvasti, koska huomioon otetaan reaaliaikaiset navigointitiedot.


ECO PRO on vakiovarusteisen ajodynamiikan säätö- ja seurantajärjestelmän kulutusoptimoitu ajotila. ECO PRO on keskeinen osa BMW EfficientDynamicsia, ja sen käsittämä älykäs toimenpidepaketti auttaa kuljettajaa vähentämään polttonesteen kulutusta jopa 25 prosenttia.

Lue lisää

Kulutusoptimoitu voimansiirtojärjestelmä.

ECO PRO -tilassa kaasupolkimen ja Steptronic-automaattivaihteiston säätökäyrät muuttuvat. Loivempi ECO-kaasupoljinkäyrä pienentää ruiskutusmäärän ja kaasupolkimen kulman välistä suhdetta. Samalla vaihtamishetkien mukautus saa vaihteet vaihtumaan suuremmalle aikaisemmin ja vähentää pienemmälle vaihtamisten määrää. Nämä toimet edistävät rauhallisempaa ajotapaa, jossa polttonestettä kuluu vähemmän. Jos kuljettaja painaa kaasun tarvittaessa pohjaan, on koko teho kuitenkin käytettävissä ja suorituskyky paranee pienemmälle vaihteelle vaihtamisen seurauksena.

Lue lisää

Mukavuus-, valo- ja ilmastointitoimintojen tehokkuuden optimointi.

Pitääkseen kulutuksen vähäisenä ECO PRO -tila säätää sisätilan ilmastointi- ja mukavuustoimintoja älykkäällä tavalla. Tätä varten sähkölaitteiden kuten ilmastointilaitteen ja istuinlämmityksen tehoja vähennetään niin, että matkustajat tuskin huomaavat asiaa. Yhdessä muiden ECO PRO -toimenpiteiden kanssa saadaan polttonestettä säästettyä näin jopa 25 prosenttia.

Lue lisää

Tehokasta rullaamista älykkäästi ohjattuna.

Vähentääkseen polttonesteen kulutusta ennakointinäyttöavustin ohjaa rullaamisvaiheiden hyödyntämistä ennakoitavissa olevien tieosuuksien ja vielä näkymättömien tilanteiden perusteella. Tätä varten järjestelmä analysoi navigointijärjestelmän ja edellä ajavan tunnistamisen tietoja ja antaa sopivissa tilanteissa ohjeen olla painamatta kaasua. Jos kuljettaja nyt siirtää jalan pois kaasupolkimelta, Steptronic-automaattivaihteiston voimanvälitys katkeaa, ja auto rullaa tehotaloudellisesti eteenpäin. Koska polttonestettä kuluu vapaan rullaamisen aikana vain tyhjäkäynnin verran, kuljettaja pystyy ennakointinäyttöavustimen avulla säästämään polttonestettä jopa viisi prosenttia.

Lue lisää

Kaikki kulutukseen vaikuttavat tiedot yhdellä silmäyksellä.

ECO PRO -ominaisuuksien kuten ennakointinäyttöavustimen tai voimansiirtolinjan mukautuksen ohella myös näytöt ja infografiikat auttavat kuljettajaa ajamaan kulutuksen kannalta optimaalisesti. Tätä varten valvontanäytössä ja mittaristossa esitetään relevantteja ajotietoja kuten keski- ja kuukausikulutus, kulutushistoria, bonuskäyttösäde ja vapaalla rullauksella ajettu kilometrimäärä visuaalisesti. Näin kuljettaja saa suoraa palautetta, mikä kannustaa ajamaan ennakoivalla ja energiaa säästävällä tavalla.

Lue lisää

ENERGIAA SÄÄSTÄVÄT TEKNIIKAT TEHOSTAVAT AJONAUTINTOA.

Eri tilanteissa edellytetään yksilöllistä toimintaa. Energiaa säästävät tekniikat kuten vaihtamissuositus tai moottorin start-stop-toiminto auttavat kuljettajaa toimimaan paremmin ja ajamaan siten tehokkaammin.

 • Vaihtamishetken näyttö

  Oikea-aikaisesti ja optimaalisesti vaihteita vaihtamalla pystyy säästämään paljon polttonestettä. Moottorielektroniikka laskee ajotilanteen ja moottorin kierrosluvun perusteella, mikä vaihde milloinkin on tehokkain, mikä näytetään mittariston infonäytössä.
  Järjestelmä tunnistaa voimakkaat kiihdytykset, jolloin vaihtamissuositus näytetään vasta suuremmilla kierrosluvuilla. BMW:n sisäiset vertailutestit ovat osoittaneet, että ajettaessa autolla, jossa on vaihtamishetken näyttö, kulutus on noin neljä prosenttia pienempi.

 • Moottorin Start/Stop-toiminto

  Säästä tehokkaasti polttonestettä: moottorin automaattinen Start/Stop-toiminto varmistaa, että polttonestettä kulutetaan vain, kun auto liikkuu. Kun autolla pysähdytään hetkeksi esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkassa, automaattinen Start/Stop-toiminto sammuttaa moottorin. Kun kytkinpoljinta painetaan (manuaalivaihteinen auto) tai kun jarrupoljin vapautetaan (auto jossa Steptronic-automaattivaihteisto), moottori käynnistyy heti uudelleen.

 • Renkaat, joiden vierintävastus on pienempi

  Moottoritiellä. Kaupungissa. Kaikkialla. Missä ikinä ajatkaan – renkaasi altistuvat ajon aikana suurille voimille. Siksi niiden muoto muuttuu niiden koskettaessa ajotien pintaa. Vasta kosketuksen hävitessä tämä muodonmuutos katoaa. Vierintävastukseltaan pienemmissä renkaissa kosketus- ja sivupintoja on vahvistettu erityisiä materiaaleja käyttämällä. Näin ne eivät muuta muotoaan yhtä voimakkaasti kuin perinteiset renkaat – se puolestaan vähentää kulutusta ja päästöjä tuntuvasti.

Polttonesteen kulutus ja CO2-päästöt.

 • Ilman hakasulkeita ilmoitetut arvot koskevat perusmallia, jossa on vakiovarusteinen vaihteisto ja hakasulkeissa ilmoitetut arvot mallia, jossa on lisävarusteinen vaihteisto.

  Esitetyt polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä koskevat luvut on määritetty tyyppihyväksynnän ajankohtana voimassa olleen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 715/2007 mukaisesti. Henkilöautojen kulutuksen ja päästöjen mittaustavasta (WLTP) johtuen autoon valitut varusteet voivat vaikuttaa hiilidioksidipäästöihin ja sitä kautta autoveron määrään sekä auton kokonaishintaan. Pyydä lisätietoja BMW-jälleenmyyjältäsi. Oikeudet rakenteiden ja varusteiden muutoksiin sekä virheisiin pidätetään. Maakohtaisia varusteita ei tässä voida ottaa huomioon. Lisätietoa päästöistä ja WLTP-asetuksesta löydät sivulta www.bmw.fi/wltp.

  Lisätietoja uusien henkilöautojen virallisista polttonesteen kulutus- ja CO2-päästötasoista löydät Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) sivuilta autovertaamo.trafi.fi.