NÄYTTÄÄ SUUNNAN. JOHDONMUKAISESTI.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

NÄYTTÄÄ SUUNNAN. JOHDONMUKAISESTI.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

NÄYTTÄÄ SUUNNAN. JOHDONMUKAISESTI.BMW X5 xDrive40e iPerformance.

Yhdistää kahden maailman parhaat ominaisuudet miellyttävään ja nelivetoiseen Plug-in-hybrid-autoon: BMW X5 xDrive40e iPerformance. Siinä innovaatiot kohtaavat suvereenisti BMW X5:n monikäyttöisyyden ja ylellisyyden. Vaikuttava ajodynamiikka, huippuluokan tehokkuus ja ympäristöystävällisyys, joka merkitsee paikallisesti päästötöntä ajoa – ainutlaatuinen konsepti sovitettuna täydellisesti SAV-luokan auton ominaisuuksiin.

AUTON KONSEPTI.

BMW X5 -malli, jonka kulutusarvot ovat pienen auton luokkaa. Paras mahdollinen pito ja ketteräliikkeinen ohjattavuus BMW xDrive -nelivetojärjestelmän ansiosta ja täydet ajodynaamiset ominaisuudet kaikissa ajotiloissa. Monipuolisuudellaan ja dynamiikallaan BMW X5 xDrive40e vahvistaa kaikki odotukset. Perän eDrive-tekstilogo erottaa sen hienovaraisen optisesti BMW X5 -mallista. Aivan erityistä on sen toimintamatka pelkällä sähköllä ajettaessa: auto kulkee noin 30 kilometriä paikallisesti päästöjä tuottamatta ja polttonestettä kuluttamatta. Korkeajänniteakku on sijoitettu turvallisesti tavaratilan alle. Jopa 1 720-litrainen tavaratila on totuttuun tapaan tilava ja soveltuu siten erinomaisesti hankalankin kokoisten tavaroiden kuljettamiseen. Tämä tulevaisuuteen suuntaava autokonsepti hakee vertaistaan.

YKSILÖLLINEN AJOKÄYTTÄYTYMINEN.

Plug-in-hybridinä BMW X5 xDrive40e iPerformance -mallissa on eri voimansiirtotiloja, joiden avulla kuljettaja voi vaikuttaa tuntuvasti todelliseen kulutukseen. Lopputulos riippuu toisaalta valitusta ajotilasta, toisaalta omasta ajotavasta. Kun akku on ladattu täyteen, autolla voi ajaa 30 kilometrin matkan ilman, että polttonestettä kuluu pisaraakaan. AUTO eDrive -tilassa huomio on kiinnittynyt parhaaseen mahdolliseen tehokkuuteen, jonka saavuttamiseksi sähkö- ja polttomoottorin käyttöä yhdistellään optimaalisesti.

 • Kaupunkiajo

  Kaupunkiajossa BMW X5 xDrive40e iPerformance ottaa kaiken irti Plug-in-hybridin vahvuuksista. Lyhyet matkat voidaan ajaa pelkällä sähköllä, ja hybriditilan käytön ansiosta yhdistetyn kulutuksen lukemaksi voidaan saada 3,4–3,3 l/100 km ja CO2-päästöksi 77–78 g/km. Näin BMW X5 xDrive40e -mallia voidaan kaupungissa sanoa todelliseksi kolmen litran autoksi.

 • Päivittäinen ajo

  Myös toisella paikkakunnalla töissä käyville BMW X5 xDrive40e iPerformance on optimaalinen auto. 50–60 kilometrin matkalla keskikulutus on 6,5–6,0 litraa, eli selvästi vähäisempi kuin muilla saman kokoluokan autoilla. Lyhyesti sanottuna: nauti BMW X -mallin mukavasta ylellisyydestä ja vähäisestä kulutuksesta.

 • Pitkän matkan ajo

  Koe vähän kuluttava ajonautinto – myös pitkillä matkoilla. BMW X5 xDrive40e iPerformancen yhdistetty toimintamatka on 830 kilometriä. Keskikulutus on näin ollen 11 litrasta aina 10,5 litraan pidemmillä matkoilla.

AJODYNAMIIKKAA PÄÄSTÖJEN SIJAAN.

Multimedia: koe BMW X5 xDrive40e iPerformance.

AJODYNAMIIKKAA PÄÄSTÖJEN SIJAAN.

Multimedia: koe BMW X5 xDrive40e iPerformance.

VOIMANSIIRTO.

Voimakas nelisylinterinen BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottori ja huipputehokas eDrive-sähkömoottori pakottavat BMW X5 xDrive40e iPerformance -mallin liikkeelle. Nerokas BMW xDrive -nelivetojärjestelmä takaa optimaalisen pidon. Yhdistämällä nämä EfficientDynamics -tekniikat on saatu aikaan innovatiivinen auto, joka on kulutukseltaan taloudellinen ja tarjoaa samalla täyden ajodynamiikan ja vakauden kaikissa tieolosuhteissa.

ÄLYKÄS ENERGIANHALLINTA.

Olipa kyse päivittäisestä työmatkasta tai viikonlopun huviretkestä: lyhyet, noin 30 kilometrin mittaiset matkat voidaan ajaa puhtaasti sähköllä eli päästöjä tuottamatta ja polttonestettä kuluttamatta. Pitemmillä tai enemmän tehoa vaativilla matkoilla älykäs energianhallinta takaa sähkö- ja polttomoottorin käytön tehokkaimman yhdistelmän.
eDrive-painikkeella kuljettaja valitsee jonkin kolmesta eDrive-tilasta. Niitä ovat perustila AUTO eDRIVE, vain sähköisen ajon tila MAX eDRIVE sekä akkua säästävä SAVE BATTERY -tila.

 • AUTO eDRIVE -tila

  AUTO eDRIVE -tilassa älykäs BMW EfficientDynamics -järjestelmä päättää, miten sähkö- ja polttomoottorin käyttö voidaan yhdistää tehokkaimmin – ajonopeudesta ja akun varaustilasta riippuen. Tämä tila on jaettu kahteen vaiheeseen: jos akun varaustila on 12–100 %, voidaan ajaa jopa 70 km/h:n nopeudella paikallisesti päästöjä aiheuttamatta ja polttonestettä kuluttamatta. Jos ajonopeus tästä kiihtyy tai jos kuormitus on suurempi, bensiinimoottori käynnistyy itsestään. Jos akun varaustila on alle 12 %, BMW X5 xDrive40e iPerformance -mallilla voi ajaa hieman kiihdyttäen enintään 55 km/h nopeudella puhtaasti sähköllä.

 • MAX eDRIVE -tila

  Maksimaalista sähköistä ajonautintoa: MAX eDRIVE -tilassa voidaan ajaa jopa 120 km/h:n nopeudella puhtaasti sähköllä. Tätä suuremmilla nopeuksilla tai jos kiihdytyspotentiaalia halutaan hyödyntää loppuun saakka, polttomoottori käynnistyy automaattisesti.

 • SAVE BATTERY -tila

  Kun akun varaustila on riittämätön, voidaan valita SAVE BATTERY -tila, jossa akkua ladataan tehokkaasti polttomoottorin avulla tai akun varaustilaa ylläpidetään. Näin kuljettaja voi aktiivisesti säästää akkukapasiteettia myöhempää, puhtaasti sähköistä ajoa varten.

 • Ennakointi

  Kun määränpää on syötetty navigointijärjestelmään, ennakoiva energianhallinta analysoi suunnitellun reitin ottaen huomioon muuttumattomia tietoja kuten nopeusrajoitukset. Näin järjestelmä hyödyntää puhtaasti sähköistä käyttötilaa tilanteen vaatimalla tavalla, tehokkaasti ja ennen kaikkea niillä reittiosuuksilla, joilla siitä on eniten hyötyä: esimerkiksi kaupunkiajossa.

LATAAMINEN.

Käytitpä tavallista pistorasiaa tai kattavaan 360° ELECTRIC -tuote- ja palveluvalikoimaan kuuluvaa BMW i Wallbox -seinälatausasemaa – korkeajänniteakun lataaminen ei voisi olla helpompaa. Matkan varrella energian saatiin on käytettävissä julkisia latausasemia.

Kattavat palvelut sähköiseen autoiluun.

 • Lataaminen kotona

  Auto voidaan ladata kotona mukavasti tavallisesta 230 V -pistorasiasta, jolloin se on alle neljän tunnin kuluttua käytettävissä ja "tankki täynnä" sähköä. Latausliitäntä on luukun takana auton etuosassa vasemmalla sivulla. Lataamiseen tarvitaan vain erityinen latausjohto, jonka saa säilöön turvallisesti ja tilaa säästävästi tavaratilan pohjan alle. Erityisen tiivisteen ansiosta latausliitäntä ja -pistoke ovat suojassa ympäristön vaikutuksilta. Lataustila näytetään selkeästi ulospäin liitännän LED-valorenkailla.
  Tavallisen pistorasian sijaan latausasemaksi voidaan seinään asentaa myös BMW i Wallbox. Sen latausteho on parempi, joten latausaika on tuntuvasti lyhyempi. Erityisen mittariston näyttö kertoo korkeajänniteakun kulloisenkin lataustilan. Eri tekijöistä kuten virran vahvuudesta sähköliitännässä, latauksen aikana päällä olevista sähkölaitteista autossa tai Wallbox-seinälaturin käytöstä riippuu, kuinka pian tyhjä korkeajänniteakku on taas kokonaan täynnä – nopeimmillaan siihen ei mene edes kolmea tuntia. Lisäksi matkustamon lämpötila voidaan säätää etukäteen halutuksi ulkoista latausta käyttämällä, mikä ei vaikuta korkeajänniteakun varaustilaan.

 • Lataaminen matkan varrella

  Tavallisen kotipistorasian ohella auton akku voidaan ladata myös matkan varrella julkisia latausasemia käyttäen – vaivattomasti ja mukavasti. Esimerkiksi ostokset tehtyään kuljettaja voi jatkaa matkaansa päästöttömästi ja akku "täyteen tankattuna". Lataamiseen tarvitaan vain mukana toimitettava latausjohto, joka on turvallisesti ja tilaa säästävästi tallessa tavaratilan pohjan alla. Lataustila näytetään selkeästi ulospäin liitännän LED-valorenkailla. Navigointijärjestelmän kautta kuljettaja saa tietoa soveltuvien latausasemien sijainnista.
  Auto voidaan ladata vaihtovirralla, jonka virranvahvuus voi vaihdella. Latauksen kesto riippuu eri tekijöistä, esimerkiksi virran vahvuudesta ja autossa päällä olevien sähkölaitteiden lukumäärästä.

YHTEYDET.

Aina yhteydessä BMW-autoosi: älypuhelimella (iOS tai Android) voit käyttää BMW Remote Services -toimintojen, kuten etälukituksen lisäksi myös hybridiautojen omia toimintoja. Näin olet aina selvillä BMW X5 xDrive40e iPerformance -mallisi kulutus- ja tehoarvoista. BMW-palvelut kaiken varalta – käytä autossa tai auton ulkopuolella.

 • Remote Services

  BMW Connected -sovelluksen (saatavilla iPhone- ja Android-puhelimille) Remote Services -etäpalveluilla voidaan etäohjata auton eri toimintoja kuten vaikkapa auton lukituksen avaamista ja lukitsemista. Sovellus kuten BMW ConnectedDrive -asiakasportaalikin tarjoavat mahdollisuuden hakea näyttöön auton tiettyjä tietoja kuten polttonesteen riittävyyden tai ikkunoiden ja ovien tilan. Lisäksi ohjelmoitava ilmastointi- ja latausajastin huolehtivat siitä, että BMW on esimerkiksi maanantaista perjantaihin täydellisesti esi-ilmastoitu ja täyteen ladattu matkan alkamisen ajankohtana.
  Tämän informaatiotarjonnan kruunaa auton senhetkisen sijainnin esitys. Lisäksi auton sijainti voidaan tarkastaa etäkytkemällä auton vilkut tai kaukovalovilkku tai katsomalla auton sijainti kartalla BMW Connected -sovelluksessa. Näin kuljettaja on etäälläkin aina täysin selvillä autonsa asioista, ja lisäksi hänellä on aina kaikki tiedot mukavasti saatavilla yhdellä silmäyksellä. Toimintojen käyttämistä varten Remote Services -toiminnot pitää kerran aktivoida My BMW ConnectedDrive -asiakasportaalissa osoitteessa www.bmw-connecteddrive.fi.

 • Esi-ilmastointi

  Istu kesähelteellä miellyttävän viileään ja talvella mukavan lämpöiseen autoon, jonka laseissa ei ole tietoakaan huurteesta – sen mahdollistaa BMW X5 Plug-in-hybridin pysäköinti-ilmastointi. Sähkötoimisen kylmäainekompressorin ja sähköisen lämmittimen ansiosta ilmastointiautomatiikka toimii lähes äänettömästi myös moottorin ollessa sammutettuna. Voit ohjelmoida kaksi eri lähtöaikaa.
  Puoli tuntia ennen suunniteltua lähtöhetkeä älykäs ohjausjärjestelmä säätää valitun lämpötilan käyttäen lämmitystä, jäähdytystä ja tuuletusta. Järjestelmää voi käyttää joko autossa olevalla iDrive-monitoimisäätimellä tai mukavasti älypuhelimella ja BMW Connected -sovelluksella.
  Jos korkeajänniteakun varaustila on riittävä, pysäköinti-ilmastointi toimii riippumatta siitä, ollaanko autoa juuri lataamassa ulkoisesti vai ei.

MUKAVUUS.

BMW X5 xDrive40e iPerformance -mallin kaltainen innovatiivinen auto tarjoaa tietenkin erinomaisen mukavuuden. Vakiovarusteisiin kuuluva adaptiivinen alustapaketti Comfort tarjoaa raskaassakin kuormassa täydet ajodynaamiset ominaisuudet, jatkuvan vakauden ja miellyttävän ajotunteen myös pitkillä matkoilla. Täysin säätyvät iskunvaimentimet ja erityiset jousitukset taka-akselin korkeustasonsäätöä varten takaavat erinomaisen vakauden raskaassakin kuormassa.