SAMMUMATTOMAAN TEHONNÄLKÄÄN.

BMW M5 Sedanin ajodynamiikka.

SAMMUMATTOMAAN TEHONNÄLKÄÄN.

BMW M5 Sedanin ajodynamiikka.

Kehitetty kilparadoilla, valmistettu arjen tarpeisiin. BMW M5 Sedan on tulosta BMW M GmbH:n omasta kehitystyöstä: se noudattaa johdonmukaisesti M filosofiaa ja yhdistää High Performance -suorituskyvyn ja erinomaisen arkikäytettävyyden täydelliseksi kokonaisuudeksi.

SAMMUMATTOMAAN TEHONNÄLKÄÄN.BMW M5 Sedanin ajodynamiikka.

Kehitetty kilparadoilla, valmistettu arjen tarpeisiin. BMW M5 Sedan on tulosta BMW M GmbH:n omasta kehitystyöstä: se noudattaa johdonmukaisesti M filosofiaa ja yhdistää High Performance -suorituskyvyn ja erinomaisen arkikäytettävyyden täydelliseksi kokonaisuudeksi.

COMPETITION-PAKETTI.

Aitoja kilpaurheilufiiliksiä: lisävarusteisen Competition-paketin avulla välität BMW M5 Sedanin suoritusarvot tiehen entistäkin täsmällisemmin. Siitä pitävät huolen suurempi moottoriteho, suorempi ohjaus ja erityissovitettu alusta.
Competition-paketti kytkee BMW M5 Sedanin vieläkin suuremmalle vaihteelle: kahdeksansylinterisen M TwinPower Turbo -bensiinimoottorin muutenkin muhkea voima kasvaa 560 hv:sta (412 kW) 575 hevosvoimaan (423 kW) ja tarjoaa siten mahtavan adrenaliinipiikin. Tehonkasvu saadaan aikaan kasvattamalla ahtopainetta korkeilla kierrosluvuilla. Muunnettu pakoputkisto takaa erityisen urheilullisen moottorinsoundin, joka saa kuulijassaan aikaan väristyksiä. Kilparadalla ja arkisessa käytössä 10 millimetriä madallettu, erityissovitettu alusta ja erityisen urheilullinen, suora ohjaus varmistavat, että jokainen ohjausliike toteutetaan mahdollisimman täsmällisesti. Ulkonäöllisesti Competition-paketilla varustettu BMW M5 Sedan vakuuttaa ylellisillä, Bicolor-värisillä 20" M kevytmetallivanteilla Double-spoke 601 M ja eturenkaita leveämmillä takarenkailla sekä Sport-pakoputkiston mustaksi kromatuilla kaksoispakoputkenpäillä. Tämä yhdistelmä saa sykkeen kiihtymään joka suhteessa.

AJODYNAMIIKKA.

BMW M5 Sedan - moottoriurheilija, jolla on neljä ovea ja yksi tavoite: ajamisen ilosta nauttiminen.

AJODYNAMIIKKA.

BMW M5 Sedan - moottoriurheilija, jolla on neljä ovea ja yksi tavoite: ajamisen ilosta nauttiminen.

SÄÄTYVÄ M TASAUSPYÖRÄSTÖLUKKO.

SÄÄTYVÄ M TASAUSPYÖRÄSTÖLUKKO.

Parempi pito ja ajovakaus kaarteissa ja jopa lumella, soralla tai jäällä: säätyvä M tasauspyörästölukko varmistaa optimaalisen pidon ja tukee takavetoisuuden ajodynaamisia ominaisuuksia – olipa kyseessä sitten kiihdytys kaarteesta suoralle tai ajaminen liukkaalla.
Jopa äärimmäisissä sivuttaiskiihtyvyyksissä tai erilaisilla tien pinnoilla se takaa täsmällisen ajettavuuden. Tämä säätyvä järjestelmä on yhteydessä DSC:hen elektronisen ohjausyksikön kautta ja varmistaa ennakoivasti lukitusmomentin älykkään käytön – täysin takapyörien kierroslukueroista riippumatta. Näin se muuntaa moottorin voiman eteenpäin suuntautuvaksi liikkeeksi lähes ilman hävikkiä ja tarjoaa paremman ajettavuuden ja ohjattavuuden.

M HIILIKUITU-KERAMIIKKA-JARRUT.

Nollasta sataan on tärkeä arvo, satasesta nollaan vielä tärkeämpi. BMW M GmbH:n erityisesti kehittämät M hiilikuitu-keramiikka-jarrut antavat dynaamiselle ajonautinnolle erittäin tehokkaan selustatuen.
Selkeästi määritellyn painepisteen ansiosta jarruvaikutusta pystytään annostelemaan aina täsmällisesti. M hiilikuitu-keramiikka-jarrut takaavat huippuluokan jarrutustehon kaikissa olosuhteissa.
BMW M5 Sedanin M hiilikuitu-keramiikka-jarrut parantavat ajodynamiikkaa toisellakin tavalla: niiden vähäinen paino vähentää auton pyöriviä ja jousittamattomia massoja selvästi. Tulos, jonka koet käytännössä: erinomaiset hidastuvuusarvot, joihin voit luottaa kaikissa ajotilanteissa kaikenlaisilla tienpinnoilla. Huippujarrut auton huippusuorituskyvyn mukaisesti.

M SERVOTRONIC.

Jokaisella kaarteella on oma viehätyksensä. Erityisesti M Servotronicin tukemana. Älykäs ohjausjärjestelmä sovittaa ohjausvastuksen dynaamisesti ajonopeuden mukaan.
BMW M5 Sedan toteuttaa kuljettajan käskyt kaikissa nopeuksissa täsmällisesti. Vauhdikkaammassa ajossa ohjaus reagoi suuremmalla vastuksella. Alhaisemmilla ajonopeuksilla, mutkittelevilla teillä tai pysäköitäessä, ohjausvoimia vähennetään automaattisesti. Näin auton ohjaaminen on helpompaa ja ketterämpää. Nopeuden kasvaessa ohjauksen tukivoimaa sen sijaan vähennetään jatkuvasti tunnuskuvaajien ohjaamina. Kosketus tiehen muuttuu suoremmaksi.
Competition-paketin yhteydessä M Servotronic on sovitettu erityisesti suuremmille tehoille ja urheilullista alustaa ajatellen − muunnetun ohjausvälityksen ansiosta se reagoi kuljettajan käskyihin vieläkin suoremmin. Jotta sinä saat kokea vieläkin upeammat kilpaurheilufiilikset ja parhaat mahdolliset suoritukset.

M ALUSTA.

BMW M5 Sedanin rakenteeltaan sofistikoitunut suurtehoalusta selviää ajodynamiikalle, ohjattavuudelle ja täsmällisyydelle asetetuista tiukoista vaatimuksista. Jotta tämän auton valtava potentiaali saadaan hyödynnettyä optimaalisesti jokaisella ajomatkalla.
Taka-akselin yhteyteen sijoitettu säätyvä M tasauspyörästölukko takaa erinomaisen kiihtyvyyden. Dynaaminen iskunvaimennuksenvalvonta sovittaa alustan vaimennuksen aivan toiveittesi mukaisesti kolmella eri tasolla: valitse COMFORT, SPORT tai SPORT+. Ohjauspyörän M Drive -näppäimillä voit lisäksi hakea auton esiohjelmoituja konfiguraatioita, jotka tukevat joko korostetun urheilullista tai pikemminkin mukavaa ajotapaa. Mukana myös M Dynamic Mode: erityisen autenttisen ajoelämyksen aikaansaamiseksi se mahdollistaa sivuttais- ja pitkittäisdynamiikkapotentiaalin maksimaalisen hyödyntämisen. Tällöin dynaamisen ajovakauden valvonnan säätöä hillitään niin paljon, että se pääsee vaikuttamaan vakauttavasti vain ajotilanteen kehittyessä kriittiseksi.
Competition-paketin yhteydessä BMW M5 Sedanin alusta on suunniteltu erityisen tinkimättömästi. Se on 10 millimetriä matalampi; lisäksi jousitusvoimaa on kasvatettu ja iskunvaimennusvoimia ja vakautusta on sovitettu sen mukaan. Dynaamisen iskunvaimennuksenvalvonnan tunnuskuvaajia on sovitettu suurempaan dynamiikkaan, ja M Dynamic Moden (MDM) luonnetta on terävöitetty entisestään. Tulos: kilpaurheilusuoritukset, jotka turhaan hakevat vertaisiaan.

7-VAIHTEINEN M KAKSOISKYTKINVAIHTEISTO.

Nopea reaktio – BMW M5 mallin Drivelogic-järjestelmällä varustettu 7-vaihteinen M kaksoiskytkinvaihteisto luo sille parhaat edellytykset. Vaihteita ei vaihdeta ihan pian vaan heti.
Drivelogic-järjestelmällä varustettu 7-vaihteinen M kaksoiskytkinvaihteisto takaa katkeamattoman vedon ja suorittaa jokaisen vaihteenvaihdon sekunnin murto-osissa. Ilman vetävän voiman hävikkiä. Kaksi erillisellä kytkimellä varustettua osavaihteistoa välittävät moottorivoiman jatkuvasti takapyörille. Vaihteita voi näin ollen vaihtaa ohjauspyörän yhteyteen sijoitetuilla vaihdekatkaisimilla tai vaihteenvalitsimella vetävän voiman katkeamatta – ajoelämyksesi voit valita äärimmäisen mukavasta äärimmäisen urheilulliseen.