OTTAA IRTI KAIKEN MINKÄ SAA.

BMW X5 -mallin ajodynamiikka ja tehokkuus.

OTTAA IRTI KAIKEN MINKÄ SAA.

BMW X5 -mallin ajodynamiikka ja tehokkuus.

OTTAA IRTI KAIKEN MINKÄ SAA.BMW X5 -mallin ajodynamiikka ja tehokkuus.

BMW X5:n dynamiikka lisää ajamisen iloa jokaisella ajokerralla – kaikissa ajotilanteissa ja kaikilla nopeuksilla. Kuljettajan avustinjärjestelmät pitävät huolen erinomaisesta tiepidosta yhtä lailla tiukoissa kaarteissa, jyrkissä ylämäissä ja suuremmissa nopeuksissa. Samalla BMW X5:n energiatehokkuus on huippuluokkaa viimeistellyn aerodynamiikan, taloudellisten moottoreiden ja lukuisten BMW EfficientDynamics -toimenpiteiden ansiosta. Tehotaloudellisin malli on BMW X5 xDrive40e iPerformance, jossa on eDrive-tekniikka.

BMW EFFICIENTDYNAMICS -TEKNIIKKA.

Oli kyse maksimaalisista suorituksista tai minimaalisesta kulutuksesta – viime kädessä kaikki BMW:llä liittyy BMW-autoille ominaiseen ajamisen iloon. BMW EfficientDynamics on BMW:n strategia, jolla minimoidaan polttonesteen kulutusta ja CO2-päästöjä ja samalla maksimoidaan dynamiikkaa ja ajonautintoa. Se on toimenpidepaketti, joka kattaa voimansiirron, energianhallinnan ja auton konseptin – jokaisessa BMW-autossa.
Plug-in-hybridiautossa paremmasta suorituskyvystä ja samalla vähäisemmästä kulutuksesta vastaa muun muassa älykäs yhdistelmä, johon kuuluu BMW TwinPower Turbo -moottori ja sähkömoottori.
Tehokkuuden parantamiseen entisestään vaikuttavat optimoidun aerodynamiikan lisäksi myös BMW EfficientLightweight -kevytrakennekonsepti, jossa oikeiden materiaalien käyttö oikeissa paikoissa vähentää painoa ja parantaa samalla auton jäykkyyttä. Tällä alueella innovaatiojohtajuus tulee osoitetuksi vaikuttavalla tavalla: BMW on ainoa suursarjatuotantoa harjoittava autonvalmistaja, joka luottaa huippukevyeen ja samalla erittäin lujaan hiilikuitumateriaaliin (CFRP). Kattavaan toimenpidepakettiin kuuluu lisäksi älykäs energianhallinta sekä kuljettajan valittavissa oleva ECO PRO -tila, joka auttaa ajamaan kulutuksen kannalta optimaalisesti.

 • EU6-pakokaasunormi

  BMW-moottorit ovat aina olleet aikaansa edellä, sillä moottorit ovat olleet BMW:n ydinosaamisaluetta vuodesta 1917 saakka. BMW X5 -mallin moottorit todistavat tämän erityisen vaikuttavalla tavalla. Ne tarjoavat poikkeuksellisen tehon, erinomaisen reaktioherkkyyden ja esimerkillisen tasaisen käynnin, eli ominaisuudet, jotka täyttävät tiukimmat kultivoituneelle ajomukavuudelle asetetut vaatimukset.
  Luottavaisuutta tulevaisuuteen lisää myös kaikissa dieselmalleissa vakiovarusteena käytettävä BMW BluePerformance -tekniikka. Sen ansiosta dieselmoottorin päästöjä pystytään optimoimaan entisestään. Dieselhiukkassuodattimen ja hapetuskatalysaattorin lisäksi käytössä on typen oksideja varastoiva katalysaattori, joka vähentää pakokaasun sisältämiä typen oksideja entisestään. Tämän lisäksi typen oksidien vähentämiseen käytetään myös toisenlaista menetelmää, SCR-katalysaattoria (SCR = Selective Catalytic Reduction), joka sisältää AdBlue-ruiskutuksen. Kemiallinen reaktio, jonka AdBlue-urealiuoksen ruiskuttaminen laukaisee, takaa NOx-päästön merkittävän vähennyksen. Näin ollen autosi on pitkään yksi maailman puhtaimmista dieselautoista, jonka haitallisten aineiden päästöä on vähennetty niin johdonmukaisesti, että se täyttää EU6-pakokaasunormin tiukat vaatimukset.

AJODYNAMIIKKA.

Voimassa vara parempi: koe BMW X5:n lyömätön ajodynamiikka.

AJODYNAMIIKKA.

Voimassa vara parempi: koe BMW X5:n lyömätön ajodynamiikka.

8-VAIHTEINEN STEPTRONIC-AUTOMAATTIVAIHTEISTO.

8-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto asettaa mittapuita dynamiikan ja tehokkuuden alalla. Se on keskeinen osa BMW EfficientDynamics -toimenpiteitä.
Vaihteiden erityisen tiheä porrastus mahdollistaa optimaalisen voimankehityksen – pienimmistä suurimpiin nopeuksiin. Se vähentää polttonesteen kulutusta tuntuvasti, ja Sinä saat nauttia vieläkin paremmasta urheilullisuudesta ja dynamiikasta.
Etenkin suurilla nopeuksilla lisävaihteet pienentävät kierroslukua ja siten myös kulutusta ja moottorimelua. Tähän vaikuttaa myös tehokkaampi momentinmuuntimen lukituskytkin – vaikka vaihtaisit manuaaliseen tilaan. Yhdessä pienten kierroslukuhyppyjen ja täsmällisen vaihteensovituksen kanssa se tekee vaihteiden vaihtamisesta erittäin mukavaa ja vähentää taustamelua merkittävästi.

URHEILULLISUUTTA 100 %.

Lisävarusteilla kuten aktiiviohjauksella ja adaptiivisilla alustapaketeilla voit itse vaikuttaa BMW X5 -autosi urheilullisuuteen tai mukavuuteen. Aktiiviohjaus mahdollistaa vielä ketteräliikkeisemmän ohjattavuuden ja täsmällisemmän ajettavuuden. Jos valitset jonkin adaptiivisista alustapaketeista, valitset joko upeamman ajomukavuuden, paremman ajodynamiikan – tai näiden kahden tehokkaimman yhdistelmän.

 • Aktiiviohjaus

  Ohjauksen mukavuuden uusi ulottuvuus – aktiiviohjaus on kaikissa ajotilanteissa tarkka, täsmällisesti reagoiva ja mukava.
  Hitaasti ajettaessa eli kaupunkiajossa, autoa pysäköitäessä tai kiemurtelevilla vuoristoteillä aktiiviohjaus suurentaa pyörien kääntymää. Siten kuljettaja saa auton kääntymään enemmän kääntäessään ohjauspyörää vain vähän – BMW-auton reagointiherkkyys on selvästi parempi ja esimerkiksi pysäköiminen sujuu vähemmällä vaivalla.
  Suuremmissa ajonopeuksissa noin 120–140 km/h alkaen (automallista ja sovituksesta riippuen) aktiiviohjauksen välitys hidastuu. Siten pyörät ohjauspyörää käännettäessä kääntyvät vähemmän. Etu: Ohjauspyörää enemmän käännettäessä ohjaus on tarkempi – tuloksena auton ohjausvakaus ja mukavuus on parempi. Myös kriittisissä tilanteissa, kuten yliohjautumistilanteessa tai jarrutettaessa auton vasemman ja oikean puolen pyörät erilaisilla pinnoilla, aktiiviohjaus avustaa ja vaimentaa esimerkiksi auton kääntymistä – ja nopeammin kuin kokenutkaan kuljettaja ehtisi reagoida.
  Koska aktiiviohjaus on hydraulisesti toimiva täydentävä järjestelmä ja koska kuljettajan suora yhteys ohjaaviin pyöriin säilyy aina, BMW säilyttää täyden ohjattavuutensa myös järjestelmän vikatilanteessa, koska toimintahäiriön havaitsemisen myötä turvatappi lukitsee aktiiviohjauksen säätömekanismin.

 • Adaptiiviset alustapaketit

  Tien päälle päästyään BMW X5 -malli lunastaa lupauksen, jonka sen suvereeni olemus on ehtinyt jo antaa. Halusitpa urheilullisuutta tai mukavuutta, lisävarusteiset adaptiiviset alustapaketit tarjoavat niin halutessasi optimaalisen tuntuman tiehen jokaisessa ajotilanteessa ja kaikilla teillä.

 • Comfort

  Erinomainen ajomukavuus ja samalla BMW-autoille ominaiset hyvät ajodynamiikkaominaisuudet. Adaptiivinen alustapaketti Comfort mahdollistaa jousituksen ja iskunvaimennuksen sovittamisen milloin tahansa. Adaptiivisen alustapaketin Comfort keskeisimmät osajärjestelmät ovat säätyvä iskunvaimennus ja taka-akselin ilmajousitus. Auton hyvän ajo- ja jousitusmukavuuden takaavan oletusasetuksen lisäksi kuljettaja voi ajodynamiikkakatkaisimella sovittaa alustan ominaisuudet oman makunsa mukaiseksi.
  Säätyvällä iskunvaimennuksella voidaan muuttaa iskunvaimennuksen luonnetta. Varustukseen sisältyvä taka-akselin ilmajousitus varmistaa ajomukavuuden säilymisen muuttumattoman hyvänä auton kuorman määrästä riippumatta.
  Jos toisinaan halutaan käyttää dynaamisempaa alustan sovitusta, ajodynamiikkakatkaisimella on valittavissa asetukset SPORT ja SPORT+.

 • Dynamic

  Ajodynamiikan upein taso: Adaptiivinen alustapaketti Dynamic optimoi auton ajodynaamisen potentiaalin. Varustukseen sisältyvä Dynamic Performance Control ja Dynamic Drive takaavat aina erittäin urheilullisen ajodynamiikan, jonka tuntee etenkin erittäin neutraaleina ohjausominaisuuksina ja korin minimaalisesta kallistelusta kaarreajossa – ja samalla erinomaisena pysyvästä ajomukavuudesta.
  Dynamic Performance Control jakaa moottorin voiman portaattomasti vasemmalle ja oikealle takapyörälle.
  Kaarretta ajettaessa moottorin voimaa välitetään enemmän kaarteen ulkopuolen pyörälle, jonka pito on parempi. Seuraus: maksimaalinen dynamiikka ja optimaalinen suuntavakaus.
  Dynamic Drive varmistaa etu- ja taka-akselin aktiivisilla kallistuksenvakaimilla, että auton kallistelu vähentyy minimiin.

 • Professional

  Parhaat puolet kahdesta: Adaptiivinen alustapaketti Professional yhdistää adaptiivisen alustapaketin Comfort ja adaptiivisen alustapaketin Dynamic toiminnot. Siten se mahdollistaa parhaan mahdollisen ajomukavuuden ja samalla upean ajamisen dynamiikan.
  Alustan sovitus voidaan milloin tahansa valita oman maun ja mieltymysten mukaiseksi ajodynamiikkakatkaisimella. Jos halutaan ajaa erityisen dynaamisesti, voidaan luottaa lukuisiin innovatiivisiin teknologioihin. Esimerkiksi Dynamic Performance Control jakaa moottorin voiman portaattomasti vasemmalle ja oikealle takapyörälle. Kaarretta ajettaessa moottorin voimaa välitetään enemmän kaarteen ulkopuolen pyörälle, jonka pito on parempi. Seuraus: maksimaalinen dynamiikka ja optimaalinen suuntavakaus.
  Dynamic Drive varmistaa etu- ja taka-akselin aktiivisilla kallistuksenvakaimilla, että auton kallistelu vähentyy minimiin. Näin pienennetty kallistelupyrkimys vaikuttaa erityisen positiivisesti ajomukavuuteen.
  Huonoilla teillä ajettaessa säätyvä iskunvaimennus säätää iskunvaimennuksen luonnetta parantaen ajomukavuutta entisestään. Varustukseen sisältyvä taka-akselin ilmajousitus varmistaa ajomukavuuden säilymisen muuttumattoman hyvänä auton kuorman määrästä riippumatta.

 • Adaptiivinen M alusta

  Adaptiivisen M alustan iskunvaimentimien elektroninen valvonta mahdollistaa iskunvaimennuksen sovittamisen erittäin nopeasti tienpinnan ja kuljettajan ajotyylin mukaisesti. Siten järjestelmä varmistaa ajotilannekohtaisesti auton otteen tiehen, pyörien hyvän pidon ja auton täsmällisen käyttäytymisen. Asetusvaihtoehdoilla COMFORT, SPORT ja SPORT+ alustan sovitus voidaan valita mukavuuspainotteiseksi, urheilulliseksi tai urheilullisen dynaamiseksi. Asetus COMFORT soveltuu mukavaan arkipäivän tavalliseen ajoon varmistaen turvallisuuden myös äkillisissä väistötilanteissa.
  SPORT-asetuksella pyörien liikkeet ovat mukavuuden kärsimättä pienemmät ja ote tiehen tiukempi. Tämä asetus soveltuu mainiosti maantieajoon ja mäkisille teille.
  Pyörien liikkeet ovat minimaaliset ja ajodynamiikka maksimaalinen tasaisilla teillä ja moottoriradoilla ajettaessa, kun käyttöön valitaan asetus SPORT+.

BMW xDrive.

Älykäs nelivetojärjestelmä xDrive jakaa voiman vaikeissakin olosuhteissa aina tilanteen vaatimalla tavalla. Siten vetopito on aina paras mahdollinen.
xDriven ja dynaamisen ajovakauden valvonnan (DSC) ansiosta auto säilyttää ajo- ja suuntavakautensa. xDrive muuttaa sekunnin murto-osien kuluessa voiman jakosuhdetta ja välittää voimaa parhaiten pitäville pyörille. Siten xDrive yhdistää nelivedon perinteisen vahvat ominaisuudet – vetopito, suuntavakaus ja turvallisuus – BMW:lle tyypilliseen täsmälliseen käsiteltävyyteen.

AERODYNAMIIKKA.

Auton muotoilu noudattaa johdonmukaisesti BMW EfficientDynamicsin filosofiaa. Etenkin aerodynamiikaltaan optimoidut etuhelma ja pohja vakuuttavat innovatiivisilla uudistuksilla, jotka vähentävät ilmanvastusta ja polttonesteen kulutusta.

 • Air Curtain ja Air Breather

  Etuhelma on näkyvä designelementti, jossa tiivistyy BMW EfficientDynamicsin filosofia. Etuhelmaan integroitu Air Curtain ohjaa ajoviiman kahden pystysuoran aukon kautta etupyöränkoteloita pitkin. Kiihdytetty ilmavirtaus muodostaa pyörien ulkopuolelle "verhon". Lisäksi tulee Air Breather, joka kanavoi ajoviiman etupyörille. Nämä innovatiiviset toimenpiteet vähentävät pyörteilyä ja ilmanvastusta, jolloin polttonesteen kulutus vähenee.

 • Ilmaläppien ohjaus

  Varustetasosta riippuen autossa voi olla ilmaläppien ohjaus, jonka tunnistin tarkkailee moottorin jäähdytystarvetta jatkuvasti ajon aikana ja avaa tai sulkee jäähdyttimen ilmaläpät. Näin saavutettu optimoitu aerodynamiikka ja lyhyempi moottorin lämpimäksikäyntivaihe vähentävät polttonesteen kulutusta.

 • Takaspoileri ja Air Blade

  Katon reunaan sijoitettu takaspoileri ja sivuilla siihen liittyvät Air Blade -osat muodostavat yhdessä erityisen tehokkaan ilmavirtauksen jättöreunan. Kun ilmavirtaus "jää pois kyydistä" halutulla tavalla auton perän alueella, häiritsevää pyörteilyä ja jarruttavia alipaineita saadaan vähennettyä minimiin.

ECO PRO -TILA.

ECO PRO -tilan ja yksilöllisen ajotavan avulla polttonesteen kulutusta voidaan vähentää jopa 20 prosenttia, kuten BMW:n sisäinen kulutustutkimus osoittaa. Vielä viisi prosenttia lisää säästöpotentiaalia voidaan saavuttaa lisätoiminnoilla vapaa rullaus, ennakointiavustin ja ECO PRO -reitit.
Vapaan rullauksen toiminnossa polttomoottori irrotetaan voimansiirtolinjasta, jolloin auto rullaa polttonestettä erittäin vähän kuluttamalla.
Ennakointiavustin tunnistaa navigointijärjestelmän tietojen perusteella reitillä olevat kaarteet, taajamiin tuloliittymät, nopeusrajoitukset ja moottoritieliittymät ja antaa kuljettajalle ennakkoon vinkkejä, milloin vähentää kaasua oikea-aikaisesti.
ECO PRO -reitit näyttävät tehokkaimman reitin ottaen huomioon liikennetilanteen, ajotavan ja tien kunnon. Ajotietokoneelta näet, kuinka monta prosenttia polttonestettä voit säätää valitsemalla ECO PRO -reitin.