DELEGOI LUOTETTAVILLE AVUSTAJILLE.

BMW ConnectedDriven kuljettajan avustinjärjestelmät BMW X4:ssa.

Varma esiintyminen onnistuu helpommin silloin, kun voi luottaa täysin matkalla mukana oleviin saattajiin, vaikkapa BMW X4:n kuljettajan avustinjärjestelmiin, jotka varmistavat ensiluokkaisen mukavuuden ja turvallisuuden. Paras esimerkki tästä on värillinen BMW Head-Up -näyttö: se heijastaa kaikki kuljettajan kannalta tärkeät tiedot suoraan näkökenttään, jolloin voit keskittyä oleelliseen – huolettomaan ajamiseen iloon.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ.

Kaikki näkökentässä.

Värillinen BMW Head-Up -näyttö heijastaa ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä. Esimerkiksi nykyinen ajonopeus ja auton varustuksesta riippuen navigoinnin opastus, nopeusrajoitukset ja ohituskiellot, puhelimen ja viihteen listat sekä kuljettajan avustinjärjestelmien kaikkien varoitusviestien sisältö voidaan näyttää.
Tuulilasille heijastetut värilliset symbolit ovat tarkkoja ja selkeän kirkkaita. Heijastettu kuva näkyy kuin se leijuisi noin 2,3 metrin etäisyydellä auton edessä, ja näytön optimaalisen sijainnin ansiosta se on nopea ja helppo havaita ja lukea katseen siirtyessä juuri lainkaan pois liikennetilanteesta.

  

DRIVING ASSISTANT.

Driving Assistant yhdistää kameraan perustuvat kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän sekä peräänajovaroituksen, henkilötunnistuksen ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnon.
Kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä tunnistaa ajokaistamerkinnät ja varoittaa ohjauspyörää täristämällä, jos ajonopeudesta noin 70 km/h alkaen auto uhkaa ajautua pois kaistaltaan. Jos vilkut on kytketty päälle, siis kun kyseessä ei ole kaistamerkintöjen ylittämisvaara vahingossa, varoitusta ei tule.
City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen peräänajovaroitin tunnistaa peräänajon vaaran ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen henkilötunnistus reagoi jalankulkijoihin. Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni ja enintään ajonopeudessa 60 km/h järjestelmä avustaa kevyesti jarruttamalla. Henkilötunnistus toimii ajonopeusvälillä 10 ja 60 km/h, ja järjestelmä antaa varoituksen, jos törmäysvaara jalankulkijaan on olemassa. Kun järjestelmä varoittaa uhkaavasta törmäyksestä, samalla auton jarrut valmistellaan hätäjarrutusta varten. Hätätilanteessa järjestelmä avustaa jarrutuksessa. Järjestelmän toiminta saattaa olla rajoittunut pimeällä, sateessa ja sumussa.

  • Driving Assistant Plus

    Varuste Driving Assistant Plus (vain automaattivaihteiston yhteyteen) sisältää peräänajovaroittimen ja kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän lisäksi myös aktiivisen vakionopeussäätimen, jossa on Stop&Go-toiminto. Se avustaa moottoritieajon kriittisissä ja yksitoikkoisissa liikennetilanteissa.
    Järjestelmän toiminta saattaa olla rajoittunut pimeällä, sateessa ja sumussa. Peräänajovaroitin reagoi vaiheittain (ajonopeusalueella noin 60 km/h saakka). Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa yhtäkkiä voimakkaasti tai järjestelmä havaitsee paikallaan olevan kohteen, reagointi alkaa optisella varoitussignaalilla ja päättyy aktiiviseen jarruttamiseen auton pysähtymiseen saakka. Jos auto uhkaa vahingossa ajautua pois kaistaltaan, kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä varoittaa ohjauspyörää täristämällä. Aktiivinen vakionopeussäädin pitää muistiin asetetun ajonopeuden välillä 30 km/h ja 210 km/h vakiona ja tarvittaessa sovittaa automaattisesti etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Stop&Go-toiminto säätää oman auton nopeutta jopa pysähdyksiin asti, ja pysähtymisen jälkeen auto lähtee uudelleen liikkeelle kaasupoljinta hiukan painamalla esimerkiksi silloin, kun jono taas liikkuu.

Navigointijärjestelmä Professional.

Navigointijärjestelmä Professional ihastuttaa toteutuksellaan ja toiminnoillaan: Se on helppokäyttöinen, autoon täysin integroitu navigointijärjestelmä, jota käytetään iDrive-käyttöjärjestelmällä ja iDrive Touch -monitoimisäätimellä. Järjestelmä sisältää handsfree-varustuksen, USB-liitännän ja puheohjauksen, radion Professional jossa DVD-soitin; 20 GB muistitilaa audiotiedostoille. Kiinteä 8,8'' LCD-värinäyttö ja sen jakamistoiminto (päänäyttö ja avustinnäyttö) varmistavat hyvän luettavuuden ja näytön selkeyden.

Navigointijärjestelmä Professional.

  • iDrive Touch -monitoimisäädin

    Järjestelmää käytetään intuitiivisella iDrive Touch -monitoimisäätimellä, jonka tunnistuspintaa koskettamalla kohde voidaan syöttää navigointijärjestelmään sormella kirjoittaen; pikavalintanäppäimet ja kahdeksan suosikkinäppäintä; käyttö myös puheohjauksella. Karttanäkymä kolmiulotteinen, satelliittikuvat kartan taustana sekä valitut nähtävyydet kuvina tekevät navigoinnista kiehtovan elämyksen.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam -kaukovaloavustin tekee pimeässä ajamisesta entistä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Tämä varuste mahdollistaa parhaan näkyvyyden pimeässä häikäisemättä muita kuljettajia. Järjestelmä tunnistaa muut tielläliikkujat ja varjostaa niiden sijainnin kaukovalokuviosta.

SURROUND VIEW

Kamerajärjestelmä Surround View sisältää toiminnon Panorama View. Sen avulla ulkopeileihin sijoitetuilla kameroilla, laajakulmaisella keulakameralla ja laajakulmaisella peruutuskameralla saadaan aikaan panoraamakuva auton edestä ja takaa. 360 asteen panoraamakuva auton ympäriltä helpottaa auton käsittelyä ahtaissa paikoissa. Jäähdyttimen säleikköön sijoitettu laajakulmakamera ja laajakulmainen peruutuskamera tuottavat panoraamakuvan auton etu- ja takapuolelta.
Risteävän liikenteen varoitin varoittaa näytön kuvan reunoihin ilmestyvillä keltaisilla palkeilla ja keltaisella varoituskolmiolla etupuolella lähestyvästä risteävästä liikenteestä. Lisäksi Surround View -järjestelmä sisältää toiminnot peruutuskamera ja Top View. Se aktivoituu käyttöön, kun valitsinvipu siirretään asentoon R, painetaan PDC-katkaisinta tai Panorama View -katkaisinta. Näyttönä toimii monitoiminäyttö. Panorama View -toiminto kytkeytyy automaattisesti pois päältä ajonopeuden ylittäessä nopeuden noin 15 km/h.