DELEGOI LUOTETTAVILLE AVUSTAJILLE.

BMW ConnectedDriven kuljettajaa avustavat järjestelmät BMW X5 M -mallissa.

Korotettu istuinasento, sporttinen ergonomia: BMW X5 M -mallissa pidät kaiken hallinnassa. Silti kaikkea ei tarvitse tehdä itse. BMW:n kuljettajaa avustavat järjestelmät, kuten pysäköintiavustin tai adaptiiviset ajovalot, auttavat sinua eri tilanteissa, turvallisesti.

Read more

SURROUND VIEW.

Kamerajärjestelmä Surround View sisältää toiminnon Panorama View. Sen avulla ulkopeileihin sijoitetuilla kameroilla, laajakulmaisella keulakameralla ja laajakulmaisella peruutuskameralla saadaan aikaan panoraamakuva auton edestä ja takaa.
360 asteen panoraamakuva auton ympäriltä helpottaa auton käsittelyä ahtaissa paikoissa. Jäähdyttimen säleikköön sijoitettu laajakulmakamera ja laajakulmainen peruutuskamera tuottavat panoraamakuvan auton etu- ja takapuolelta. Risteävän liikenteen varoitin varoittaa näytön kuvan reunoihin ilmestyvillä keltaisilla palkeilla ja keltaisella varoituskolmiolla etupuolella lähestyvästä risteävästä liikenteestä.
Lisäksi Surround View -järjestelmä sisältää toiminnot peruutuskamera ja Top View. Se aktivoituu käyttöön, kun valitsinvipu siirretään asentoon R, painetaan PDC-katkaisinta tai Panorama View -katkaisinta. Näyttönä toimii monitoiminäyttö. Panorama View -toiminto kytkeytyy automaattisesti pois päältä ajonopeuden ylittäessä nopeuden noin 15km/h.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ, JOSSA M NÄYTTÖLAAJUUS.

Värillinen BMW Head-Up -näyttö ja sen M näyttölaajuus heijastavat ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä. Esimerkiksi nykyinen ajonopeus, navigoinnin opastus, nopeusrajoitukset ja ohituskiellot, puhelimen ja viihteen listat sekä kuljettajan avustinjärjestelmien kaikkien varoitusviestien sisältö voidaan näyttää. Katkaisinta painamalla voidaan vaihtaa urheilulliseen M näyttölaajuuteen. Se näyttää ajonopeuden ja kytkettynä olevan vaihteen numeroina sekä monivärisen kierroslukumittarisymbolin ja ihanteellista vaihtamishetkeä ilmaisevan vaihtamishetken merkkivalon.
Tuulilasille heijastetut värilliset symbolit ovat tarkkoja ja selkeän kirkkaita. Heijastettu kuva näkyy kuin se leijuisi noin 2-3 metrin etäisyydellä auton edessä, ja näytön optimaalisen sijainnin ansiosta se on nopea ja helppo havaita ja lukea katseen siirtyessä juuri lainkaan pois liikennetilanteesta. Heijastettavan kuvan kirkkaus säätyy automaattisesti valo-olosuhteiden mukaisesti. Lisäksi näytössä on päivä- ja yönäkymävaihtoehdot, ja näytön sijaintikorkeutta voi säätää. Lisäksi on mahdollista valita mitä tietoja tuulilasille heijastetaan ajonopeusnäytön ja kuljettajan avustinjärjestelmien varoitusviestien lisäksi.

BMW NIGHT VISION -PIMEÄNÄKÖAVUSTIN, JOSSA DYNAMIC LIGHT SPOT -KOHDEVALO.

Erinomainen näkeminen myös pimeässä: BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on Dynamic Light Spot -kohdevalo, tunnistaa ihmiset ja eläimet pimeässä jo kaukaa ja lisäksi valaisee heitä/niitä kohti.
Jäähdyttimen vasempaan BMW-säleikköön asennettu lämpökamera kuvaa aluetta auton edessä ja välittää kuvan monitoiminäyttöön. Kuvasta voi tunnistaa ihmiset ja eläimet jopa noin 300 metrin päästä. Kun infrapunajärjestelmä havaitsee jalankulkijan tai eläimen, esimerkiksi peuran, lehmän tai hevosen pimeydessä olevan törmäyslinjalla auton kanssa, järjestelmä suuntaa varoituksena toisen Dynamic Light Spot -kohdevalon havaittuun kohteeseen kuitenkin sitä häikäisemättä. Sekä kuljettaja että havaittu henkilö saavat siten tehokkaan varoituksen mahdollisesta vaaratilanteesta.
Lisäksi mittariston monitoiminäyttöön ja lisävarusteiseen BMW Head-Up -näyttöön ilmestyvä varoitussymboli (henkilö- tai eläinsymboli) varoittaa kuljettajaa vaaratilanteen uhatessa. Jos vaara on välitön, näytetään punainen vilkkuva symboli (eläin tai ihminen) ja lisäksi kuuluu varoitusääni ja auton jarrujärjestelmä valmistellaan jarrutukseen. Monitoiminäytössä näytettävä lämpökamerakuva aktivoidaan painamalla BMW Night Vision -näppäintä ohjauspyörässä vasemmalla alhaalla. Tämä varoitustoiminto aktivoituu automaattisesti, kun moottori käynnistetään. Varoitustoiminnon toiminta ei riipu kuvanäytön aktivoimisesta.
BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on Dynamic Light Spot -kohdevalo, on BMW ConnectedDriven innovaatio.

DRIVING ASSISTANT.

Driving Assistant yhdistää kameraan perustuvat kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän sekä peräänajovaroituksen, henkilötunnistuksen ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnon.
Kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä tunnistaa ajokaistamerkinnät ja varoittaa ohjauspyörää täristämällä, jos ajonopeudesta noin 70 km/h alkaen auto uhkaa ajautua pois kaistaltaan. Jos vilkut on kytketty päälle, siis kun kyseessä ei ole kaistamerkintöjen ylittämisvaara vahingossa, varoitusta ei tule.
City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen peräänajovaroitin tunnistaa peräänajon vaaran ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen henkilötunnistus reagoi jalankulkijoihin. Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni ja enintään ajonopeudessa 60 km/h järjestelmä avustaa kevyesti jarrututtamalla.
Henkilötunnistus toimii ajonopeusvälillä 10 ja 60 km/h, ja järjestelmä antaa varoituksen, jos törmäys jalankulkijaan on olemassa. Kun järjestelmä varoittaa uhkaavasta törmäyksestä, samalla auton jarrut valmistellaan hätäjarrutusta varten. Hätätilanteessa järjestelmä avustaa jarrutuksessa.
Järjestelmän toiminta saattaa olla rajoittunut pimeällä, sateessa ja sumussa.

KAISTANVAIHDON VAROITUSJÄRJESTELMÄ

Tutkaan perustuva kaistanvaihdon varoitusjärjestelmä tunnistaa ajonopeudesta noin 20 km/h alkaen ajoneuvot, jotka ovat kuolleessa kulmassa oman auton takaviistossa tai jotka lähestyvät viereisellä kaistalla. Kuljettaja saa huomautuksen ulkopeileissä olevilla kolmionmuotoisilla varoitussymboleilla, jos vaarallisella alueella onkin ajoneuvoja. Jos kuljettaja silti ilmaisee vilkkuja käyttäen aikomuksensa vaihtaa kaistaa, järjestelmä varoittaa vaaratilanteesta täristämällä ohjauspyörää ja vilkuttamalla varoitussymbolia ulkopeilissä.

NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ PROFESSIONAL.

Navigointijärjestelmä Professional ihastuttaa toteutuksellaan ja toiminnoillaan: Se on helppokäyttöinen, autoon täysin integroitu navigointijärjestelmä, jota käytetään iDrive-käyttöjärjestelmällä ja iDrive Touch -monitoimisäätimellä.
Järjestelmä sisältää handsfree-varustuksen, USB-liitännän ja puheohjauksen, radion Professional jossa DVD-soitin; 20 GB muistitilaa audiotiedostoille.
Kiinteä 10,25'' LCD-värinäyttö ja sen jakamistoiminto (päänäyttö ja avustinnäyttö) varmistavat hyvän luettavuuden ja näytön selkeyden.
Järjestelmää käytetään intuitiivisella iDrive Touch -monitoimisäätimellä, jonka tunnistuspintaa koskettamalla kohde voidaan syöttää navigointijärjestelmään sormella kirjoittaen; pikavalintanäppäimet ja kahdeksan suosikkinäppäintä; käyttö myös puheohjauksella. Karttanäkymä kolmiuloitteinen, satelliittikuvat kartan taustana sekä valitut nähtävyydet kuvina tekevät navigoinnista kiehtovan elämyksen.
BMW-jälleenmyyjien ja BMW Service -toimipisteiden kautta tehtävien karttapäivityksien lisenssimaksut ovat veloituksettomat ensimmäisten kolmen vuoden ajan. Karttapäivityksistä veloitetaan ainoastaan asennukseen liittyvät kustannukset.

Navigointijärjestelmä Professional.

  • iDrive Touch -monitoimisäädin.

    iDrive Touch -monitoimisäätimellä, joka on osa navigointijärjestelmää Professional, monitoiminäyttöä voidaan käyttää mukavasti yhdellä kädellä. Monitoimisäätimeen integroidun kosketuslevyn avulla voidaan esimerkiksi syöttää kohdeosoitteet navigointijärjestelmää varten helposti omalla käsialalla. Lisäksi monitoimisäädintä kiertämällä ja painamalla voidaan hakea monia toimintoja näyttöön, tehdä asetuksia ja selata luetteloita. Käyttö sujuu vaivattomasti ja vaistonvaraisesti tuntoaistin avulla – etenkin kuljettajan kannalta tämä on tärkeä apu, sillä siitä on tuskin lainkaan haittaa keskityttäessä liikenteeseen. Kaikki monitoimisäätimellä ohjattavat toiminnot näytetään selkeästi monitoiminäytössä.

PYSÄKÖINTIAVUSTIN.

Täysin automaattinen uuden sukupolven pysäköintiavustin edustaa BMW-autojen kadun suuntaisen pysäköimisen helppouden uusinta tasoa. Järjestelmä valitsee eteenpäinajovaihteen tai peruutusvaihteen, hoitaa ohjaamisen ja käyttää kaasua sekä jarrua. Ennen pysäköimistä kuljettajan tarvitsee vain kytkeä vilkut päälle, pitää PDC-näppäin painettuna pysäköimisen ajan ja valvoa ympäristöä. Pysäköimisen päätteeksi järjestelmä kytkee automaattisesti vaihteiston P-asentoon.
BMW:n ultraäänitunnistimet etsivät enintään ajonopeutta 35 km/h ja enintään 1,5 metrin etäisyydellä riviin pysäköityjen autojen ohi ajettaessa autolle riittävää pysäköintitilaa autojen välistä, ja etsintä näytetään monitoiminäytössä.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam -kaukovaloavustin tekee pimeässä ajamisesta entistä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Tämä varuste mahdollistaa parhaan näkyvyyden pimeässä häikäisemättä muita kuljettajia.
Järjestelmä tunnistaa muut tielläliikkujat ja varjostaa niiden sijainnin kaukovalokuviosta.