ÄLYKÄSTÄ APUA AJAMISEEN.

BMW X5:n kuljettajan avustinjärjestelmät.

Paras apukuljettaja, jonka vain voi toivoa. BMW X5 -mallin kaikilla kuljettajan avustinjärjestelmillä on yksi tavoite: varmistaa, että Sinä pääset rentoutuneena ja hyvin perille.

RUUHKA-AJOAVUSTIN.

RUUHKA-AJOAVUSTIN.

Kuljettajan kuormitus kevenee.

Ruuhka-ajoavustin helpottaa kuljettajan työtä yksitoikkoisissa liikennetilanteissa: Järjestelmä mahdollistaa tiheässä liikennevirrassa mukana soljumisen nopeuteen 60 km/h saakka, minkä ansiosta ruuhkassa eteneminen rasittaa vähemmän. Järjestelmä säilyttää halutun etäisyyden edellä ajavaan automaattisesti, säätää auton nopeutta automaattisesti tarvittaessa pysähdyksiin saakka sekä avustaa ohjaamisessa. Siten auto pystyy avustamaan kuljettajaa kaistalla pysymisessä, edellyttäen että kuljettaja pitää ohjauspyörästä kiinni edes toisella kädellä. Kun auto on joutunut pysähtymään kokonaan, auto lähtee uudelleen liikkeelle, jos jono taas liikkuu 30 sekunnin kuluessa pysähtymisestä. Tämä järjestelmä on yksi askel kohti itseajavia autoja.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ.

Värillinen BMW Head-Up -näyttö heijastaa ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä.
Esimerkiksi nykyinen ajonopeus ja auton varustuksesta riippuen navigoinnin opastus, nopeusrajoitukset ja ohituskiellot, puhelimen ja viihteen listat sekä kuljettajan avustinjärjestelmien kaikkien varoitusviestien sisältö voidaan näyttää.
Tuulilasille heijastetut värilliset symbolit ovat tarkkoja ja selkeän kirkkaita. Heijastettu kuva näkyy kuin se leijuisi noin 2,3 metrin etäisyydellä auton edessä, ja näytön optimaalisen sijainnin ansiosta se on nopea ja helppo havaita ja lukea katseen siirtyessä juuri lainkaan pois liikennetilanteesta. Värillisen BMW Head-Up -näytön tiedot näkyvät polarisoiduilla aurinkolaseilla vain rajoitetusti.
Heijastettavan kuvan kirkkaus säätyy automaattisesti ympäristön valoisuuden mukaan; lisäksi erikseen valittavissa on yö- ja päivänäytöt. Myös näytettävän kuvan korkeussijaintia voidaan säätää. Lisäksi on mahdollista valita mitä tietoja tuulilasille heijastetaan ajonopeusnäytön ja kuljettajan avustinjärjestelmien varoitusviestien lisäksi.

NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ PROFESSIONAL.

Navigointijärjestelmä Professional ihastuttaa toteutuksellaan ja toiminnoillaan: Se on helppokäyttöinen, autoon täysin integroitu navigointijärjestelmä, jota käytetään iDrive-käyttöjärjestelmällä ja iDrive Touch -monitoimisäätimellä. Järjestelmä sisältää handsfree-varustuksen, USB-liitännän ja puheohjauksen, radion Professional jossa DVD-soitin; 20 GB muistitilaa audiotiedostoille. Kiinteä 10,25'' LCD-värinäyttö ja sen jakamistoiminto (päänäyttö ja avustinnäyttö) varmistavat hyvän luettavuuden ja näytön selkeyden. Järjestelmää käytetään intuitiivisella iDrive Touch -monitoimisäätimellä, jonka tunnistuspintaa koskettamalla kohde voidaan syöttää navigointijärjestelmään sormella kirjoittaen; pikavalintanäppäimet ja kahdeksan suosikkinäppäintä; käyttö myös puheohjauksella. Karttanäkymä kolmiulotteinen, satelliittikuvat kartan taustana sekä valitut nähtävyydet kuvina tekevät navigoinnista kiehtovan elämyksen. BMW-jälleenmyyjien ja BMW Service -toimipisteiden kautta tehtävien karttapäivityksien lisenssimaksut ovat veloituksettomat ensimmäisten kolmen vuoden ajan. Karttapäivityksistä veloitetaan ainoastaan asennukseen liittyvät kustannukset.

iDrive Touch -monitoimisäädin

iDrive Touch -monitoimisäädin

iDrive Touch -monitoimisäätimellä, joka on osa navigointijärjestelmää Professional, monitoiminäyttöä voidaan käyttää mukavasti yhdellä kädellä. Monitoimisäätimeen integroidun kosketuslevyn avulla voidaan esimerkiksi syöttää kohdeosoitteet navigointijärjestelmää varten helposti omalla käsialalla.
Lisäksi monitoimisäädintä kiertämällä ja painamalla voidaan hakea monia toimintoja näyttöön, tehdä asetuksia ja selata luetteloita. Käyttö sujuu vaivattomasti ja vaistonvaraisesti tuntoaistin avulla – etenkin kuljettajan kannalta tämä on tärkeä apu, sillä siitä on tuskin lainkaan haittaa keskityttäessä liikenteeseen. Kaikki monitoimisäätimellä ohjattavat toiminnot näytetään selkeästi monitoiminäytössä.

BMW NIGHT VISION -PIMEÄNÄKÖAVUSTIN, JOSSA DYNAMIC LIGHT SPOT -KOHDEVALO.

Erinomainen näkeminen myös pimeässä: BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on Dynamic Light Spot -kohdevalo, tunnistaa ihmiset ja eläimet pimeässä jo kaukaa ja lisäksi valaisee heitä/niitä kohti.
Jäähdyttimen vasempaan BMW-säleikköön asennettu lämpökamera kuvaa aluetta auton edessä ja välittää kuvan monitoiminäyttöön. Kuvasta voi tunnistaa ihmiset ja eläimet jopa noin 300 metrin päästä. Kun infrapunajärjestelmä havaitsee jalankulkijan tai eläimen, esimerkiksi peuran, lehmän tai hevosen pimeydessä olevan törmäyslinjalla auton kanssa, järjestelmä suuntaa varoituksena toisen Dynamic Light Spot -kohdevalon havaittuun kohteeseen kuitenkin sitä häikäisemättä. Sekä kuljettaja että havaittu henkilö saavat siten tehokkaan varoituksen mahdollisesta vaaratilanteesta.
Lisäksi mittariston monitoiminäyttöön ja lisävarusteiseen BMW Head-Up -näyttöön ilmestyvä varoitussymboli (henkilö- tai eläinsymboli) varoittaa kuljettajaa vaaratilanteen uhatessa. Jos vaara on välitön, näytetään punainen vilkkuva symboli (eläin tai ihminen) ja lisäksi kuuluu varoitusääni ja auton jarrujärjestelmä valmistellaan jarrutukseen. Monitoiminäytössä näytettävä lämpökamerakuva aktivoidaan painamalla BMW Night Vision -näppäintä ohjauspyörässä vasemmalla alhaalla. Tämä varoitustoiminto aktivoituu automaattisesti, kun moottori käynnistetään. Varoitustoiminnon toiminta ei riipu kuvanäytön aktivoimisesta. BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on Dynamic Light Spot -kohdevalo, on BMW ConnectedDriven innovaatio.

PYSÄKÖINTIAVUSTIN.

PYSÄKÖINTIAVUSTIN.

Uusimman sukupolven pysäköintimukavuutta.

Täysin automaattinen uuden sukupolven pysäköintiavustin edustaa BMW-autojen kadun suuntaisen pysäköimisen helppouden uusinta tasoa. Järjestelmä valitsee eteenpäinajovaihteen tai peruutusvaihteen, hoitaa ohjaamisen ja käyttää kaasua sekä jarrua. Ennen pysäköimistä kuljettajan tarvitsee vain kytkeä vilkut päälle, pitää PDC-näppäin painettuna pysäköimisen ajan ja valvoa ympäristöä. Pysäköimisen päätteeksi järjestelmä kytkee automaattisesti vaihteiston P-asentoon. BMW:n ultraäänitunnistimet etsivät enintään ajonopeutta 35 km/h ja enintään 1,5 metrin etäisyydellä riviin pysäköityjen autojen ohi ajettaessa autolle riittävää pysäköintitilaa autojen välistä, ja etsintä näytetään monitoiminäytössä.

KAMERAJÄRJESTELMÄT.

Nauti näkymistä. BMW X5 -malliin integroidut kamerajärjestelmät parantavat näkyvyyttä esimerkiksi porttikongien ulosajo-alueilla ja vaikeasti hahmotettavissa liikennetilanteissa.

  • Side View

    Side View -toiminnolla pääsee turvallisesti kuin kurkistamaan sivuille ajettaessa ulos pihaportista tai ahtaisiin kadunkulmiin ja risteyksiin. Jäähdyttimen säleikköön asennettu kamera kuvaa auton sivuilla olevia alueita ja välittää kuvan monitoiminäyttöön. Niiden ansiosta lähestyvä risteävä liikenne pystytään havaitsemaan ajoissa, jolloin reagointiin jää enemmän aikaa.

  • Peruutuskamera

    Peruutuskameran ansiosta kuljettaja näkee auton takana olevan tilan monitoiminäytöstä käännellessään ja pysäköidessään autoa. Peruutuskamera helpottaa peruuttamista esimerkiksi pysäköintiruutuun, kun ajonopeus on alle 20 km/h. Monitoiminäytössä näkyvät apulinjat ja värilliset pinnat kertovat kuljettajalle, onko valittu pysäköintipaikka riittävän kokoinen autolle – ja tukevat näin kuljettajaa
    pysäköinnissä. Jos autossa on vetokoukku, peruutuskameraan sisältyy kätevä zoomaustoiminto, joka helpottaa perävaunun kytkemistä.
    Valittavissa on kolme toimintoa eli peruutuskamera, Surround View ja Side View, joista yksi voi olla kerrallaan aktivoituna. Valitut näkymät näkyvät monitoiminäytössä.

BMW SELECTIVE BEAM

BMW Selective Beam -kaukovaloavustin tekee pimeässä ajamisesta entistä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Tämä varuste mahdollistaa parhaan näkyvyyden pimeässä häikäisemättä muita kuljettajia.
Järjestelmä tunnistaa muut tielläliikkujat ja varjostaa niiden sijainnin kaukovalokuviosta.