NÄKYMÄTTÖMÄT APUOHJAAJAT.

BMW ConnectedDrive kuljettajan avustinjärjestelmät BMW M2 Coupéssa.

M autoissa on kyse yhdestä vain asiasta: aidosta ajamisen ilosta. Kaiken muun voi delegoida. Älykkäät järjestelmät kuten Driving Assistant -ajoavustin ja kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä tunnistavat mahdolliset vaaratekijät. Navigointijärjestelmän Professional avulla löydät perille myös kilparatojen ulkopuolella. BMW Selective Beam varmistaa paremman turvallisuuden valaisemalla täydellisesti. Ja peruutuskamera helpottaa auton pysäköintiä ja kääntelyä entisestään.

NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ PROFESSIONAL.

Navigointijärjestelmä Professional ihastuttaa toteutuksellaan ja toiminnoillaan: Se on helppokäyttöinen, autoon täysin integroitu navigointijärjestelmä, jota käytetään iDrive-käyttöjärjestelmällä ja iDrive Touch -monitoimisäätimellä.
Järjestelmä sisältää handsfree-varustuksen, USB-liitännän ja puheohjauksen, radion Professional jossa DVD-soitin; 20 GB muistitilaa audiotiedostoille. Kiinteä 8,8'' LCD-värinäyttö ja sen jakamistoiminto (päänäyttö ja avustinnäyttö) varmistavat hyvän luettavuuden ja näytön selkeyden.
Järjestelmää käytetään intuitiivisella iDrive Touch -monitoimisäätimellä, jonka tunnistuspintaa koskettamalla kohde voidaan syöttää navigointijärjestelmään sormella kirjoittaen; pikavalintanäppäimet ja kahdeksan suosikkinäppäintä; käyttö myös puheohjauksella.
Karttanäkymä kolmiuloitteinen, satelliittikuvat kartan taustana sekä valitut nähtävyydet kuvina tekevät navigoinnista kiehtovan elämyksen.

  • iDrive Touch -monitoimisäädin

    iDrive Touch -monitoimisäätimellä, joka on osa navigointijärjestelmää Professional, monitoiminäyttöä voidaan käyttää mukavasti yhdellä kädellä. Monitoimisäätimeen integroidun kosketuslevyn avulla voidaan esimerkiksi syöttää kohdeosoitteet navigointijärjestelmää varten helposti omalla käsialalla.

    Lisäksi monitoimisäädintä kiertämällä ja painamalla voidaan hakea monia toimintoja näyttöön, tehdä asetuksia ja selata luetteloita. Käyttö sujuu vaivattomasti ja vaistonvaraisesti tuntoaistin avulla – etenkin kuljettajan kannalta tämä on tärkeä apu, sillä siitä on tuskin lainkaan haittaa keskityttäessä liikenteeseen.

    Kaikki monitoimisäätimellä ohjattavat toiminnot näytetään selkeästi monitoiminäytössä.

  • Karttapäivitykset

    BMW-jälleenmyyjien ja BMW Service -toimipisteiden kautta tehtävien karttapäivityksien lisenssimaksut ovat veloituksettomat ensimmäisten kolmen vuoden ajan. Karttapäivityksistä veloitetaan ainoastaan asennukseen liittyvät kustannukset.

DRIVING ASSISTANT.

Lisävarusteena saatavassa Driving Assistant -ajoavustimessa yhdistyvät kameroiden toimintaan perustuvat järjestelmät kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä sekä peräänajovaroitin ja henkilötunnistus, joissa on City-pysähdyksiinjarrutustoiminto.

Kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä.

Kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä tunnistaa ajokaistamerkinnät ja varoittaa ohjauspyörää täristämällä, jos ajonopeudesta noin 70 km/h alkaen auto uhkaa ajautua pois kaistaltaan. Jos kaistaa vaihdetaan tarkoituksella eli silloin kun vilkku on kytketty päälle, varoitusta ei anneta.

Peräänajovaroitus.

City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen peräänajovaroitin tunnistaa peräänajon vaaran ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen henkilötunnistus reagoi jalankulkijoihin. Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni ja enintään ajonopeudessa 60 km/h järjestelmä avustaa kevyesti jarruttamalla.

Henkilötunnistus.

Henkilötunnistus toimii ajonopeusvälillä 10 ja 60 km/h, ja järjestelmä antaa varoituksen, jos törmäysvaara jalankulkijaan on olemassa. Kun järjestelmä varoittaa uhkaavasta törmäyksestä, samalla auton jarrut valmistellaan hätäjarrutusta varten. Hätätilanteessa järjestelmä avustaa jarrutuksessa. Järjestelmän toiminta saattaa olla rajoittunut pimeällä, sateessa ja sumussa.

PERUUTUSKAMERA.

PERUUTUSKAMERA.

Peruutuskameran ansiosta kuljettaja näkee auton takana olevan tilan valvontanäytöstä käännellessään ja pysäköidessään autoa. Peruutuskamera parantaa näkyvyyttä peruutettaessa pysäköintitilanteissa, kun ajonopeus on alle 15 km/h.

 

Monitoiminäytössä näkyvät apulinjat ja värilliset estemerkinnät kertoivat kuljettajalle, onko valittu pysäköintipaikka riittävän kokoinen autolle – ja tukevat näin kuljettajaa tämän pysäköidessä. Kun ohjauspyörä on käännetty ääriasentoon, näyttöön ilmestyvät punaiset kääntöympyrälinjat ja vihreät ajolinjat, jotka muuttuvat aina ohjausliikkeiden mukaan.


Peruutuskamera kytkeytyy automaattisesti pois päältä kymmenen metrin kuluttua tai jos ajonopeus on yli 15 km/h.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam -kaukovaloavustin tekee pimeässä ajamisesta entistä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Tämä varuste mahdollistaa parhaan näkyvyyden pimeässä häikäisemättä muita kuljettajia. Järjestelmä tunnistaa muut tielläliikkujat ja varjostaa niiden sijainnin kaukovalokuviosta.