DELEGOI LUOTETTAVILLE AVUSTAJILLE.

BMW ConnectedDrive kuljettajan avustinjärjestelmät BMW M6 Gran Coupéssa.

Lukuisat innovatiiviset teknologiat ovat monipuolisesti tukenasi ajon aikana ja takaavat huipputason mukavuuden ja turvallisuuden. Näin sinä voit keskittyä oleelliseen – huolettomaan ajamisen iloon.

BMW NIGHT VISION -PIMEÄNÄKÖAVUSTIN, JOSSA JALANKULKIJATUNNISTUS.

BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on jalankulkijatunnistus, mahdollistaa näkemisen ajovalojen kantamaa pitemmälle ja havaitsee ihmiset ja suuremmat eläimet pimeässä jo huomattavan kaukaa.
Jäähdyttimen BMW-säleikköön asennettu lämpökamera kuvaa aluetta auton edessä ja välittää kuvan monitoiminäyttöön. Ihmiset ja eläimet voidaan havaita jo noin 300 metrin päästä.
Lisäksi järjestelmä laskee auton nopeuden ja ohjauskulman perusteella, onko vaara törmätä havaittuihin kohteisiin olemassa. Jos vaara on olemassa, videokuvaan ja BMW Head-Up -näyttöön ilmestyy vilkkuva punainen symboli (eläin tai ihminen). Lisäksi kuuluu varoitusääni, ja auton jarrut valmistellaan jarrutusta varten.
Tämä varoitustoiminto aktivoituu automaattisesti, kun moottori käynnistetään. Siten myös silloin, kun lämpökameran kuvaa ei ole valittu näyttöön, varoitus annetaan vaaratilanteessa. BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on jalankulkijatunnistus, on BMW ConnectedDriven innovaatio.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ JA M NÄYTTÖLAAJUUS.

Värillinen BMW Head-Up -näyttö ja sen M näyttölaajuus heijastavat ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä. Esimerkiksi nykyinen ajonopeus, navigoinnin opastus, nopeusrajoitukset ja ohituskiellot, puhelimen ja viihteen listat sekä kuljettajan avustinjärjestelmien kaikkien varoitusviestien sisältö voidaan näyttää. Katkaisinta painamalla voidaan vaihtaa urheilulliseen M näyttölaajuuteen. Se näyttää ajonopeuden ja kytkettynä olevan vaihteen numeroina sekä monivärisen kierroslukumittarisymbolin ja ihanteellista vaihtamishetkeä ilmaisevan vaihtamishetken merkkivalon.
Tuulilasille heijastetut värilliset symbolit ovat tarkkoja ja selkeän kirkkaita. Heijastettu kuva näkyy kuin se leijuisi noin 2-3 metrin etäisyydellä auton edessä, ja näytön optimaalisen sijainnin ansiosta se on nopea ja helppo havaita ja lukea katseen siirtyessä juuri lainkaan pois liikennetilanteesta. Heijastettavan kuvan kirkkaus säätyy automaattisesti valo-olosuhteiden mukaisesti. Lisäksi näytössä on päivä- ja yönäkymävaihtoehdot, ja näytön sijaintikorkeutta voi säätää. Lisäksi on mahdollista valita mitä tietoja tuulilasille heijastetaan ajonopeusnäytön ja kuljettajan avustinjärjestelmien varoitusviestien lisäksi.

SURROUND VIEW.

Surround View sisältää kameroihin perustuvat toiminnot Top View, Side View ja peruutuskamera. Ulkopeileihin sijoitetut kamerat ja peruutuskamera tuottavat 270 asteen kuvan auton ympäriltä.
Top View -toiminto luo kylkien ja ajoradan alueelta kuvan autosta ylhäältäpäin, mistä on apua autoa pysäköitäessä ja ahtaisiin paikkoihin ajettaessa. Side View -toiminnolla pääsee turvallisesti kuin kurkistamaan sivuille ajettaessa ulos pihaportista tai ahtaisiin kadunkulmiin ja risteyksiin. Auton keulaan vasemmalle ja oikealle asennetut digikamerat kuvaavat tilannetta auton edessä. Niiden ansiosta lähestyvä risteävä liikenne pystytään havaitsemaan ajoissa, jolloin reagointiin jää enemmän aikaa. Side View -toiminto kytkeytyy automaattisesti pois päältä ajonopeuden ylittäessä nopeuden noin 15 km/h. Kolme toimintoa, eli peruutuskamera, Top View ja Side View ovat vapaasti valittavissa ja siten myös pois käytöstä kytkettävissä.
Kamerajärjestelmät aktivoituvat käyttöön, kun valitsinvipu siirretään asentoon R, painetaan PDC-katkaisinta tai Side View -katkaisinta. Näyttönä toimii monitoiminäyttö.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam eli häikäisemätön kaukovaloavustin tekee ajamisesta yön pimeydessä vieläkin mukavampaa ja turvallisempaa. Tämä lisävaruste näet mahdollistaa parhaan näkyvyyden pimeässä muita kuljettajia häikäisemättä. Järjestelmä tunnistaa muut tielläliikkujat ja suuntaa kaukovalon kohdennetusti pois näistä. 400 metrin etäisyydelle ulottuva valaisu mahdollistaa vaarojen tunnistamisen ajoissa ja paremman suuntavakauden.

NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ PROFESSIONAL.

Navigointijärjestelmä Professional ihastuttaa toteutuksellaan ja toiminnoillaan. Helppokäyttöinen navigointijärjestelmä on täysin integroitu iDrive-monitoimisäätimellä ja monitoiminäytön kautta käytettäväksi. Järjestelmä sisältää handsfree-varustuksen, USB-liitännän ja puhekäyttötoiminnon, radion BMW Professional, jossa on DVD-soitin sekä 20 GB muistitilaa audiotiedostoille ja musiikkikappaletietokannalle. Myös vaihtoehtoreitit voidaan näyttää. Yleisimmin käytetyt POI-kohteet (Points of Interest, erityisen kiinnostuksen kohteet) näytetään haun yleisyysjärjestyksessä symbolina (huoltoasema, hotelli jne.) POI-valikossa. Kiinteässä, tarkkapiirtoisessa 10,2" värinäytössä on näytön jakamisen Splitscreen-toiminto. Näyttö on selkeä ja helppolukuinen.
Järjestelmää käytetään intuitiivisella iDrive Touch -monitoimisäätimellä, jonka kosketustunnistuspintaa koskettamalla kohde voidaan syöttää navigointijärjestelmään sormella kirjoittaen. Vaihtoehtoisesti järjestelmää voidaan käyttää myös pikavalintanäppäimillä, kahdeksalla suosikkinäppäimellä sekä puhekäyttötoiminnolla. Karttanäkymän kolmiulotteinen vaikutelma, satelliittikuvat kartan taustana sekä valitut nähtävyydet kuvina tekevät navigoinnista optisesti kiehtovan elämyksen.