NYKYPÄIVÄN INNOVAATIOT. HUOMISPÄIVÄN TEILLE.

BMW i8:n verkottuminen.

Innovatiiviset BMW i ConnectedDrive -ratkaisut verkottavat BMW i8:n lähes kaikenkattavasti – jotta liikkuminen olisi älykkäämpää ja ympäristöä kunnioittavampaa kuin koskaan aiemmin. Navigointiin liittyvät BMW i ConnectedDrive -palvelut auttavat aina pääsemään taloudellisimmin perille. BMW i8 on älypuhelimen ulottuvilla käytettäessä iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiin saatavaa BMW i Remote -sovellusta. BMW Teleservices -telematiikkapalveluiden avulla BMW i -jälleenmyyjäliike saa tiedon autossa ilmenevästä huoltotarpeesta.

KAUTTAALTAAN VERKOTTUNUT.

Yhteydet.

Tutustu BMW i8:n erilaisiin yhteysmahdollisuuksiin katsomalla video.

BMW i Remote -sovellus.

BMW i Remote -sovelluksen avulla voidaan älypuhelimella katsoa tietoja BMW i8:n tilasta sekä korkeajänniteakun lataustila ja sillä mahdollinen toimintamatka.

 • Auton tila

  BMW i Remote -sovelluksella voidaan etäkäyttää auton eri toimintoja kuten keskuslukituksen avaaminen ja lukitseminen. Jopa ilmastointi voidaan aktivoida ennen ajoon lähtemistä. Kun BMW i8 on liitetty sähköverkkoon, ohjelmoitavalla ilmastointi- ja latausajastimella voidaan asettaa, että BMW i8:n ilmastointi esimerkiksi kytkeytyy joka viikko maanantaista perjantaihin toimintaan asetettuna ajankohtana ennen ajoon lähtemistä ja että korkeajänniteakku tuolla hetkellä on täyteen ladattu. Latauksen edistymistä voidaan reaaliaikaisesti valvoa älypuhelimella.
  Lisäksi BMW i8:lla käytettävissä oleva ajomatka ja akun lataustila voidaan milloin tahansa tarkastaa BMW i Remote -sovelluksella.

 • Liikkuvuus

  Matkapuhelimeen tallennetut osoitteet voidaan BMW i Remote -sovelluksella lähettää suoraan BMW i8:n navigointijärjestelmään.
  Kaupungeissa ei aina pysy pysäköimään kohteen välittömään läheisyyteen. Tällaisissa tilanteissa BMW i Remote -sovellus opastaa BMW i8:n pysäköimisen jälkeen nopeimman reitin kohteeseen. Valittu paikka otetaan automaattisesti käyttöön navigointisovelluksessa, joka tarvittaessa tarjoaa myös julkisia liikennevälineitä. Auton sijainti voidaan tarkastaa milloin tahansa, joten tämän toiminnon avulla takaisin pysäköidyn auton luokse löytäminen on helppoa.

BMW i ConnectedDrive -navigointipalvelut.

BMW i8:n navigointijärjestelmä sisältää verkotetut BMW i ConnectedDrive -navigointipalvelut, jotka on kehitetty erityisesti helpottamaan ajamista ja perille osaamisen varmistamiseen. BMW i ConnectedDrive -navigointipalveluissa voidaan julkiset liikennevälineet kuten metro- ja raitiovaunulinjat ottaa mukaan reittien suunnitteluun. Lisäksi navigointijärjestelmä antaa dynaamista tietoa ajon aikana esimerkiksi siitä, onko lähellä julkisia latauspisteitä vapaana tai käytössä ja kuuluvatko ne ChargeNow-latauspisteverkkoon. Osa navigointipalveluista ei ole saatavilla Suomessa.

BMW CONNECTEDDRIVE.

Erityisesti kaikille BMW i -kuljettajille kehitettyjen palveluiden lisäksi BMW i8:lle on käytettävissä lisää BMW ConnectedDrive -palveluja: BMW Apps -sovelluksia, reaaliaikaiset liikennetiedotukset (RTTI, ei toistaiseksi toiminnassa Suomessa) ja henkilökohtainen puhelintuki Concierge Service (ei toiminnassa Suomessa) ja internetiin perustuvat BMW Online -palvelut (osa palveluista ei ole saatavilla Suomessa).

BMW TELESERVICES.

Tämän kattavan huoltopalvelupaketin avulla BMW i8 kommunikoi suoraan kuljettajan tai BMW i -jälleenmyyjäliikkeen kanssa. Se ilmoittaa tarvittavista huolloista tai huoltotoimenpiteistä ja välittää niihin liittyvät tiedot suoraan huoltopisteeseen. Kuljettaja saa automaattisesti tiedon lähestyvästä huoltoajankohdasta, ja hän voi myös itse ottaa yhteyden BMW i -jälleenmyyjäliikkeeseen ja välittää autonsa tiedot manuaalisesti. Siten mahdolliset kysymykset on kätevä selvittää valmiiksi puhelimitse tai BMW i -jälleenmyyjäliikkeessä.

 • Battery Guard

  BMW i8:n akunvalvonta Battery Guard avustaa kuljettajaa korkeajänniteakun valvonnassa. Kuljettaja saa heti esimerkiksi tiedon, jos akun suunnitellussa lataamisessa on ilmennyt poikkeama tai jos auton valot ovat unohtuneet päälle. Näin estetään akun syväpurkautuminen. Jos akku kuitenkin pääsee syväpurkautumaan, Battery Guard ilmoittaa asiasta automaattisesti BMW i -jälleenmyyjäliikkeeseen.