DELEGOI LUOTETTAVILLE AVUSTAJILLE.

BMW ConnectedDriven kuljettajan avustinjärjestelmät BMW X6:ssa.

Täydellinen partneri: BMW X6 hoitaa monia asioita puolestasi – jos niin haluat. Nerokkaat järjestelmät tukevat voivat tukea ajamista monella eri tavalla. Niinpä esimerkiksi täysin automattinen pysäköintiavustin ja Surround View helpottavat auton käsittelyä ahtaissa paikoissa tai vaikeasti hahmotettavissa tilanteissa. Järjestelmät parantavat mukavuutta. Ja varmistavat turvallisuuden. Ne takaavat parhaan ajamisen ilon.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Driving Assistant Plus sisältää Driving Assistant -järjestelmän laajuuden lisäksi kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän, City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollisen peräänajovaroittimen ja henkilötunnistuksen, aktiivisen vakionopeussäätimen Stop&Go-toiminnolla ja ruuhka-ajoavustimen.
Aktiivinen vakionopeussäädin säilyttää jopa ajonopeuteen 210 km/h saakka muistiin tallennetun nopeuden vakiona säilyttäen myös etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Järjestelmä hoitaa pysähtymisen jälkeen liikkeelle lähdön ja nopeuden hidastamisen, joten etäisyys edellä ajavaan säilyy myös hitaasti etenevässä ja pysähtelevässä ruuhkaliikenteessä.

Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni jatarvittaessa järjestelmä avustaa jarrutuksessa. Driving Assistant Plus -varusteluun kuuluva ruuhka-ajoavustin keventää kuljettajan työtä moottoriteillä ja moottoriliikenneteillä tilanteissa, joissa liikenne hidastelee ja takkuaa. Järjestelmä mahdollistaa tiheässä liikennevirrassa mukana soljumisen nopeuteen 60 km/h saakka, minkä ansiosta ruuhkassa eteneminen rasittaa vähemmän. Se säilyttää halutun etäisyyden edellä ajavaan automaattisesti, säätää nopeuden itsestään ja tarvittaessa jopa pysäyttää auton – ja osallistuu aktiivisesti myös ohjaukseen, kunhan kuljettaja pitää ohjauspyörästä kiinni ainakin toisella kädellä.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Esimerkiksi nykyinen ajonopeus ja auton varustuksesta riippuen navigoinnin opastus, nopeusrajoitukset ja ohituskiellot, puhelimen ja viihteen listat sekä kuljettajan avustinjärjestelmien kaikkien varoitusviestien sisältö voidaan näyttää. Tuulilasille heijastetut värilliset symbolit ovat tarkkoja ja selkeän kirkkaita. Heijastettu kuva näkyy kuin se leijuisi noin 2,3 metrin etäisyydellä auton edessä, ja näytön optimaalisen sijainnin ansiosta se on nopea ja helppo havaita ja lukea katseen siirtyessä juuri lainkaan pois liikennetilanteesta. Heijastettavan kuvan kirkkaus säätyy automaattisesti ympäristön valoisuuden mukaan; lisäksi erikseen valittavissa on yö- ja päivänäytöt. Myös näytettävän kuvan korkeussijaintia voidaan säätää. Lisäksi on mahdollista valita mitä tietoja tuulilasille heijastetaan ajonopeusnäytön ja kuljettajan avustinjärjestelmien varoitusviestien lisäksi.

PYSÄKÖINTIAVUSTIN.

Täysin automaattinen uuden sukupolven pysäköintiavustin edustaa BMW-autojen kadun suuntaisen pysäköimisen helppouden uusinta tasoa. Järjestelmä valitsee eteenpäinajovaihteen tai peruutusvaihteen, hoitaa ohjaamisen ja käyttää kaasua sekä jarrua. Ennen pysäköimistä kuljettajan tarvitsee vain kytkeä vilkut päälle, pitää PDC-näppäin painettuna pysäköimisen ajan ja valvoa ympäristöä. Pysäköimisen päätteeksi järjestelmä kytkee automaattisesti vaihteiston P-asentoon. BMW:n ultraäänitunnistimet etsivät enintään ajonopeutta 35 km/h ja enintään 1,5 metrin etäisyydellä riviin pysäköityjen autojen ohi ajettaessa autolle riittävää pysäköintitilaa autojen välistä, ja etsintä näytetään monitoiminäytössä.

BMW NIGHT VISION -PIMEÄNÄKÖAVUSTIN, JOSSA DYNAMIC LIGHT SPOT -KOHDEVALO.

Erinomainen näkeminen myös pimeässä: BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on Dynamic Light Spot -kohdevalo, tunnistaa ihmiset ja eläimet pimeässä jo kaukaa ja lisäksi valaisee heitä/niitä kohti.
Jäähdyttimen vasempaan BMW-säleikköön asennettu lämpökamera kuvaa aluetta auton edessä ja välittää kuvan monitoiminäyttöön. Kuvasta voi tunnistaa ihmiset ja eläimet jopa noin 300 metrin päästä. Kun infrapunajärjestelmä havaitsee jalankulkijan tai eläimen, esimerkiksi peuran, lehmän tai hevosen pimeydessä olevan törmäyslinjalla auton kanssa, järjestelmä suuntaa varoituksena toisen Dynamic Light Spot -kohdevalon havaittuun kohteeseen kuitenkin sitä häikäisemättä. Sekä kuljettaja että havaittu henkilö saavat siten tehokkaan varoituksen mahdollisesta vaaratilanteesta.
Lisäksi mittariston monitoiminäyttöön ja lisävarusteiseen BMW Head-Up -näyttöön ilmestyvä varoitussymboli (henkilö- tai eläinsymboli) varoittaa kuljettajaa vaaratilanteen uhatessa. Jos vaara on välitön, näytetään punainen vilkkuva symboli (eläin tai ihminen) ja lisäksi kuuluu varoitusääni ja auton jarrujärjestelmä valmistellaan jarrutukseen.
Monitoiminäytössä näytettävä lämpökamerakuva aktivoidaan painamalla BMW Night Vision -näppäintä ohjauspyörässä vasemmalla alhaalla. Tämä varoitustoiminto aktivoituu automaattisesti, kun moottori käynnistetään. Varoitustoiminnon toiminta ei riipu kuvanäytön aktivoimisesta. BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on Dynamic Light Spot -kohdevalo, on BMW ConnectedDriven innovaatio.

SURROUND VIEW.

Kamerajärjestelmä Surround View sisältää toiminnon Panorama View. Sen avulla ulkopeileihin sijoitetuilla kameroilla, laajakulmaisella keulakameralla ja laajakulmaisella peruutuskameralla saadaan aikaan panoraamakuva auton edestä ja takaa.
360 asteen panoraamakuva auton ympäriltä helpottaa auton käsittelyä ahtaissa paikoissa. Jäähdyttimen säleikköön sijoitettu laajakulmakamera ja laajakulmainen peruutuskamera tuottavat panoraamakuvan auton etu- ja takapuolelta. Risteävän liikenteen varoitin varoittaa näytön kuvan reunoihin ilmestyvillä keltaisilla palkeilla ja keltaisella varoituskolmiolla etupuolella lähestyvästä risteävästä liikenteestä.
Lisäksi Surround View -järjestelmä sisältää toiminnot peruutuskamera ja Top View.
Se aktivoituu käyttöön, kun valitsinvipu siirretään asentoon R, painetaan PDC-katkaisinta tai Panorama View -katkaisinta. Näyttönä toimii monitoiminäyttö. Panorama View -toiminto kytkeytyy automaattisesti pois päältä ajonopeuden ylittäessä nopeuden noin 15km/h.

Navigointijärjestelmä Professional.

Järjestelmä sisältää handsfree-varustuksen, USB-liitännän ja puheohjauksen, radion Professional jossa DVD-soitin; 20 GB muistitilaa audiotiedostoille. Kiinteä 10,25'' LCD-värinäyttö ja sen jakamistoiminto (päänäyttö ja avustinnäyttö) varmistavat hyvän luettavuuden ja näytön selkeyden.

Järjestelmää käytetään intuitiivisella iDrive Touch -monitoimisäätimellä, jonka tunnistuspintaa koskettamalla kohde voidaan syöttää navigointijärjestelmään sormella kirjoittaen; pikavalintanäppäimet ja kahdeksan suosikkinäppäintä; käyttö myös puheohjauksella. Karttanäkymä kolmiuloitteinen, satelliittikuvat kartan taustana sekä valitut nähtävyydet kuvina tekevät navigoinnista kiehtovan elämyksen.

BMW-jälleenmyyjien ja BMW Service -toimipisteiden kautta tehtävien karttapäivityksien lisenssimaksut ovat veloituksettomat ensimmäisten kolmen vuoden ajan. Karttapäivityksistä veloitetaan ainoastaan asennukseen liittyvät kustannukset.

Navigointijärjestelmä Professional.

  • iDrive Touch -monitoimisäädin

    iDrive Touch -monitoimisäätimellä, joka on osa navigointijärjestelmää Professional, monitoiminäyttöä voidaan käyttää mukavasti yhdellä kädellä.
    Monitoimisäätimeen integroidun kosketuslevyn avulla voidaan esimerkiksi syöttää kohdeosoitteet navigointijärjestelmää varten helposti omalla käsialalla. Lisäksi monitoimisäädintä kiertämällä ja painamalla voidaan hakea monia toimintoja näyttöön, tehdä asetuksia ja selata luetteloita. Käyttö sujuu vaivattomasti ja vaistonvaraisesti tuntoaistin avulla – etenkin kuljettajan kannalta tämä on tärkeä apu, sillä siitä on tuskin lainkaan haittaa keskityttäessä liikenteeseen. Kaikki monitoimisäätimellä ohjattavat toiminnot näytetään selkeästi monitoiminäytössä.