DELEGOI LUOTETTAVILLE AVUSTAJILLE.

BMW ConnectedDriven kuljettajan avustinjärjestelmät BMW X3:ssa.

Mitä tahansa suunnitteletkin, BMW X3 tekee siitä vaivatonta. BMW X3 -autoon on tarjolla lisävarusteena innovatiivisia tekniikoita, jotka avustavat ajamista monella eri tavalla. Mukavuus ja turvallisuus ovat näin parhaalla mahdollisella tasolla. Samalla voit nauttia siitä kaikkein tärkeimmästä eli ajamisen ilosta vieläkin enemmän.

DRIVING ASSISTANT.

Driving Assistant yhdistää kameraan perustuvat kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän sekä peräänajovaroituksen, henkilötunnistuksen ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnon.
Kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä tunnistaa ajokaistamerkinnät ja varoittaa ohjauspyörää täristämällä, jos ajonopeudesta noin 70 km/h alkaen auto uhkaa ajautua pois kaistaltaan. Jos vilkut on kytketty päälle, siis kun kyseessä ei ole kaistamerkintöjen ylittämisvaara vahingossa, varoitusta ei tule.
City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen peräänajovaroitin tunnistaa peräänajon vaaran ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen henkilötunnistus reagoi jalankulkijoihin. Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni ja enintään ajonopeudessa 60 km/h järjestelmä avustaa kevyesti jarruttamalla. Henkilötunnistus toimii ajonopeusvälillä 10 ja 60 km/h, ja järjestelmä antaa varoituksen, jos törmäysvaara jalankulkijaan on olemassa. Kun järjestelmä varoittaa uhkaavasta törmäyksestä, samalla auton jarrut valmistellaan hätäjarrutusta varten. Hätätilanteessa järjestelmä avustaa jarrutuksessa. Järjestelmän toiminta saattaa olla rajoittunut pimeällä, sateessa ja sumussa.

 • Driving Assistant Plus

  Varuste Driving Assistant Plus (vain automaattivaihteiston yhteyteen) sisältää peräänajovaroittimen ja kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän lisäksi myös aktiivisen vakionopeussäätimen, jossa on Stop&Go-toiminto. Se avustaa moottoritieajon kriittisissä ja yksitoikkoisissa liikennetilanteissa.
  Peräänajovaroitin reagoi vaiheittain (ajonopeusalueella noin 60 km/h saakka). Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa yhtäkkiä voimakkaasti tai järjestelmä havaitsee paikallaan olevan kohteen, reagointi alkaa optisella varoitussignaalilla ja päättyy aktiiviseen jarruttamiseen auton pysähtymiseen saakka. Jos auto uhkaa vahingossa ajautua pois kaistaltaan, kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä varoittaa ohjauspyörää täristämällä.
  Aktiivinen vakionopeussäädin pitää muistiin asetetun ajonopeuden välillä 30 km/h ja 210 km/h vakiona ja tarvittaessa sovittaa automaattisesti etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Stop&Go-toiminto säätää oman auton nopeutta jopa pysähdyksiin asti, ja pysähtymisen jälkeen auto lähtee uudelleen liikkeelle kaasupoljinta hiukan painamalla esimerkiksi silloin, kun jono taas liikkuu. Järjestelmän toiminta saattaa olla rajoittunut pimeällä, sateessa ja sumussa.

NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ PROFESSIONAL.

Järjestelmä sisältää handsfree-varustuksen, USB-liitännän ja puheohjauksen, radion Professional jossa DVD-soitin; 20 GB muistitilaa audiotiedostoille. Kiinteä 8,8'' LCD-värinäyttö ja sen jakamistoiminto (päänäyttö ja avustinnäyttö) varmistavat hyvän luettavuuden ja näytön selkeyden.

Järjestelmää käytetään intuitiivisella iDrive Touch -monitoimisäätimellä, jonka tunnistuspintaa koskettamalla kohde voidaan syöttää navigointijärjestelmään sormella kirjoittaen; pikavalintanäppäimet ja kahdeksan suosikkinäppäintä; käyttö myös puheohjauksella. Karttanäkymä kolmiulotteinen, satelliittikuvat kartan taustana sekä valitut nähtävyydet kuvina tekevät navigoinnista kiehtovan elämyksen.

BMW-jälleenmyyjien ja BMW Service -toimipisteiden kautta tehtävien karttapäivityksien lisenssimaksut ovat veloituksettomat ensimmäisten kolmen vuoden ajan. Karttapäivityksistä veloitetaan ainoastaan asennukseen liittyvät kustannukset.

 • iDrive Touch -monitoimisäädin

  iDrive Touch -monitoimisäätimellä, joka on osa navigointijärjestelmää Professional, monitoiminäyttöä voidaan käyttää mukavasti yhdellä kädellä. Monitoimisäätimeen integroidun kosketuslevyn avulla voidaan esimerkiksi syöttää kohdeosoitteet navigointijärjestelmää varten helposti omalla käsialalla. Lisäksi monitoimisäädintä kiertämällä ja painamalla voidaan hakea monia toimintoja näyttöön, tehdä asetuksia ja selata luetteloita. Käyttö sujuu vaivattomasti ja vaistonvaraisesti tuntoaistin avulla – etenkin kuljettajan kannalta tämä on tärkeä apu, sillä siitä on tuskin lainkaan haittaa keskityttäessä liikenteeseen. Kaikki monitoimisäätimellä ohjattavat toiminnot näytetään selkeästi monitoiminäytössä.

KAMERAJÄRJESTELMÄT.

Lisävarusteisten kamerajärjestelmien myötä jokaisesta pysäköintiruudusta tulee nautinto. Surround View -toiminnon ja peruutuskameran ansiosta näet aina koko autoa ympäröivän alueen. Pysäköintietäisyyden valvonta (PDC) edessä ja takana varmistaa lisäksi turvallisen ja mukavan pysäköinnin optisten ja akustisten signaalien avulla.

 • Peruutuskamera

  Peruutuskameran ansiosta kuljettaja näkee auton takana olevan tilan valvontanäytöstä käännellessään ja pysäköidessään autoa. Peruutuskamera parantaa näkyvyyttä peruutettaessa pysäköintitilanteissa, kun ajonopeus on alle 15 km/h. Monitoiminäytössä näkyvät apulinjat ja värilliset estemerkinnät kertoivat kuljettajalle, onko valittu pysäköintipaikka riittävän kokoinen autolle – ja tukevat näin kuljettajaa tämän pysäköidessä. Kun ohjauspyörä on käännetty ääriasentoon, näyttöön ilmestyvät punaiset kääntöympyrälinjat ja vihreät ajolinjat, jotka muuttuvat aina ohjausliikkeiden mukaan. Peruutuskamera kytkeytyy automaattisesti pois päältä kymmenen metrin kuluttua tai jos ajonopeus on yli 15 km/h. Vetokoukun yhteydessä peruutuskamerassa on kätevä zoomaustoiminto, joka helpottaa lähestymistä perävaunun kiinnittämistä varten.

 • Surround View

  Kamerajärjestelmä Surround View sisältää toiminnon Panorama View. Sen avulla ulkopeileihin sijoitetuilla kameroilla, laajakulmaisella keulakameralla ja laajakulmaisella peruutuskameralla saadaan aikaan panoraamakuva auton edestä ja takaa. 360 asteen panoraamakuva auton ympäriltä helpottaa auton käsittelyä ahtaissa paikoissa. Jäähdyttimen säleikköön sijoitettu laajakulmakamera ja laajakulmainen peruutuskamera tuottavat panoraamakuvan auton etu- ja takapuolelta. Risteävän liikenteen varoitin varoittaa näytön kuvan reunoihin ilmestyvillä keltaisilla palkeilla ja keltaisella varoituskolmiolla etupuolella lähestyvästä risteävästä liikenteestä.
  Lisäksi Surround View -järjestelmä sisältää peruutuskameran ja toiminnon Top View.
  Se aktivoituu käyttöön, kun valitsinvipu siirretään asentoon R, painetaan PDC-katkaisinta tai Panorama View -katkaisinta. Näyttönä toimii monitoiminäyttö. Panorama View -toiminto kytkeytyy automaattisesti pois päältä ajonopeuden ylittäessä nopeuden noin 15km/h.

PYSÄKÖINTIAVUSTIN.

Kun riittävän suuri tila löytyy, kuljettaja kytkee pysäköintitilan puoleiset vilkut päälle, jolloin pysäköintiavustin ottaa hoitaakseen auton ohjaamisen, ja kuljettaja valitsee vaihteen sekä käyttää kaasu- ja jarrupoljinta. Järjestelmä näyttää avustavia toimintaohjeita monitoiminäytössä ja antaa myös akustisia ohjeita. Tuloksena: auton pysäköinti on helpompaa kuin koskaan aiemmin.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam -kaukovaloavustin tekee pimeässä ajamisesta entistä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Tämä varuste mahdollistaa parhaan näkyvyyden pimeässä häikäisemättä muita kuljettajia.
Järjestelmä tunnistaa muut tielläliikkujat ja varjostaa niiden sijainnin kaukovalokuviosta.