KULJE OMIA REITTEJÄSI. JA OTA KOKO MAAILMA MUKAAN.

BMW ConnectedDrive Services ja sovellukset BMW X3-mallissa.

Monipuolisuus on olennainen osa BMW X3 -autoa. Viestintä, tieto ja viihde – BMW ConnectedDriven innovatiivisten palvelujen ja sovellusten ansiosta koet autoilun aivan uudella tavalla.

ÄLYKÄS HÄTÄPUHELU.

Älykäs hätäpuhelu mahdollistaa nopean ja tarkoituksenmukaisen avunsaannin hätätilanteessa sekä koulutetun henkilökunnan avun ympäri vuorokauden. Onnettomuuden satuttua, esimerkiksi kun turvatyynyt ovat lauenneet tai turvavöiden kiristimet aktivoituneet onnettomuudesta johtuen, järjestelmä soittaa automaattisesti hätäpuhelun.
BMW:n onnettomuuspalvelu (englanninkielinen) saa pelastustöiden kannalta tärkeät tiedot kuten auton tarkan sijainnin, tiedot onnettomuuden vakavuudesta ja matkustajien loukkaantumisvaarasta autoon kiinteästi asennetun SIM-kortin välityksellä, eli omasta matkapuhelimestasi riippumatta. BMW:n onnettomuuspalvelu ilmoittaa asiasta viipymättä lähimmälle hätäkeskukselle tai ohjaa puhelun heille ja on onnettomuuden uhrien tukena puhelimitse siihen saakka, että pelastushenkilökunta pääsee paikalle. Hätäpuhelun voi käynnistää myös manuaalisesti esimerkiksi onnettomuuden muiden osapuolten auttamiseksi.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

ConnectedDrive Services toimii perustana nerokkaille BMW ConnectedDrive -palveluille, joilla ajon aikana saa autoon monenlaista tietoa ja viihdettä.
Niihin lukeutuu myös BMW Online (osa palveluista ei saatavilla Suomessa), jonka avulla pääsee käsiksi auton sijaintipaikkaan liittyviin tietoihin kuten säätiedotuksiin ja uutisiin sekä Google™-hakuun ja Office-toimintoihin.
Lisäksi sovellusten valikkoon voidaan koostaa yksilölliseksi kokonaisuudeksi haluttuja palveluita ja ominaisuuksia kuten nettikameroita, bensiinihintatietoja, pysäköintitiedotuksia, hotellioppaita jne. Myös tiettyjen älypuhelinsovellusten vaivaton, turvallinen ja ajallisesti rajoittamaton käyttö on integroitu.
ConnectedDrive Services mahdollistaa myös pääsyn BMW ConnectedDrive Store -kauppaan (ei toistaiseksi saatavilla Suomessa), josta palveluita ja sovelluksia voi vaivattomasti hankkia haluamakseen ajaksi ja koostaa juuri omien tarpeiden mukaisesti.
Lisäksi varustus ConnectedDrive Services sisältää vielä paljon muuta, mikä tekee jokaisesta BMW:llä ajamisen kerrasta elämyskokemuksen.

  • BMW ConnectedDrive App

    Jotta autoon saadaan tuotua koko joukko erilaisia sovelluksia, BMW ei kehitä ainoastaan omia sovelluksiaan, kuten BMW ConnectedDrive App ja BMW M Laptimer, vaan tekee tiivistä yhteistyötä myös kumppaneiden, kuten Spotifyn, Napsterin, GoPron, Deezerin ja Audiblen kanssa, jotta näiden kehittämiä sovelluksia voidaan myös käyttää autossa matkan aikana.

SANELUTOIMINTO.

Sanelutoiminto (ei saatavilla Suomessa) mahdollistaa puhuttujen viestien muuntamisen tekstiksi, jonka voit sitten lähettää sähköpostitse tai tekstiviestinä Bluetooth-liitännällä yhdistetyn älypuhelimesi kautta. Kun autossasi on lisävarusteet navigointijärjestelmä Professional, Bluetooth-liitäntä ja BMW ConnectedDrive Services, sinun ei enää tarvitse ottaa matkapuhelintasi käteen.
Tietoa älypuhelimesi Bluetooth-yhteensopivuudesta ja muista mobiileista päätelaitteista löydät osoitteesta www.bmw.com/bluetooth. Palvelu ei ole saatavilla Suomessa.

REAALIAIKAISET LIIKENNETIEDOTUKSET.

Reaaliaikaiset liikennetiedotukset (RTTI, ei saatavilla Suomessa) tuovat aina ajantasaiset liikennetilannetiedot käytettäviksi autossa.
Järjestelmä välittää tarkat tiedot liikennehäiriön sijainnista ja kestosta, joten autoon saadaan lähes reaaliaikaisesti tiedot moottoriteiden, valtateiden, kantateiden sekä useiden kaupunkien sisäisen liikenteen tilanteesta. Ruuhkien kiertosuositukset auttavat löytämään nopeimman reitin ongelmakohdan ohitse kohti asetettua kohdetta.
Tietojen lähteitä ovat mm. liikennöitsijöiden autokaluston ajoprofiilitiedoista saatavat GPS-tiedot, älypuhelinsovellukset ja poliisin tiedotukset sekä myös usein toistuvat liikennevirtamallitiedot kuten työmatkaliikenne.
Vallitseva liikennetilanne visualisoidaan navigoinnin karttanäkymässä värjäämällä tie- ja katuosuuksia vihreällä, keltaisella, oranssilla tai punaisella.

REMOTE SERVICES.

Remote Services -etäkäyttötoiminnolla ja ilmaisella BMW ConnectedDrive App -sovelluksella (saatavissa Apple Storesta ja Google Play Storesta) voidaan etäohjata BMW-auton eri toimintoja, kuten keskuslukituksen toimintaa. Myös navigointiin löydetyn kohdeosoitteen syöttö auton navigointijärjestelmään on mahdollista online-hausta powered by Google™. Lisäksi auton sijainti voidaan näyttää. Käyttämistä varten Remote Services -toiminnot pitää kerran aktivoida My BMW ConnectedDrive -asiakasportaalissa osoitteessa www.bmw-connecteddrive.fi.

BLUETOOTH OFFICE.

Bluetooth Office -toimintojen ansiosta voit hyödyntää Bluetooth-yhteydellä varustettuja laitteita ja tehostaa ajankäyttöäsi autossa. Autoon liitettyjen Bluetooth-laitteiden avulla arjen järjestelyt voi hoitaa mukavasti matkan varrelta. Sähköpostit, tapahtumat, tehtävät ja tekstiviestit näytetään valvontanäytössä tai ne voidaan kuunnella lukutoiminnolla audiojärjestelmän kaiuttimista. Lisäksi Apple iPhonen kalenterimerkinnät voidaan näyttää BMW-sovelluksilla. Löydät luettelon yhteensopivista mobiililaitteista osoitteesta www.bmw.com/bluetooth.