MAALIVIIVA AINA MIELESSÄ.

Kuljettajan avustinjärjestelmät BMW M5 Sedanissa.

BMW M5 Sedanin kuljettajana nautit paisti täydellisestä selkeydestä ja ergonomiasta, myös innovatiivisista kuljettajan avustinjärjestelmistä, jotka helpottavat työtaakkaasi aktiivisesti ja tekevät ajamisesta kaikkien kannalta turvallisempaa.

iDrive Touch -monitoimisäädin.

iDrive Touch -monitoimisäätimellä, joka on osa navigointijärjestelmää Professional, monitoiminäyttöä voidaan käyttää mukavasti yhdellä kädellä. Monitoimisäätimeen integroidun kosketuslevyn avulla voidaan esimerkiksi syöttää kohdeosoitteet navigointijärjestelmää varten helposti omalla käsialalla.
Lisäksi monitoimisäädintä kiertämällä ja painamalla voidaan hakea monia toimintoja näyttöön, tehdä asetuksia ja selata luetteloita. Käyttö sujuu vaivattomasti ja vaistonvaraisesti tuntoaistin avulla – etenkin kuljettajan kannalta tämä on tärkeä apu, sillä siitä on tuskin lainkaan haittaa keskityttäessä liikenteeseen. Kaikki monitoimisäätimellä ohjattavat toiminnot näytetään selkeästi monitoiminäytössä.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ JA M NÄYTTÖLAAJUUS.

Värillinen BMW Head-Up -näyttö ja sen M näyttölaajuus heijastavat ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä.
Esimerkiksi nykyinen ajonopeus, navigoinnin opastus, nopeusrajoitukset ja ohituskiellot, puhelimen ja viihteen listat sekä kuljettajan avustinjärjestelmien kaikkien varoitusviestien sisältö voidaan näyttää. Katkaisinta painamalla voidaan vaihtaa urheilulliseen M näyttölaajuuteen. Se näyttää ajonopeuden ja kytkettynä olevan vaihteen numeroina sekä monivärisen kierroslukumittarisymbolin ja ihanteellista vaihtamishetkeä ilmaisevan vaihtamishetken merkkivalon.
Tuulilasille heijastetut värilliset symbolit ovat tarkkoja ja selkeän kirkkaita. Heijastettu kuva näkyy kuin se leijuisi noin 2-3 metrin etäisyydellä auton edessä, ja näytön optimaalisen sijainnin ansiosta se on nopea ja helppo havaita ja lukea katseen siirtyessä juuri lainkaan pois liikennetilanteesta.
Heijastettavan kuvan kirkkaus säätyy automaattisesti valo-olosuhteiden mukaisesti. Lisäksi näytössä on päivä- ja yönäkymävaihtoehdot, ja näytön sijaintikorkeutta voi säätää. Lisäksi on mahdollista valita mitä tietoja tuulilasille heijastetaan ajonopeusnäytön ja kuljettajan avustinjärjestelmien varoitusviestien lisäksi.

BMW NIGHT VISION -PIMEÄNÄKÖAVUSTIN.

BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on jalankulkijatunnistus, mahdollistaa näkemisen ajovalojen kantamaa pitemmälle ja havaitsee ihmiset ja suuremmat eläimet pimeässä jo huomattavan kaukaa.
Jäähdyttimen BMW-säleikköön asennettu lämpökamera kuvaa aluetta auton edessä ja välittää kuvan monitoiminäyttöön. Ihmiset ja eläimet voidaan havaita jo noin 300 metrin päästä.
Lisäksi järjestelmä laskee auton nopeuden ja ohjauskulman perusteella, onko vaara törmätä havaittuihin kohteisiin olemassa.
Jos vaara on olemassa, videokuvaan ja BMW Head-Up -näyttöön ilmestyy vilkkuva punainen symboli (eläin tai ihminen). Lisäksi kuuluu varoitusääni, ja auton jarrut valmistellaan jarrutusta varten.
Tämä varoitustoiminto aktivoituu automaattisesti, kun moottori käynnistetään. Siten myös silloin, kun lämpökameran kuvaa ei ole valittu näyttöön, varoitus annetaan vaaratilanteessa.
BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on jalankulkijatunnistus, on BMW ConnectedDriven innovaatio.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam -kaukovaloavustin tekee pimeässä ajamisesta entistä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Tämä varuste mahdollistaa parhaan näkyvyyden pimeässä häikäisemättä muita kuljettajia.
Järjestelmä tunnistaa muut tielläliikkujat ja varjostaa niiden sijainnin kaukovalokuviosta.

KAMERAJÄRJESTELMÄT.

Nauti näkymistä: BMW M5 Sedaniin integroidut kamerajärjestelmät parantavat näkyvyyttä esimerkiksi porttikongien ulosajo-alueilla ja vaikeasti hahmotettavissa liikennetilanteissa.
Surround View -kamerajärjestelmään kuuluvat Top View -toiminnon tarjoava peruutuskamera ja Side View -sivukatvekamerat, joten se pystyy muodostamaan 270°-panoraamanäkymän. Järjestelmä on tukenasi pysäköidessäsi tai käännellessäsi autoa ahtaissa oloissa sekä navigoidessasi alueilla, joilla näkyvyys on huono.
Sivupeileihin ja perään asennettujen kolmen kameran avulla Top View -toiminnon käsittävä peruutuskamera pystyy tarjoamaan täydellisen näkyvyyden auton takana ja sivuilla olevaan ympäristöön. Pysäköidessään kuljettaja näkee auton monitoiminäytössä lintuperspektiivistä – ja sen täsmällisen asennon. Näin tien merkinnät ja piiloon jäävät esteet ovat aina näkyvilläsi.
Side View -sivukatvekamerat auttavat näkemään risteävän liikenteen ajoissa ulosajo-alueilla ja risteyksissä, kun näkyvyys muuten on heikko.
Voit myös valita jonkin kolmesta vaihtoehdosta ja aktivoida halutessasi pelkän peruutuskameran, Surround View -ympäristökamerajärjestelmän tai Side View -sivukatvekamerat. Valitsemasi osakuva näytetään monitoiminäytössä.

ACTIVE PROTECTION.

Active Protection -turvallisuuskonsepti sisältää BMW M5 Sedanin turvallisuutta parantavia komponentteja. Se on BMW ConnectedDriven ehkäisevä matkustajasuoja.
Jos ajotilanne kehittyy kriittiseksi, etuistuinten turvavyöt esikiristetään palautuvasti, sähkötoimisesti säädettävä etumatkustajan istuin siirtyy pystyasentoon ja avoimet sivuikkunat ja kattoluukku – jos autossa sellainen on – sulkeutuvat. Kriittisiä tilanteita ovat esimerkiksi kuljettajan tekemä hätäjarrutus tai auton voimakas ali- tai yliohjautuminen.

Tietyissä onnettomuustilanteissa autoasi voidaan jarruttaa automaattisesti maksimaalisella voimalla niin kauan, että auto pysähtyy kokonaan. Näin voidaan vähentää toisen törmäyksen todennäköisyyttä, tai parhaassa tapauksessa se voidaan jopa kokonaan estää.
Lisäksi vireystila-avustin tarkkailee ajokäyttäytymistäsi havaitakseen väsymykseen viittaavat merkit. Järjestelmä analysoi ohjaustapaasi ja reagoi poikkeamiin: valvontanäyttöön ilmestyy taukosuositus.