VERKOTTUNUT VAPAUTEEN.

BMW ConnectedDriven palvelut ja sovellukset BMW M2 Coupéssa.

BMW M2 Coupé tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia – muutenkin kuin ajodynamiikan suhteen. Palvelujen ja sovellusten avulla voit verkottaa autosi: GoPro- ja BMW M Laptimer -sovelluksilla dokumentoit ajosuoritteet tai Remote Services -etäpalvelut parantavat selviämistä arjen haasteista.

BMW M LAPTIMER -SOVELLUS.

BMW M Laptimer -sovelluksella voidaan rata-ajossa tallentaa ajotiedot mutka mutkalta tarkasti ja sitten analysoida oman suorituksen parantamiseksi. Tämä sovellus käyttää auton tarkkoja BMW-tunnistintietoja, ja näyttää niiden perusteella monitoiminäytössä valitut arvot. Käyttäminen hoituu iDrive-monitoimisäätimellä. Lisäksi BMW M Laptimeriin on integroitu liitäntä GoPro-kameroita varten.

Mittauksen aikana BMW M Laptimer -sovellus tallentaa GPS-sijainnin, ajonopeuden, kiihtyvyyden eteenpäin, sivuttaiskiihtyvyyden (g-voimat), kierrosajat sekä kiihdytysajan tiettyyn nopeuteen (esimerkiksi nollasta nopeuteen 100 km/h). Auton varustuksesta ja vuosimallista riippuen myös kaasupolkimen asento, ohjauskulma, hidastuvuus, moottorin kierrosluku, kytketty vaihde ja polttonesteen kulutus sisältyvät tallennettaviin arvoihin.

Tallennukset voidaan jakaa kuvina sosiaalisessa mediassa tai tallennetut arvot voidaan lähettää myös sähköpostina.

CONNECTED DRIVE SERVICES.

Varuste ConnectedDrive Services on perusta henkilökohtaisen digitaalisen liikkuvuusavustimen BMW Connected käytölle autossa sekä nerokkaiden, kuljettajalle runsaasti informaatio-, viihde- ja huoltotoimintoja tarjoavien BMW ConnectedDrive -palvelujen käytölle.

Tarjonta käsittää esimerkiksi pääsyn auton sijaintipaikkaan liittyviin tietoihin kuten säätietoihin ja uutisiin sekä online-hakuihin Powered by Google™ ja käytännölliset Officet-toiminnot. Lisäksi palveluja ja toimintoja kuten pysäköinti-informaatio sekä matka- ja hotelliopas voidaan autossa käyttää suoraan ConnectedDrive-valikon kautta ilman älypuhelinta.

Siihen on myös integroitu tiettyjen älypuhelinsovellusten kätevä ja ajallisesti rajoittamaton käyttö. ConnectedDrive Services mahdollistaa myös pääsyn BMW ConnectedDrive Store -kauppaan (ei toistaiseksi Suomessa), josta palveluita ja sovelluksia voi vaivattomasti hankkia haluamakseen ajaksi ja koostaa juuri omien tarpeiden mukaisesti. Lisäksi varustus ConnectedDrive Services sisältää vielä paljon muuta, mikä tekee jokaisesta BMW:llä ajamisen kerrasta elämyskokemuksen.

ÄLYKÄS HÄTÄPUHELU.

ÄLYKÄS HÄTÄPUHELU.

Älykäs hätäpuhelu mahdollistaa nopean ja tarkoituksenmukaisen avunsaannin hätätilanteessa sekä koulutetun henkilökunnan avun ympäri vuorokauden. Onnettomuuden satuttua, esimerkiksi kun turvatyynyt ovat lauenneet tai turvavöiden kiristimet aktivoituneet onnettomuudesta johtuen, järjestelmä soittaa automaattisesti hätäpuhelun.
BMW:n onnettomuuspalvelu (englanninkielinen) saa pelastustöiden kannalta tärkeät tiedot kuten auton tarkan sijainnin, tiedot onnettomuuden vakavuudesta ja matkustajien loukkaantumisvaarasta autoon kiinteästi asennetun SIM-kortin välityksellä, eli omasta matkapuhelimestasi riippumatta. BMW:n onnettomuuspalvelu ilmoittaa asiasta viipymättä lähimmälle hätäkeskukselle tai ohjaa puhelun heille ja on onnettomuuden uhrien tukena puhelimitse siihen saakka, että pelastushenkilökunta pääsee paikalle. Hätäpuhelun voi käynnistää myös manuaalisesti esimerkiksi onnettomuuden muiden osapuolten auttamiseksi.

REAALIAIKAISET LIIKENNETIEDOTTEET.

Reaaliaikaiset liikennetiedotukset (RTTI, ei saatavilla Suomessa) tuovat aina ajantasaiset liikennetilannetiedot käytettäviksi autossa.
Järjestelmä välittää tarkat tiedot liikennehäiriön sijainnista ja kestosta, joten autoon saadaan lähes reaaliaikaisesti tiedot moottoriteiden, valtateiden, kantateiden sekä useiden kaupunkien sisäisen liikenteen tilanteesta. Ruuhkien kiertosuositukset auttavat löytämään nopeimman reitin ongelmakohdan ohitse kohti asetettua kohdetta.
Tietojen lähteitä ovat mm. liikennöitsijöiden autokaluston ajoprofiilitiedoista saatavat GPS-tiedot, älypuhelinsovellukset ja poliisin tiedotukset sekä myös usein toistuvat liikennevirtamallitiedot kuten työmatkaliikenne.
Vallitseva liikennetilanne visualisoidaan navigoinnin karttanäkymässä värjäämällä tie- ja katuosuuksia vihreällä, keltaisella, oranssilla tai punaisella.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Sopivin musiikki jokaiseen tilanteeseen, jokaiselle tielle ja jokaiseen tunnelmaan. Online Entertainmentilla (ei saatavilla Suomessa) BMW-autosta on mahdollista päästä soittamaan rajoittamaton määrä miljoonista musiikkikappaleita – suoraan, ilman erillisen laitteen kuten älypuhelimen käyttöä. Jokaiseen musiikkimakuun löytyy oikeanlaista musiikkia.
Kun autossa kuunnellaan jokin esittäjän kappaletta tai albumia, se tallentuu automaattisesti autossa olevalle kiintolevylle. Siten musiikkinautinto on häiriötön, täysin ilman katkoja.
Online Entertainmentilla voidaan BMW-musiikkiyhteistyökumppanin kuten Napsterin palveluihin avata vuodeksi tili kiinteään hintaan. Musiikkia voidaan sitten kuunnella ilman lisäkustannuksia kaikkiaan kuudessa Euroopan maassa: Saksa, Ranska, Britannia, Italia, Espanja ja Hollanti. Palvelu ei ole saatavilla Suomessa.