DELEGOI LUOTETTAVILLE AVUSTAJILLE.

BMW Personal CoPilot -avustinjärjestelmät BMW X1 -mallissa.

Nämä avustajat ovat ammattilaisia: BMW X1 -autossa apunasi on lukuisia kuljettajaa tukevia järjestelmiä. Ne takaavat parhaan mahdollisen turvallisuuden ja mukavuuden joka tilanteessa. Näin Sinä voit keskittyä olennaiseen – huolettomaan ajamisen iloon.

Read more

NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ PLUS.

BMW Head-Up -näytön käsittävässä Navigointi Plus -järjestelmässä yhdistyy monta hyödyllistä laitetta: Navigointijärjestelmä jossa kiinteä 8,8" LCD-värinäyttö, radio, MP3-soitin, RDS-kaksoisviritin ja mittaristo, jossa on tarkkapiirtoinen 5,7'' TFT-näyttö. Reittiopastus näytetään nuolilla/kartalla sekä annetaan ääniopastuksena. Navigointijärjestelmää käytetään intuitiivisella iDrive Touch -monitoimisäätimellä, pikavalintanäppäimillä, kahdeksalla suosikkinäppäimellä tai auton varustuksesta riippuen myös puhekäyttötoiminnolla. Navigointi Plus opastaa kätevästi perille lukuisissa Euroopan maissa ja myös monissa maissa Euroopan ulkopuolella. TMC-tekniikan (ei toiminnassa Suomessa) ansiosta liikenteen ongelmakohdat tiedetään ajoissa, ja järjestelmä laskee nopeasti vaihtoehtoreitin. Siten perille päästään sujuvasti.

  • iDrive Touch -monitoimisäädin

    Navigointi Plus -varusteeseen kuuluvalla iDrive Touch -monitoimisäätimellä voit ohjata iDrive-järjestelmää mukavasti yhdellä kädellä. Monitoimisäätimeen integroidun kosketuslevyn ansiosta voidaan esimerkiksi kohdeosoitteet syöttää navigointijärjestelmään helposti omalla käsialalla, ja ne näytetään monitoiminäytössä.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ.

BMW Head-Up -täysvärinäyttö heijastaa kaikki ajon kannalta tärkeät tiedot optisena projektiona kuljettajan näkökenttään ja parantaa siten keskittymistä liikenteen tapahtumiin. Näytettäviin tietoihin kuuluvat mm. senhetkinen ajonopeus, navigointiohjeet, nopeusrajoitustieto ja ohituskielto sekä puhelin- ja viihdeluettelot.

DRIVING ASSISTANT -AJOAVUSTIN.

Driving Assistant -ajoavustin on turvallisuuspaketti, joka sisältää kamerapohjaiset kuljettajaa avustavat järjestelmät kuten kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän, peräänajovaroituksen, kaukovaloavustimen ja nopeusrajoitustiedon. City-pysähdyksiinjarrutustoiminnolla varustetut peräänajoajovaroitus ja henkilötunnistus varoittavat törmäyksestä 10–60 km/h:n nopeudessa, kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä värisyttää ohjauspyörää 70 km/h:n nopeudesta alkaen varoittaen siten tahattomasta kaistalta poistumisesta.

PYSÄKÖINTIAVUSTIN.

Pysäköintiavustin helpottaa taskupysäköintiä. Järjestelmä etsii kadun varteen pysäköityjen autojen välistä pysäköintiin riittävää tilaa, kun autolla ajetaan hitaasti eteenpäin (nopeudella alle 35 km/h) ja enintään 1,5 metrin sivuetäisyydellä pysäköidyistä autoista. Kun riittävän suuri tila löytyy, kuljettaja kytkee pysäköintitilan puoleiset vilkut päälle, jolloin pysäköintiavustin ottaa hoitaakseen auton ohjaamisen, ja kuljettaja valitsee vaihteen sekä käyttää kaasu- ja jarrupoljinta. Järjestelmä näyttää avustavia toimintaohjeita monitoiminäytössä ja antaa myös akustisia ohjeita. Tuloksena: auton pysäköinti on helpompaa kuin koskaan aiemmin.

PERUUTUSKAMERA.

PERUUTUSKAMERA.

Peruutuskamera auttaa peruutettaessa ja pysäköitäessä, kun autolla ajetaan nopeudella alle 15 km/h. Se välittää valvontanäyttöön kuvan auton takaa. Auton etäisyyttä ja kääntölinjoja kuvaavat apulinjat auttavat kuljettajaa pysäköimään auton tai peruuttamaan ahtaissa paikoissa. Esteet korostetaan värillä.

PYSÄKÖINTIETÄISYYDEN VALVONTA (PDC)

Pysäköintietäisyyden valvonta (PDC) edessä ja takana helpottaa pysäköimistä ja auton kääntelyä ahtaissa tiloissa. Kun auto lähestyy estettä, kuljettajaa varoitetaan varoitusäänellä ja valvontanäytön kautta.