ETEENPÄIN, NAUTITTAVASTI JA KIIHKOLLA.

BMW Z4 Roadsterin ajodynamiikka ja ketteryys.

Ylivertainen, mukaansa tempaava: BMW Z4 ei tee kompromisseja, kun on kyse sen vahvuuksien esittelystä. Lisävarusteena saatava adaptiivinen M alusta varmistaa erinomaisen tuntuman tiehen ilman, että mukavuudesta tarvitsee tinkiä. Ajodynamiikkakatkaisimella voit sovittaa alustan asetuksen napin painalluksella tilanteen tai jopa mielialan mukaan – mukava tai urheilullinen, BMW Z4:llä molemmat onnistuvat. Kaksoiskytkimellä varustettu 7-vaihteinen Steptronic Sport -automaattivaihteisto varmistaa sulavan kiihtyvyyden ilman vetovoiman katkeamista ja dynaamisen ajokokemuksen, joka hakee vertaistaan.

7-VAIHTEINEN STEPTRONIC SPORT -AUTOMAATTIVAIHTEISTO KAKSOISKYTKIMELLÄ.

Seitsemän vaihdetta, kaksi kytkintä ja taukoamaton kiihtyvyys. 7-vaihteisen Steptronic Sport -automaattivaihteiston* ansiosta BMW Z4 Roadster matka jatkuu katkoksitta. Kaksi kytkintä kytkee sekunnin tuhannesosissa kahden vaihdeakselin välillä edestakaisin vähääkään nykimättä ja aiheuttamatta katkoksia vetävään voimaan.

  • Kaksoiskytkinvaihteisto

    Ei teho yksin ratkaise dynaamista ajoelämystä – saatavilla oleva voima täytyy myös välittää tehokkaasti tiehen. Kaksoiskytkimellä varustettu 7-vaihteinen Steptronic Sport -automaattivaihteisto ei hukkaa millisekuntiakaan tehoa. Parilliset ja parittomat vaihteet on jaettu kahdelle osavaihteistolle, joilla on omat kytkimet. Kun yksi vaihde kytketään pois, seuraava on jo valittuna. Siten vaihtamisajat lyhenevät minimiin ja täsmällisyys kasvaa maksimiin. Ei nykimistä, ei katkoksia vetävässä voimassa.

  • Vaihdekatkaisimet

    Vaihdekatkaisimien ansiosta pidät kätesi ohjauspyörällä myös vaihtaessasi vaihteita käsin, ja jos et välitä huolehtia vaihteen vaihdosta itse, 7-vaihteinen Steptronic Sport -automaattivaihteisto pitää huolen siitä, että oikea vaihde on aina valittuna ja säästää siten bensiiniä. Näin nautit vaikutuksen tekevästä ajodynamiikasta vähäisellä kulutuksella sekä kiihdytysarvoista, jotka yltävät urheiluautojen tasolle.
    * Saatavilla lisävarusteena malliin BMW Z4 sDrive35i, vakiovarusteena mallissa BMW Z4 sDrive35is.

ADAPTIIVINEN M ALUSTA.

Lisävarusteena saatavalla adaptiivisella M alustalla voidaan niin haluttaessa korostaa BMW Z4 Roadsterin urheilullisia säätöjä mukavuudesta tinkimättä.
Alustan sijoittaminen 10 millimetriä matalammalle takaa täsmällisemmän käänneltävyyden. Ajodynamiikkakatkaisimen avulla kuljettaja voi lisäksi valita urheilulliset tai mukavuutta painottavat säädöt. Tunnistimet hankkivat ajon aikana tietoja jatkuvasti ja ohjaavat adaptiivisen M alustan iskunvaimentimien venttiileitä ajotilanteen ja tieprofiilin mukaan. Tämä tapahtuu jokaisen pyörän osalta erikseen, joten tuntuma tiehen on joka hetki optimaalinen.

SPORT-TILA.

Asennoitumiskysymys: BMW Z4 Roadsterisi SPORT-tilassa voimansiirto ja ajodynamiikka reagoivat vieläkin suoremmin ja mahdollistavat vieläkin urheilullisemman ajotyylin.
SPORT-tila aktivoidaan vakiovarusteisella ajodynamiikkakatkaisimella keskikonsolissa, jolloin sen esisäädetyt asetukset muuttavat voimansiirto- ja alustasäädöt selvästi perusasetuksia urheilullisemmiksi, lopputulos riippuu valituista varusteista. Moottori reagoi vieläkin herkemmin. Automaattivaihteiston yhteydessä vaihtamishetket ovat luonteeltaan selvästi urheilullisempia. Ja jos autossa on adaptiivinen M alusta, ajoelämyksestä tulee entistäkin urheilullisempi. Jos valitset mukautuvan sport-ohjaustehostimen, ohjausvoimaa tehostetaan vähemmän, jolloin ohjaustuntuma on vieläkin suorempi.