VERKOTTUNUT VAPAUTEEN.

BMW ConnectedDriven palvelut ja sovellukset BMW M2 Coupéssa.

BMW M2 Coupé tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia – muutenkin kuin ajodynamiikan suhteen. Palvelujen ja sovellusten avulla voit verkottaa autosi: GoPro- ja BMW M Laptimer -sovelluksilla dokumentoit ajosuoritteet tai Remote Services -etäpalvelut parantavat selviämistä arjen haasteista.

BMW M LAPTIMER -SOVELLUS.

BMW M Laptimer -sovelluksella voidaan rata-ajossa tallentaa ajotiedot mutka mutkalta tarkasti ja sitten analysoida oman suorituksen parantamiseksi. Tämä sovellus käyttää auton tarkkoja BMW M2 Coupé -auton tunnistintietoja, ja näyttää niiden perusteella monitoiminäytössä valitut arvot. Käyttäminen hoituu iDrive-monitoimisäätimellä.

Mittauksen aikana BMW M Laptimer -sovellus tallentaa GPS-sijainnin, ajonopeuden, kiihtyvyyden eteenpäin, sivuttaiskiihtyvyyden (g-voimat), kierrosajat sekä kiihdytysajan tiettyyn nopeuteen (esimerkiksi nollasta nopeuteen 100 km/h). Auton varustuksesta ja vuosimallista riippuen myös kaasupolkimen asento, ohjauskulma, hidastuvuus, moottorin kierrosluku, kytketty vaihde ja polttonesteen kulutus sisältyvät tallennettaviin arvoihin. Tallennukset voidaan jakaa kuvina sosiaalisessa mediassa tai tallennetut arvot voidaan lähettää myös sähköpostina.

GOPRO-SOVELLUS.

Maksuttoman GoPro-sovelluksen ansiosta voit käyttää auton sisä- tai ulkopuolelle kiinnitettyä GoPro-videokameraa BMW M2 Coupén valvontanäytön kautta. Näin pystyt käyttämään kuva- ja video-otoksia mukavasti iDrive-monitoimiohjaimella. Lisäksi kamera voidaan kytkeä pois päältä tai konfiguroida ja sen lataustila tarkistaa WiFi-yhteyden avulla.

CONNECTED DRIVE SERVICES.

ConnectedDrive Services toimii perustana nerokkaille BMW ConnectedDrive -palveluille, joilla ajon aikana saa autoon monenlaista tietoa ja viihdettä.
Niihin lukeutuu myös BMW Online (osa palveluista ei saatavilla Suomessa), jonka avulla pääsee käsiksi auton sijaintipaikkaan liittyviin tietoihin kuten säätiedotuksiin ja uutisiin sekä Google™-hakuun ja Office-toimintoihin.
Lisäksi sovellusten valikkoon voidaan koostaa yksilölliseksi kokonaisuudeksi haluttuja palveluita ja ominaisuuksia kuten nettikameroita, bensiinihintatietoja, pysäköintitiedotuksia, hotellioppaita jne. Myös tiettyjen älypuhelinsovellusten vaivaton, turvallinen ja ajallisesti rajoittamaton käyttö on integroitu.
ConnectedDrive Services mahdollistaa myös pääsyn BMW ConnectedDrive Store -kauppaan (ei toistaiseksi saatavilla Suomessa), josta palveluita ja sovelluksia voi vaivattomasti hankkia haluamakseen ajaksi ja koostaa juuri omien tarpeiden mukaisesti.
Lisäksi varustus ConnectedDrive Services sisältää vielä paljon muuta, mikä tekee jokaisesta BMW:llä ajamisen kerrasta elämyskokemuksen.

ÄLYKÄS HÄTÄPUHELU.

ÄLYKÄS HÄTÄPUHELU.

Älykäs hätäpuhelu mahdollistaa nopean ja tarkoituksenmukaisen avunsaannin hätätilanteessa sekä koulutetun henkilökunnan avun ympäri vuorokauden. Onnettomuuden satuttua, esimerkiksi kun turvatyynyt ovat lauenneet tai turvavöiden kiristimet aktivoituneet onnettomuudesta johtuen, järjestelmä soittaa automaattisesti hätäpuhelun.
BMW:n onnettomuuspalvelu (englanninkielinen) saa pelastustöiden kannalta tärkeät tiedot kuten auton tarkan sijainnin, tiedot onnettomuuden vakavuudesta ja matkustajien loukkaantumisvaarasta autoon kiinteästi asennetun SIM-kortin välityksellä, eli omasta matkapuhelimestasi riippumatta. BMW:n onnettomuuspalvelu ilmoittaa asiasta viipymättä lähimmälle hätäkeskukselle tai ohjaa puhelun heille ja on onnettomuuden uhrien tukena puhelimitse siihen saakka, että pelastushenkilökunta pääsee paikalle. Hätäpuhelun voi käynnistää myös manuaalisesti esimerkiksi onnettomuuden muiden osapuolten auttamiseksi.

REAALIAIKAISET LIIKENNETIEDOTTEET.

Reaaliaikaiset liikennetiedotukset (RTTI, ei saatavilla Suomessa) tuovat aina ajantasaiset liikennetilannetiedot käytettäviksi autossa.
Järjestelmä välittää tarkat tiedot liikennehäiriön sijainnista ja kestosta, joten autoon saadaan lähes reaaliaikaisesti tiedot moottoriteiden, valtateiden, kantateiden sekä useiden kaupunkien sisäisen liikenteen tilanteesta. Ruuhkien kiertosuositukset auttavat löytämään nopeimman reitin ongelmakohdan ohitse kohti asetettua kohdetta.
Tietojen lähteitä ovat mm. liikennöitsijöiden autokaluston ajoprofiilitiedoista saatavat GPS-tiedot, älypuhelinsovellukset ja poliisin tiedotukset sekä myös usein toistuvat liikennevirtamallitiedot kuten työmatkaliikenne.
Vallitseva liikennetilanne visualisoidaan navigoinnin karttanäkymässä värjäämällä tie- ja katuosuuksia vihreällä, keltaisella, oranssilla tai punaisella.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Sopivin musiikki jokaiseen tilanteeseen, jokaiselle tielle ja jokaiseen tunnelmaan. Online Entertainmentilla (ei saatavilla Suomessa) BMW-autosta on mahdollista päästä soittamaan rajoittamaton määrä miljoonista musiikkikappaleita – suoraan, ilman erillisen laitteen kuten älypuhelimen käyttöä. Jokaiseen musiikkimakuun löytyy oikeanlaista musiikkia.
Kun autossa kuunnellaan jokin esittäjän kappaletta tai albumia, se tallentuu automaattisesti autossa olevalle kiintolevylle. Siten musiikkinautinto on häiriötön, täysin ilman katkoja.
Online Entertainmentilla voidaan BMW-musiikkiyhteistyökumppanin kuten Napsterin palveluihin avata vuodeksi tili kiinteään hintaan. Musiikkia voidaan sitten kuunnella ilman lisäkustannuksia kaikkiaan kuudessa Euroopan maassa: Saksa, Ranska, Britannia, Italia, Espanja ja Hollanti. Palvelu ei ole saatavilla Suomessa.