BMW M3 Sedan ajodynamiikka

SUORITUSKYKY+

BMW M

BMW M3 Sedanin ajodynamiikka.

SUORITUSKYKY+

BMW M3 Sedanin ajodynamiikka.

SUORITUSKYKY+BMW M3 Sedanin ajodynamiikka.

Vakuuttaa kilparadoilla. Vaikuttaa katuajossa. Etenkin lisävarusteisella M Competition -paketilla varustettuna. 450 hv:n moottoriteholla ja lukuisilla moottoriurheilusta johdetuilla innovaatioilla, jotka terävöittävät auton urheilullista luonnetta entisestään. Erikoissovitettu adaptiivinen M alusta, adaptiivinen M tasauspyörästö, M sekä Servotronic ja seitsenvaihteinen M kaksoiskytkinvaihteisto määrittävät äärirajat udelleen – ja tekevät BMW M3 Sedanin kuljettajasta extreme-urheilijan.

Read more
BMW M
BMW M3 Sedan suorituskyky

TERVETULOA ÄÄRIRAJOILLE.

Sen, että BMW M3 Sedan on aito huippusuorituksiin yltävä urheilija, tuntee myös kilparatojen ulkopuolella. Sen hallittavuus on aina erittäin täsmällinen ja ohjattavuus tarkka – etenkin haasteellisissa ajotilanteissa. Ja suorituskykyinen M moottori välittää työntövoimansa kuusivaihteisen M manuaalivaihteiston tai katkoksitta seitsenvaihteisen M kaksoiskytkinvaihteiston kautta tiehen vahvasti mutta aina tarkasti annostellen.

BMW M3 Sedan M Competition -paketti keula
BMW M3 Sedan M Competition -paketti vanteet
BMW M3 Sedan M Competition -paketti sisätila

M COMPETITION -PAKETTI.

Rata-autotunnelmaa puhtaimmillaan: M Competition -paketti tuo BMW M3 Sedaniin enemmän moottoritehoa, erikoissovitetun adaptiivisen M alustan, erikoissovitetun dynaamisen ajovakauden valvonnan DSC, aktiivisen M tasauspyörästön sekä 20" M kevytmetallivanteet eturenkaita leveämmin takarenkain ja siten enemmän performanssia.

 • M Competition -paketin ajodynaamiset kohokohdat

  Kuusisylinterisen M TwinPower Turbo -bensiinimoottorin teho nousee 331 kW:iin (450 hv). M Sport -pakoputkisto päästää ilmoille erittäin urheilulliset moottoriäänet, jotka nostattavat ihon kananlihalle. Erikoissovitettu adaptiivinen M alusta takaa erinomaisen otteen tiehen, hyvän pidon ja häikäisevän upean ajettavuuden.

 • M Competition -paketin ulkopuolen kohokohdat

  Auton ulkonäköön M Competition -paketti tuo näyttävät, taotut ja kiiltosorvatut 20" M kevytmetallivanteet Star-spoke 666 M, joiden yhteydessä takarenkaat ovat eturenkaita leveämmät. Urheilullista ulkonäköä terävöittää BMW Individual korkeakiiltoinen Shadow Line runsaammin yksityiskohdin, jolloin keulan säleiköt, ilmanohjausaukot kyljissä ja mallimerkintä takaluukussa ovat korkeakiiltoisen mustat ja pakoputkenpäät mustakromatut.

BMW M3 SEDANIN VAIHTEISTOVERSIOT.

BMW M3 Sedanissa voit kiihdyttää pulssiasi nollasta sataankahdeksaankymmeneen valintasi mukaan joko kuusivaihteisella M manuaalivaihteistolla tai seitsenvaihteisella M kaksoiskytkinvaihteistolla. Molemmat takaavat huippuluokan ajonautinnon.

 • Kuusivaihteinen M manuaalivaihteisto

  BMW M3 Sedanin kuusivaihteinen manuaalivaihteisto on 12 kg edeltäjäänsä kevyempi ja rakenteeltaan kompaktimpi, ja näin se edustaa fiksua kevytrakennetekniikkaa. Sen sisällä synkronointirenkaiden uudenlaiset hiilikuitukitkapinnat parantavat vaihtamismukavuutta, ja kuivasumppuvoitelu tehostaa öljyn saantia.

 • Seitsenvaihteinen M kaksoiskytkinvaihteisto

  Vaihda vaihteita ilman katkoksia vetävässä voimassa, kytkintä käyttämättä, siirtämättä jalkaa kaasupolkimelta: se onnistuu seitsenvaihteisella M kaksoiskytkinvaihteistolla, jossa on Drivelogic. Vaihteet kytkeytyvät automaattisesti, tai ne voi kytkeä manuaalisesti ohjauspyörän vaihdekatkaisimilla tai valitsinvivulla. Launch Control takaa parhaan kiihtyvyyden paikaltaan lähdettäessä.

ADAPTIIVINEN M TASAUSPYÖRÄSTÖ.

BMW M3 Sedan adaptiivinen M tasauspyörästö

ADAPTIIVINEN M TASAUSPYÖRÄSTÖ.

Adaptiivinen M tasauspyörästö optimoi pitoa ja ajovakautta kaistaa vaihdettaessa ja kiihdytettäessä kaarteesta suoralle, rivakassa kaarreajossa sekä tien pinnan ollessa epätasalaatuinen. Pidon optimointiin käytetään elektronisesti ohjattavaa lamellilukkoa, joka vähentää kierroslukueroja takapyörien välillä.

ADAPTIIVINEN M ALUSTA.

BMW M3 Sedan adaptiivinen M alusta

ADAPTIIVINEN M ALUSTA.

Iskunvaimentimien elektronisen säädön avulla adaptiivinen M alusta takaa optimaalisen sovituksen automaattisesti ja ajotilanteen vaatimalla tavalla. Asetusvaihtoehdoilla COMFORT, SPORT ja SPORT+ alustan sovitusta voidaan säätää mukavuuspainotteisesta erityisen urheilullisen dynaamiseen.

BMW M3 Sedan urheilullisuus

365 PÄIVÄÄ KILPAURHEILUFIILIKSIÄ.

Innovatiivisen moottoriurheilutekniikan siirtäminen urheiluautojen sarjatuotantoon kuuluu BMW M GmbH:n ydinosaamisalueisiin. Siksi BMW M3 Sedan on täydellisessä tasapainossa adrenaliinia tihkuvien suoritusten ja arkikäytettävyyden suhteen.

 • Launch Control -kiihdytysavustin

  Launch Control -kiihdytysavustin mahdollistaa maksimaalisen kiihtyvyyden paikaltaan lähdettäessä. Se säätää moottorin kierrosluvun automaattisesti optimaaliseksi liikkeellelähtöä varten, ja M kaksoiskytkinvaihteisto sovittaa vaihtamishetket aina siten, että optimaalinen kierrosluku on heti käytettävissä suuremmalle vaihdettaessa.

 • M Driver’s Package

  M Driver's Packagella auton huippunopeus nostetaan lukemaan 280 km/h. M Driver's Package voidaan tilata uuden auton oston yhteydessä, mutta se voidaan hankkia myös jälkikäteen. Kaikki muut tekniset tiedot säilyvät ennallaan asennuksen jälkeenkin. Lisäksi saat lahjakortin BMW Driving Experiencen järjestämään BMW M Intensive Training -koulutukseen.

 • M Drive

  M Driven avulla voidaan tehdä DSC-tilan, BMW Head-Up -näytön näkymän ja henkilökohtaisen ajoprofiilin yksilölliset asetukset, jotka voidaan näin sovittaa mukavasta lipumisesta erittäin tiukan urheilulliseen ajamiseen sopiviksi. Asetukset koskevat moottorin, iskunvaimennuksen, ohjauksen ja vaihteiston ominaisuuksia. Asetusten aktivoimiseksi monitoimiohjauspyörään on integroitu kaksi M Drive -näppäintä.

 • M Servotronic

  M Servotronic sopeuttaa ohjausvoimat ajonopeuden mukaan. Ohjaustuntuma on tarkka ja täsmällinen myös suuremmissa ajonopeuksissa. Ohjauksen tehostusvoima suurenee ja välitys nopeutuu autoa pysäköitäessä, hitaasti ahtaissa paikoissa ajettaessa tai mutkaisella tiellä ajettaessa.

 • M Dynamic Mode

  M Dynamic Mode, joka on dynaamisen ajovakauden valvonnan (DSC) toiminto, sallii pyörien luistaa tiettyyn rajaan saakka ja parantaa siten ajodynamiikkaa tuntuvasti. DSC vastustaa ali- ja yliohjautumista kohdennetusti, kun taas M Dynamic Mode sallii maksimaalisen sivuttais- ja pitkittäisdynamiikan koko potentiaalin hyödyntämisen. DSC:n tarjoama tuki säilyy kuitenkin käytettävissä.

BMW M3 Sedan M Compound -jarrut
BMW M3 Sedan M hiilikuitu-keramiikkajarrut

PITÄVÄT JARRUT.

Tärkeä tekijä huippudynaamisessa ajoelämyksessä BMW M3 Sedanilla: jarrujärjestelmät. Täsmällisyydellään ja suorituskyvyllään M Compound -jarrut ja lisävarusteiset M hiilikuitu-keramiikkajarrut mahdollistavat huippusuoritukset dynamiikassa ja suorituskyvyssä.

 • M Compound -jarrut

  Erilaisten materiaalien käytön ansiosta M Compound -jarrut varmistavat auton erinomaiset hidastuvuusarvot, jarrujen häipymättömän hyvänä pysyvän tehon ja jarrulaitteiden pitkäikäisyyden. Lisäksi materiaalivalinnat keventävät painoa, mikä osaltaan vaikuttaa positiivisesti auton reagointiherkkyyteen, dynamiikkaan ja kiihtyvyyteen. Näiden suuretehojarrujen metallisinisiksi maalatuissa jarrusatuloissa on koristeena M logot.

 • M hiilikuitu-keramiikkajarrut

  M hiilikuitu-keramiikkajarrut tuottavat jarrutusvoimat vieläkin nopeammin. Nämä jarrut ovat korroosionkestävät, kestävät erinomaisesti kuumuutta, kuluvat selvästi vähemmän ja ovat kevyemmät, mikä parantaa auton dynamiikkaa ja kiihtyvyyttä. Erikoistekniikasta viestivät jarrusatuloissa olevat metallikulta-mattaväriset M logot.

  Materiaaliominaisuuksien vuoksi saattaa ajo- ja käyttötilanteesta riippuen aiheutua ääniä, erityisesti märällä kelillä juuri ennen auton pysähtymistä. Kastuminen ja maantiesuola voivat muuttaa jarrutustehon vastaamaan perinteisen jarrujärjestelmän tehoa. Sen voi havaita väliaikaisena jarrutusvaikutuksen heikentymisenä, mikä voidaan tarvittaessa kompensoida painamalla jarrupoljinta voimakkaammin.